Mystieke vrouwenwijsheid: in welke van de 7 vrouwelijke archetypen herken jij jezelf?

De zeven vrouwelijke archetypen leiden je door de kronkelende rivier van grote levensgebeurtenissen. “Het onderzoeken van de archetypen meid, moeder, wijze vrouw, jaagster, mystica, minnares en koningin zal je helpen om je huidige patronen beter te begrijpen.” In dit artikel legt spiritueel lerares Mara Branscombe de zeven vrouwelijke archetypen uit. In welke herken jij jezelf?

Leven met de 7 vrouwelijke archetypen

De vrouwelijke archetypen zullen je in elk proces en alle levensfasen ondersteunen. Het is alsof het recept van je spirituele grootmoeder wordt doorgegeven. Er is hulp, je bent niet alleen en je bent klaar voor deze reis. Je bent klaar om te evolueren in de intuïtieve en bezielende vrouwelijke kracht die van jou is en van jou alleen.

Geleid door de inzichten van zielswerk vanuit archetypisch perspectief en versterkt door dagelijkse creatieve daden en perspectiefwisselingen, claimt het belichaamde goddelijk vrouwelijke haar geboorterecht van heelheid, waardigheid en ondernemende levenskracht terug. Ze gaat de weg van onderzoek, verdieping, vreugde en zielsbestemming.

Ieder archetype is een stapsteen in de kronkelende rivier van grote levensgebeurtenissen. Deze kostbare incarnatie leven betekent je vertrouwen terugwinnen en het leven omarmen als een levende ceremonie, een avontuurlijke
reis, een onstuimige hartservaring, een hernieuwd gevoel van mysterie en het herinneren van magie.

Waarom zijn de archetypen zo belangrijk?

Het onderzoeken van de archetypen meid, moeder, wijze vrouw, jaagster, mystica, minnares en koningin zal je helpen om je huidige patronen beter te begrijpen. In dit proces ga je zien hoe en waarom je relaties aangaat, je loopbaan vormgeeft en mind-bodyprocessen verwerkt. We zijn in wezen een combinatie van alle vrouwelijke archetypen en we kunnen ze in elk stadium van ons leven allemaal benaderen. Als we ook de vijf elementen – aarde, water, vuur, lucht en ether – bij de alchemie van onze helingsmethoden betrekken, genereren we een oneindige bron van energie.

De archetypen bieden een leeg doek, dat je kunt gebruiken om je intuïtie te wekken en te begrijpen hoe je brein werkt. De schepper in jou zal de oude verhalen en huidige gebeurtenissen blootleggen om je te helpen het leven te leven als een scheppend avontuur. De grenzeloze wijsheid in de archetypen is een enorme hulpbron op deze reis. Je zult opvallende openbaringen ontvangen die je als een persoonlijk kompas vertellen waar je bent, waar je naartoe gaat en hoe je komt waar je wilt zijn.

De zeven vrouwelijke archetypen

In welke van deze vrouwelijk archetypen herken jij je? Je kunt je in één of meerdere vrouwelijke archetypen herkennen. We zijn in wezen een combinatie van alle vrouwelijke archetypen.

Meid: verkenner van de onderwereld

Woest onweerstaanbaar, authentiek tot op het bot. De gedreven leefstijl van de meid is ronduit aanstekelijk.

Schaduwkant:

Haar schaduwkant houdt haar vast in pleasegedrag, verwringt haar gevoel van onschuld en steelt haar jeugdige geest en scheppende kracht.

De les:

Leer om je keuzes niet meer te baseren op angst en wek je gevoel van bestemming door creativiteit, vergeving en moed. Dat is de thuiskomst van de meid.

Moeder Aarde: de formule

Het archetype van de moeder is evenwichtig en royaal. Al haar handelingen hebben een positieve, bezielende kracht.

Schaduwkant:

Haar schaduwkant uit zich in extreme zelfopoffering, codependentie en uitputting.

De les:

Leer een radicale zelfliefde aan te nemen om te helen, tekort los te laten en overvloed te vergaren. Heel de voorouderlijn van je moeder en laat het aarde-moederschap in jou eindelijk tot bloei komen.

Wijze vrouw: watergenezer

De wijsheid van dit archetype zit in haar talent om zich te ontwikkelen, te onderscheiden en te transformeren in haar emotionele proces. Haar helingskracht en intuïtieve kanalen stromen door het element water.

Schaduwkant:

Het schaduwwerk van de wijze vrouw is om haar ware emoties niet meer te verbergen, verbinding te voelen met haar community en een thuisgevoel te ervaren in de wereld.

De les:

Leer wonden tot wijsheid te transformeren en accepteer het vrijuit laten zien van je emoties als een superkracht, niet als een zwakte.

Jaagster: vuurdynamo

De jaagster belichaamt de strijdersgeest. Ze kent haar waarde en deelt deze frank en vrij met de wereld. Ze voelt intuïtief aan wanneer ze haar ideeën moet activeren en hoe ze uitdagingen pareert. Door haar grote vertrouwen kan ze haar levensdoelen blijven nastreven.

Schaduwkant:

De schaduwkant van de jaagster vermijdt kwetsbaarheid en heeft de neiging alleen op zichzelf te vertrouwen om haar levensmissie te voltooien.

De les:

Vind je ware innerlijke kracht. Schud de inperkende, egoïstische mind-bodyverhalen af. Ontdek hoe je je intenties, passieprojecten en dromen met beleid aanvuurt om te voorkomen dat je opbrandt.

Minnares: luchtalchemist

De minnares omarmt vertrouwen en sensualiteit met het absolute maximum. Haar levensmissie is de diepst mogelijke vormen van intimiteit ervaren.

Schaduwkant:

De schaduw van de minnares uit zich in het drama dat ze in haar relaties brengt en dat vasthoudt.

De les:

Leer je lichaam liefhebben en tooien om de godin die je bent te ontmoeten. Ontdek waar je intimiteit ontwijkt omdat je bang bent je ware zelf bloot te geven. Overwin de angst voor intimiteit, laat het gedoe weg uit je relaties en activeer de intens bevredigende natuur van de belichaamde, sensuele minnares.

Mystica: etherische tijdreizigster

Als alchemist van geest en magie is de mystica een pleitbezorgster voor autonomie. Ze kan door haar intuïtieve gaven hogere niveaus van bewustzijn betreden.

Schaduwkant:

Haar werk is de oordelen over zichzelf loslaten om een helder kanaal voor zowel de menselijke als spirituele dimensies te zijn.

De les:

Delf je innerlijke genezer op en laat de toxische massa afvloeien die je fysieke, mentale en spirituele groeipotentieel blokkeert. Ontwikkel je intuïtieve kanalen en deel je unieke stem met de wereld.

Koningin: universele gedachtespinster

Het perspectief van de koningin is episch en weids. Ze weet waar ze haar energie op moet richten om te krijgen wat ze wil in het leven. Ze neemt dappere beslissingen voor het welzijn van de mensheid.

Schaduwkant:

Haar schaduw schuilt in haar hang naar perfectionisme, haar over-kritische houding en drang om gelijk te hebben.

De les:

Leer volwassen leiderschap door fouten in jezelf en anderen te accepteren. Laat de doorgeslagen hang naar perfectionisme los en verfijn de stem van het hogere zelf, zodat deze kan doorklinken in wat je manifesteert.
Loslaten om waarheid en kennis binnen te laten is het werk van de koningin.

Bron: Zeven vrouwelijke archetypen

Boekentip: Zeven vrouwelijke archetypen

Omslag van Zeven vrouwelijke archetypenHerken jij jezelf in één of meerdere van de archetypen? Omarm de wijsheid van de archetypes in jou en ontdek je onbewuste kwaliteiten dankzij Zeven vrouwelijke archetypen van Mara Branscombe. Ze schreef een inspirerende gids vol levenswijsheid, creatieve oefeningen, geleide visualisaties, mind-bodyrituelen en soulvolle poëzie, voor een vervuld en gelukkig leven.

Bestel jouw gids vol vrouwenwijsheid met gratis verzending of koop het e-book.

bestel nu

Lees ook deze artikelen over sterke vrouwen en godinnen:

Deel dit artikel online

Mara Branscombe

Mara Branscombe

Mara Branscombe (Vancouver, Canada) is yoga- en meditatieleraar, schrijfster, moeder, kunstenares, ceremonialist en spiritueel coach en helpt anderen op het pad van transformatie. In haar werk verweeft ze mindfulness, zelfzorg, lichaamswerk en natuurrituelen.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *