Neptunus direct 4 december 2022: hoe deze mystieke planeet jouw leven beïnvloedt

De mystieke planeet Neptunus loopt vanaf 4 december 2022 eindelijk weer direct en dat merk je! Positieve energie hangt in de lucht. “Onze creativiteit komt meer tot uiting en droomwensen worden werkelijkheid,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. Goed om te weten: Neptunus confronteert je met mogelijke verslavingen of vluchtgedrag…

De retrograde-periode was een voorbereiding op het nieuwe jaar, waarin Neptunus veel invloed heeft. De planeet is verbonden met het getal 7 en dit hoort bij het jaar 2023.

Maanden van introspectie zijn voorbij

De dromerige planeet Neptunus ging op 28 juni retrograde en loopt vanaf zondag 4 december weer direct. Hiermee komt een einde aan de periode van introspectie en ons terugtrekken uit de wereld. Als Neptunus direct loopt, gaan we onze dromen realiseren en willen we ons inzetten voor een ‘hoger’ doel. Ook krijgt onze creatieve kant meer ruimte en kan vluchtgedrag aangepakt worden.

Wat de Neptunus-energie met ons doet

Neptunus is de heerser van het teken Vissen. Door zijn invloed ben je vaak dromerig, gevoelig, mediamiek, vriendelijk, hulpvaardig en creatief. Je levendige fantasie kun je goed uiten in kunst, zoals fotografie, film, muziek, dans of schilderen. Een hoger ideaal of spiritueel doel is voor jou belangrijk. Maar let op dat jij je niet te veel opoffert of er te veel in opgaat. Je hebt namelijk weleens de neiging om de realiteit te ontvluchten.

Je kunt je onbegrepen voelen vanwege je gevoeligheid, het leven als zwaar ervaren en je niet thuis voelen in deze wereld. Vluchtgedrag kan tot een verslaving leiden of je kunt grenzeloos gedrag vertonen. Andere schaduwkanten van de Neptunus-energie zijn: zelfmedelijden hebben of je als slachtoffer opstellen.

Hoe de retrograde jou beïnvloedde

Tijdens Neptunus retrograde hebben we ons meer teruggetrokken uit de wereld. Er was ruimte om te dromen over hoe we ons leven willen vormgeven. Vooral mensen die visueel ingesteld zijn, konden veel beelden, visioenen en dromen ontvangen over wat de toekomst voor hen in petto heeft. Maar misschien zag jij je wensen nog niet uitkomen en werd je er een beetje moedeloos en passief van. Verder was het moeilijk om geaard te blijven; we keerden meer naar binnen.

Voorbereiding op het jaar 2023

De retrograde-periode was een voorbereiding op het nieuwe jaar, waarin Neptunus veel invloed heeft. De planeet is verbonden met het getal 7 en dit hoort weer bij het jaar 2023. Een jaar waarin we onze gevoelige, mediamieke kant ontdekken, onze creativiteit meer tot uiting komt en droomwensen werkelijkheid worden.

Dromen laten uitkomen

Als Neptunus weer direct loopt, verdwijnt de remmende werking die je vast hebt ervaren. We staan weer met beide benen op de grond. Er komt een positieve energiestroom op gang, die ervoor zorgt dat je nu eindelijk stappen kunt zetten om je dromen te realiseren. Misschien wil je heel graag aan de slag als yogadocent, spiritueel coach of bijvoorbeeld therapeut. Of je wilt creatieve therapie geven. Je voelt je nu gemotiveerd om werk te maken van je wensen.

Creatieve energie kan nu in je loskomen. Je legt idyllische tuinen aan, schildert of tekent, maakt kleding, fotografeert, danst, musiceert… Waar je ook voor kiest, je haalt er veel plezier uit.

We worden gevoeliger!

Neptunus heeft ook te maken met onze gevoeligheid. Zo kun je merken dat je niet meer goed tegen bepaalde prikkels kunt. Je zit in een spirituele transitie-fase die van jou vraagt om eens goed te kijken naar hoe jouw leven er op dit moment uitziet. Past dit leven nog bij wat je nodig hebt?

Je kunt tot de conclusie komen dat je in een rustiger gebied wilt wonen, naar het buitenland wilt verhuizen of bijvoorbeeld andere voeding tot je mag nemen. Of mogelijk wil je meer aan yoga en meditatie doen om je leven naar een hoger plan te brengen. Misschien mag je relaties beëindigen waarbij je het gevoel hebt dat ze je energetisch ‘leegzuigen’. Al vind je het moeilijk om grenzen aan te geven, je hoeft je niet meer op te offeren.

Tijd om verslavingen aan te pakken

Neptunus kan ons confronteren met depressieve gevoelens. We onderdrukken ze mogelijk met werk of verdovende middelen of we vluchten in een fantasiewereld. Maar de kans is groot dat het nu niet meer lukt om te vluchten: je wordt met beide benen op de grond gezet. Het is dan ook een mooie tijd om hulp te zoeken en de realiteit onder ogen te zien, in verbinding te komen met je diepere gevoelens en van je verslaving af te komen.

Verwarrende periode voor tweelingzielen

Tweelingzielen kunnen elkaar in deze periode zeer goed aanvoelen. Daardoor kun je in de war raken: welke gedachten en gevoelens zijn van mij en welke van mijn twin? Veel angsten kunnen nu loskomen, zoals de angst om elkaar te verliezen. Verder kun je ook in chaotische situaties terechtkomen, omdat allerlei gevoelens en energieën door elkaar lopen.

Bovendien kunnen tweelingzielen wat besluiteloos zijn over wat ze nu precies willen en in hoeverre ze zich moeten opofferen voor de ander. Dit kan veel aantrekken en afstoten veroorzaken. Je kunt behoefte aan meer rust hebben.

Het is dan ook een mooie tijd om te ontdekken hoe jij met je gevoeligheid, onverwerkte emoties en tweelingziel-verbinding kunt omgaan. Daarnaast merk je als tweelingziel dat je gevoeliger wordt en jij je leven op verschillende vlakken mag aanpassen. Eventuele misleiding of verslavingsgedrag kan nu goed worden aangepakt.

Wat is jouw geluksdag in december 2022? Lees het in de maandhoroscoop.

leven met de sterrenPluis stap-voor-stap jouw geboortehoroscoop en die van anderen uit dankzij Leven met de sterren van Yasmin Boland. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 of bestel het e-book voor € 9,99.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *