Neptunus retrograde 25 juni: dit ga je ervan merken

Vanaf 25 juni tot 1 december 2021 gaat de dromerige en mystieke planeet Neptunus retrograde lopen. Dit kan veel effect hebben op jouw intuïtie, gevoelsleven en creativiteit: ‘je hebt het gevoel in “andere sferen” te verkeren en je bent veel aan het dagdromen’. Karin en Danique Vergeer leggen in dit artikel uit wat deze retrograde nog meer voor jou kan betekenen.

Je kunt wat meer bezig zijn met wat er zich van binnen bij jou afspeelt door het retrograde lopen van deze planeet.

Neptunus

Neptunus is de heerser van Vissen. Door de invloed van Neptunus ben je vaak dromerig, gevoelig, mediamiek, vriendelijk, hulpvaardig en creatief. Jouw levendige fantasie kan je goed uiten in kunst, zoals fotografie, film, muziek, dans of schilderkunst. Een hoger ideaal of spiritueel doel is voor jouw belangrijk. Let erop dat je je niet teveel gaat opofferen of er teveel in opgaat. Je hebt namelijk weleens de neiging om te willen vluchten uit de realiteit, wat in negatieve zin tot een verslaving kan leiden en/of grenzeloos gedrag. Ook zelfmedelijden en het innemen van een slachtofferrol kan een schaduwkant zijn van Neptunus. Je kunt je onbegrepen voelen door jouw gevoeligheid, het leven als zwaar ervaren en het gevoel hebben, dat je je niet thuis voelt in deze wereld.

Neptunus retrograde

De uitwerking van deze planeet zal meer waarneembaar zijn in onze innerlijke belevingswereld. Je kunt door het retrograde lopen van deze planeet wat meer bezig zijn met wat er zich van binnen bij jou afspeelt. Je kunt makkelijk in de war raken. Dit omdat Neptunus er ook voor kan zorgen dat zaken een beetje vaag en onduidelijk blijven en je niet altijd weet wat nu de waarheid is en wat niet. Met jouw intuïtie zal je uiteindelijk tot de antwoorden komen, waarnaar je zocht. Je kunt je in deze periode ook wat meer willen terugtrekken.

Nu Neptunus retrograde is gaan lopen, is het mogelijk dat je gevoeliger bent voor de emoties en gedachten van anderen. Je hebt misschien moeite met aarden, je hebt het gevoel in “andere sferen” te verkeren en je bent veel aan het dagdromen. In deze periode kunnen er mogelijk veel nieuwe creatieve ideeën ontstaan, die zich wellicht nog moeilijk of langzaam vorm laten geven.

Een illusie armer?

Door de Neptunus retrograde kan je je ook wat meer willen terugtrekken en kan je makkelijk in de war zijn. Je hebt bijvoorbeeld iets door een roze bril gezien of je bent bedrogen: iets bleek een illusie te zijn. Vertelde jouw intuïtie je de waarheid of niet? Omdat jouw intuïtie nu sterk kan zijn, wordt misschien snel duidelijk wat er precies aan de hand is. Wellicht komt de verduidelijking via een droom met een betekenis. Schaduwkanten van anderen of van jezelf, zoals angst, boosheid en jaloezie, komen misschien wel aan het licht.

Niet meer willen opofferen

Daarnaast besef je je in deze periode misschien wel dat jij je teveel hebt moeten opofferen voor iets. Dat jij niet meer aan jezelf toekwam en dat je hierin een verandering wilt. Je gaat jezelf misschien wel meer op de eerste plaats zetten.

Mogelijk wil je iets aan een verslaving doen of uit jouw slachtofferrol stappen; hiervoor mogen angsten losgelaten worden. Door de sprong in het diepe te maken, kun jij de moed vinden om je los te maken van een relatie of een situatie. Met jouw creatieve oplossingen zal je weer op je pootjes terecht komen.

Tweelingzielen

Tweelingzielen kunnen in de war zijn over of het echt zo is, wat zij van elkaar aanvoelen. De een kan namelijk zijn of haar echte gevoelens verborgen houden en zich anders voordoen dan dat hij of zij zich voelt. Met jouw sterke intuïtie in deze periode kun je via verschillende wegen duidelijkheid krijgen over wat er nu echt speelt vanbinnen bij de ander. Ook wordt misschien duidelijk wat de ware gevoelens zijn. Tweelingzielen kunnen namelijk veel last hebben van bindings- of verlatingsangst. Zij kunnen elkaar in een diep transformatieproces zetten, waarbij ze onzekerheden en angsten loslaten. Zij komen wellicht tot het besef dat ze niet verder kunnen met elkaar als één of beiden niet stopt met een verslaving en/of terugkomt in de realiteit en verantwoordelijkheid gaat nemen voor zijn/haar leven.

Wanneer tweelingzielen niet bij elkaar zijn, kunnen ze veel over elkaar gaan dagdromen en maar moeilijk hun hoofd houden bij de dagelijkse gang van zaken. Door de sterke invloed van Neptunus hebben zij misschien het gevoel in andere sferen te verkeren met hun tweelingziel. Zij kunnen bijvoorbeeld contact hebben met elkaar in de droomsfeer of telepathisch met elkaar communiceren.

Deze communicatie dient als afstemming op hun toekomst en is ter voorbereiding voor wat zij samen gaan doen.

Neptunus direct: meer ruimte voor jouw dromen

Wanneer Neptunus aan het einde van het jaar weer direct gaat lopen, kan er meer ruimte komen voor nieuwe creatieve projecten en kan jij meer jouw droomwens gaan creëren! Daardoor zal het jaar 2022 misschien wel als een nieuwe start aanvoelen.

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer (www.healingcentrumisis.com)

Tip: Cursus Leven met de sterren

online cursus

Wil je weten welke invloed Neptunus en andere planeten op jouw leven hebben en in welk sterrenbeeld deze staan in jouw geboortehoroscoop? In de cursus Leven met de sterren van de wereldberoemde astroloog Jasmin Boland leer je hoe je jouw geboortehoroscoop kunt lezen. Stap voor stap leer je de basistermen en begrippen van de astrologie kennen en ontdek je de fascinerende inzichten die je hiermee op kunt doen om jezelf en anderen beter te begrijpen.

bestel nu

Lees meer over recente astrologische gebeurtenissen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *