Nieuwe maan in Weegschaal én zonsverduistering (14 oktober 2023): belangrijke beslissingen en grote veranderingen

De nieuwe maan in Weegschaal en zonsverduistering op 14 oktober 2023 veroorzaken extra sterke ascentiesymptomen en zorgen voor onverwachte beslissingen en gebeurtenissen. “Veranderingen zijn onvermijdelijk, want niets kan meer bij het oude blijven,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. De kosmische invloed kan je net dat zetje geven om, ondanks dat je het moeilijk vindt om een beslissing te nemen, toch de sprong in het diepe te wagen. Wat brengt deze nieuwe maan van oktober 2023 jou?

Dit is het moment om stil te staan bij de vraag of er nog voldoende balans in jouw leven is.

Zon en maan in Weegschaal

Tijdens de nieuwe maan van 14 oktober staan de zon en de maan samen in het teken Weegschaal. Het is een mooie periode om iets nieuws te starten en om meer harmonie in je leven te creëren. De energie van het teken Weegschaal zoekt namelijk naar balans met zijn omgeving. De zonsverduistering tijdens deze nieuwe maan kan jou daar een handje bij helpen.

Dit is het moment om stil te staan bij de vraag of er nog voldoende balans in jouw leven is als het gaat om relaties, je maatschappelijke carrière, financiën en je relatie met jezelf. Is er nog voldoende evenwicht in geven en nemen, in werk en tijd voor jezelf? Krijg je voldoende waardering, en uit zich dat ook op financieel gebied? De zonsverduistering kan een keerpunt inluiden: misschien ga jij het anders aanpakken of maak je een einde aan relaties en situaties die niet meer bij jou passen. Veranderingen zijn onvermijdelijk, want niets kan meer bij het oude blijven!

Cheiron en de noordelijke maansknoop

De energie van deze nieuwe maan wordt verder gekleurd door de planeet Cheiron en de noordelijke maansknoop die beide recht tegenover de maan staan. Cheiron is in de mythologie de gewonde genezer en de noordelijke maansknoop is het punt in de horoscoop dat jouw lotsbestemming aangeeft. Door hun positie ervaar je onrust, ongeduld en irritaties en ervaar je bovendien veel daadkracht om belangrijke beslissingen te maken. Kies jij voor wat je echt wil? Door de mooie verbinding met Pluto kun jij in deze periode een diepe transformatie doormaken en angsten loslaten. Laat je ondersteunen door het boek Radicale transformatie van de sjamaan Langston Kahn. 

Heftige ascentiesymptomen

Waarschijnlijk heb je veel last van ascentiesymptomen zoals je onrustig voelen, emotioneel zijn, slecht slapen, hoofdpijn, vermoeidheid en andere griepachtige verschijnselen. Door de trillingsverhoging ben jij veel aan het loslaten en maak je een spirituele ontwikkeling door. Door de combinatie met de zonsverduistering zijn de ascentieverschijnselen extra sterk voelbaar: meer emoties komen los en er vinden veel afstemmingen plaats door alle veranderingen die een zonsverduistering met zich meebrengt.

Weegschaal-invloed

De eigenschappen van het dierenriemteken Weegschaal worden tijdens de nieuwe maan versterkt, doordat de maan en de zon samen in dit teken staan. Wat zijn de eigenschappen van Weegschaal? Dit teken is charmant, vriendelijk, hartelijk en gastvrij. Het is graag in contact met mensen en zoekt verbinding met de ander. Heb je veel Weegschaal-invloed in je geboortehoroscoop, dan creëer je harmonie en schoonheid in jezelf of in je omgeving en met de mensen om je heen.

De Weegschaal bekijkt graag de dingen van meerdere kanten, alvorens een besluit te nemen. Het kan soms lang wikken en wegen, soms zelfs zelfvertrouwen missen om doortastend op te treden. Daardoor kan dit teken besluiteloos overkomen. De Weegschaal wil ook liever de lieve vrede bewaren en gaat daarom confrontaties uit de weg. Het wil dat de mensen in zijn of haar omgeving het naar hun zin hebben. Weegschalen zijn geboren diplomaten. De rechtspraak valt ook onder de Weegschaal. Ben jij zelf een Weegschaal? Dan is Het kleine e-boekje voor Weegschaal vol self-caretips voor jouw sterrenbeeld iets voor jou.

De invloed van de zonsverduistering

Tijdens een zonsverduistering wordt de zon tijdelijk verduisterd door de maan. De maan heeft hierdoor een sterkere uitwerking, waardoor onze gevoelens uitvergroot worden. We kunnen ons dan ook emotioneler voelen dan anders, waardoor de zonsverduistering voor een keerpunt in ons leven kan zorgen. Heb je het gevoel dat je wordt geconfronteerd met disharmonie in je leven of zit je in een crisis, dan is dat te wijten aan de mooie verbinding met Pluto.

Je kunt ontevreden zijn met onrust op je werk, in je relatie, in het contact met vrienden of familie. Dat merk je vooral wanneer je lichaam ervan uit balans raakt. Hierdoor kun je onverwachts beslissingen nemen die je terugleiden naar rust en balans in je leven. Het kan dus zijn dat dit het moment is waarop je van baan verandert, contacten op een laag pitje zet, in relatietherapie gaat, verhuist naar een nieuwe (rustigere) plek/het buitenland of misschien kies je ervoor om jezelf een gezondere levensstijl aan te meten.

De kosmische invloed kan je net dat zetje geven om, ondanks dat je het moeilijk vindt om een beslissing te nemen, toch de sprong in het diepe te wagen.

Nieuwe maan in een luchtteken

De nieuwe maan kondigt altijd een nieuwe fase aan en deze nieuwe maan merk je dat vooral wanneer je situaties analyseert om vervolgens nieuwe plannen te bedenken. De Weegschaal is namelijk een luchtteken en gaat over veel met ons verstand bezig zijn. Luchttekens zijn namelijk denkers die van logica houden en zich minder laten leiden door emoties. De nieuwe maan in combinatie met de zonsverduistering stimuleert je om na te denken over wat je nu precies wilt.

Onder de invloed van nieuwe maan in Weegschaal kun je je geïnspireerd voelen om te gaan samenwerken: misschien wil je bijeenkomsten/ceremonies organiseren, een B&B starten, evenementen hosten of als steward(ess), receptionist(e), gids voor rondleidingen, gastvrouw of -heer aan de slag gaan. Dit is ook het moment waarop je een nieuwe aanpak bedenkt voor een rechtszaak of voor situaties waarin je moet bemiddelen. De Weegschaal staat namelijk ook voor rechtvaardigheid.

Ook kun je een impuls voelen om je kunstzinnige kant te laten zien en plannen maken om te exposeren, op te treden met muziek of gedichten voor te gaan dragen. Mogelijk wil je aan de slag gaan als binnenhuisarchitect.

Kortom, door de Weegschaal-invloed kunnen er nieuwe plannen ontstaan: mensen worden bij elkaar gebracht en harmonie ontstaat in wat je onderneemt.

Spanningen rondom toekomstplannen

Aan het begin van dit artikel noemden we al dat de noordelijke maansknoop (die jouw lotsbestemming aangeeft) recht tegenover de nieuwe maan staat. Hierdoor kun je spanningen ervaren rondom jouw plannen voor de toekomst. Enerzijds kun je moeite hebben met het maken van een beslissing over jouw toekomstplannen en de voor- en nadelen willen afwegen. Anderzijds kun je je ongeduldig voelen wanneer je door het twijfelen niet vooruit komt, terwijl je nu toch echt voelt dat er een knoop doorgehakt mag worden. Dit kan behoorlijk frustrerend zijn. Ook kan je bang zijn om anderen voor het hoofd te stoten of om egoïstisch over te komen, wanneer je kiest voor wat jij graag zou willen doen. Deze periode nodigt je uit om keuzes te maken tussen in hoeverre jij voor jezelf wil gaan kiezen of je water bij de wijn wilt doen en rekening wilt houden met de wensen en behoeften van de mensen om je heen.

Onze diepste zielenwond

Deze nieuwe maan staat ook nog eens recht tegenover Cheiron, de dwergplaneet die onze diepste zielenwond aangeeft. Dit kan ervoor zorgen dat je boos bent over onderdrukt en gedomineerd worden, en kan raken aan je wond niet gehoord en gezien te worden. Door een tekort aan zelfvertrouwen kun je vaak over je heen laten lopen.

Let wel op dat je in deze periode in situaties terecht kunt komen waarin je boosheid tot explosie kan komen. Dit kun je gebruiken om eens goed voor jezelf op te komen en duidelijke grenzen aan te geven. Ruzies en conflicten kunnen hoog oplopen!

Tweelingzielen

Tweelingzielen kunnen elkaar flink triggeren in hun oude pijn. Vooral wanneer de één egocentrisch en dominant gedrag vertoont waardoor de ander zich onderdrukt en niet gehoord/gezien voelt. Dit kan zelfs getriggerd worden wanneer er geen direct contact is. Dit kan duidelijk maken waar een tekort is aan zelfliefde, waar gewerkt mag worden aan het opbouwen van zelfvertrouwen en het goed voor jezelf opkomen. Er kunnen dan ook ruzies voorkomen tussen tweelingzielen waardoor afstand kan ontstaan.

Je twijfelen of het tijd is om je tweelingziel los te laten, want diepe gevoelens van liefde en aantrekkingskracht kunnen het moeilijk maken om wat meer afstand te nemen. Deze periode kun je echter ook voelen dat het nodig is om wat meer ruimte te nemen om emotioneel en financieel zelfstandiger te worden en je even te richten op jouw toekomstplannen. Misschien wil je belangrijke veranderingen doorvoeren in je leven om meer rust en/of een balans te vinden. Weet dat de zonsverduistering je daarbij zal ondersteunen: je krijgt helder voor ogen wat je graag zou willen en wat je nodig hebt in jullie relatie. Ook zul je veel nadenken over of en hoe je dit met je tweelingziel gaat bespreken en realiseren. Wanneer jullie visie hierover op één lijn kan komen, kan dit een groei en een nieuwe start betekenen binnen jullie relatie.

Lichtreis tweelingzielen nieuwe maan in Weegschaal 14 oktober 2023

Voor de nieuwe maan in Weegschaal organiseren Karin en Danique op 14 oktober een online Lichtreis voor tweelingzielen. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

De maan als jouw spirituele gids

De maan als jouw spirituele gids

  • Hoe kun jij je leven plannen met de maan?
  • Wat is de invloed van de maan op jouw horoscoop?
  • Hoe kun je zelf de toekomst voorspellen met behulp van de maan?

Bekijk deze cursus

Lees verder over de nieuwe maan:

 

Het bericht Nieuwe maan in Weegschaal én zonsverduistering (14 oktober 2023): belangrijke beslissingen en grote veranderingen verscheen eerst op Inspirerend Leven.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *