Nieuwe maan in Maagd 15 september 2023: Mercurius direct en praktische Maagd-energie

De nieuwe maan in Maagd in september en Mercurius direct brengen structuur en orde in je leven na een periode van chaos en illusie. Het is volgens astrologen Karin en Danique Vergeer dé tijd om het verleden te analyseren en verder te gaan met je leven! “Dit is een ideale periode om orde op zaken te stellen op meerdere gebieden in je leven.”

Er kunnen nu nieuwe contacten in jouw leven komen, misschien wil je gaan verhuizen of een eigen onderneming starten. Jouw leven kan nu langzaamaan weer op gang komen.

De invloed van de nieuwe maan

Een nieuwe maan kondigt een nieuwe fase aan in je leven. Het is daarom een mooie periode om nieuwe projecten te starten en nieuwe plannen te maken.

Deze maand staan de zon en de maan staan samen in het aardse teken Maagd wat de focus op eigenschappen van dit aardse teken brengt. Dit is een ideale periode om orde op zaken te stellen op meerdere gebieden in je leven.

Ascentieverschijnselen nieuwe maan september

De periode van de nieuwe maan kan veel ascentieverschijnselen oproepen zoals vermoeidheid, moeite aarden, maagproblemen, weinig en onrustig slapen, je emotioneel voelen, hoofdpijn en griepachtige verschijnselen. Deze verschijnselen wijzen erop dat je een mogelijke transformatie doormaakt!

Ontnuchterende tijden

Voelde je je niet erg geaard, heb je te veel in een illusie geleefd en probeer je nu te achterhalen wat de realiteit is?  De nieuwe maan, Uranus en Pluto staan in aardetekens waardoor we weer met beide benen op de grond komen te staan. Dankzij deze astrologische plaatsingen wil je alles eens op een rijtje te zetten. Het vliegeraspect wat de nieuwe maan vormt met Uranus, Pluto en Neptunus heeft verder een ontnuchterende uitwerking.

Je kunt nu ook tot de conclusie komen dat je verandering wilt en dat je verslavingen, gezondheidsproblemen en destructief gedrag gaat aanpakken. Je merkt dat je niet verder komt in jouw leven wanneer je een te passieve houding hebt.

Mercurius direct 15 september

Mercurius is nu sterk voelbaar. Deze planeet van denken, communicatie, verkeer en handel loopt vanaf vandaag weer direct. Mercurius gaf je de afgelopen retrogradegang van ruim drie weken de kans eens een kritische blik naar binnen te werpen en innerlijk werk te verrichten.

Misschien besloot je tijdens deze periode om wat minder perfectionistisch te zijn, bepaalde contacten te beëindigen, gezonder te gaan leven of te gaan verhuizen. Er kunnen nu nieuwe contacten in jouw leven komen, misschien wil je gaan verhuizen of een eigen onderneming starten. Jouw leven kan nu langzaamaan weer op gang komen.

Serieuze Maagd-eigenschappen

De kenmerken van Maagd worden nu versterkt, doordat de zon en de maan samen in dit aardse teken staan. Eigenschappen van Maagd kunnen dan ook wat meer naar de voorgrond komen. Maagd stelt zich graag dienstbaar op en blijft door haar bescheidenheid liever op de achtergrond. Maagden laten niet zoveel van zichzelf zien. Ze hebben doorgaans een scherp verstand waardoor ze goed zijn in het observeren en analyseren van problemen en ze komen dan vaak met praktische oplossingen.

Doordat ze ijverig, ordelijk en netjes zijn, passen ze goed in administratieve functies, gezondheidszorg en mode. Gezondheid, goede voeding en hygiëne zijn belangrijk voor Maagden, dit kan doorslaan naar angsten voor ziektes en smetvrees.

Dit aardse teken kan de neiging hebben om te perfectionistisch te zijn. Doordat ze veel oog voor detail hebben, verliezen ze wel eens het overzicht over het grotere geheel. Of zijn ze te kritisch naar zichzelf en naar anderen, waardoor ze makkelijk mensen kunnen afstoten.

Praktische Maagd-energie

Door de nieuwe maan zou je graag praktisch aan de slag willen, orde in de chaos willen scheppen en je huis willen opruimen nu de vakantieperiode voorbij is. Misschien heb je de behoefte om klusjes af te maken en je huis te verfraaien, waarbij je veel oog hebt voor detail. Of misschien wil je je administratie op orde brengen? Ook kan je weer wat gezonder willen leven en op je voeding gaan letten.

Zweverige Neptunis-invloed

Doordat de dromerige planeet Neptunus recht tegenover de nieuwe maan staat, kan je je wat moeilijk geaard en afwezig voelen. Door deze gevoeligheid kan je ook veel energie van anderen overnemen en moe zijn. Veel dagdromen, fantaseren of in ons eigen wereldje verkeren ligt op de loer, terwijl er het nodige gedaan moet worden. Dit kan wat stress opleveren en heb je misschien het gevoel dat je taken niet op tijd af krijgt. Of kan het moeilijk zijn om de dingen op een rijtje te krijgen.

Laat je passieve houding varen

Door de invloed van het vliegeraspect kan het zijn dat je een verandering wilt en je passieve houding wilt laten varen. Misschien besluit je om je dienstbaar op te stellen naar anderen en meer te gaan doen met jouw creativiteit en mediamieke gaven. Ook kan je het inzicht hebben gekregen dat je je niet meer wilt laten misbruiken en ga je beter je grenzen aangeven. Mogelijk komt er einde aan contacten en kan er ruimte komen voor nieuwe contacten met mensen die beter bij jou passen.

Ondanks dat je nog last hebt van angsten, minderwaardigheidsgevoelens of perfectionisme kan je bij alle veranderingen toch de sprong in het diepe willen maken. En het gevoel hebben dat het nu of nooit is. Je wilt verder met je leven!

Aan de slag met ziekten en verslavingen

Misschien besluit je nu om iets te gaan doen aan verslavingen of chronische ziekten. Er kan de angst opspelen dat ziekten of verslavingen je leven beperken en dat jouw kwaliteit van leven achteruit gaat. Het kan zijn dat je wilt vluchten voor onverwerkte angsten en andere emoties. Of liggen er onverwerkte trauma’s of een ongezonde levensstijl ten grondslag aan een chronische ziekte.

Je mag dit onder ogen komen en eens met een kritische blik naar jouw verleden kijken. Door de invloed van Mercurius kan jij je verleden willen analyseren en verbanden leggen tussen het verleden en heden.

Wat betekent de nieuwe maan voor tweelingzielen?

Mogelijk heb je rond deze nieuwe maan wat meer de behoefte om je terug te trekken en te reflecteren op de situatie waar je nu in zit of over de relatie met jouw tweelingziel. Het kan zijn dat hij of zij een masker op heeft, expres vaag doet en zich anders voordoet dan hij/zij is. Je kunt je misleid voelen. Of hij/zij zet geen verdere stappen richting jou. Dit kan je aan het denken zetten over de gelijkwaardigheid van de relatie met jouw partner of tweelingziel. Is er voldoende wederzijds respect?

Mogelijk ben je de passieve houding van jouw tweelingziel helemaal beu wanneer hij of zij geen stappen onderneemt richting jou of zijn of haar problemen niet aanpakt. Misschien besluit je om de kont tegen de krib te gooien en een andere richting op te gaan. Dit kan zeker het geval zijn wanneer je het gevoel hebt dat je niet verder kunt met hem of haar.

Doordat Mercurius direct is gaan lopen kunnen er nieuwe contacten in jouw leven komen of komt er een nieuw huis op jouw pad. Mogelijk is dat huis verder weg van je karmische partner of tweelingziel of juist dichterbij. En de nieuwe woonruimte kun je nodig hebben om te kunnen herstellen en terug te komen in je eigen energie. Neptunus zorgt er namelijk voor dat je veel energie kunt overnemen van je tweelingziel of karmische partner, waardoor je je snel moe voelt, je last hebt van stemmingswisselingen en/of lichamelijke klachten. Je kunt knopen doorhakken, meer voor jezelf kiezen en besluiten om het contact met jouw tweelingziel te beëindigen.

Je wilt je leven niet meer op een negatieve manier laten beïnvloeden door je tweelingziel. Je wordt uitgedaagd om hierin jouw intuïtie te volgen.

Webinar 15 september 2023: Nieuwe maan in Maagd

Astrologen Karin en Danique Vergeer organiseren voor de nieuwe maan in Maagd op 15 september 2023 een Lichtreis. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

De maan als jouw spirituele gids

De maan als jouw spirituele gids

  • Volg nu de nieuwste online cursus ‘De maan als jouw spirituele gids.
  • Leer alles over de invloed van de maan op jouw horoscoop én hoe je de toekomst kunt voorspellen met behulp van de maan.

Bekijk deze cursus

Lees verder over de nieuwe maan:

Deel dit artikel online

Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *