Nieuwe Maan in Vissen 13 maart: welke energie brengt het met zich mee?

Liefde hangt in de lucht tijdens de Nieuwe Maan in Vissen op 13 maart 2021. Venus, de love-planeet, staat dicht bij de maan, wat romantische gevoelens aanwakkert. Volgens astrologen Karin en Danique Vergeer is het ‘een mooie tijd om verliefd te worden’. De planeet Neptunus doet er nog een schepje creativiteit bovenop!

De Nieuwe Maan, Neptunus en Venus laten ons bruisen van creatieve energie!

Extra gevoelig zijn

Tijdens een Nieuwe Maan is de maan nauwelijks zichtbaar; ze staat tussen de aarde en de zon in. De Nieuwe Maan op zaterdag 13 maart kondigt het begin aan van een nieuwe fase. Het is een goed moment om iets te beginnen. Je kunt extra gevoelig zijn en veel last hebben van ascensie-verschijnselen, zoals slecht slapen, veel dromen, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen en emotioneel zijn.

Venus: liefde in de lucht

Venus, de planeet van de liefde, staat dicht bij de Nieuwe Maan, waardoor romantische gevoelens kunnen opbloeien. Het is een mooie tijd om verliefd te worden! Ook de heerser van de Vissen, de dromerige en creatieve Neptunus, is dicht bij de Nieuwe Maan. Je krijgt volop inspiratie: je gaat iets aan je uiterlijk veranderen, kleding kopen of de inrichting vernieuwen. Misschien ga je wel kunstzinnig aan de slag.

Door de invloed van Pluto kan deze periode als intens worden ervaren: veel uit het onderbewustzijn kan naar de oppervlakte komen. In relaties kunnen zich angsten openbaren, bijvoorbeeld voor afwijzing. Ze kunnen nu getransformeerd worden!

Vissen: gevoelig, fantasierijk en vriendelijk

De zon en de maan staan samen in Vissen, waardoor de eigenschappen van  dit mystieke teken versterkt worden. Dit betekent dat alle sterrenbeelden meer beïnvloed worden door deze eigenschappen. Vissen zijn vriendelijke en gevoelige mensen. Door deze gevoeligheid kunnen zij zich makkelijk terugtrekken uit de wereld of vluchten in een fantasiewereld of een verslaving.

Vissen kunnen soms verward raken wanneer ze het verschil tussen realiteit en fantasie niet helder zien. Ze zijn ook sterk intuïtief en kunnen via hun intuïtie, mediamieke gaven of intense dromen antwoord krijgen op hun vragen.

Vissen kunnen emoties diep beleven en hebben een groot inlevingsvermogen. Ze moeten ervoor waken geen medelijden te krijgen met anderen. Dan kunnen ze weleens bedrogen uitkomen. Ook maken anderen soms makkelijk misbruik van hen. Maar al te graag zetten Vissen zich in voor een goed doel; ze hebben de neiging zich voor anderen op te offeren.

Verder zijn ze creatief. Hun interesse gaat uit naar de mystieke kant van het leven. Heb je veel Vissen-invloed, dan kun je jouw rijke fantasie omzetten in film, fotografie, schilderen, muziek of dans. Religie, gevangenschap, kloosters, ziekenhuizen en sektes horen ook bij het teken Vissen.

Uitwerking Nieuwe Maan

Bruisen van creatieve energie

De Nieuwe Maan, Neptunus en Venus laten ons bruisen van creatieve energie! Je kunt je volledig willen terugtrekken in je eigen wereld om aan de slag te gaan: je huis opnieuw inrichten, schilderen of op een andere manier creatief bezig zijn. Je kunt bijvoorbeeld kleuren gebruiken die jouw aura versterken. Door deze creativiteit kun je uiten wat er in je onderbewustzijn speelt.

Het kan helend werken om eens intuïtief te gaan schilderen of te mediteren… Misschien wil je fotograferen, filmen of sieraden maken.

Bewust worden van misleiding of misbruik

De invloed van Neptunus en de Nieuwe Maan kan ook zijn dat jij je er bewust van wordt dat je een illusie armer bent. Iemand kan misbruik van je hebben gemaakt of je hebben misleid. Jij wilde dat niet zien, omdat je liever uitgaat van het goede in de mens. Deze misleiding kan gepaard zijn gegaan met vage communicatie en incomplete informatie, waardoor je geen juiste keuze hebt kunnen maken. Ook kun je misleid zijn doordat iemand zich anders voordeed of z’n charmes heeft gebruikt. Misschien wilde iemand misbruik maken van jouw financiën of populariteit.

Angst kan een rol hebben gespeeld bij de misleiding: misschien is de ander bang voor financieel tekort. Maar ook jaloezie kan meespelen, bijvoorbeeld over jouw uiterlijk, creativiteit of de manier waarop jij in het leven staat. Of misschien wilde deze persoon wraak nemen op jou uit boosheid.

Belemmerende overtuigingen onderzoeken

Door de invloed van Pluto kun je onderzoeken waarom je misleid werd. Wat zocht je buiten jezelf wat jij ín jezelf mag zoeken? Of je leert hieruit de les: ik mag beter naar mijn intuïtie luisteren en mijn grenzen aangeven. Wanneer je gevoelig bent voor misleiding kun je bijvoorbeeld doen of geloven wat een goeroe of spiritueel leraar je vertelt, terwijl hij of zij misschien geen zuivere intenties heeft.

Opvoeding waarin religie een rol heeft gespeeld en vorige levens (bijvoorbeeld in een sekte) kunnen maken dat je nog belemmerende overtuigingen hebt in je onderbewustzijn. Ook kan je kijk op spiritualiteit jou remmen. Je kunt het idee hebben dat jij je voor iets of iemand moet opofferen; je cijfert jezelf daarom compleet weg. Misschien verschuil jij je wel achter deze overtuigingen, omdat je vlucht voor een bepaalde emotie. Je bent bang om controle te verliezen.

Tijdens deze Nieuwe Maan kun je dieper ingaan op deze overtuigingen. Mogelijk komen er nieuwe inzichten en verandert daardoor jouw beeld van de werkelijkheid.

Beweging: lichaam en geest in balans

Je kunt een sterke behoefte hebben aan yoga, tai chi of andere ontspannende activiteiten, waarbij je lichaam en geest met elkaar in balans brengt. Je kunt tijdens de beoefening ervan veel inzichten of ingevingen krijgen over een bepaalde situatie waar jij in zit. Of je wordt je bewust van emotionele blokkades die naar de oppervlakte willen komen. Het kan ook zijn dat je emoties van een ander hebt opgepikt. Je kunt je wat emotioneler dan anders voelen.

Cheiron en Ceres: voedt het leven je voldoende?

De twee dwergplaneten Cheiron en Ceres staan samen. Cheiron geeft onze diepste zielenwond aan. Nu deze planeet zich in Ram bevindt, kan deze zielenwond te maken hebben met boosheid en niet in je kracht kunnen komen, door onderdrukking of ander dominant gedrag. Ceres laat zien waar we onze (geestelijke) voeding uithalen.

De twee planeten laten jou stilstaan bij vragen als: haal je voldoende voeding uit je leven, je relaties, je werk, je bezigheden? Heb je genoeg liefde en aandacht gekregen in je jeugd? Boosheid, ongeduld of leiderschap willen over je eigen leven, kan een innerlijke motivatie zijn om te doen wat jij werkelijk graag wilt.

Tweelingzielen: angst voor afwijzing

Nu de Nieuwe Maan samen met Neptunus en Venus staat, heeft ze een grote uitwerking op onze (liefdes)relaties. We kunnen ons extra dromerig voelen en de telepathische verbinding met jouw tweelingziel kan goed voelbaar zijn. Gedachten en vooral fantasieën over het leven samen met je twin kunnen door je hoofd spoken. De aantrekkingskracht en romantische gevoelens kunnen sterk zijn.

Ook kun je bang zijn dat je te veel in een droomwereldje leeft en dat jouw tweelingziel geen relatie met je wil. Bang dat je geconfronteerd gaat worden met de harde realiteit van afwijzing. Maar wat nou als jouw gevoelens en gedachten niet waar zijn? Mogelijk ontstaat grote verwarring; je twijfelt aan je intuïtie. Diepe angsten om je te verbinden met je tweelingziel en andere onbewuste gevoelens kunnen naar boven komen. Ondanks de angst voor afwijzing kunnen tweelingzielen in deze periode ook heel liefdevol op elkaar reageren of liefdevolle energie naar elkaar uitzenden.

Verder kunnen tweelingzielen flink worstelen met hun eventuele verslaving, vluchtgedrag of het aarden in hun lichaam. Je kunt actief aan de slag gaan om deze patronen los te laten en jezelf te helen. Ingevingen, dromen, visioenen en andere tekens van de kosmos brengen je terug bij je gevoel, zodat je weer vertrouwen krijgt in wat je intuïtie jou vertelt.

Webinar voor tweelingzielen: Nieuwe Maan in Vissen 13 maart 2021

Voor de Nieuwe Maan in Vissen organiseren Karin en Danique Vergeer op 13 maart een webinar waarin tweelingzielen centraal staan. De inhoud: een korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing. Het webinar is als een helende reis. Onderweg krijg je inzichten in jouw spirituele proces.

Meedoen aan het webinar? Je kunt je online aanmelden: meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven. 

Fijne nieuwe maan,
Karin en Danique Vergeer

Healingcentrum Isis

Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *