Ontdek in welke fase van de dierenriem jouw leven zich bevindt (en welke lessen erbij horen)

Wist je dat de betekenis van jouw geboortehoroscoop kan veranderen? Je sterrenbeeld ontwikkelt zich, net als jij, en kent 3 verschillende stadia. Ontdek in dit artikel van Kate Rose, auteur van De drie grote liefdes in je leven, in welke fase jij zit en welke waardevolle lessen erbij horen. “Tijdens de tweede fase van de dierenriem word je op de proef gesteld en moet je accepteren dat het leven niet gaat zoals je had gepland.”

Zodra jij je neerlegt bij de waarheid over wie je bent, is het net alsof je wakker wordt in een compleet andere versie van jezelf.

Astrologie als kosmische gids

Je zonneteken kennen is nog maar de eerste stap in het begrijpen van het belang van de rol van astrologie in het leven. Zie het als een kosmische gids. Hoe dieper je erin duikt, hoe meer duidelijkheid je krijgt over jezelf en je leven. Goed om te weten: je geboortehoroscoop staat niet vast, maar kan veranderen.

Jouw sterrenbeeld maakt verschillende fases in het leven door. Dit betekent dat terwijl je leert, groeit en jezelf ontwikkelt, je geboortehoroscoop en de betekenis ervan dat ook doen. Tegen de tijd dat je bij de laatste fase van het leven bent aangekomen, heb je de lessen geleerd die je moest leren.

Drie levensfases

Binnen elk sterrenbeeld zijn er drie levensfases, afhankelijk van je leeftijd en energieën. Elke levensfase wordt weergegeven met een symbool (bijvoorbeeld de herder), dat vaak geassocieerd wordt met het desbetreffende sterrenbeeld.

Waar jij je bevindt, bepaalt wat voor symbool bij je past. Maar zelfs als jij je realiseert dat je nog niet zo ver bent op je reis als je had gehoopt, betekent dat nog niet dat alle hoop is verloren. Het leven is een reis en het zou niet logisch zijn als je nu alles al had bereikt wat je moet bereiken. Probeer op een oprechte en zachte manier naar je leven te kijken, zodat je niet alleen kunt accepteren wat al geweven zit in de stof van het leven, maar ook wat nog moet komen.

De drie levensfases van je zonneteken

  • De eerste levensfase van de dierenriem
    Dit is het moment waarop je bent geboren. Je begint hier op een plek waar anderen je vertellen wat je bent, zelfs de oppervlakkige kenmerken van jouw sterrenbeeld. Je voelt je beperkt, je kijkt naar buiten, op zoek naar antwoorden, en als je hebt gevonden wat je moest vinden, kun je verder gaan. Ook al blijft een deel van deze fase voor eeuwig bij je, terwijl je groeit, ontgroei je ook het deel van je leven waarvan je dacht dat je het nodig had.
  • De tweede levensfase van de dierenriem
    Tijdens deze fase bevind jij je in een crisis, ben je verward en is er vaak chaos. Dit is het moment voor alle sterrenbeelden waarop je iemand wordt. Het is de ruimte tussen wie je dacht dat je was (de eerste levensfase) en wie je wordt (de derde levensfase). Maar je wordt niet zomaar gepolijst tot een diamant. Tijdens deze fase word je op de proef gesteld en moet je accepteren dat het leven niet gaat zoals je had gepland. Er komt verlies bij kijken en er zijn testen van het universum. Je kunt je eenzaam voelen. Zodra jij je neerlegt bij de waarheid over wie je bent, is het net alsof je wakker wordt in een compleet andere versie van jezelf.
  • De derde levensfase van de dierenriem
    Terwijl je aan deze fase met je nieuwe identiteit begint, voelt het misschien alsof je een oorlog met jezelf hebt gewonnen. Je ziet jezelf helderder en ook de mensen met wie jij je leven deelt. Veel mensen die op dit punt zijn aangekomen, hebben veel aan zichzelf gewerkt en hebben nu wijsheid die ze met anderen kunnen delen. Tijdens deze periode aanvaard je de waarheid over wie je bent en begin je te leven hoe jij dat wilt. Dit is een tijd van vrede en goddelijkheid waarin je je diep verbonden voelt met de wereld om je heen. Ook al wil dit niet zeggen dat het leven perfect is of dat er geen lessen meer te leren vallen. Het betekent wel dat je de volwassenheid hebt bereikt in jouw geboortehoroscoop. Als je de levensfases van de dierenriem begrijpt, leer je niet alleen beter waar jij je bevindt, maar krijg je ook de hoop dat de reis nog niet voorbij is.

In welke fase van de dierenriem zit jij?

Hieronder staat beschreven in welke fase van de dierenriem jij je bevindt, op basis van je sterrenbeeld.

Ram (21 maart – 19 april)

De ram
De Ram is gepassioneerd en staat bekend als een vechter, maar wordt ook geassocieerd met het begin van iets. Het draait nu om de potentie die je hebt, om het heilige vuur en de kennis in jezelf. Maar het voelt misschien alsof je te veel strijd voert. Je vecht om jezelf te zijn, om gezien te worden, om succesvol te zijn. Totdat je uiteindelijk jezelf uitput en jezelf overgeeft aan het leven, waardoor je de volgende fase bereikt.

De herder
In deze fase doe je langzaam kennis op. Je leert wanneer iets het waard is om voor te vechten en wanneer niet. Je wordt scherpzinniger en laat delen van je leven die niet meer bij je passen, los. Tijdens deze fase kun je het kluizenaarsleven omarmen of jezelf isoleren, zodat je je wonden kunt genezen en kunt leren om jezelf op een dieper niveau te vertrouwen, terwijl je jouw passie van woede onderscheidt. Zodra dit jou is gelukt, voelt het alsof je klaar bent om als een nieuwe versie van jezelf naar buiten te stappen.

De wedergeboren zon
Deze fase draait om aanvaarding en vrede, maar er is ook ruimte om te groeien. Deze tijd symboliseert het begin van een nieuwe fase, net zoals je in de lente viert dat de lange en harde winter voorbij is. Veel dingen moeten sterven in het leven van een Ram, zodat ze herboren kunnen worden als een betere versie. Tijdens deze fase is er een overvloed aan alles wat komt, aangezien je nu aan jezelf hebt gewerkt en je klaar bent om je buitenleven aan te passen aan de veranderingen die vanbinnen hebben plaatsgevonden. Je hoeft niet meer te vechten. Je bezit de kracht van het weten dat wat voor jou is bedoeld, altijd van jou zal zijn.

Stier (20 april – 20 mei)

De stier
De stier is een heilig symbool en staat vaak voor kracht, standvastigheid en doelbewustheid. De stier denkt niet vaak na over welke richting hij gaat nemen, maar haast zich voren, of hij nu wel of niet in gevaar is. Dit is de eerste les van de eerste fase die je moet leren. In deze fase kom je veel obstakels tegen, simpelweg omdat jij zonder na te denken ergens heen gaat en jezelf opdringt aan anderen. Pas als je kunt inzien dat je het leven of de mensen om je heen niet kunt laten doen wat jij wilt, begin je aan de volgende fase in je leven, waarin je het duister in jezelf onder ogen moet komen.

De Minotaurus
Dit wezen is half dier, half man en brengt zijn hele leven in het duister door. Het staat symbool voor niet inzien wat voor invloed jouw gedrag op de mensen om je heen heeft. Of het nou je familie of vrienden zijn. Ze hebben niet jouw wilskracht of koppigheid nodig, maar je intelligentie en aanwezigheid. Het komt vaak voor dat je tijdens deze fase in het duister wordt geworpen. Je voelt je alleen, verslagen door het leven, en begrijpt niet waarom je met goede bedoelingen nog steeds voor problemen komt te staan. Pas als je deze wereld van eenzaamheid binnentreedt, begrijp je dat de gevangenis waarin je zit, een van jouw eigen creaties is. Je ziet dus dat je deze gevangenis altijd kunt verlaten. Hierna begin je aan de derde levensfase.

De halfgod
Zodra jij je realiseert dat het duister waarin je verdwaald was, een van je eigen creaties was, kun je je wilskracht en geest gebruiken om iets nieuws te creëren. Je bent nu in staat om het heilige wezen te worden dat je altijd al moest worden. Je kunt nu op een goede manier gebruikmaken van je krachten, wat betekent dat jouw aanwezigheid in de levens van de mensen om je heen nu als noodzakelijk wordt gezien. Op dat moment kun je oprecht vanuit een bovenaards perspectief naar het leven kijken. Je kunt leven terwijl je vertrouwt op de stroming om je heen, waardoor je niet meer jouw wil aan iemand hoeft op te leggen. Door je duisternis onder ogen te komen, heb je oprecht jezelf en je leven getransformeerd, zodat ook al zal niets ooit perfect zijn, je wel de pracht in alles kunt zien.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

De tweeling
In het begin is het leven iets wat ontdekt moet worden. Je bent constant aan het zoeken, ervaringen aan het opdoen en de wereld om je heen in je aan het opnemen. Door koste wat het kost avontuur en nieuwe dingen op te zoeken, stop je nooit lang genoeg om iets nieuws volledig te leren. Toch begin je jezelf af te vragen of er niet meer uit het leven te halen valt, omdat je jezelf zo versplintert dat je geen voldoening uit iets kunt halen. Op dit punt zet je die onbewuste stap naar de volgende levensfase, terwijl je op zoek gaat naar meer betekenis in het leven.

Het schip
De bestemming van je reis is: achter jouw eigen waarheid en doel komen. Net als Homerus deed. Hoe je jouw leven leidt en wat jij belangrijk vindt, worden op de proef gesteld en veranderen waarschijnlijk in deze fase. Het uitdagendste wat je in deze fase moet doen om te blijven groeien, is het loslaten van jouw voormalige beeld van het leven. Iets wat je erg veel verdriet en teleurstelling geeft. Om vooruit te blijven gaan, moet je gebruikmaken van je geloof. Vertrouw op dingen die je niet kunt zien of kunt verklaren.

De sterren
Alles verandert zodra je hebt geleerd dat teleurstellingen in het leven beter kunnen verlopen dan je had gepland. Op dit punt kun je omgaan met afwijzingen, veranderingen in het leven en dingen die op een natuurlijke en gezonde manier aan hun einde komen. Je hebt jouw illusies niet meer nodig en je kunt nu anderen begeleiden met jouw innerlijke wijsheid en licht.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

De kreeft
Je beweegt eerst door het leven als een krab. De krab heeft een beschermende laag, waarmee jij je dus door de eerste levensfase begeeft, alsof alles in de wereld jou wil verpletteren. Je gelooft niet in je eigen kracht en het voelt vaak alsof je door de golven van het leven heen en weer wordt getrokken, waardoor je het totaalbeeld niet ziet.

Net zoals de krab begeef jij je niet in één richting, maar ga je heen en weer in het leven. Ook al zijn je familie en je vrienden erg belangrijk voor je, je hebt net zoals de zoekende krab de neiging om minder te accepteren dan wat je eigenlijk verdient. Om maar iets te hebben. Dit maakt deel uit van de lastige les die jou naar de volgende levensfase brengt.

De hydra
De hydra is een mythisch wezen, dat zich kan vermenigvuldigen als hij pijn lijdt. Het staat symbool voor de wraakzuchtige en overweldigende aard die je bij dit sterrenbeeld kunt ontdekken. Normaal gesproken is dit te zien als het gaat om de liefde of om een thuis, twee zaken die erg gevoelig liggen bij de krab. Als je de waardevolle les hebt geleerd dat je minder hebt geaccepteerd dan je hebt verdiend, wil je uithalen en anderen net zoveel pijn bezorgen als jij hebt geleden.
Zodra je leert dat zulke acties je niet gelukkig maken, begin je te genezen. Je begint je te realiseren dat er meer in het leven is dan je had gedacht en dat er ook genoeg kansen zijn op liefde en geluk. Terwijl je jouw beeld van de wereld heelt, krijg je steeds meer hoop en begin je uit je figuurlijke schulp te kruipen.

De pauw
Net als deze schitterende vogel eis je de aandacht op van anderen in deze levensfase. Niet met woorden, maar met acties, aangezien jij jezelf nu hebt ontwikkeld naar een hoger niveau. Het niveau van een koningin. Een ware belichaming van liefde, charme en compassie. Je gebruikt nu je lessen om de mensen om je heen te helpen, zodat ze nooit dezelfde pijn hoeven te ervaren die jij hebt meegemaakt.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

De leeuw
Vanaf je geboorte voelt het alsof de wereld van jou is. Je bent zelfverzekerd, gepassioneerd en het voelt alsof je alles en iedereen aankan. Je bent een ware leider, maar je bent nog steeds jong, wat betreft je leeftijd of geest, dus anderen trekken jouw keuzes in twijfel. Als dit gebeurt, word je vaak woedend en zelfvernietigend. Op dat moment begin je aan de volgende levensfase.

De krijger
Omdat je aan jezelf begint te twijfelen in het begin van deze fase, draait hij helemaal om waarde. Er wordt van je gevraagd om te bepalen waar jij je waardig door voelt. Vervolgens ga jij jezelf aan anderen bewijzen. Zodra jij je realiseert dat het níet draait om hoe anderen jouw waarde zien, maar hoe waardevol jij jezelf ziet, begin je de lessen van deze levensfase te leren. Ook al zijn er ook lessen wat betreft geduld en ijdelheid, deze fase leert je met name om diep naar jezelf te kijken, naar je ziel, omdat je ziel iets is wat nooit verdwijnt.

De koning
Terwijl je uit het duister treedt in de tweede levensfase, belichaam je oprecht je bovenaardse kracht. Je begrijpt dat een ware koning of koningin geen macht hoeft te eisen, maar zijn of haar leven alleen maar moet leiden alsof hij of zij die macht al bezit. Je aanvaardt kritiek op een fatsoenlijke manier en ziet die als een kans om te groeien. Je begrijpt dat een leider niet perfect hoeft te zijn, in woorden of verschijning, omdat jouw liefde en begrip voor de mensen om je heen, je juist waardevol maken.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Het meisje
Terwijl je aan het leven begint, heb je de neiging om het idealistische beeld van de godin Persephone aan te nemen, de godin waarop het sterrenbeeld Maagd is gebaseerd. Ze is jong, speels en intelligent en kan de ware aard van de mensen om haar heen niet zien en ze kan geen beslissingen nemen die haar ten goede komen. Ze wil graag het goede in iedereen zien en ze denkt vaak dat ze anderen kan helpen als een natuurlijke genezer. Dit is waardoor je in een neerwaartse spiraal terechtkomt, in de tweede fase, terwijl je leert dat geen hoeveelheid liefde verraad kan voorkomen.

Het duistere meisje
Het duistere meisje is de fase in je leven waarin je jouw eigen duisternis onder ogen komt. Als jij je terugtrekt, let er dan op dat je niet depressief wordt. Niets lijkt ertoe te doen, aangezien je alleen maar ziet wat je bent verloren en wat jou allemaal is aangedaan. Hoe zeer je ook je best doet, je kunt niet om de pijn heen die je voelt. Dit komt door je logische aard: je wilt altijd maar begrijpen waarom slechte dingen goede mensen lijken te overkomen (dit is een levenslange les) en waarom liefde niet altijd voortduurt.

Je moet leren dat het leven een kwestie van balanceren is. En alleen maar omdat de kans bestaat dat je gekwetst wordt of een lastige periode tegemoetgaat, betekent het niet dat die dingen zwaarder wegen dan de liefde of pracht die bestaan in de wereld. Zodra je deze les hebt geleerd, begrijp je beter hoe het leven in elkaar steekt en accepteer je een nieuwe versie van jezelf.

De koningin
In deze fase begrijp je het leven buitengewoon goed. Je weet dat vandaag geweldig kan zijn en je morgen voor een uitdaging kan komen te staan. De lastige momenten in het leven wegen niet meer zwaarder dan de prachtige momenten, aangezien je hebt geleerd dat alles in het leven onderdeel is van een grote cyclus. Je ziet in dat het leven niet alleen maar plezierig wordt gemaakt door dingen die goed gaan, maar dat alles op zijn plaats valt als je dat het minst verwacht.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

De weegschaal
Als een Weegschaal probeer je op dit punt van je leven altijd voor zoveel mogelijk opties te gaan, zodat het voelt alsof je zoveel mogelijk kennis hebt opgedaan om de juiste beslissing te nemen. Terwijl je zoekt naar rechtvaardigheid, is de kans groot dat je connecties hebt gemaakt die wederzijds afhankelijk zijn. Je probeert de dingen zo te doen zoals je denkt dat ze horen te zijn, in plaats van ze te laten zijn zoals ze echt zijn.

Je voelt je misschien afhankelijk van anderen om erachter te komen wat je als volgende stap moet zetten of zelfs hoe jij je over jezelf zou moeten voelen. Zodra je dat breekpunt hebt bereikt waarop je voelt dat je geen idee hebt welke kant je op moet omdat niets werkt, begin je aan de tweede fase in het leven.

De blinddoek
Tijdens deze fase geef je het op om eerlijk of rechtvaardig te zijn. In plaats daarvan neem je beslissingen op basis van wat jij op dat moment wilt of nodig hebt. Je besluit dat aangezien niemand zich aan die rechtvaardige regels houdt, jij dat ook niet hoeft te doen. Je betreedt de duistere kant van je ziel en ziet alleen maar negatieve dingen, jaloezie en de immoraliteit in het leven. Tijdens deze fase voel jij je zo slecht over jezelf als je je over de buitenwereld voelt. Je geeft op sommige momenten het zelfs op om het juiste te doen of wat je denkt dat je moet doen. Zodra je je realiseert dat jouw identiteit wordt bepaald door te luisteren naar je innerlijke kompas, begin je jouw pijn achter je te laten.

Het manifest
Tijdens deze fase in het leven lopen je hoofd en je hart gelijk en er is niets wat je niet kunt bereiken. Je wordt niet meer tegengehouden door ongezonde relaties of de drang om gevormd te worden door anderen. Je bent de simpele definitie van rechtvaardigheid ontgroeid en hebt in plaats daarvan een meer universele kijk op een gebalanceerd leven. Deze levensstijl geeft jou kracht tijdens de laatste fase in je leven en helpt je om continu de uitdagingen die op je pad komen, aan te kunnen.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

De schorpioen
Vroeg in het leven bevind jij je al in een overlevingsmodus. Dit betekent dat het jouw doel is om niet gewond te raken, maar dit is onontkoombaar in het leven. Je wilt mensen pijn doen die jou pijn hebben gedaan. Het maakt niet uit of die pijn met opzet was of niet, in deze fase van het leven wil je anderen gestraft zien worden. Als iemand jouw dromen verplettert, gebruik je diezelfde energie vaak om iemand anders aan te vallen, of nog erger: jezelf.
Jouw stekende aard in deze periode van het leven zorgt ervoor dat je vaak overkomt als een emotioneel niet beschikbaar persoon. Je houdt namelijk alles wat je het liefst wilt op afstand. Als jij je realiseert dat zulk gedrag niet leidt tot succes in het leven of de liefde, trek je je terug in het duister om zo nooit meer gekwetst te worden.

De adelaar
Je eerste ingeving in deze fase is: voorkomen dat je ooit nog gekwetst raakt. Je kiest ervoor om nooit meer mensen om je heen te houden. De adelaar vliegt hoger dan elke andere vogel, wat betekent dat jij je waarschijnlijk erg eenzaam voelt. Niet omdat er niemand voor je is of omdat mensen niet van je houden, maar omdat je jezelf hebt teruggetrokken uit angst om weer gekwetst te worden. Of om te moeten veranderen.
De adelaar leert dat hij zich niet hoeft te verstoppen om zichzelf veilig te houden. Het is wel degelijk mogelijk om succesvol te zijn in het leven en in de liefde, maar om dat te doen, moet je het leven een kans geven. Je leert dat de enige manier om een nieuwe richting in te slaan, is falen. En dat ook al is pijn onderdeel van het leven, de pijn niet definieert wie je bent.

De feniks
Je bent niet te stoppen. De dingen waar jij je ooit aan brandde, zijn nu onderdeel van je wedergeboorte. Je bent in staat om jezelf los te koppelen en om niet gedefinieerd te worden door je pijn, maar juist door hoe je ervan geneest. Je hoeft niet meer gewond te blijven, uit angst om vooruit te gaan in het leven. Je realiseert je nu hoe krachtig je bent en dat niemand je iets kan laten voelen zonder dat je ze daar eerst toestemming voor hebt gegeven. Dit betekent dat je eindelijk de fase van een wedergeboorte bereikt, waarin je jezelf toestaat je leven te leven precies zoals je voorbestemd was te doen.

Boogschutter (22 november – 21 december)

De boogschutter
Je bent verschrikkelijk idealistisch in deze fase van je leven. Door te geloven dat je wordt begeleid door het universum, begrijp je niet wat het betekent om dingen tegen te komen die je liever niet onder ogen komt. Je blijft maar nieuwe dingen proberen (kunstprojecten of relaties) en je twijfelt er nooit aan om iets nog een keer te proberen, maar zo leer je niets. Je denkt dat je succesvol bent door iets nog een keer te proberen, terwijl je pas succesvol bent als je de les hebt geleerd. Daarom geef je op een gegeven moment op en denk je dat je het leven of de liefde die je wilde, niet kunt krijgen, maar je realiseert je niet dat dit pas het begin is.

De pijl
Als je hebt opgegeven, ben je ervan overtuigd dat je nooit succesvol zult zijn. Terwijl je nog steeds gefocust bent op de dingen in het leven waarvan je denkt dat je ze wilt, of waarvan je denkt dat je ze hebt gewonnen, is de les juist dat je die dingen niet nodig hebt. Dit is de fase in je leven waarin je leert wat je wilt versus wat je nodig hebt en dat je je altijd leeg zult voelen als je niet dat laatste krijgt. Je leert dat wat je hebt gewonnen, je niet succesvol maakt, maar wel wat je hebt geleerd en wat je jezelf toestaat te krijgen. Als je alles op een andere manier begint te bekijken, realiseer jij je dat je jezelf klein hield. Je begint te begrijpen dat vrijheid iets is wat je jezelf kunt geven als je stopt het leven te maken hoe jij denkt dat het moet zijn.

De centaur
Dit mythische wezen staat symbool voor vrijheid, wijsheid en kracht. Je hebt doorstaan waarvan je dacht dat het je zou breken en je bent sterker dan ooit teruggekomen dan je je had kunnen voorstellen. Je schiet niet zomaar je pijlen af zonder erbij na te denken, in de hoop dat eentje goed landt. Je weet diep in je ziel wat je energie waard is en wat niet. Je bent oprecht succesvol als je hebt geleerd hoe waardevol het is om in verbinding te staan met je ziel.

Geen enkele keuze doet ertoe als die keuze niet degene is waarmee je je verbonden voelt. Je reageert vanuit een plek van overvloed, in plaats van een plek van angst dat je iets mist, waardoor jij je openstelt voor alles wat het universum voor je in petto heeft. Geen enkel probleem is te groot voor jou, aangezien je nu hebt geleerd om gedisciplineerd en geduldig te zijn.

Steenbok (22 december – 19 januari)

De geit
Je bent een erg afhankelijk persoon vroeg in je leven. De verantwoordelijkheden waarvan anderen willen dat jij ze op je neemt, voelen aan alsof ze je misschien breken. Ook al kon je altijd werken voor wat je wilde en wat anderen niet wilden, je kijkt tijdens deze fase in je leven niet vaak op om erachter te komen waarom je bent wie je bent. Door zo afgeleid te raken van het doel van je succes, vraag je jezelf niet vaak af waar je nou zo hard voor werkt en of je dat doel eigenlijk wel wilt bereiken. Anderen kunnen van jou gebruikmaken als ze zien hoe hard je werkt en denken dat je daardoor ook hard voor hen zal werken, terwijl zij het rustig aandoen. Je vertrouwen wordt vernietigd, waardoor je aan de volgende fase begint.

De grot
Omdat je anderen niet meer vertrouwt, trek je jezelf terug op een plek waar je relaties probeert te vermijden. Natuurlijk is dit niet de beste manier om iets te leren, maar dit weet je nog niet. Je bent ervan overtuigd dat het beter is om het leven en de liefde te ontwijken. Tijdens deze fase lukt het je om succesvol te zijn in je carrière, aangezien jij je op je werk stort, omdat het voelt alsof dat wel iets is waar je de controle over hebt – in tegenstelling tot persoonlijke relaties. Uiteindelijk voel jij je eenzaam en begin je te leren dat je werk niet genoeg is en dat de geneugten van de liefde het risico altijd waard zijn.

De hoorn van overvloed
Het leven is vol terwijl je aan deze fase van het leven begint. Je bent succesvol in je carrière én in de liefde, en het voelt alsof je rijk bent op alle gebieden in het leven. Je ziet nu de waarde in van hard werken en je vraagt de mensen in je leven om hetzelfde te doen, omdat je nu weet dat jouw behoeften er ook toe doen. De definitie van succes is in deze fase veranderd. Het lukt je nu om naar het grote geheel te kijken en in te zien dat het niet erg is als iets niet werkt, aangezien dat betekent dat er iets is wat beter voor je is. Zo kun je je tijd en energie beter besteden, aangezien je nu alleen maar werkt aan de zaken die oprecht belangrijk voor je zijn.

Waterman (20 januari – 18 februari)

De hofmeester
Vroeg in het leven voel je je vaak eenzaam of buitengesloten, waardoor je je best doet om erbij te horen of om net zoals anderen te zijn. Dit zorgt er alleen maar voor dat je verder verwijderd raakt van jouw waarheid en de realiteit dat je bent geboren met een ander doel. Helaas leidt deze fase alleen maar tot verdriet, waardoor je je verloren voelt. Iets wat misschien niet zichtbaar is aan de buitenkant. Rond deze tijd voel je misschien ook de drang om anderen tevreden te houden in de hoop dat je geaccepteerd en geliefd wordt, zodat het voelt alsof je een plek in deze wereld hebt. Maar pas dan realiseer je je dat je oprecht anders bent en dat het niet je lotsbestemming is om erbij te horen. Op dit moment begin je aan jouw donkere fase in het leven, om achter je levensdoel te komen.

De uil
Een uil gaat stilletjes te werk in het duister en ziet alles. Dit is de energie die jij met je meegenomen hebt op je reis naar ontdekking. Je wilt mensen ervaren, de wereld en liefde. Alles. Maar je bent nog steeds gescheiden van je innerlijke zelf. Ook probeert deze fase je te leren hoe je je ware zelf kunt zijn, waarbij je wordt uitgedaagd om de identiteiten en persoonlijkheden van de mensen om je heen te ervaren. Pas als jij je realiseert en accepteert dat je jezelf bent met een reden en dat je nooit ergens in het leven erbij hoefde te horen, om zo de stam aan te trekken die voor jou bedoeld is, begin je aan de derde fase in het leven.

De engel
Dit is hoe goddelijkheid op aarde aanvoelt. Je hebt je ware kracht omarmd: jezelf zijn. Je innerlijke essentie houdt in dat je de wereld geneest, helpt en transformeert (of alleen maar jouw aandeel in de wereld), om zo van de wereld een betere plek te maken. Je hebt je ware zelf geaccepteerd en je hebt geluk gevonden door die persoon te zijn. Daarom probeer je anderen te begeleiden om dezelfde les te leren en het kan je niets meer schelen als je verkeerd begrepen wordt. Je ligt op één lijn met jezelf en je begrijpt wat het betekent om te leven naar je eigen waarheid, ondanks wat anderen doen of zeggen.

Vissen (19 februari – 20 maart)

De vis
Terwijl je aan het leven begint, ben je altijd overgeleverd aan anderen. Je voelt alles en neemt ook alles in je op, wat betekent dat je gemakkelijk te beïnvloeden bent door anderen en je omgeving. Terwijl je begint te leven, weet je vaak niet zeker wie je bent of welke gevoelens daadwerkelijk van jou zijn. Je kunt met gemak overweldigd raken en je maakt vaak een tijd mee waarin je je intens verdrietig voelt, aangezien je niet iedereen kunt helpen. Alles lijkt te groot of te zwaar en tijdens deze tijd trek je je vaak terug, waarna je aan de tweede fase in het leven begint.

De duisternis
Op deze plek wil je alleen maar vergeten. Je wilt de pijn in de wereld vergeten, de pijn van de mensen om je heen en nog belangrijker: je eigen pijn. Ook al is het zwaar genoeg om de last te dragen van het voelen van de emoties en gevoelens in de wereld, je hebt de drang om de pijn van een gebroken hart en verraad vanbinnen naar een heel nieuw niveau te brengen.
Hier hebben vaak je fysieke lichaam en je leven in het algemeen onder te lijden.

Het enige wat je wilt doen, is vergeten, wat betekent dat je vaak gebruikmaakt van middelen, mensen of zelfs het geloof dat je nooit geliefd zal worden. Je daalt af in de duisternis. De diepste delen van jezelf, waarin je niets probeert te voelen. Maar het wonder vindt plaats terwijl je probeert te vergeten en in wezen opgeeft. Want op dat moment geef je jezelf ook over aan de pijn. En aan het einde van de pijn is er licht om je terug naar het oppervlak te brengen.

De oceaan
Hier word je een god van de oceaan en de emotionele wereld. Je voelt alles zo diep zoals nu, iets wat jouw superkracht is geworden en waarmee je anderen kunt helpen, de wereld kunt veranderen en een vol leven kunt leiden. Je maakt deel uit van iets groters dan deze wereld; vanwege jouw bovennatuurlijke overgave loop je altijd met je ene been in de geestenwereld. Je hebt geleerd dat jouw hart je grootste kracht is, dus omarm dat wat het is en wat het voelt.

Wil je meer leren over je sterrenbeeld, je maanteken, je astrologische huizen en wat het allemaal betekent? Start dan vandaag nog met Yasmin Bolands online cursus Leven met de sterren! Nu voor € 95,-

bestel nu

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *