Nieuwe maan in Kreeft (17 juli 2023): intense energie & je intuïtie wordt sterker

Schrik niet als er spanning ontstaat binnen vriendschappen, familie of je relatie. Het is de invloed van de nieuwe maan in Kreeft op 17 juli. Je wordt nu uitgenodigd om sommige relaties meer los te laten. “Dit is nodig om jouw focus in het leven te veranderen, zodat je spiritueel kunt groeien,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Je kunt de nieuwe maan in Kreeft als intens en transformerend ervaren.

Je chakra’s staan meer open

Omdat een nieuwe maan tussen de aarde en de zon in staat, is ze dus nauwelijks zichtbaar. Deze maan kondigt het begin van een nieuwe fase aan; het is een mooie tijd om iets te beginnen.

Je kunt merken dat je rond de nieuwe maan extra gevoelig bent en veel last hebt van ascensie-klachten, zoals slecht slapen, veel dromen, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen en emotioneel zijn. Dit komt doordat jouw chakra’s meer open staan en er een bewustzijnsverandering plaatsvindt.

Wat er gebeurt als je vasthoudt aan het verleden

De nieuwe maan op maandag 17 juli staat in het zorgzame teken Kreeft. Door deze invloed kun je meer aandacht voor het gezinsleven hebben of veel terugdenken aan het verleden. De verbinding van de dromerige planeet Neptunus met de nieuwe maan maakt jou extra gevoelig. Het kan zijn dat je veel dagdroomt over een veilige thuishaven of het vormen van een gezin. Je zoekt emotionele veiligheid. Let op dat je niet het gezinsleven idealiseert omdat je angsten, zoals de angst om alleen te zijn, wilt ontvluchten.

Wanneer je te veel vasthoudt aan het verleden, kunnen er veel innerlijke én uiterlijke conflicten ontstaan. Het zogenaamde spanningsaspect met dwergplaneten Cheiron en Eris en de Noordelijke Maansknoop bekrachtigt dit nog eens.

Dit merk jij van de Kreeft-energie

De Kreeft-eigenschappen worden tijdens deze nieuwe maan versterkt. Alle tekens van de dierenriem voelen dit, maar de Kreeften onder ons het meest.

Het waterteken Kreeft vertegenwoordigt het gevoelsleven, jouw behoeften en het moederprincipe. Kreeften zoeken hun emotionele geborgenheid thuis en in het gezin. Ze zijn zorgzaam voor anderen, voelen de behoeften van familieleden en vrienden heel goed aan en bieden graag een luisterend oor.

Verder zijn Kreeften gevoelig voor sfeer en door hun gevoeligheid ervaren ze vaak wisselende stemmingen. Ze kunnen zich snel gekwetst voelen als ze kritiek krijgen of als hun goede bedoelingen niet begrepen worden. Ze hebben dan de neiging om zich terug te trekken in hun schulp. Het kan moeilijk zijn om gekwetste gevoelens te uiten en los te laten. Ook het loslaten van het ‘oude vertrouwde’ valt de Kreeft zwaar, want het liefst houdt dit teken vast aan het verleden.

Conflicten met familie of vrienden

Je kunt rond de nieuwe maan in Kreeft in situaties terechtkomen waarin het contact met je kinderen, partner, familieleden of goede vrienden onder druk komt te staan. Je wilt geliefden graag dicht bij je hebben en voor ze zorgen. Maar wanneer een ander jouw goede bedoelingen en zorgen als verstikkend ervaart, kan er een conflict ontstaan. Of wanneer een ander merkt dat je het moeilijk vindt om kritiek te krijgen en jij je afsluit, omdat je je gekwetst voelt.

Je kunt erachter komen dat deze tweedeling nodig is om jouw focus in het leven te veranderen, zodat je spiritueel kunt groeien. Je mag anderen meer loslaten en je richten op je eigen ontwikkeling.

Intense nieuwe maan (dankzij Pluto)

Juist de Kreeft heeft grote moeite met het loslaten van hechte banden en tradities, maar soms is het nodig voor jezelf én de ander. Dit thema kan nu duidelijk in je eigen leven spelen. Door de invloed van planeet Pluto is het goed mogelijk dat je een crisis ervaart, waardoor er meer afstand tot anderen ontstaat.

Pluto staat recht tegenover de nieuwe maan. Wat diep in je onderbewustzijn verborgen ligt, komt nu naar boven en ‘dwingt’ jou om onverwerkte emoties te transformeren. Deze maan kan daarom als intens en transformerend worden ervaren!

Tijd om los te laten

Wanneer je beseft dat het tijd is om situaties of relaties los te laten, kan er verdriet omhoog komen. Je wordt mogelijk geconfronteerd met de diepe angst om alleen achter te blijven. Ook minderwaardigheidsgevoelens kunnen een rol spelen. Wanneer je beseft dat je te veel controle wilt houden, overbezorgd bent of anderen te veel claimt, kunnen schuldgevoelens de kop opsteken. Misschien manipuleerde jij je omgeving – je speelde bijvoorbeeld psychologische spelletjes. Je deed dit uit angst om alleen te komen staan, zonder rekening te houden met de behoeften van je gezin of je partner.

Boosheid kan loskomen wanneer de oorzaak in jouw verleden ligt en je geen veiligheid in je jeugd hebt gekend. De invloed van planeet Neptunus helpt jou om inzicht te krijgen in wat er nu precies speelt, bijvoorbeeld door meditatie, dromen of een consult bij een medium.

In je kracht komen

Dwergplaneet Cheiron staat bekend als de ‘gewonde genezer’. Door zijn invloed kun jij je bewust worden van jouw emotionele wonden. Je voelt je bijvoorbeeld emotioneel afhankelijk binnen een (liefdes)relatie of in je gezin. Misschien wil je onafhankelijk zijn, maar zorgen jouw diepste zielenwonden ervoor dat je een angst hebt voor eenzaamheid en het verliezen van je veilige thuisbasis. Je kunt ook bang zijn dat anderen jou egocentrisch vinden.

Tijdens de nieuwe maan in Kreeft kun je besluiten om uit je comfort zone te stappen, een zelfstandige carrière op te bouwen en emotioneel onafhankelijk te worden. Neptunus zorgt ervoor dat je intuïtie zich versterkt en jou de weg wijst. Ook voedt deze planeet jouw creatieve energie, zodat je vorm kunt geven aan dat wat jij graag in je leven wilt creëren. Met behulp van alternatieve therapie kun je grip op jouw leven krijgen en in je kracht komen. Je gaat aan de slag met je zielsmissie en maakt je dromen waar.

Tweelingzielen: ingevingen over de toekomst

Voor tweelingzielen kan het een intense nieuwe maan zijn, die veel emoties oproept. Door de invloed van de gevoelige planeet Neptunus kun je dagdromen over een gezinsleven samen, maar bindings- of verlatingsangst kan in de weg staan. Je twijfelt mogelijk of samenwonen wel realistisch is, omdat je veel (innerlijke) conflicten ervaart binnen de relatie met je twin.

Het kan zijn dat de ene tweelingziel moeite heeft om de ander los te laten en een verstikkende invloed heeft, waardoor er een verwijdering tussen hen ontstaat. Misschien spreekt je tweelingziel uit dat hij/zij geen relatie met je wil en tijd voor zichzelf nodig heeft. Of je twin durft niet goed de diepte in te gaan en houdt daarom afstand. Daardoor kan veel verdriet naar boven komen en kun jij je gekwetst of gebruikt voelen. Een lichtpuntje: je kunt nu ingevingen en heldere dromen over je toekomst ontvangen die jou geruststellen.

Innerlijke kind helen

Als tweelingziel kun jij je er nu van bewust worden dat je diepe angsten mag transformeren. Zodat je emotioneel op eigen benen kunt staan en geen afhankelijkheid in je relaties creëert. Het is tijd om innerlijke kindstukken te helen.

Ook kun je samen of los van elkaar werken aan je zielsmissie en het ontwikkelen van je talenten. De invloed van planeet Neptunus helpt jou bij het realiseren van je droomwensen.

Webinar (17 juli): Lichtreis nieuwe maan in Kreeft

Astrologen Karin en Danique Vergeer organiseren op 17 juli 2023 een online Lichtreis vanwege de nieuwe maan in Kreeft, speciaal voor tweelingzielen. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Boekentip: Leven met de maan

Lees meer over hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen. Je leert ook hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Wil jij je verbinden met de maan? Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending of koop het e-book.

bestel nu

Lees verder over de nieuwe maan:

Deel dit artikel online

Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *