Moe? 5x stimulerende etherische oliën waar je energie van krijgt

Zoek je een alternatief voor koffie in de ochtend om fris de dag mee te starten? Deze 5 etherische oliën geven je energie en zijn dus perfect om je weer op de been te krijgen tijdens dipmomentjes.

De nadelen van koffie

Wist je dat… koffie op de nuchtere maag je bijnieren te veel belast? Je bijnieren zijn als het ware de batterijen van je lijf en de energie van deze organen wil je zo gezond mogelijk houden. Voor een gezonde start van je dag vervang je koffie door een lekkere kruidenthee en drink je je eerste kopje zwart goud pas na het ontbijt óf vervang de koffie voor deze spetterende etherische oliën!

Lees ook: Geen koffie meer drinken: 10 redenen waarom je hormonen hier blij van worden

5x stimulerende etherische oliën voor jouw ochtendroutine

Iedereen heeft een andere lichaamschemie, dit betekent dat je zelf mag voelen of een bepaalde olie voor jou wel of niet werkt. Ook de hoeveelheden die je gebruikt kunnen variëren.

Bergamot: alle etherische oliën van citrusvruchten stimuleren het brein en geven je direct een wakker gevoel. Bergamot is ook de ideale olie om slaperige kinderen te helpen ontwaken.

Sinaasappel: verbetert de luchtkwaliteit en vermindert het wattige gevoel in je hoofd.

Pepermunt: verhoogt de concentratie, zorgt voor focus en geeft een fris gevoel op slome, hete zomerdagen.

Cederhout: verzorgt de mind en verhoogt subtiel jouw energielevel. Gebruik de olie voor het sporten om meer uit je work-out te halen.

Citroen: geeft een fris gevoel en versterkt de energie van een nieuw begin.

Begin je dag goed-mix

Gebruik een diffuser of een schaaltje heet water en voeg 10 druppels etherische olie van sinaasappel, 5 druppels grapefruit en 2 druppels citroen toe.

Boekentip van de redactie: Rock your oils

Dit is een fragment uit Rock your oils. Selfcare-expert Hanneke Peeters inspireert je om je levensgeluk te vergroten met geur in de vorm van etherische, natuurlijke oliën. In Rock Your Oils lees je hoe je iedere soort het beste kunt gebruiken. Voor meer rust en zelfliefde in je leven!

Bestel jouw exemplaar voor € 20,00 met gratis verzending bij Boekenwereld.com

bestel nu

Lees ook deze artikelen over moe zijn:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *