Nieuwe maan in Vissen 2 maart 2022: bijzondere spirituele ervaringen & misleiding ligt op de loer

Let goed op tijdens de nieuwe maan in Vissen op 2 maart 2022: de kans dat jij wordt misleid is groot. Dit heeft te maken met de energie van dwergplaneet Nessus. Verder staat jouw spirituele ontwikkeling centraal. “Je wordt nu uitgedaagd om bij jezelf te blijven, goed geaard te zijn en te vertrouwen op je intuïtie,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Jupiter wil eerlijkheid en kan jou vragen om de realiteit onder ogen te zien. Houd jezelf niet voor de gek en laat je niet beïnvloeden door anderen.

Bewaak je grenzen zorgvuldig!

Een nieuwe maan staat tussen de aarde en de zon in en is nauwelijks zichtbaar. Ze kondigt het begin aan van een nieuwe fase; het is dan ook een mooie tijd om ergens mee te beginnen. De nieuwe maan op woensdag 2 maart staat in het dromerige teken Vissen en wordt door zowel Jupiter als de dwergplaneet Nessus beïnvloed. Beide planeten staan dicht bij de nieuwe maan.

De Vissen-invloed kan jou extra gevoelig maken voor invloeden van buitenaf. En wees er door Nessus bijzonder alert op dat je niet misleid wordt en er geen misbruik van je gemaakt wordt. Je mag goed je grenzen aangeven. Verder kunnen jouw spirituele ontwikkeling en gezondheid meer aandacht van je vragen door Jupiter, de planeet van expansie.

Ascentieklachten: overprikkeld zenuwstelsel en hoofdpijn

De nieuwe maan maakt een mooie verbinding met de vernieuwende planeet Uranus. Je kunt ingevingen krijgen en er kunnen onverwachte wendingen plaatsvinden, die jou een nieuwe richting voor de toekomst opsturen. Je intuïtie wijst jou de weg. Astrologie of bijvoorbeeld een medium kan jou verder helpen bij het maken van nieuwe keuzes.
Je kunt rond de nieuwe maan last hebben van ascentie-symptomen zoals slecht slapen, vermoeidheid, een overprikkeld zenuwstelsel, veel in je hoofd zitten, hoofdpijn en griepachtige klachten, spijsverteringsproblemen en duizeligheid. Luister goed naar wat jouw lichaam nodig heeft en neem voldoende rust!

Vissen-energie: intuïtief en gevoelig

De zon en de maan staan samen in Vissen, waardoor de eigenschappen van dit mystieke teken versterkt worden. Dit betekent dat niet alleen mensen met veel Vissen-invloed beïnvloed worden door de nieuwe maan, maar óók alle andere sterrenbeelden.

Vissen zijn vriendelijke en gevoelige mensen. Door deze gevoeligheid kunnen ze zich makkelijk terugtrekken uit de wereld, vluchten in een fantasiewereld of verslaving. Ze kunnen soms moeilijk onderscheid maken tussen realiteit en fantasie. Verder zijn ze sterk intuïtief. Ze kunnen via hun intuïtie, mediamieke gaven of intense dromen antwoord krijgen op hun vragen.

Vissen kunnen emoties diep beleven en hebben een groot inlevingsvermogen. Ze hebben de neiging om zich voor anderen op te offeren en zetten zich graag in voor een goed doel. Ze mogen ervoor waken dat ze geen medelijden krijgen met anderen, want dan kunnen ze weleens bedrogen uitkomen. Mensen maken namelijk makkelijk misbruik van hen.
Ook is dit teken creatief. Heb je veel Vissen-invloed, dan komt jouw rijke fantasie goed van pas bij filmen, fotograferen, schilderen, muziek maken of dansen. Religie, gevangenschap, kloosters, ziekenhuizen en sektes horen ook bij de Vissen.

Geluksplaneet Jupiter: creatieve energie stroomt

De nieuwe maan in Vissen staat samen met Jupiter, onze geluksplaneet en de planeet van groei en expansie. Dit betekent dat onze creatieve energie weer stroomt en projecten en werkzaamheden uitgebreid worden. Misschien wil je (meer) kunst maken, exposeren of creatief bezig zijn in huis. Of je bezoekt graag feesten met een speciaal thema, waar je even in een totaal andere rol kunt stappen.

Door Uranus is het mogelijk dat we plotseling ideeën krijgen over hoe we deze creativiteit kunnen vormgeven. Let op dat, nu de asteroïde Nessus samen staat met de nieuwe maan, mensen geen misbruik maken van jouw creatieve ideeën. Wanneer dat wel het geval is, kan jouw geduld op zijn. Veel boosheid kan loskomen en je kunt plotseling besluiten om een andere richting in te slaan.

Bijzondere spirituele ervaringen tijdens nieuwe maan 3 maart 2022

Tijdens de nieuwe maan kunnen jouw mediamieke gaven sterker voelbaar zijn dan anders. Je kunt besluiten om anderen hiermee te helpen. Je doet bijvoorbeeld spiritueel werk en zet je in voor een hoger doel. In deze periode kun je bijzondere spirituele ervaringen hebben. Maar je bent ook gevoeliger voor de emoties en gedachten van anderen, wat voor verwarring kan zorgen. Het is dus belangrijk om je goed te aarden.

Wanneer je een situatie te rooskleurig hebt ingezien, kun je weer met beide benen op de grond komen door een visioen of een droom met een betekenis. Jupiter wil eerlijkheid en kan jou vragen om de realiteit onder ogen te zien. Het kan gaan om het loslaten of herzien van bepaalde geloofsovertuigingen, complot-therapieën of zelfs waanideeën.

Spiritueel leraren kunnen nu door de mand vallen. Ze willen jou mogelijk overtuigen van hun opvattingen, waardoor jij in de war raakt. Wanneer de verwarring groot is, kan er makkelijk misbruik van jou gemaakt worden: van je goedheid en bereidheid om je in te zetten voor een hoger doel. Je wordt nu dan ook uitgedaagd om bij jezelf te blijven, goed geaard te zijn en te vertrouwen op jouw intuïtie. Houd jezelf niet voor de gek en laat je niet beïnvloeden door anderen.

Nessus: misbruik ligt op de loer

Zoals gezegd kan de asteroïde Nessus aangeven dat er misbruik in het spel is. Je kunt hierbij denken aan machtsmisbruik of seksueel misbruik in bijvoorbeeld de filmindustrie, sektes, kloosters of kerken… Mensen kunnen misbruik maken van je goedgelovigheid, je mediamieke gaven of je medelijden. Ook kunnen nu grenzeloze gedragingen, obsessies en verslavingen aan het licht komen. Je mag je intuïtie gebruiken om de juiste beslissingen te nemen.

Te veel hooi op je vork nemen

Lichamelijke en emotionele gezondheid is een belangrijk thema tijdens deze nieuwe maan. Het kan zijn dat je iemand wilt helpen om te genezen van trauma’s die ten grondslag liggen aan bijvoorbeeld destructief gedrag of verslavingen. Je mag oppassen dat je niet te veel hooi op je vork neemt doordat je medelijden hebt. Je kunt nu namelijk makkelijker vermoeid raken door de zwaardere energieën die deze persoon bij zich draagt. Je hebt het nodig om je terug te trekken in je eigen energie. Om zo weer tot jezelf te komen en op te laden.

Vluchten voor gevoelens

Door de Vissen-invloed kun je de neiging hebben om je terug te trekken uit de wereld of te vluchten voor je emoties: depressieve gevoelens of het gevoel dat je gevangen zit in een situatie. Een diep gevoel van onveiligheid kan in jouw onderbewustzijn spelen. Je beseft nu misschien beter dat jij je basisveiligheid mag versterken. Creatieve therapie kan je hierbij helpen. Ook kun je veiligheid willen zoeken in een woongroep in het buitenland.

Tweelingzielen: in een andere dimensie verkeren

Voor tweelingzielen kan de nieuwe maan in Vissen een rollercoaster aan emoties zijn. Jullie kunnen namelijk elkaars gevoelens, emoties en gedachten opvangen, waardoor het soms moeilijk is om je eigen intuïtie te volgen. Door mystieke ervaringen, ingevingen of dromen kan duidelijk worden hoe jullie verdere spirituele ontwikkeling eruitziet.

Verder vragen gezondheidsproblemen of verslavingen nu jullie aandacht. De diepere oorzaak hiervan kan confronterend zijn. Misschien ontbreekt het gevoel van basisveiligheid door gebeurtenissen uit het verleden, zoals bijvoorbeeld seksueel misbruik. Wanneer je het moeilijk vindt om emoties opnieuw te voelen en te verwerken, wil je mogelijk vluchten in een verslaving, emotioneel eten of te veel hooi op je vork nemen. Of door constant klaar te staan voor anderen.

Het kan zijn dat de ene tweelingziel zich inzet om een bewustwordingsproces bij de andere twin op gang te brengen. Jullie kunnen daarbij hulp zoeken: een wijzer en ouder iemand, een therapeut of medium… Wees erop alert dat je tweelingziel obsessief bezig kan zijn met jou, of zelfmedelijden kan inzetten om zo misbruik te maken van jouw goedheid. Je mag dus duidelijk je grenzen aangeven.

Daarnaast kunnen jullie regelmatig het gevoel hebben samen in een andere dimensie te verkeren. Het is lastig om je te concentreren. Jullie kunnen veel dagdromen over: samen iets neerzetten op werkgebied, een gezin vormen, reizen of in het buitenland wonen. Wanneer jullie zo dagdromen, vinden er afstemmingen plaats tussen jullie en je zielsmissie en/of de plaats in het buitenland waar jullie je in de toekomst vestigen.

Webinar 3 maart 2022: Lichtreis Engelenpoort 3-3

Karin en Danique Vergeer organiseren op 3 maart een online Lichtreis vanwege het openen van de Engelenpoort 3-3. De inhoud: een geleide meditatie en een afstandshealing om de energiefrequenties van de Poort te kunnen integreren. Je kunt mooie boodschappen en helende energie van de Engelen ontvangen. Deze Engelenpoort heeft een zeer sterke uitwerking op tweelingzielen!

Meedoen aan het webinar? Je kunt je online aanmelden: meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Lees verder over de nieuwe maan:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *