Nieuwe maan in Kreeft 6 juli 2024 & Tarot: intense emoties, loslaten en spirituele groei

De nieuwe maan in Kreeft op 6 juli 2024 is de meest intense van alle maanfases en brengt diepe emoties met zich mee. In dit artikel verkent Annick Van Damme, spirituele coach en auteur van Tarot voor jezelf, de betekenis van de nieuwe maan in Kreeft. Ze deelt een krachtig ritueel dat je helpt om emoties en gedachten die je niet meer dienen los te laten en deelt welke tarotkaarten je kunnen ondersteunen in deze emotioneel geladen periode.

Deze fase moedigt je aan om aandacht te besteden aan de essentie van wie je bent en je diepste verlangens en intenties te koesteren.

De betekenis van de nieuwe maan in Kreeft

Kreeft (een waterteken) wordt geregeerd door de maan, wat deze fase bijzonder krachtig maakt. Tijdens deze nieuwe maan is de maan in haar thuisteken, wat een gebalanceerde en ondersteunende energie creëert. Dit is een tijd om jouw innerlijke wereld te verkennen, je emoties te voelen en je te verbinden met je intuïtie.

De nieuwe maan in Kreeft nodigt je uit om je hart te openen en je diepste gevoelens te omarmen. Het is een moment om jezelf toestemming te geven om kwetsbaar te zijn, waardoor je dieper kunt verbinden met jezelf en anderen. Deze fase helpt je te focussen op zelfzorg en emotionele heling, waarbij je je bewust wordt van oude wonden die nog aandacht nodig hebben.

Deze maanfase biedt een waardevolle kans om patronen van zelfbescherming en het vermijden van pijn te herkennen en te doorbreken, waardoor je ruimte maakt voor groei en vernieuwing. Door je emoties te erkennen en te uiten, kun je een dieper gevoel van innerlijke veiligheid en stabiliteit creëren.

De energie van Kreeft ondersteunt je hierbij, door je aan te moedigen om zowel spiritueel als emotioneel te groeien en te helen. Dit kan een periode zijn waarin je je intuïtie versterkt en beter leert luisteren naar je innerlijke stem. De energie van deze maanfase helpt je ook om je relaties te verdiepen en authentieker te maken, door eerlijk te zijn over je gevoelens en behoeftes.

Tarotkaarten: De Zegewagen en de Vier van Kelken

De Zegewagen

Op tarotkaart de Zegewagen in de Waite tarot zie je een jonge man afgebeeld die op een wagen staat, getrokken door twee sfinxen. De bepantsering op zijn schouders is gedecoreerd met twee halve manen, die het begin en einde van zijn reis symboliseren. De kaart benadrukt het overwinnen van innerlijke tegenstellingen en het belang van emotionele veerkracht en vastberadenheid in het streven naar persoonlijke doelen. Enkel door balans te vinden tussen emotionele en rationele aspecten boekt de menner van de zegewagen vooruitgang op zijn pad.

De tarotkaart herinnert je eraan dat, ondanks externe uitdagingen, jij de kracht hebt om je eigen richting te bepalen. Kun je veerkrachtig zijn ondanks tegenslagen? Kun je meebewegen met de universele levensstroom?
De kaart benadrukt dat ware overwinning niet alleen ligt in het realiseren van je doelen, maar ook in de innerlijke strijd en groei die je doormaakt bij het bewandelen van je pad.

Vier van Kelken

Deze kaart toont een persoon die in gedachten verzonken is, met een afwijzende houding tegenover een aangeboden kelk. Deze kaart weerspiegelt een diepe verbinding met je innerlijke wereld, maar soms ervaar je ondanks die verbinding een gevoel van ontevredenheid. Deze periode van nieuwe maan in Kreeft nodigt je uit om diep in jezelf te graven naar de diepere betekenis in je leven, zonder dat je komt vast te zitten in een wirwar van gedachten en emoties.

Zelfreflectie

Hoe kun je aan zelfreflectie doen zonder erin vast te lopen?

 1. Wees lief voor jezelf. Reflectie kan zwaar zijn, dus neem de tijd en forceer niets. Het is oké om je soms niet geweldig te voelen. Gebruik die momenten van introspectie om je emoties te begrijpen en ze een plek te geven, in plaats van ze weg te drukken.
 2. Schrijf je gedachten op. Schrijf alles van je af, zonder oordeel. Dit helpt je om overzicht te krijgen en patronen te herkennen. Misschien zie je wel dat bepaalde dingen steeds terugkomen, wat je weer kan helpen om dieper te begrijpen wat er aan de hand is.
 3. Praat met iemand. Of dat nu een goede vriend is of een therapeut, het uitspreken van je gevoelens kan een wereld van verschil maken. Anderen kunnen je soms nieuwe perspectieven bieden die je zelf nog niet had gezien.
 4. Onderneem actie. Reflectie is geweldig, maar het moet wel ergens toe leiden. Gebruik de inzichten die je krijgt om veranderingen in je leven aan te brengen. Kleine stappen kunnen al een groot verschil maken. Misschien is het tijd voor een nieuwe hobby, een andere routine of zelfs een grote verandering zoals een nieuwe baan.

Uiteindelijk gaat het erom dat je de balans vindt tussen reflectie en actie. Reflecteer op je emoties, begrijp ze en gebruik die kennis om je leven actief vorm te geven. Zo blijf je niet hangen in ontevredenheid, maar gebruik je je innerlijke wereld als een bron van kracht en inspiratie om je leven positief te veranderen.

Vragen voor een kaartlegging of journaling

 1. Wat moet ik loslaten om emotionele balans te bereiken? Deze vraag helpt je te identificeren welke emoties, gedachten of situaties je vasthouden in een staat van onbalans. De antwoorden kunnen je inzicht geven in wat je moet loslaten om innerlijke rust te vinden.
 2. Hoe kan ik mijn intuïtie versterken tijdens deze maanfase? Door deze vraag te stellen, kun je ontdekken welke stappen je kunt nemen om je intuïtieve vermogens te ontwikkelen.
 3. Welke stappen kan ik nemen om mijn diepste verlangens te realiseren? Deze vraag richt zich op de acties en veranderingen die je kunt ondernemen om je dromen en doelen te manifesteren. Het geeft je richting en duidelijkheid over hoe je je verlangens werkelijkheid kunt maken.
 4. Hoe kan ik emotionele veerkracht opbouwen tijdens deze periode? Dit helpt je te begrijpen hoe je je kunt voorbereiden op en omgaan met de ups en downs van het leven. Het kan wijzen op manieren om je emotionele gezondheid te versterken en je weerbaarheid te vergroten.

Als je geen tarotspel hebt, gebruik deze vragen dan als inspiratie voor je journal. Schrijf je gedachten, gevoelens en inzichten op die naar boven komen bij het reflecteren op deze vragen.

Een loslaat-ritueel voor emotionele zuivering

Wat heb je nodig? Een handvol kleine kiezelsteentjes of schelpen.

 1. Zoek een rustige plek waar je ongestoord kunt wandelen. Dit kan een park, een bos of een stille weg zijn. Houd de kiezelsteentjes of schelpen in je handen en begin je wandeling. Voel de textuur en het gewicht in je hand.
 2. Wanneer je bij een kruising of splitsing komt, schud de steentjes of schelpen zachtjes in je handen. Luister naar het zachte geritsel in je handen.
 3. Stel je voor dat je de emoties en gedachten die vastzitten zachtjes losmaakt terwijl je de steentjes schudt. Visualiseer deze emoties en gedachten die zich van je losmaken.
 4. Wandel verder langs het pad. Elke keer dat je een stap zet, laat je één steentje of schelp vallen. Richt je aandacht op het gevoel van loslaten. Voel hoe je hand steeds lichter wordt naarmate je de steentjes loslaat.
 5. Terwijl je verder wandelt, blijf je focussen op het loslaten van alles dat je niet meer nodig hebt. Voel hoe je hart en geest lichter worden.
 6. Aan het einde van je wandeling, neem een moment om stil te staan. Adem diep in en uit. Bedank jezelf voor de tijd die je hebt genomen om voor je emotionele welzijn te zorgen. Voel de nieuwe ruimte die je hebt gecreëerd door los te laten wat je niet langer dient.

Dit ritueel is een prachtige manier om je te verbinden met de energie van de donkere maan. Echter, je hoeft niet te wachten op een donkere maan om het uit te voeren. Door regelmatig bewust los te laten, zul je merken dat het steeds gemakkelijker gaat en dat je emotionele last vermindert. Maak er een regelmatige praktijk van en ervaar hoe het je helpt om lichter en meer in balans door het leven te gaan.

Tarot voor jezelf

Tarot voor jezelf

Wil je diep in de mysterieuze wereld van tarot duiken? Annick van Damme is jouw gids in ‘Tarot voor jezelf’. Hét boek om tarot te snappen en te onderzoeken met je eigen intuïtie.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online

Annick Van Damme

Annick Van Damme

Tarot-expert en spirituele coach Annick Van Damme werkt al verschillende jaren met de tarot als instrument voor bewustwording. Ze begeleidt anderen met liefde en enthousiasme om de tarot te gebruiken als leidraad om vrijer te leven en meer geluk te ervaren. Het beeld van de tarotkaarten zet je energie in beweging en geeft je de boodschap die op dat moment belangrijk is.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *