Nieuwe maan in Boogschutter 23 november 2022: positieve energie & nieuwe avonturen

De nieuwe maan in Boogschutter op 23 november brengt happy vibes met zich mee! Wat kun je verwachten? Optimisme, zin in nieuwe avonturen en ingevingen die jou de weg wijzen. “Ideeën en visioenen laten zien hoe jij je droomwensen en zielsmissie kunt vormgeven,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. Ook krijg je hulp van dwergplaneet Vesta…

Door de invloed van dwergplaneet Vesta word jij je bewust van destructieve patronen die in het verleden zijn ontstaan. Ze remmen jou in het zetten van een belangrijke stap.

Nieuwe avonturen wachten op jou

De nieuwe maan in Boogschutter op woensdag 23 november 2022 kondigt een nieuwe fase aan en is een mooie periode om iets te starten. De zon en de maan staan samen in het enthousiaste en optimistische vuurteken Boogschutter. De eigenschappen van de Boogschutter zijn nu sterker voelbaar en zichtbaar in je leven. Dit teken heeft een grote expansiedrang, dus stimuleert deze nieuwe maan jou om iets nieuws te ontdekken en ondernemen. Je staat open voor nieuwe avonturen, verlangt naar meer vrijheid in relaties, overweegt naar het buitenland te vertrekken of wilt bijvoorbeeld een onderneming beginnen. Alleen al het vooruitzicht maakt je blij en optimistisch!

Ascentie-klachten tijdens nieuwe maan

Je kunt door de energie van deze nieuwe maan last hebben van ascentie-symptomen zoals slecht slapen, vermoeidheid, een overprikkeld zenuwstelsel, veel in je hoofd zitten, hoofdpijn en griepachtige verschijnselen, spijsverteringsproblemen en duizeligheid. Deze klachten treden enkele dagen vóór en ná de nieuwe maan op.

Dit merk jij van de Boogschutter-energie

De eigenschappen van de Boogschutter worden tijdens deze nieuwe maan versterkt. Boogschutters zijn enthousiast, optimistisch, avontuurlijk, gericht op de toekomst en expansie, filosofisch, reislustig en leergierig. Ze hebben veel interesse in spiritualiteit, andere culturen en religies, waar ze graag met anderen over filosoferen. Boogschutters groeien wanneer ze door studie steeds tot nieuwe inzichten komen. Ook zijn het echte wereldverbeteraars, al hebben ze weleens de neiging om te overdrijven. Soms willen ze anderen te veel overtuigen van hun visie.

Het kan moeilijk zijn om hun plannen waar te maken doordat ze onrustig zijn of meerdere pijlen op hun boog hebben. Ze willen dan te veel projecten in één keer aanpakken en beloven meer dan ze kunnen waarmaken. Maar de optimistische Boogschutter laat zich niet zo snel uit het veld slaan en maakt gewoon weer nieuwe plannen.

Positieve energie in je leven

De nieuwe maan staat samen met Mercurius, de planeet die verband houdt met ons denken en onze communicatie. En ook met Venus, planeet van de liefde, harmonie en schoonheid. Samen zijn ze een gouden trio dat voor veel positieve energie in ons leven zorgt! Eventuele zwaarte kan naar de achtergrond verdwijnen en je kunt positief nieuws krijgen, zodat je de toekomst helemaal ziet zitten.

Belangrijke ingevingen en dromen

Je bent de afgelopen tijd mogelijk veel bezig geweest met het inslaan van een nieuwe richting op werkgebied, een verandering in je liefdesleven of een verhuizing, maar je wist niet of je wel op het goede spoor zat. Je kunt nu dankzij ingevingen en ideeën veel duidelijkheid hierover krijgen. Ze laten zien hoe jij je droomwensen en zielsmissie kunt vormgeven. Ook is de kans groot dat je veel dromen en visioenen hebt die jou de weg wijzen. Je zult merken dat je rond deze nieuwe maan hiervoor gevoeliger bent.

Wil jij zo’n ingeving ontvangen? Dankzij dit fijne ritueel ontvang je een boodschap van de nieuwe maan.

Een toekomst in het buitenland

Jupiter in Vissen – de heerser van het teken Boogschutter – beïnvloedt de nieuwe maan positief. Daardoor kun je dagdromen over een toekomst in het buitenland. Je wilt je werkzaamheden zo vormgeven dat je ze in de toekomst in het buitenland kunt voortzetten. Je expansiedrang wordt groter en je ziet nieuwe mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om meer online te werken, zodat je de vrijheid hebt om je werk ‘overal’ te doen. Je bereidt je mentaal en emotioneel hierop voor. Ook is het mogelijk dat je binnenkort geld ontvangt, waardoor jij je plannen kunt realiseren.

Jouw onderneming in een nieuw jasje

Mercurius heeft niet alleen betrekking op onze communicatie en ons denken, maar ook op onze handel, onze onderneming, korte reizen en cursussen. Je kunt je nu geïnspireerd voelen om uit te breiden op werkgebied en hiervoor een studie of workshop te volgen. Of je wilt verhuizen. De invloed van Venus zorgt ervoor dat jij je creatieve kant inzet en alles verfraait. Misschien wil je een nieuw logo of een nieuwe website. Of een nieuwe inrichting of een camper, om op stap te gaan. Kortom, alles wordt in een nieuw jasje gestoken.

Wonden helen: van jezelf en anderen

De nieuwe maan in Boogschutter brengt verruiming in ons bewustzijn. We kunnen bijvoorbeeld onverwerkte kindstukken naar boven halen en heling in onszelf zoeken. Ook kan de ‘hulpverlener’ in ons wakker worden. Je kunt besluiten om aan de slag te gaan als coach, therapeut of alternatief genezer. Of je bereikt diepere lagen in jezelf door gesprekken, creatieve opdrachten of schrijfoefeningen. Zo kom je tot nieuwe inzichten.

Door de invloed van Venus kan het zijn dat je op een zachte manier de wonden van jezelf én anderen wilt helen. Misschien geloof je niet zo in een harde en radicale aanpak en zie je dat een liefdevolle, respectvolle benadering heel goed werkt. Zo ontstaat er ruimte voor eerlijkheid en openheid.

De invloed van Vesta: hoe groot is jouw zelfliefde?

Dwergplaneet Vesta is vernoemd naar de Romeinse godin van het haardvuur en de beschermster van huis, familie en vrouwen. Ze stond symbool voor goddelijke bescherming. In de astrologie staat Vesta voor zelfrespect, puurheid en leven volgens jouw essentie. Of onze plannen en relaties succesvol zijn, hangt onder meer af van ons zelfbeeld, onze zelfliefde en ons zelfrespect. Familiepatronen kunnen grote invloed hebben op onze eigenwaarde. En mogelijke taboes en angst rondom seksualiteit spelen een rol in onze relaties.

Mogelijk stuit je nu op het gevoel dat je niet goed genoeg bent, dat je het niet waard bent, dat je het allemaal niet kunt… Deze beperkende overtuigingen kunnen een oorsprong hebben in de relatie met je ouders, broers of zussen. Het zijn destructieve patronen uit het verleden, die jou nu remmen in het zetten van een belangrijke stap. Door de invloed van Vesta wordt dit duidelijk. Je beseft dat het tijd is om stil te staan bij deze belemmerende opvattingen.

Spijsverteringsproblemen kunnen een aanwijzing zijn dat je aandacht mag besteden aan onverwerkte emoties uit je verleden. Een familieopstelling of systemisch werk kan jou helpen om verdieping te vinden in de onopgeloste emotionele blokkades die ontstaan zijn in de familiedynamiek.

Tweelingzielen: optimistischer over hun liefdesleven

Veel tweelingzielen maken deze periode een groeiproces door. Je kunt je in je verleden verdiepen om erachter te komen waar bepaalde onzekerheid en een laag zelfbeeld vandaan komen. Je wordt je er namelijk van bewust dat een tekort aan zelfliefde en zelfrespect een diepere verbinding met je tweelingziel in de weg staat. Ook kan dit voor intimiteitsproblemen zorgen.

Verder zorgt de Boogschutter-energie ervoor dat jij je optimistischer over je liefdesleven voelt. Er kan zomaar een tweelingziel of karmische partner op jouw pad verschijnen! Plezier maken, ontdekken, humor en vrijheid zijn kenmerkend voor jullie contact.

Door de invloed van Mercurius en Venus kunnen tweelingzielen liefdevolle berichten van óf over elkaar ontvangen. En mogelijk krijg je een bijzondere droom met een betekenis. Ingevingen kunnen duidelijk maken hoe je twin en jij in de toekomst samen kunnen werken en leven. Hierover kun je veel dagdromen.

Webinar (23 november 2022): Lichtreis nieuwe maan in Boogschutter

Astrologen Karin en Danique Vergeer organiseren op 23 november 2022 een online Lichtreis vanwege de nieuwe maan in Boogschutter, speciaal voor tweelingzielen. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Wil je meer lezen over de betekenis van de verschillende maanstanden, de sterrenbeelden en hoe de maan je kan helpen bij het creëren van je droomleven? Dan is Leven met de maan iets voor jou.

Bestel jouw exemplaar bij onze gecertificeerde webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending! Of bestel het e-book voor € 9,99.

bestel nu

Lees ook deze artikelen over de nieuwe maan:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *