Nieuwe maan in Weegschaal 6 oktober & Pluto direct: drastische transformaties en jezelf op één

Op 6 oktober staat de nieuwe maan in Weegschaal. Het normaal diplomatieke teken gaat deze maand van zich af bijten en ferme keuzes maken: ‘Je kunt nu sterk de behoefte voelen om een nieuwe start te maken op het gebied van relaties, maatschappelijke carrière, financiën en de relatie met jezelf. Je zult jezelf veel meer op nummer één zetten,’ aldus astrologen Karin en Danique Vergeer. Ook Tweelingzielen laten deze maand niet over zich heenlopen. Diepe zielenwonden worden geopend en geheeld door Cheiron.

Nieuwe maan in weegschaal

Tijdens een nieuwe maan staan de zon en de maan samen in één teken. Tijdens deze nieuwe maan staan ze in het teken Weegschaal. Dit is dan ook een mooie periode om iets nieuws te starten. Deze nieuwe maan kan een uitwerking hebben op relaties, maatschappelijke carrière, financiën en de relatie met jezelf.

Je kunt nu sterk de behoefte voelen om een nieuwe start te maken op deze gebieden en meer harmonie in je leven te creëren. De Weegschaal zoekt namelijk naar een evenwicht met de omgeving om zich heen. Maar omdat de oorlogsplaneet Mars exact samen staat met de nieuwe maan, kan het vinden van een balans wat moeilijker zijn en kunnen er veel irritaties ontstaan. Daarnaast staan Mars en de nieuwe maan recht tegenover de dwergplaneet Cheiron, de gewonde genezer, die ervoor zal zorgen dat we oude boosheid kunnen loslaten.

Deze Nieuwe maan stimuleert jouw daadkracht en het maken van belangrijke beslissingen.

Ascensiesymptomen

Door de uitwerking van deze nieuwe maan kan jij veel last hebben van ascensiesymptomen, zoals onrustig voelen, emotioneel zijn, slecht slapen, hoofdpijn, vermoeidheid en griepachtige verschijnselen. Door de trillingsverhogingen ben jij veel aan het loslaten en maak je een spirituele ontwikkeling door.

De eigenschappen van de Weegschaal

De eigenschappen van de Weegschaal worden versterkt. Een Weegschaal is charmant, vriendelijk, hartelijk en gastvrij. Dit teken is graag in contact met mensen en zoekt de verbinding met de ander. Heb je veel Weegschaal-invloed, dan creëer je een harmonie en schoonheid in jezelf of in je omgeving en met de mensen om je heen.

De Weegschaal bekijkt graag de dingen van meerdere kanten alvorens een besluit te nemen. Dit teken kan soms lang wikken en wegen en het zelfvertrouwen missen om doortastend op te treden. Daardoor kan hij besluiteloos over komen.

Verder wil de Weegschaal graag de vrede bewaren, gaat liever confrontaties uit de weg en wil dat de mensen in zijn of haar omgeving het naar hun zin hebben. Ze zijn dan ook geboren diplomaten. De rechtspraak valt ook onder de Weegschaal.

Mars en de nieuwe maan

De Weegschaal is dus over het algemeen een vriendelijk, zachtaardig en begripvol sterrenbeeld. Maar tijdens deze nieuwe maan worden deze eigenschappen iets meer naar de achtergrond gedrukt. Mars staat namelijk samen met de maan en de zon en zorgt daardoor voor wat meer pit. Mars (die bij de Ram hoort) is het tegenovergestelde astrologische teken van Weegschaal en houdt niet zo van bemiddelen, verzachten en de lieve vrede bewaren.

Mars maakt het gevoel in ons los dat we meer voor onszelf mogen opkomen, mogen strijden voor hetgeen wij willen in ons leven. De planeet gaat ons wat meer in actie zetten. Je kunt hiervoor zelfs een concurrentiestrijd aan willen gaan. Vooral wanneer je in een conflict of rechtszaak zit, zal Mars je de kracht geven om je niet onder te laten sneeuwen. Je kunt je dan ook wat ongeduldiger en sneller geïrriteerd voelen wanneer alles niet zo verloopt als jij graag zou willen. Al zal je wel proberen toch vriendelijk te blijven.

Samenwerking

Je kunt de behoefte voelen om meer samen te werken met anderen. Hierin durf je ook meer het voortouw te nemen en mensen te enthousiasmeren. Je weet hierbij jouw charme goed in te zetten om zo dingen sneller voor elkaar te krijgen. Jouw gastvrijheid en persoonlijke aandacht voor anderen, kan er al snel voor zorgen dat mensen meegaan in het uitvoeren van jouw plannen. Je weet beter wat je wilt en zult hier ook naar handelen.

Mars: jij op nummer één

Doorgaans zou je door de Weegschaal-invloed jezelf wat meer wegcijferen. Maar door Mars besef je je dat je mag kiezen voor jezelf. Je zult dan ook jezelf veel meer op nummer één zetten en en evengoed de ander tot steun zijn waar nodig.

Door de invloed van Mars kun je besluiten sneller nemen dan voorheen en kom je makkelijker in actie om datgene te doen wat jij graag wilt. Je kunt het gevoel hebben dat je geen tijd te verspillen hebt! Het is nu of nooit!

Ceres in Tweelingen: hoe voed jij je?

Ceres in Tweelingen, maakt ook nog eens een mooi aspect met de nieuwe maan. Ceres is in de mythologie de Godin van de landbouw en moederliefde. Je kunt je door de invloed van Ceres afvragen waar jij je (geestelijke) voeding uit haalt.

Het kan zijn dat je nu voornamelijk voldoening zult halen uit luchtige, intellectuele en gezellige gesprekken met anderen en meer behoefte hebt aan het gezellig uitnodigen van mensen om hen te verwennen met lekkere hapjes/gerechten. Contacten die niet gelijkwaardig zijn of stroef verlopen, kun je nu willen verbreken. Mogelijk reageer je fel wanneer iemand te dominant is of ruzie zoekt om zo de harmonie weer terug te brengen in het gezelschap.

Cheiron: onze diepste zielenwonden

Cheiron geeft onze diepste zielenwond aan, die je mee kunt dragen uit een ver verleden. De zielenwond van deze nieuwe maan heeft te maken met de pijn over de oorlog, dominante personen, onderdrukking, onmacht, (angst voor) agressie, onveilig voelen, afhankelijkheid, seksualiteit, je niet gezien en gehoord voelen of je niet mannelijk genoeg voelen omdat Cheiron nu in Ram staat. Deze pijn kan te maken hebben met jouw jeugd, maar ook nog met traumatische gebeurtenissen uit vorige levens. Bepaalde gevoelens en overtuigingen kunnen nog steeds in jouw celgeheugen aanwezig zijn en worden deze losgemaakt door “triggers” (gebeurtenissen, woorden, geuren enzovoorts) uit het nu.

Deze triggers kunnen nu voor extra innerlijke spanning zorgen. Er kan veel boosheid loskomen, je kunt een kort lontje hebben en snel geïrriteerd zijn. Vooral wanneer je onrechtvaardig behandeld wordt, iemand jou probeert te domineren of jou gebruikt om zijn frustraties op af te reageren. Je zou misschien heel graag beleefd willen blijven en tot een middenweg willen komen als je in een conflict raakt. Mars zorgt ervoor dat je misschien niet zo snel water bij de wijn wilt doen, dat je eens goed voor jezelf opkomt en jouw grenzen weet aan te geven. Je kunt dan ook tijdens deze nieuwe maan oude, belemmerende overtuigingen en gevoelens achter je laten, om meer in je kracht te komen. Het doen van een (alternatieve) therapie kan jou hierbij helpen.

Pluto direct: transformaties en drastische omwentelingen

Precies tijdens de nieuwe maan gaat Pluto direct lopen. Pluto zet hierdoor transformaties en drastische omwentelingen in gang. Emoties kunnen nu intens ervaren worden. Doordat Pluto nu in Steenbok staat, kan het zijn dat vooral regeringsleiders nieuwe plannen willen doorvoeren en bepaalde zaken in de maatschappij willen herstructureren. Zij zullen beseffen dat persoonlijke macht niet meer mogelijk is en dat samenwerking belangrijk is.

Op persoonlijk vlak kan Pluto direct betekenen dat ziekte of de dood van een ouder persoon de nodige emoties kan losmaken. Angsten voor verlies van controle en veiligheid kunnen nu sterker aanwezig zijn. We maken een ware transformatie door en bevrijden ons van diepgewortelde, onverwerkte emoties.

Tweelingzielen: boosheid uitwerken

Voor Tweelingzielen kan deze nieuwe maan veel emoties losmaken. En kan ook door de invloed van Mars, de (seksuele) aantrekkingskracht sterker zijn.

Zowel in een karmische relatie als in de relatie met tweelingzielen kan er veel boosheid uitgewerkt worden. Misschien vind je je partner/twin dominant en/of egocentrisch en merk je dat hij/zij teveel de controle wil hebben. Je wil je niet meer laten domineren en gaat er tegenin. Je kunt jouw ‘please-gedrag’ aan de kant zetten. Bijvoorbeeld door meer voor jezelf opkomen, je niet meer afhankelijk te willen opstellen en een einde te willen maken aan het spelen van psychologische spelletjes.

Kom je diepste angsten onder ogen, zoals de angst voor financiële tekorten, doorvoel ze en probeer ze vervolgens los te laten. Je kunt dan ook door de invloed van Mars in actie komen om financieel zelfstandig te worden en zelfs beslissen de karmische relatie te verbreken. Hierin kan je wat besluitvaardiger zijn.

Ook kan Pluto ervoor zorgen dat tweelingzielen bindings- en verlatingsangst en minderwaardigheidsgevoelens meer los gaan laten. Ze kunnen een tijdsdruk voelen en voelen dat ze nu aan de slag moeten met hun helingsproces, omdat hun tweelingziel niet veel geduld meer heeft. Het is nu of nooit!

Door gesprekken met elkaar kunnen ze meer begrip vinden voor hoe de ander zich voelt en de dingen beleeft. Zo kunnen ze elkaar tot steun zijn. Ze maken dan ook een ware transformatie door, zodat zij stapje voor stapje een balans gaan vinden in de relatie met elkaar.

Fijne Nieuwe Maan,
Karin en Danique Vergeer (www.healingcentrumisis.com)

Webinar: Lichtreis tweelingzielen nieuwe maan in weegschaal

Voor deze nieuwe maan in Weegschaal organiseren Karin en Danique Vergeer op 6 oktober een webinar speciaal voor Tweelingzielen. De webinar bevat een korte lezing over de uitwerking van deze dag speciaal voor tweelingzielen, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van vele Lichtwezens voelbaar zal zijn. Zij komen ons helpen met onze taak, om vernieuwing te brengen op aarde en helpen met ons ascensieproces en spirituele groei. En wijzen ons de weg op ons spirituele pad.

Meedoen aan het webinar? Je kunt je online aanmelden: meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Dit kun je ook doen deze nieuwe maan:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *