Nieuwe maan & Zonsverduistering 10 juni: een keerpunt in je leven

De zonsverduistering op 10 juni kan een belangrijke ommekeer in je leven betekenen. De solar eclips valt samen met de nieuwe maan in het teken Tweelingen. “We kunnen een druk ervaren om niet meer te vluchten. Om onbewuste kennis naar ons bewustzijn te brengen en zo oude pijn te voelen en los te laten,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Je kunt stilstaan bij jezelf: wat zijn mijn behoeftes? Wat wil ik nu écht in het leven? Je kunt je leven veranderen door het oude los te laten.

Zonsverduistering bewonderen

De nieuwe maan en de zon lopen op donderdag 10 juni samen in het jeugdige en speelse teken Tweelingen. Tijdens een nieuwe maan staat de maan tussen de aarde en de zon in en is daardoor nauwelijks zichtbaar. Het is een mooie tijd om iets te starten, om nieuwe projecten te ondernemen.

Op 10 juni is er ook een gedeeltelijke zonsverduistering, tussen 11.19 en 13.31 uur. De maan schuift dan vanaf de aarde gezien voor de zon langs. Zo wordt de zon gedeeltelijk aan het zicht onttrokken. Deze solar eclips is vanuit onze regio bij helder weer goed te zien.

Ascentie-symptomen rond nieuwe maan

Een zonsverduistering kan een keerpunt betekenen. Het is alsof er een nieuwe periode is begonnen, die duurt tot aan de volgende zonsverduistering op 4 december 2021. Mercurius, die nog steeds retrograde loopt, staat dicht bij de nieuwe maan. Hierdoor kun je deze periode als een terugblik op het verleden ervaren. Ook kun je meer naar binnen keren, om te kijken wat jij nu werkelijk wilt. De nieuwe inzichten helpen jou bij het nemen van besluiten. Je weet nu beter hoe je voor je eigen geluk kunt kiezen.

Verder kun je ascentie-symptomen hebben zoals slecht slapen, vermoeidheid, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen en hartkloppingen. De energie van de nieuwe maan en de zonsverduistering is al een week ervoor voelbaar en kan nog lang nawerken.

Tweelingen: veelzijdig en snel afgeleid

De eigenschappen van de Tweelingen kunnen in deze periode sterk naar voren komen. Tweelingen zijn leergierig, nieuwsgierig, geestig en veelzijdig. Ze zijn handig met hun handen, leggen makkelijk verbanden en hebben veel interesses. Ze zijn vaak goed in organiseren en meerdere dingen tegelijk doen. Handel en onderwijs hebben hun interesse, want ze leggen makkelijk contacten en kunnen goed hun kennis overbrengen. Ze komen dikwijls jeugdig en charmant over. Met hen is het nooit saai!

Doordat ze vaak rusteloos zijn en steeds behoefte hebben aan nieuwe dingen, kunnen ze snel verveeld en afgeleid zijn. Ze hebben de neiging om dingen niet af te maken of onderwerpen niet echt uit te diepen. Om niet geconfronteerd te worden met de waarheid, kunnen ze weleens smoesjes verzinnen of een draai geven aan een verhaal. Zo kiezen ze voor de makkelijke weg.

Een zonsverduistering: een belangrijk keerpunt

Een zonsverduistering is vaak een keerpunt in jouw leven. Je kunt stilstaan bij jezelf: wat zijn mijn behoeftes? Wat wil ik nu écht in het leven? Welke belangrijke beslissingen mag ik hiervoor nemen? Je kunt je leven veranderen door het oude los te laten. Dit kan gepaard gaan met het loslaten van oud verdriet.

Ook kun jij je rusteloos voelen en iets nieuws willen. Wanneer jij je leven een andere wending wilt geven, kunnen er mensen op je pad komen die je hierbij helpen. Het teken Tweelingen gaat namelijk onder andere over communicatie. Mogelijk wil je breken met bepaalde contacten die niet meer bij je passen. Of als je merkt dat iemand niet dezelfde interesses heeft als jij, twee gezichten heeft of over jou heeft geroddeld.

Nieuwe baan, onderneming of verhuizing

Nog een keerpunt kan zijn dat jij een nieuwe baan vindt of een belangrijk koopcontract tekent. Je hebt het gevoel dat je vooruitkomt in het leven! Ook kun je besluiten om te verhuizen. Of je wilt een eigen onderneming beginnen en gaat ter voorbereiding een cursus volgen.

Contact maken met je gidsen

In de periode rond nieuwe maan kunnen er veel kwartjes vallen. Dankzij Mercurius, de heerser van de Tweelingen, die nog steeds retrograde loopt. Mogelijk denk je veel terug aan vroeger en leg je verbanden tussen je verleden en wat er nú speelt. Dit leidt tot vele nieuwe inzichten.

Verder is het mogelijk dat je steeds beter verbinding maakt met overleden dierbaren en jouw gidsen en zo informatie ontvangt. Hiermee kun jij jezelf en anderen helpen. Misschien wil je jouw mediamieke gaves gebruiken bij het maken van keuzes voor de toekomst.

Mercurius retrograde: de rem op je leven

Mercurius staat samen met de nieuwe maan. Hierdoor is de Tweelingen-invloed extra sterk. Omdat Mercurius retrograde loopt, kan dit een remmend effect hebben op ons leven. De uitwerking kan sterk voelbaar zijn in onze innerlijke belevingswereld. Het is een periode van introspectie. Je kunt veel piekeren en nadenken: hoe moet het nou verder met mijn leven?

De energie van Mercurius retrograde zorgt er ook voor dat afspraken niet doorgaan, er vertragingen in het verkeer zijn en zich problemen voordoen met computers of telefoons. We willen klusjes afmaken. Verder is er sprake van miscommunicatie en verwarring. Let dus goed op bij het ondertekenen van eventuele contracten. Laat je niet te snel verleiden tot aankopen; doe eerst onderzoek. Mercurius retrograde vraagt van jou om niet te overhaaste beslissingen te nemen!

Oude pijn loslaten rond nieuwe maan

De planeet Neptunus maakt een zogenaamd ‘spanningsaspect’ met de nieuwe maan. Je kunt deze periode daardoor als chaotisch ervaren. Je kunt in de war zijn: vertelt mijn intuïtie de waarheid? Of zie ik alles door een roze bril? Je weet bijvoorbeeld niet zeker of je iemand kunt vertrouwen.

Misschien wil je onbewust de waarheid over jezelf niet onder ogen zien en vlucht je liever in een fantasiewereld. Je kunt zelfs vluchten in een verslaving. Maar door de zonsverduistering kunnen we een druk ervaren om niet meer te vluchten. Om onbewuste kennis naar ons bewustzijn te brengen en zo oude pijn te voelen en los te laten.

We worden uitgedaagd om meer rust te vinden in onszelf. Om via meditatie, muziek, films en analytische gesprekken in diepere lagen van onszelf te komen. Zo zie je duidelijker wat de oorsprong van je pijn is. Ook kan helder worden waar verslavingen en depressieve klachten vandaan komen.

Nieuwe maan & werk: chaos en twijfel

Op werkgebied kun je bezig zijn met het schrijven van teksten voor bijvoorbeeld je eigen website of voor social media. Het kan zijn dat je teksten herschrijft, omdat je nieuwe informatie of inzichten hebt. Misschien wil je meer naar buiten treden met jouw kwaliteiten: een lezing geven, een presentatie doen of een artikel of boek schrijven.

Je kunt moeite hebben met het aanbrengen van structuur in je werkzaamheden. Of je chaotisch voelen en daardoor maar moeilijk iets van de grond krijgen. Te veel taken kunnen je gespannen maken. Je kunt je afvragen of je wel op de juiste plek zit. Is dit de juiste tijd om een eigen onderneming te starten? Laat je niet afremmen door schuldgevoelens of medelijden en geef duidelijk jouw grenzen aan. Zodat je het leven kunt leiden dat jij wilt.

Tweelingzielen: een verwarrende periode

De planeet Neptunus maakt een zogenaamd ‘vierkant’ met Mercurius retrograde. Oftewel: de planeten botsen. Hierdoor kan veel miscommunicatie en verwarring tussen tweelingzielen ontstaan. Ook kan er argwaan zijn wanneer de ene twin niet helemaal eerlijk is over zijn of haar bedoelingen. Als de waarheid aan het licht komt, kan de relatie verbroken worden.
Als er wél contact is, kan de communicatie wat oppervlakkig zijn.

Jullie kunnen moeite hebben om diepgang te vinden. Om dingen beter te begrijpen, kunnen jullie veel nadenken over het verleden. Wat is er tussen jullie gebeurd? Wat is er gezegd? Mogelijk krijg je ingevingen over wat er precies speelde. Misschien besluit je los te komen van je twin: je hebt verhuisplannen, gaat op reis of beseft dat je financieel onafhankelijk wilt worden.

Door de sterke verbinding tussen jullie kun je voelen wat jouw tweelingziel graag wil. Je kunt in de war zijn: zijn het nou mijn gevoelens of die van mijn twin? Je kunt twijfelen of jouw ingevingen kloppen en of je niet te veel in een fantasiewereld zit. Kortom: het is een verwarrende en chaotische periode. Maar: je kunt óók merken dat je veel tekens van jouw gidsen krijgt. Ze sturen je de juiste kant op!

Webinar tweelingzielen & mieuwe maan in Tweelingen: 10 juni 2021

Voor de nieuwe maan in Tweelingen organiseren Karin en Danique Vergeer op 10 juni een webinar speciaal voor tweelingzielen. De inhoud: een korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing. De healing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s en kan ook jouw tweelingziel beïnvloeden. Jullie zijn namelijk met elkaar verbonden door een gouden koord van hart tot hart.

Meedoen aan het webinar? Je kunt je online aanmelden: meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven. 

Fijne nieuwe maan,
Karin & Danique Vergeer

www.healingcentrumisis.com

Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *