Neptunus direct in Vissen (1 december): wat betekent dit voor jou?

Wees niet verbaasd als je de komende tijd meer dromen met een betekenis hebt. Ook kun je makkelijker contact maken met ‘hogere sferen’, met Lichtwezens en overleden dierbaren. Het is de invloed van Neptunus! De dromerige en mystieke planeet loopt van 1 december weer direct in zijn eigen teken Vissen. Astrologen Karin en Danique Vergeer vertellen je er alles over in dit artikel.

Je kunt merken dat jouw derde oog chakra meer openstaat. Je ervaart een druk op je voorhoofd, wat aangeeft dat dit chakra in ontwikkeling is.

Neptunus retrograde brengt nieuwe inzichten

De mystieke planeet Neptunus loopt vanaf woensdag 1 december weer direct in zijn eigen teken Vissen. De werking van Neptunus is dan meer zichtbaar in jouw dagelijks leven. Neptunus liep vanaf 25 juni retrograde, waardoor jij je meer dan anders wilde terugtrekken. Mogelijk had je de behoefte om vaker te mediteren, creatief bezig te zijn of je in spiritualiteit te verdiepen. Het kan een periode zijn waarin je tot nieuwe inzichten kwam.

Wat de getallen 1 en 2 vertellen

In de datum 1 december komen de getallen 1 en 2 meerdere keren voor. De 1 hoort bij de zon, de mannelijke energie, ons egobewustzijn en het denken. De 2 heeft betrekking op de maan, onze vrouwelijke kant en (onbewuste) gevoelens en vertegenwoordigt het moederprincipe. Deze getallen kunnen ervoor zorgen dat je veel twijfelt tussen verstand en gevoel. Je kunt je afvragen of het wel klopt wat je voelt, of dat het een illusie is.

Door de invloed van het getal 2 kun jij je ervan bewust worden dat je misschien emotionele veiligheid zoekt in vlucht- of verslavingsgedrag. Je vlucht voor depressieve gevoelens die je niet wilt ervaren of omdat je erg gevoelig bent voor stemmingen van anderen.

Creativiteit stroomt

Neptunus is een planeet die ons dromerig, fantasierijk en creatief maakt. Daarnaast heeft Neptunus onder andere betrekking op mystieke ervaringen, grenzen, fantaseren, (dag)dromen, spiritualiteit, het geloof, dienstbaarheid, verslavingen, depressieve gevoelens, schuldgevoelens en je willen terugtrekken. Onder invloed van Neptunus heb je een groot invoelingsvermogen, ben je hulpvaardig en vriendelijk en heb je de neiging om je te willen opofferen voor een collectief doel.

Als Neptunus vanaf 1 december weer direct loopt, kun je veel nieuwe creatieve ideeën krijgen en jouw dromen en idealen verwezenlijken. Jouw creatieve energie uit zich in bijvoorbeeld schilderkunst, fotografie, film, dans, knutselen… Daarnaast kun je veel dagdromen of fantaseren en kun je misschien moeilijker aarden. Je bent mogelijk gevoeliger voor sferen en de energie van anderen. Hierdoor ervaar je meer stemmingswisselingen en ben je onzeker of jouw gevoel en intuïtie wel kloppen.

Met Neptunus direct mag je de realiteit onder ogen komen en met beide benen op de grond staan. Het kan zijn dat je ontdekt dat iets een illusie is: je hebt jezelf misleid of iemand anders heeft dat gedaan.

Mystieke ervaringen: je derde oog ontwikkelt zich

Ook het mediumschap hoort bij Neptunus. Je kunt nieuwe stappen zetten voor jouw spirituele praktijk of op een andere manier aan de slag gaan met je spirituele gaven. Door Neptunus direct kun je makkelijker verbinding leggen met ‘hogere’ sferen en met Lichtwezens of overleden dierbaren. Je hebt mogelijk het gevoel dat je in andere dimensies verkeert, waarin je mystieke ervaringen hebt. Verder kun je merken dat jouw derde oog chakra meer openstaat. Je ervaart een druk op je voorhoofd, wat aangeeft dat dit chakra in ontwikkeling is. Ook kun je visioenen en dromen met een betekenis hebben.

Verslavingen en vluchtgedrag

Het kan zijn dat verslavingen erger worden of juist aangepakt worden. Vooral wanneer je merkt dat je door een verslaving niet vooruit komt in het leven. Als er een trauma zit in de onderste chakra’s, kun je besluiteloos zijn en minder goed aanvoelen waar jouw grenzen liggen. Dit trauma kan te maken hebben met vorige levens, waarin je veel angsten of verdriet hebt ervaren.

Ook het geloof, gevangenschap, spiritualiteit, magie en machteloosheid hebben mogelijk een rol gespeeld. Je mag onderzoeken waar je vluchtgedrag vandaan komt. Dit komt jouw spirituele ontwikkeling ten goede!

Tweelingzielen en telepathisch contact

Tweelingzielen kunnen in de war zijn: klopt het wat we aanvoelen van elkaar? Een van jullie kan zijn of haar echte gevoelens verborgen houden en zich anders voordoen dan hij of zij zich werkelijk voelt. Maar omdat je intuïtie in deze periode sterk is, kun je via verschillende wegen duidelijkheid krijgen over wat er nu écht speelt bij de ander. Zo kan helder worden wat de ware gevoelens zijn.

Tweelingzielen kunnen veel last hebben van bindings- of verlatingsangst. Wanneer deze angsten getriggerd worden, kunnen jullie daar met boosheid of afstotend gedrag op reageren. Jullie kunnen een diep transformatieproces bij elkaar in gang zetten, waarbij onzekerheden en angsten worden losgelaten. Jullie kunnen tot het besef komen dat je niet verder kunt met elkaar als de een (of beiden) niet stopt met een verslaving, terugkomt in de realiteit en verantwoordelijkheid neemt voor zijn of haar leven.

Wanneer tweelingzielen niet bij elkaar zijn, kunnen ze veel over elkaar dagdromen. Jullie houden maar moeilijk je hoofd bij de dagelijkse gang van zaken. Door de sterke invloed van Neptunus hebben jullie misschien het gevoel samen in andere sferen te verkeren. Jullie hebben bijvoorbeeld contact met elkaar in de droomsfeer of communiceren telepathisch. Deze communicatie dient als afstemming op jullie toekomst en is een voorbereiding op wat jullie samen gaan doen.

Liefs,

Karin en Danique Vergeer
Healingcentrumisis.com

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *