Nieuwe (zwarte) maan in Stier 30 april 2022: zonsverduistering & onverwachte gebeurtenissen

Ben je klaar voor verrassingen en omwentelingen? De nieuwe ‘zwarte’ maan in Stier én een gedeeltelijke zonsverduistering op 30 april 2022 brengen veel teweeg. En dan vallen ze ook nog eens samen met Beltane, het Keltische feest dat de zomer verwelkomt. “Verwacht het onverwachte: in jouw leven kunnen onvermoede gebeurtenissen plaatsvinden. Het is nodig dat er verandering komt,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Een zonsverduistering kan een keerpunt betekenen. In de periode tot aan de volgende zonsverduistering, op 4 december, neem je andere beslissingen en sla je een nieuwe weg in.

Beltane: de zomer verwelkomen

De maand april telt twee nieuwe manen. De tweede nieuwe maan op zaterdag 30 april wordt de zwarte maan genoemd. Hij staat in het teken Stier en valt samen met Beltane, het Keltische feest dat het begin van de zomer viert. Een nieuwe maan kondigt een nieuwe fase aan en is een mooie tijd om ergens mee te beginnen. Om nieuwe projecten te starten, nieuwe ideeën te realiseren. Je wilt meer genieten van de natuur en het buitenleven, want de Stier is een aards teken.

Hoe de zonsverduistering jou beïnvloedt

Op 30 april is er ook een gedeeltelijke zonsverduistering, tussen 11.19 uur en 13.31 uur. De maan schuift dan vanaf de aarde gezien voor de zon, waardoor de zon gedeeltelijk aan het zicht onttrokken wordt. De lunar eclips is vanuit ons land bij helder weer goed te zien!

Een zonsverduistering kan een keerpunt betekenen. In de periode tot aan de volgende zonsverduistering, op 4 december, neem je andere beslissingen en sla je een nieuwe weg in. Verder kunnen er rond de eclips onverwachte gebeurtenissen plaatsvinden. Het is nodig dat er een verandering komt.

Last van ascentie-symptomen?

De nieuwe maan wordt beïnvloed door de samenstand met de planeet Uranus. Je verlangt naar vernieuwing in je leven en wilt op alternatieve wijze voldoende financiële zekerheid regelen. Je kunt veel daadkracht ervaren doordat Mars een mooie verbinding maakt met de nieuwe maan. Er komt meer ruimte voor nieuwe creatieve plannen en ideeën. Je wilt het leven creëren waarvan je altijd hebt gedroomd.

Je hebt in deze periode mogelijk veel last van ascentie-symptomen doordat jouw chakra’s meer open staan en er trillingsverhogingen plaatsvinden. Je kunt slecht slapen, erg moe zijn, hoofdpijn, duizeligheid of hartkloppingen hebben of griepachtige verschijnselen ervaren. De klachten kunnen al een week vóór de nieuwe maan optreden en kunnen aanhouden tot een week erna.

Stier-energie sterk voelbaar tijdens nieuwe maan

Tijdens de nieuwe maan staan de zon en de maan samen in Stier. De eigenschappen van dit teken komen hierdoor sterk naar voren. De aardse Stier is doorgaans betrouwbaar, praktisch en realistisch. Hij heeft een engelengeduld, maar als de maat vol is, kan hij boos worden en flink tekeer gaan.

Stieren hebben veel tijd en rust nodig om tot een beslissing te komen. Maar hebben ze eenmaal iets besloten, dan kunnen ze volhardend zijn. Zelfs koppig. Ze komen wat langzaam op gang, maar kunnen lang doorgaan. Stieren hebben behoefte aan zekerheid en regelen daarom hun financiën goed. Ze kunnen soms bezitterig en jaloers zijn en willen vasthouden aan het oude. Stieren zetten veranderingen dus niet snel door, alleen als ze voldoende comfort en zekerheid bieden. Verder zijn Stieren muzikaal (zang) en creatief. Ze geven veel om de natuur en het buitenleven.

Een bijzonder nieuw begin

Deze nieuwe maan is een bijzonder nieuw begin doordat hij samenvalt met Beltane. Dit Keltische vruchtbaarheidsfeest luidt het begin van de zomer in en dus het einde van een donkere periode. Rond deze nieuwe maan kan er een einde komen aan oude situaties, doordat Pluto een dag eerder retrograde gaat lopen. Pluto is de planeet van transformatie en van dood en wedergeboorte. De ‘dood’ van iets kan het begin van iets nieuws betekenen.

Zonsverduistering: een ommekeer in je leven

Een zonsverduistering betekent vaak een keerpunt in jouw leven. Je kunt stil staan bij wat je behoeftes zijn, bewust nadenken over wat jij nu echt wilt en welke belangrijke beslissingen je hiervoor mag nemen. Door het oude los te laten, kan je leven een andere wending nemen. Dit kan gepaard gaan met het loslaten van oud verdriet; je kunt je zwaarder voelen dan normaal. Ook kun je onrust ervaren en iets nieuws willen.

Nu de zonsverduistering zich in het teken Stier afspeelt, kan het zijn dat je meer financiële zekerheid mag creëren en mag kiezen voor een baan die jou verzekert van voldoende inkomen. Of je wilt meer gaan sparen. Het kan ook zijn dat onverwachte gebeurtenissen in je leven jou juist dwingen om de angst voor financiële tekorten los te laten. Je mag meer op je intuïtie vertrouwen.

Uranus: verwacht het onverwachte…

De planeet Uranus kan je onrustig en opstandig maken. Jouw behoefte aan vrijheid is nu groot. Onverwachte gebeurtenissen kunnen plaatsvinden op het gebied van financiën en bezittingen. Je start bijvoorbeeld een eigen onderneming, bouwt financieel meer zekerheid in of gaat je eigen weg. Dit verlangen wordt nog eens extra gestimuleerd wanneer er boosheid naar boven komt: je hebt het gevoel gevangen te zitten in een situatie of misleid te worden. Je wilt losbreken en jouw eigen unieke manier van leven creëren. En niet meer doen wat er van jou wordt verwacht! Koppig vasthouden aan het oude lukt jou niet meer. Je wordt min of meer gedwongen om een verandering door te voeren. Je kunt dus jouw situatie of relaties in een ander licht gaan zien en meer open staan voor nieuwe ontwikkelingen.

Pluto retrograde: de doofpot gaat open

Nu Pluto retrograde loopt, verandert zijn uitwerking. Zoals gezegd is Pluto de planeet van dood en wedergeboorte; hij heeft een transformerende werking. Ook zorgt hij voor omwentelingen. Emoties zoals boosheid of angsten kunnen uit je onderbewustzijn naar de oppervlakte komen. En wat in de doofpot gestopt is, kan nu tevoorschijn komen, zoals bijvoorbeeld plannen van regeringsleiders.

Mogelijk is er iemand jaloers op jouw carrière, huis of op het feit dat jij een ‘betere’ ouder bent… Je kunt ontdekken dat je last hebt van negatieve energie of zwarte magie van iemand. Of dat een ander een verborgen agenda heeft, macht over jou wil uitoefenen of je manipuleert. Jouw intuïtie hierover is sterk. Door de zonsverduistering kunnen sterke sombere gevoelens de kop opsteken. Je kunt besluiten om de macht over je leven terug te pakken en een nieuw begin te maken.

Tweelingzielen & telepathisch contact

De zonsverduistering heeft een grote invloed op tweelingzielen. Jullie kunnen een bericht krijgen van of over je twin dat je niet zag aankomen. Plotselinge gebeurtenissen kunnen plaatsvinden. Het kan zijn dat je tweelingziel besloten heeft om een einde te maken aan een karmische relatie en de angst voor het verlies van financiële zekerheid los te laten. Of je twin besluit om met een ander verder te gaan, of om bij zijn/haar karmische partner te blijven en zo voldoende stabiliteit en (financiële) zekerheid te ervaren. Dit kan veel sombere gevoelens bij jou losmaken.

Maar dit besluit kan jou ook stimuleren om knopen door te hakken. Je kunt je richten op je eigen ontwikkeling, zoals het overwinnen van angsten en het verwerken van traumatische ervaringen. Of je focust je op jouw eigen toekomst, eventueel in het buitenland. Je krijgt veel ingevingen en creatieve ideeën waarmee je aan de slag kunt. Ook kun je besluiten om een tijdje afstand te nemen wanneer er sprake is van jaloezie, manipulatie of emotionele chantage tussen je twin en jou.
Door de invloed van Uranus kunnen tweelingzielen een sterke intuïtie hebben. Het telepathisch contact tussen jullie kan heel sterk zijn. Misschien dagdroom je nu veel of heb je het gevoel in een andere dimensie te verkeren met je tweelingziel. Dit geeft aan dat er afstemmingen tussen jullie plaatsvinden en dat jullie in de toekomst toch samenkomen.

Webinar voor tweelingzielen (30 april 2022): Lichtreis nieuwe zwarte maan in Stier

Karin en Danique Vergeer organiseren op 30 april een online Lichtreis voor de nieuwe zwarte maan in Stier, speciaal voor tweelingzielen. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend Leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees verder over de nieuwe maan april 2022 in stier:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *