Nieuwe maan & zonsverduistering 4 december: heling vinden en nieuwe inzichten

Om de nieuwe maan in Boogschutter op 4 december kun je niet heen, want het is een opvallend enthousiast teken. En dan wordt deze vurige energie nog eens versterkt door een zonsverduistering! De solar eclips is bij ons niet te zien, maar de energie voelen we wél. “Eclipsen zetten veranderingen in gang. Het is tijd om schoon schip te maken en om vervolgens een nieuw avontuur aan te gaan met hernieuwde positieve energie,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Dwergplaneet Cheiron stimuleert jou om heling te vinden voor oude pijn.

Schoon schip maken

Een nieuwe maan kondigt een nieuwe fase aan en is een mooie periode om ergens mee te beginnen. Op zaterdag 4 december staan de nieuwe maan en de zon samen in het enthousiaste en optimistische vuurteken Boogschutter. De eigenschappen van de Boogschutter zijn daardoor sterker voelbaar en zichtbaar in jouw leven. Dit teken heeft een grote expansiedrang, dus stimuleert deze nieuwe maan jou om iets nieuws te gaan ontdekken en ondernemen.

Ook vindt er een volledige zonsverduistering plaats, waardoor deze nieuwe maan een extra sterke uitwerking heeft. De solar eclips is helaas onzichtbaar in onze streek, maar is wel duidelijk voelbaar. Deze periode kan aanvoelen als een keerpunt in jouw leven, alsof je een nieuwe start wilt maken. Eclipsen zetten veranderingen in gang. Het is tijd om schoon schip te maken en om vervolgens een nieuw avontuur aan te gaan met hernieuwde positieve energie.

Nieuwe mensen komen op je pad

De nieuwe maan in Boogschutter staat samen met Mercurius, planeet van denken, communicatie en handel. Dit betekent dat als je overweegt om een nieuwe richting in te slaan, er nieuwe contacten op je pad kunnen komen. Ze helpen jou met het creëren van een nieuwe toekomst.

Verder maakt de nieuwe maan een mooie verbinding met Saturnus en Cheiron. Saturnus zorgt ervoor dat jouw toekomst meer vorm krijgt en jij je plannen serieus neemt. Dwergplaneet Cheiron – de gewonde genezer in de mythologie – stimuleert jou om heling te vinden voor oude pijn. En doordat de Zwarte Maan (ook wel Lilith genoemd) recht tegenover de nieuwe maan staat, kunnen schaduwkanten van jezelf of anderen duidelijk worden. Het kan gebeuren dat je banden verbreekt met mensen die niet meer bij jou passen.

Je kunt door de sterke uitwerking van deze nieuwe maan en zonsverduistering extra last hebben van ascentie-symptomen. Denk aan slecht slapen, vermoeidheid, een overprikkeld zenuwstelsel, veel in je hoofd zitten, hoofdpijn en griepachtige verschijnselen, spijsverteringsproblemen en duizeligheid. De impact kan al ruime tijd vóór de nieuwe maan voelbaar zijn en door de zonsverduistering een lange nasleep hebben.

Boogschutter-energie: optimistisch en avontuurlijk

De eigenschappen van de Boogschutter worden tijdens de nieuwe maan op 4 december versterkt. Dit teken is enthousiast, optimistisch, avontuurlijk, toekomstgericht, filosofisch, reislustig en leergierig. Boogschutters hebben veel interesse in spiritualiteit, andere culturen en religies. Ze filosoferen er graag over met anderen en komen door studie tot nieuwe inzichten.

Ze hebben weleens de neiging om te overdrijven en om anderen te willen overtuigen van hun visie. Soms is het waarmaken van hun plannen moeilijk, doordat ze onrustig zijn of meerdere pijlen op hun boog hebben. Ze willen dan te veel projecten in één keer aanpakken en beloven meer dan ze kunnen waarmaken. Maar de positief ingestelde Boogschutter laat zich niet zo snel uit het veld slaan. Al snel ontstaan er weer nieuwe plannen.

Zonsverduistering: plotselinge nieuwe inzichten

De totale zonsverduistering vindt rond 6.56 uur plaats. Een solar eclips is vaak een keerpunt in jouw leven. Er kunnen plotselinge gebeurtenissen plaatsvinden die jou een nieuwe richting in duwen. De zon wordt tijdelijk verduisterd door de maan, waardoor bepaalde emoties sterker naar voren komen en jouw behoeftes duidelijker worden. Het vuur in jou kan even getemperd worden en je kunt erbij stilstaan welke spirituele groei je wilt doormaken.

Jouw expansiedrang en behoefte aan vrijheid en avontuur worden mogelijk sterker. Ook kan jouw geloofsovertuiging of visie op een situatie of persoon plotseling veranderen door de nieuwe inzichten die je hebt gekregen. Wanneer de buitenwereld een andere reactie van jou verwacht, kun je een innerlijk conflict ervaren. Sombere gevoelens kunnen naar boven komen als je onvoldoende vrijheid hebt en niet de ruimte krijgt om te groeien.

Positieve vooruitzichten tijdens de nieuwe maan

Deze nieuwe maan gaat dus over jouw spirituele ontwikkeling: een diepere betekenis vinden in wat je meemaakt, begrijpen wat je innerlijk beleeft en/of aandacht besteden aan je lichamelijke gezondheid. Mogelijk wil je nieuwe toekomstplannen maken en grote stappen vooruit zetten. Stappen die buiten je comfort zone liggen en waarbij eventuele angsten overwonnen mogen worden. Wonen of werken in het buitenland kan nu jouw aandacht vragen. Of je wilt je richten op gezinsuitbreiding. Wat het ook is, het voelt alsof je een nieuwe wegslaat. Het is een besluit dat uiteindelijk heel positief uitpakt.

Schaduwkanten worden zichtbaar

Recht tegenover de nieuwe maan staat de Zwarte Maan (Lilith): het punt in je horoscoop dat jouw blinde vlek en schaduwkant aangeeft. Je wordt uitgedaagd om eerlijk naar jezelf te kijken. Jaloerse gevoelens kunnen naar boven komen wanneer een ander veel geld verdient, altijd geluk lijkt te hebben en positief in het leven staat. Of wanneer een ander makkelijk contact legt en vlot, jeugdig en charmant overkomt.

Ook kan er plagiaat gepleegd worden uit jaloezie. Oude boosheid of diepe minderwaardigheidsgevoelens kunnen hieraan ten grondslag liggen. Ze kunnen zelfs leiden tot wraakgevoelens en het verspreiden van roddels en leugens op bijvoorbeeld social media. Mogelijk voelde jij je vroeger niet gezien en gehoord door je ouders. Of de oude pijn is ontstaan doordat je broer of zus meer aandacht kreeg of in jouw ogen ‘beter’ was dan jij. Deze schaduwkanten vragen nu om aandacht, zodat je kunt groeien. We worden uitgedaagd om onszelf te helen.

Cheiron: boosheid helen

De dwergplaneet Cheiron, de gewonde genezer, kan je stimuleren om oude pijn te helen met therapie. Door gesprekken met anderen word jij je bewust van wat er nu precies speelt. Je kunt zo beter verbanden leggen tussen gebeurtenissen uit het verleden en je huidige gevoelens. Jouw boosheid kan je motiveren om dingen eens anders aan te pakken, in actie te komen en op te komen voor jezelf. Je wilt je niet meer laten domineren en anderen geen macht laten hebben over hoe jij je voelt en wat je doet.

Hard werken aan je toekomst

Saturnus stimuleert jou om je nieuwe plannen serieus te nemen en hard te werken aan jouw carrière en toekomst. De combinatie met de planeet Mercurius kan maken dat jij je richt op communicatie: het opzetten of verfraaien van een website, het schrijven van artikelen of boeken, het maken van cursussen of lezingen en meer zichtbaar zijn op social media. Daarnaast kies je mogelijk voor een nieuwe opleiding of cursus om verdieping te geven aan het werk dat je al doet, of in de toekomst wilt doen. Misschien wil je graag kennis overdragen of een ‘spiritueel leraar’ zijn voor anderen. Dit is het moment om daarmee gestructureerd aan de slag te gaan.

In huis weet je nu vele klusjes af te maken. Het kan zijn dat jij je huis wilt verduurzamen en wanneer je een huis wilt (ver)bouwen, kan hiervoor eindelijk groen licht worden gegeven. Hierdoor ga je de toekomst positiever inzien. De zonsverduistering stuurt je een andere kant op!

Een bijzondere nieuwe maan voor Tweelingzielen

Voor tweelingzielen kan dit een bijzondere nieuwe maan in Boogschutter zijn. Plotselinge doorbraken kunnen plaatsvinden dankzij de zonsverduistering. Er kan sprake zijn van onverwacht contact. Verder kunnen er nieuwe inzichten ontstaan door gesprekken die jullie voeren. Jullie kunnen verbanden leggen tussen gebeurtenissen in het heden en die uit het verleden.

Negatieve gedachtepatronen, minderwaardigheidsgevoelens, korte lontjes, leugens en smoesjes kunnen ter sprake komen en geanalyseerd worden. Alles wordt eens op een rijtje gezet. De nieuwe inzichten kunnen jullie bewust maken van: wat is de reden van ons aantrek- en afstootgedrag? Jullie zien in dat je (nog meer) mag werken aan het helen van oude pijn, zodat er een relatie op basis van eerlijkheid en transparantie ontstaat.

Mogelijk maken tweelingzielen plannen voor de toekomst. Reizen of wonen in het buitenland kunnen opties zijn. Ook kan het thema ‘ouderschap’ nu om aandacht vragen. Het kan zijn dat jullie naar een oplossing zoeken om samen te kunnen zijn, waarbij er ook zorg gedragen wordt voor eventuele kinderen. Ook kan het zijn dat jullie graag samen kinderen willen. Dit onderwerp kan sombere gevoelens losmaken, bijvoorbeeld wanneer je ontdekt dat dit niet meer gaat lukken met je twin.

Oude pijn uit vorige levens kan nu naar boven komen. Wanneer er op dit moment geen contact is met je tweelingziel, kun je bijzondere boodschappen krijgen van een overleden dierbare. Ze stemmen jou hoopvol over de toekomst.

Lichtreis voor Tweelingzielen 4 december: nieuwe maan in Boogschutter & zonsverduistering

Karin en Danique Vergeer organiseren op 4 december een online Lichtreis voor de nieuwe maan in Boogschutter, speciaal voor tweelingzielen. De inhoud: een korte lezing over de uitwerking van deze nieuwe maan én de zonsverduistering, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, waarbij een sterke genezende energie van vele Lichtwezens voelbaar is. Ze wijzen ons de weg op ons spirituele pad.

Meedoen aan het webinar? Je kunt je online aanmelden: meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Fijne Nieuwe maan,
Karin en Danique Vergeer

Healingcentrumisis.com

Wil je meer leren over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen en wat het allemaal betekent? Start dan vandaag nog met Yasmin Bolands online cursus Leven met de sterren! Nu van € 95,- voor € 75,-

bestel nu

Dit kun je doen tijdens de nieuwe maan:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *