Nieuwe maan in Maagd 27 augustus 2022: chaos, nieuwe inzichten en vertrouwen op je intuïtie

De nieuwe maan in Maagd op 27 augustus 2022 brengt chaos, perfectionisme en een nieuwe, praktische aanpak. Vooral op het gebied van werk en gezondheid ga je de veranderingen voelen. Andere planeten zorgen daarnaast voor nog meer chaos: Neptunus, Saturnus en Uranus lopen retrograde en “Dwergplaneet Pholus zal voor de nodige chaos zorgen en de uitwerking van deze nieuwe maan intenser maken.” aldus Karin en Danique Vergeer. Lees wat jou te wachten staat in dit artikel.

De nieuwe maan van 27 augustus 2022 vraagt een praktische aanpak van je op het gebied van werk en je gezondheid. Je kunt voelen dat er verandering nodig is.

De nieuwe maan

Een nieuwe maan kondigt een nieuwe fase aan in je leven. Dit is dan ook een mooie periode om nieuwe projecten te starten. Deze keer staan de zon en de maan samen in het aardse teken Maagd en versterken hierdoor de eigenschappen van dit teken.

Je kunt rond de nieuwe maan veel last hebben van ascensieverschijnselen zoals vermoeidheid, moeite met kunnen aarden, last van de maag, weinig en onrustig slapen, emotioneel voelen, hoofdpijn en griepachtige verschijnselen. Dit kan een aanwijzing zijn dat je een transformatie aan het doormaken bent.

De nieuwe maan 27 augustus 2022 maakt een spanningsaspect met Mars, waardoor je je wat onrustig en ongeduldig kunt voelen. Misschien wil je alles tegelijk aanpakken. Daardoor kan het nodige misgaan. Je kunt ook even door de bomen het bos niet meer zien.

De invloed van dwergplaneet Pholus

Dwergplaneet Pholus zal voor de nodige chaos zorgen en de uitwerking van deze nieuwe maan intenser maken. Misschien ben je in de war en vind je het moeilijk om de dingen op een rijtje te zetten. Door de uitwerking van Pholus krijg je mogelijk nieuwe inzichten.

Deze nieuwe maan kan een keerpunt zijn. Je kunt beseffen dat het nodig is om eens kritisch naar jezelf te kijken. Misschien moet je het even rustiger aan doen en kijken of er nog emoties zijn die jij onderdrukt en waar je voor wegloopt. Je mag je gezondheidsproblemen, verslavingen en eigenschappen als onzekerheid en perfectionisme gaan aanpakken.

Planeten in retrograde

Neptunus, Saturnus en Uranus lopen op dit moment retrograde. Uranus is 24 augustus retrograde gaan lopen. Deze vernieuwende planeet maakt ook nog een vierkant met Venus en Saturnus. Dit samen zal een remmende werking hebben. Het start een periode van introspectie.

In deze periode kun je je afvragen: wat wil ik met mijn leven en waar moet ik nog aan werken? Je kunt even niet verder. Wanneer je meer vrijheid en vernieuwing in jouw leven wil, dan kan het nodig zijn om stil te staan bij hoe je de veranderingen op een praktische manier vorm kunt geven.

Kenmerken van Maagd

De kenmerken van de Maagd worden versterkt tijdens de nieuwe maan van 27 augustus 2022: zowel de zon als de maan staan in het teken Maagd. Eigenschappen zoals (zelf)kritiek, analyserend vermogen, perfectionisme en nuchterheid kunnen nu meer aanwezig zijn.

Verder zijn Maagden meestal betrouwbaar, bescheiden en wat verlegen. Ze blijven liever op de achtergrond en laten niet veel van zichzelf zien. Ze hebben een scherp verstand, zijn goed in het observeren en analyseren van problemen en komen dan ook vaak met praktische oplossingen. Doordat ze ijverig, ordelijk en netjes zijn, zijn ze heel geschikt voor administratieve functies, de gezondheidszorg en modebranche.

Gezondheid, goede voeding en hygiëne zijn belangrijk voor Maagden, die hierin kunnen doorslaan en dan angsten voor ziekten ontwikkelen. Soms hebben ze de neiging om té perfectionistisch te zijn. Doordat ze veel oog voor detail hebben, verliezen ze weleens het overzicht. Ook kunnen ze te kritisch naar zichzelf en naar anderen zijn, waardoor ze mensen afstoten.

De uitwerking van de nieuwe maan 27 augustus 2022

De nieuwe maan van 27 augustus 2022 vraagt een praktische aanpak van je op het gebied van werk en je gezondheid. Je kunt voelen dat er verandering nodig is. Het is goed om daar eens bij stil te staan. Doorgaans gaat de Maagd nauwgezet en geordend te werk, maar door het spanningsaspect met Mars kun je nu wat sneller denken en misschien wat impulsief handelen. Je weet wat je wilt, je weet de juiste contacten in te zetten en knopen door te hakken.

Er kunnen echter wat dingen mislopen doordat je misschien wat details gemist hebt. Je had misschien wat dingen op een rijtje moeten zetten of een checklist moeten maken. Mogelijk was je te snel en te ongeduldig in je handelen, maakte je iets niet af en ontstond er chaos.

Ben je doorgaans zuinig aangelegd? Door de invloed van Mars kun je een aantal impulsieve aankopen doen. Misschien ontstaan er ruzies met de mensen om je heen omdat je impulsief reageerde. Je kunt je nu even wat minder geaard voelen en wat minder structuur aan je leven geven. Je kunt het overzicht even niet meer hebben.

Nieuwe inzichten en chaos

De dwergplaneet Pholu kan de uitwerking van de nieuwe maan extremer maken omdat deze planeet een mooi aspect maakt met de nieuwe maan. Er kunnen behoorlijk wat dingen mislopen. Als je druk bezig bent, kun je bepaalde emoties niet willen voelen. Misschien gaat er daardoor een beerput open! Deze onderdrukte emoties kunnen bijvoorbeeld angst, verdriet of boosheid zijn.

Het kan zijn dat je je er bewust van wordt dat jij je minderwaardig voelt of nooit mocht zijn wie je was. Misschien voelde je je onderdrukt, niet begrepen en/of niet gezien. De angst voor ziektes kan erger worden of je merkt dat je te perfectionistisch bent. Misschien word je boos wanneer je kritiek krijgt.

Je kunt beseffen dat je niet op de juiste plek zit als het om werk gaat. Misschien wil je meer onafhankelijk zijn en kies je er onverwachts voor om een andere richting op te gaan. Mogelijk wil je gezondheidsproblemen gaan aanpakken, je voeding aanpassen of loskomen van verslavingen. Door de chaos die kan ontstaan, kun je tot nieuwe inzichten komen.

Een nieuwe richting op?

Uranus heeft veel invloed deze periode. Deze planeet loopt nu retrograde en staat samen met de Noordelijke Maansknoop (die jouw lotsbestemming aangeeft). Dit betekent dat je veel bezig kunt zijn met welke richting jij op wilt in het leven. Je wilt iets nieuws, uit een sleur breken en je mag je afvragen of je wel op de goede weg zit. Misschien wil je meer met alternatieve geneeswijzen, nieuwe technologische ontwikkelingen, astrologie of de luchtvaart doen. Of je wil juist veel gaan reizen voor je werk. Mogelijk besef je dat je meer ‘out of the box’ mag denken om tot ingenieuze oplossingen te komen binnen jouw werk.

Je kunt afgeremd worden in het vormgeven van je nieuwe plannen. Veel planeten lopen immers retrograde en mag je nog wat innerlijk werk verrichten. Een voorbeeld is dat je te veel negatieve gedachten hebt en veel beren op de weg ziet. Het is alsof het universum je duidelijk wilt maken dat je de tijd mag nemen om aan zelfreflectie te doen.

Intuïtie

Bereik jij doelen met logica en werk je altijd volgens het boekje? Dan kan het zo zijn dat je steeds meer alternatieve ideeën/oplossingen aangereikt krijgt, je een andere werkwijze wil kiezen of dat je nu uitgedaagd om jouw intuïtie te volgen. Misschien ben je bang dat je hierdoor fouten gaat maken en anderen jou niet goed genoeg vinden in jouw werk. De les die je mag leren is: vertrouw meer op je eigen kunnen en je intuïtie. Je mag het please-gedrag en het idee dat je je steeds hard moet werken voor anderen, loslaten. Je mag jouw eigen unieke weg bewandelen. Word je authentieke zelf!

Liefdesleven en tweelingzielen

In relaties kunnen de nodige irritaties ontstaan rond de nieuwe maan van 27 augustus 2022. Het kan zijn dat één van de twee een andere richting op wil en dat er hierdoor een afstand ontstaat. Er kan ook boosheid loskomen wanneer je enerzijds de behoefte hebt aan zekerheid, vastigheid, betrouwbaarheid in de relatie met een partner, maar ook behoefte hebt aan nieuwe contacten. Wanneer jij, jouw partner of tweelingziel flirt met iemand anders kan dat boosheid losmaken. Mogelijk voel je je nu wat minderwaardig of onzeker en kan je in de war raken. Het kan namelijk zijn dat jouw partner of tweelingziel niet het achterste van zijn tong laat zien.

Er kan een fysieke en emotionele afstand komen tussen partners of tweelingzielen, waarbij veel pessimistische gevoelens naar boven kunnen komen. Misschien wil je de relatie met de karmische partner beëindigen, maar geeft de financiële en materiële zekerheid je rust. Je kunt een innerlijke conflict ervaren. Misschien remt jouw partner/tweelingziel je ergens af in het realiseren van jouw droomwensen. Deze nieuwe maan kan dan ook voor veel karmische relaties en/of tweelingzielen een keerpunt zijn. Mogelijk wil je je voorbereiden op het loskomen van een partner of een situatie, zodat je meer onafhankelijk wordt. Je kunt gaan zoeken naar praktische oplossingen zodat jij jouw zielenpad kunt bewandelen!

Webinar voor tweelingzielen: Lichtreis nieuwe maan in Maagd 27 augustus 2022

Karin en Danique Vergeer organiseren op 27 augustus een online Lichtreis voor de nieuwe maan in Kreeft, speciaal voor tweelingzielen. Meer informatie vind je hier.

Dit evenement staat los van Inspirerend Leven.

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees verder over de nieuwe maan:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *