Nieuwe maan in Leeuw (16 augustus 2023): de impact van de zwarte maan & in je kracht staan

De nieuwe maan in Leeuw op 16 augustus brult flink. Je wordt nu aangespoord om in je kracht te gaan staan en te shinen. “Je ontdekt nu wie je ontwikkeling wil stimuleren en wie jou juist klein wil houden. Er kan dus een ‘schoonmaak’ in jouw sociale leven plaatsvinden,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

De nieuwe maan staat samen met de zwarte maan. Daardoor kunnen nu jouw schaduwkanten en blinde vlekken zichtbaar worden, maar ook die van anderen.

Wat je merkt van de Leeuwenpoort

De nieuwe maan en de zon staan op woensdag 16 augustus samen in het trotse en krachtige vuurteken Leeuw. Het is een mooie tijd om ergens mee te beginnen. Zie het als de start van een nieuwe fase.

Doordat de nasleep van de Leeuwenpoort van 8 augustus nog sterk voelbaar is, kun je veel veranderingen verwachten. Zaken komen mogelijk opeens in een stroomversnelling. De Leeuwenpoort is een bijzonder energieportaal, dat maakt dat we meer in onze kracht gaan staan en ons hart volgen.

Het getal 7: voel de Neptunus-energie

Je kunt nu sterk voelen dat je aan de slag wilt met je dromen. Het is tijd om ze te realiseren. Dit heeft te maken met het getal 7, dat tweemaal in de datum voorkomt (1+6-8-2+0+2+3) en bij de gevoelige planeet Neptunus hoort. Het versterkt de intuïtieve en creatieve energie in jou.

Nu Neptunus een sterke uitwerking op ons heeft, worden we gevoeliger. De kans is groot dat je ingevingen krijgt over hoe je uit moeilijke situaties of relaties kunt stappen. Ook kun je rond de nieuwe maan dromen met een bijzondere betekenis hebben, vooral over kwesties van het hart. Je weet nu intuïtief wat te doen!

Je eigen weg gaan

De nieuwe maan in Leeuw staat samen met de zwarte maan (Lilith), het punt in je horoscoop dat jouw schaduwkanten en blinde vlekken aangeeft. Ook maakt de nieuwe maan een zogenaamd spanningsaspect met de revolutionaire planeet Uranus, wat voor onverwachte gebeurtenissen zorgt. Het is goed mogelijk dat jij ervoor kiest om jouw eigen weg te gaan wanneer schaduwkanten van anderen duidelijk worden. Of wanneer er veel conflicten zijn. Je wilt je niet langer laten leiden door wat anderen van jou verwachten! Het is een periode waarin je onderzoekt: haal ik wel voldoening uit het leven dat ik nu leid? En wat zou ik anders willen? Nieuwe plannen en creatieve ideeën kunnen ontstaan.

Zo herken je ascentie-klachten

Je kunt rond de nieuwe maan veel ascentie-klachten hebben. Enkele opvallende symptomen zijn: je emotioneel voelen, vermoeidheid, hoofdpijn, moeite met aarden, last van je maag, weinig en onrustig slapen. Jouw chakra’s staan nu meer open, waardoor je gevoeliger dan anders bent. Je kunt merken dat je een transformatie doormaakt.

De krachtige Leeuw-invloed

Tijdens deze nieuwe maan worden de eigenschappen van de Leeuw versterkt. Heb je veel Leeuw-invloed in je horoscoop? Dan ben je (wils)krachtig, trots, spontaan, moedig, hartelijk en zelfverzekerd. Een echte leider met veel organisatietalent.

Leeuwen hebben vaak een warme persoonlijkheid. Ze zijn behulpzaam, loyaal en beschermend naar hun gezin en andere geliefden. Ze houden van luxe en delen weelde graag met anderen. Verder staan ze graag in het middelpunt van de belangstelling; ze willen gezien worden en zijn gevoelig voor vleierij. Niet voor niets hebben toneelspelers vaak veel Leeuw-invloed. Ze genieten van de aandacht die ze op het podium krijgen.

Soms kunnen Leeuwen wat dramatisch doen, om zo de aandacht op zich te vestigen. Dominantie, egocentrisme, arrogantie en zelfs grootheidswaanzin zijn andere schaduwkanten van dit astrologische teken. Wanneer de Leeuw zijn zin niet krijgt, kan hij flink brullen. Maar doorgaans heeft hij een zonnig karakter.

Schaduwkanten komen aan het licht

Deze nieuwe maan daagt jou uit om meer op de voorgrond te treden, in je kracht te gaan staan en jouw talenten te laten zien. Het kan zijn dat je nu vol zelfvertrouwen aan nieuwe plannen en creatieve projecten wilt werken. Besef dat je gezien mag worden en onzekerheden mag loslaten.

Zoals gezegd staat de nieuwe maan in Leeuw samen met de zwarte maan (Lilith). Daardoor kunnen nu jouw schaduwkanten en blinde vlekken zichtbaar worden, maar óók die van anderen. Enkele voorbeelden: dominant of egocentrisch gedrag, drama creëren, luiheid, anderen voor je laten werken, steeds de aandacht opeisen… Deze schaduwkanten worden vooral zichtbaar wanneer je in het nauw gedreven wordt of in conflict komt met een ander.
Boosheid kan nu loskomen: je voelt je gekleineerd of niet gewaardeerd. Dit kan leiden tot goede gesprekken, die confronterend en direct zijn. Kritische vragen helpen om duidelijk te krijgen waar de kern van het probleem ligt.

Ben jij trouw aan jezelf?

Je vindt het nu misschien extra belangrijk om trouw aan jezelf te blijven. Je wilt losbreken uit situaties waarin jij je gevangen voelt. Mogelijk wil je meer genieten en plezier maken in het leven. Ook kan het zijn dat je meer behoefte aan vrijheid hebt. Je kunt dan ook plotseling besluiten om afstand te nemen van contacten, waarin je bijvoorbeeld geen gelijkwaardigheid ervaart. Of je gaat in je werk een andere richting op, waardoor er tweedeling kan ontstaan. Nu wordt duidelijk bij wie jouw loyaliteit ligt en wie er loyaal aan jou is. Wie zijn je echte vrienden?

Ook kan helder worden wie je ontwikkeling stimuleert, zodat jij in je kracht kunt komen, en wie jou juist klein wil houden. Verder is het mogelijk dat je ontdekt dat iemand zijn of haar schaduwkanten verborgen heeft gehouden en jou misleid heeft. Het gevolg: er kan nu een flinke ‘schoonmaak’ in je sociale leven plaatsvinden.

Uranus: grote veranderingen op werkgebied

Op werkgebied kun je door het spanningsaspect met planeet Uranus plotseling besluiten nemen en zomaar voor een nieuwe richting kiezen. Uranus heeft namelijk een grillige uitwerking… Wanneer jij je intuïtie wilt volgen, kun je oude, conservatieve overtuigingen loslaten. Mogelijk hecht je doorgaans veel waarde aan de mening van anderen, maar wil je nu toch je eigen weg volgen en betere keuzes voor jezelf maken. Hierdoor kan er een loyaliteitsconflict met dierbaren ontstaan. Je familie verwacht bijvoorbeeld van jou dat je een bepaald beroep uitvoert of meewerkt in het familiebedrijf. Maar zelf voel je sterk dat je iets vernieuwends wilt doen, wat misschien buiten je comfort zone ligt.

Je wordt nu dan ook uitgedaagd om je hart en intuïtie te volgen en je talenten te ontwikkelen. Zodat je ze vervolgens kunt inzetten om vernieuwing op aarde te brengen.

Wat merken tweelingzielen van de nieuwe maan?

Loyaliteitsproblemen zorgen ervoor dat veel tweelingzielen niet dichter tot elkaar komen. Een van jullie is bijvoorbeeld loyaal aan familie, vrienden of een partner. Maar dankzij onverwachte wendingen gaan jullie toch meer je eigen weg bewandelen. De drang naar vrijheid en onafhankelijkheid wordt steeds groter. Jullie worden gestimuleerd om je hart te volgen.

Confronterende gesprekken

Heb jij wel innig contact met je tweelingziel? Jullie kunnen nu stevige gesprekken voeren, waarin je duidelijk grenzen aangeeft en kritisch naar elkaars gedrag kijkt. Schaduwkanten zoals dominant of egocentrisch gedrag komen nu aan het licht, wat betekent dat leugens, smoesjes en het vermijden van conflicten niet langer worden geaccepteerd. Dit gebeurt trouwens ook binnen een eventuele relatie met een karmische partner.

Wanneer beide partijen niet eerlijk naar zichzelf kijken, is het mogelijk dat het contact zomaar verbroken wordt. Er zijn namelijk veranderingen en nieuwe ontwikkelingen nodig om de relatie voort te zetten. Ook wil jij je niet langer opofferen voor de ander; je wil trouw aan jezelf zijn. Je tweelingziel kan jou spiegelen en je laten zien waar je nog aandacht aan mag besteden.

Dubbele getallen & bijzondere spirituele ervaringen

Als tweelingziel reageer je altijd sterk op dagen met dubbele getallen, zoals 16 augustus. De 7 die tweemaal in de datum voorkomt, zorgt ervoor dat je extra gevoelig bent voor het opvangen van elkaars emoties en gedachten. Dit kan verwarrend zijn. Ook kun je bijzondere spirituele ervaringen beleven en ingevingen of dromen met een diepere betekenis hebben.

Webinar (16 augustus): Lichtreis nieuwe maan in Leeuw

Astrologen Karin en Danique Vergeer organiseren op 16 augustus 2023 een online Lichtreis vanwege de nieuwe maan in Leeuw, speciaal voor tweelingzielen.

Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Leven met de maan

Leven met de maan

Wil jij je verbinden met de maan? Leven met de maan van Yasmin Boland is dé maangids. Je leert hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Je bestelt bij

Lees verder over de nieuwe maan:

Deel dit artikel online

Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *