Nieuwe maan in Ram & zonsverduistering (20 april 2023): het eclips-seizoen is begonnen & een keerpunt in je leven

De zonsverduistering tijdens de nieuwe maan in Ram op 20 april is extra speciaal: het is het begin van het turbulente eclips-seizoen. Houd rekening met onverwachte veranderingen, die je leven op z’n kop kunnen zetten. “Je komt mogelijk voor grote keuzes te staan. Je voelt nu de motivatie om in je kracht te komen en aan je levensmissie te beginnen,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Door de Ram-energie willen we ons losmaken van wat niet meer bij ons past. Je kunt dan ook plotseling knopen doorhakken.

Een keerpunt in je leven

Het eclips-seizoen is begonnen! De gedeeltelijke zonsverduistering tijdens de nieuwe maan in Ram op donderdag 20 april vormt de aftrap. Snel daarna, op vrijdag 5 mei, is er een maansverduistering tijdens de volle maan in Schorpioen. In deze periode kunnen plotselinge veranderingen en gebeurtenissen jou de juiste richting opsturen. Je komt mogelijk voor grote keuzes te staan. Een eclips is dan ook vaak een keerpunt. Emoties worden uitvergroot; je hebt het gevoel in een emotionele rollercoaster te zitten.

De Noordelijke Maansknoop: dit zijn jouw kwaliteiten!

De nieuwe maan staat voor de tweede keer dit jaar in het teken Ram. De Ram-energie is nu sterker voelbaar dan anders. Je kunt veel daadkracht ervaren, assertiever worden en verlangen naar onafhankelijkheid. De samenstand met de Noordelijke Maansknoop en de mooie verbinding met Saturnus maken duidelijk waar jouw kwaliteiten liggen. Je wil je wensen vormgeven, je niet meer laten overheersen door anderen en meer voor jezelf kiezen. Angsten steken mogelijk de kop op: wat gaat de toekomst me brengen? Wanneer je ze loslaat, maak je een ware transformatie door!

Herken je deze ascentie-symptomen?

Je kunt rond de nieuwe maan in Ram veel last hebben van ascentie-klachten. Zoals slecht slapen en vermoeidheid, duizeligheid, een overprikkeld zenuwstelsel, veel in je hoofd zitten, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen en spijsverteringsproblemen. Luister goed naar wat jouw lichaam nodig heeft en neem voldoende rust.

Zo ervaar je de daadkrachtige Ram-energie

De eigenschappen van de Ram worden nu versterkt. Het is een vurig teken, vol passie, wilskracht en daadkracht. Rammen zijn pioniers! Het zijn echte leiders, die anderen weten te motiveren met hun enthousiasme. Ze hebben een sterke wil tot overleven, laten zich graag gelden en zijn strijdlustig en avontuurlijk. Bovenal willen ze onafhankelijk zijn.

Wanneer Rammen door hun ongeduldige en impulsieve aard snel in actie willen komen, houden ze zich liever niet bezig met de wensen van anderen. Dat belemmert hen te veel. Als ze hun zinnen ergens op hebben gezet, kunnen ze drammerig zijn. Ze zijn nu eenmaal zeer doelgericht.

Rammen zijn direct en eerlijk in de communicatie. Ze kunnen snel geïrriteerd zijn, een kort lontje hebben en de concurrentiestrijd met je willen aangaan.

Aan de slag met je levensmissie

Door de Ram-energie willen we ons losmaken van wat niet meer bij ons past. Je kunt dan ook plotseling de knoop doorhakken: je wil bijvoorbeeld een nieuwe baan of woning of je verbreekt een relatie. Of je gaat nu eindelijk serieus met jouw kwaliteiten en talenten aan de slag. De (gedeeltelijke) zonsverduistering kan een keerpunt betekenen.

Doordat de nieuwe maan in Ram samen staat met Eris, de planeet van de twist, kan zelfs de rustigste persoon nu zijn rebelse kant laten zien. Je wil in opstand komen en voor jezelf kiezen. Zo kan er tweedeling tussen jou en anderen ontstaan.
Je hebt misschien een andere visie op het leven dan de mensen om jou heen. Je voelt je onbegrepen, niet-gezien of niet-gehoord. Dit kan ervoor zorgen dat de energie-uitwisseling tussen jou en anderen stagneert. Je voelt je mogelijk geremd door hen. Dat is zeker het geval wanneer anderen je domineren of afhankelijk houden. Het gevolg: irritaties en ruzies… Je wil de controle over je leven houden en gaat aan de slag met jouw levensmissie.

Onverwerkte emoties loslaten

Het zogenaamde spanningsaspect van planeet Pluto met de nieuwe maan in Ram beïnvloedt ons flink. Je kunt nu intense emoties voelen. De drang om los te komen van situaties en relaties die jou afremmen kan zo groot zijn, dat er ook diepgewortelde gevoelens naar boven komen. Zoals angsten uit jouw verleden of uit vorige levens die te maken hebben met financieel en emotioneel op eigen benen staan.

Je hebt misschien lange tijd veel in je hoofd gezeten en je gevoelens weggeredeneerd. Wanneer nog onverwerkte emoties getriggerd worden, komen ze nu explosief naar buiten. Je voelt je boos en prikkelbaar en stoot mensen af, waardoor er een verwijdering ontstaat. Ook kan angst voor het onbekende spelen of angst dat anderen jou vreemd vinden en daarom buitensluiten. We worden nu uitgedaagd om deze emoties te doorvoelen én los te laten. Je maakt een transformatie door.

De invloed van dwergplaneet Pallas

Zoals gezegd voel je nu de motivatie om in je kracht te komen, aan je levensmissie te beginnen en te doen wat je écht wilt. Dit kan betekenen dat je belangrijke beslissingen neemt. De eerste nieuwe maan in Ram van 21 maart heeft jou mogelijk al een zetje gegeven. De uitwerking van deze nieuwe maan is een vervolg hierop.

Loop je nu tegen problemen aan? De oplossing is het bedenken van een strategische aanpak, zoals het sluiten van een compromis. Dit is de invloed van dwergplaneet Pallas, vernoemd naar de Griekse godin van de wijsheid. Zo kun je met een flinke dosis enthousiasme aan de slag.

Pittige tijden voor tweelingzielen

Als tweelingziel heb je mogelijk het gevoel: ik wil een nieuwe start maken. Je bent zeer gemotiveerd om onafhankelijk te worden. Rond de nieuwe maan kunnen er veel gebeurtenissen en onverwachte wendingen plaatsvinden, die jou confronteren met intense emoties en (obsessieve) gevoelens zoals jaloezie.

Tweelingzielen willen het liefst controle hebben over hun omgeving en hun twin, uit angst om elkaar te verliezen. Dit kan resulteren in het spelen van emotionele spelletjes. Of jij (of je tweelingziel) wil bijvoorbeeld wraak nemen op iemand die bedreigend is voor jullie relatie. Ook in karmische relaties kan deze dynamiek zichtbaar zijn. Wanneer je dit allemaal doorziet, kan er flinke boosheid loskomen. Je kunt je moeilijk inhouden, met ruzies als gevolg. Deze conflicten kunnen voor een verwijdering tussen jou en je tweelingziel, of je karmische partner, zorgen.

De zonsverduistering leidt tot transformatie

De kans is groot dat je nu als tweelingziel besluit om je los te maken van destructieve relaties. De zonsverduistering, die een keerpunt aangeeft, stimuleert jou nog eens extra om een knoop door te hakken. Alleen verder gaan en financieel en emotioneel op eigen benen staan… het kan diepe angsten bij je losmaken. Maar diep vanbinnen voel je waarschijnlijk dat dit de juiste weg is. Naarmate je deze angsten loslaat, krijg je meer vertrouwen in jezelf. Het brengt dus een diepe transformatie op gang, die een investering is in toekomstige relaties of in de relatie met je tweelingziel.

Webinar (20 april) voor tweelingzielen: Lichtreis nieuwe maan in Ram

Astrologen Karin en Danique Vergeer organiseren op 20 april 2023 een online Lichtreis vanwege de tweede nieuwe maan in Ram dit jaar, speciaal voor tweelingzielen. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Boekentip: Leven met de maan 

Lees meer over hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen. Je leert ook hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Wil jij je verbinden met de maan? Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending of koop het e-book.

bestel nu

Lees verder over de nieuwe maan:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *