Ram-energie van april: 5 sterrenbeelden waarbij de liefde opbloeit deze maand

April brengt een nieuwe start voor bijna iedereen: de intense energieën van de zon- en maansverduistering, Mercurius retrograden én Ram-energie zijn goed te voelen. Vijf sterrenbeelden voelen deze energie extra in de liefde. Welke dat zijn? Huisastroloog Kate Rose vertelt je er alles over.

Hoop keert vaak terug als al het andere verloren is.

De tekenen mogen er zijn, maar dat betekent niet dat je ze ziet of beslissingen gaat nemen. Je bent altijd in proces. Je moet actief observeren, maar hoeft niet meteen te beslissen. Houd ruimte voor de impact van een gebeurtenis of relatie.

Eclipsportaal geopend

April is een maand waarin het proces echt begint, zeker in de twee weken tussen de verduisteringen, wanneer Mercurius ook nog eens retrograde gaat lopen in Ram. Gun jezelf de tijd om te observeren, te voelen en de waarheid te zien die in je hart is geschreven.

De energie die nog over is van maart zal nog goed voelbaar zijn. De eerste eclips van dit seizoen vond plaats op 25 maart, waarmee het portaal tussen de eclipsen werd geopend en er extra energie vrijkomt.

De zonsverduistering met de nieuwe maan in Ram bereikt zijn hoogtepunt op 8 april. Dat is een bijzonder intense gebeurtenis, omdat het een totale zonsverduistering is. Hoewel eclipsen altijd krachtige katalysatoren van verandering zijn, maakt Ram deze nogal vurig.

Mercurius retrograde

Voordat die tweede eclips plaatsvindt, wordt de energie van het portaal al complexer en modderiger door Mercurius retrograde. Vanaf 1 april kun je gaan nadenken over eerdere gebeurtenissen en keuzes.

Het kan ook betekenen dat er een ex terugkeert in je leven. Wees bewust van wat zich voordoet, vooral in de eerste week van april, want het zal je helpen je te focussen op de komende maanden.

Naarmate de maand vordert en je tijd hebt om uit te vissen wat het eclipsseizoen je gebracht heeft, schuift de energie op naar Stier. De zon en Venus helpen je om romantische zaken te verzachten.

Hoewel Mercurius de hele maand retrograde blijft lopen voordat hij op 29 april weer direct loopt, zal het begin van zijn retrograde reis de meeste impact hebben, zolang je jezelf maar afstemt op reflectie en de tijd neemt om beslissingen te nemen.

Wees niet bang om een sprong in het diepe te nemen. Je zult een golf van hoop te voelen in je romantische leven, waardoor je begrijpt dat timing echt alles is.

Deze 5 sterrenbeelden profiteren het meest van de energie van april

1. Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Er gaat iets voordeligs voor je relatie gebeuren, maar je moet de tijd nemen het te begrijpen en te doorgronden. De Ram-energie laat je focussen op je romantische leven, aangezien het vuurteken je relaties beheerst.

Maar vergeet de zonsverduistering en Mercurius retrograde niet. Verduisteringen staan bekend als krachtige momenten van verandering in je leven. Denk aan een plotselinge ontmoeting met een belangrijk persoon, een cruciaal moment in je bestaande relatie of het zien van de waarheid van een verbinding. Mercurius retrograde vertroebelt je oordeel en zet aan tot reflectie in plaats van vooruitgaan.

De zonsverduistering zal je relatie goed doen en Mercurius retrograde maant je tot kalmte. Maak nog geen grote beslissingen totdat hij weer direct loopt op 29 april. Relaties waarin grote beslissingen gemaakt worden (samenwonen, trouwen, etc.) terwijl Mercurius retrograde loopt, duren nooit lang.

Voel wat er komen gaat, zorg ervoor dat je de focus behoudt op je groei en heling. Met de Noord- en Zuidknopen in Ram en Weegschaal zullen romantische ontwikkelingen het directe gevolg zijn van je innerlijke werk.

Deze maand volstaat het dus om in je dagboek te schrijven, je bewust te blijven en voortdurend in contact te blijven met je hogere zelf over wat er in je resoneert. Als het goed is, is er geen reden om je te haasten, dus doe er je voordeel mee.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

2. Boogschutter (22 november – 21 december)

Komt er een romantische verbintenis op je pad? In april kun je eindelijk zien wat de sterren voor je in petto hebben. De energie van de Ram regeert over jouw huis van huwelijk en kinderen. Met de Noordelijke Maansknoop het hele jaar in dit teken wordt dit een sterk aandachtspunt voor je, wat positieve ontwikkelingen met zich meebrengt.

Er komt deze maand een kink in de kabel omdat Mercurius retrograde gaat lopen, wat betekent dat je je beslissingen het beste uitstelt. Het betekent niet dat dit geen gunstige tijd is, maar dat je die tijd nodig hebt om een aantal losse eindjes aan elkaar te knopen.

Zonsverduisteringen brengen dramatische veranderingen teweeg, terwijl maansverduisteringen meer ruimte bieden voor emotionele openbaringen en groei. De zonsverduistering in Ram roept de vorige in herinnering. Die vond plaats op 20 april 2023.

Mercurius retrograde laat je ook terugkeren naar deze thema’s, zodat je beslissingen gaat nemen waarmee je je hart eert. Onderneem niet te veel actie.

Echter: stel dat er een ex in je leven terugkeert of er iets opvlamt in je huidige relatie, dan is het prima om met nieuwe ogen naar de situatie te kijken. Je hoeft niets te overhaasten. Neem de tijd, oefen nieuwe communicatievaardigheden en geef jezelf de tijd om je zeker te voelen in dit nieuwe hoofdstuk van je romantische leven.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

3. Schorpioen (23 oktober – 21 november)

De kosmos heeft een hartelijke boodschap voor je: concentreer op jezelf, op je welzijn, voordat je bezig gaat met romantische groei. Ram beheerst je huis van emotioneel, mentaal, fysiek en spiritueel welzijn, maar voedt ook je gevoel van vastberadenheid.

De zonsverduistering en Mercurius retrograde helpen je na te denken over gebeurtenissen en keuzes uit het verleden. Je begint te zien hoe je de beste versie van jezelf kunt worden. De krachtige golf van energie helpt je zien wat je moet doen om vooruit te komen. En de vooruitgang komt op het perfecte moment als Stier nieuwe energie en groeimogelijkheden brengt.

De zon zal op 19 april naar Stier bewegen, een paar dagen later gevolgd door Venus, de planeet van de liefde. Zon en Venus bieden je een prachtige kans om te doen wat je aan het begin van de maand hebt geleerd, zodat je een gezondere, meer dynamische romantische relatie kunt creëren.

Rond de tijd van de volle maan in Schorpioen kun je denken aan een nieuwe richting of glimlachen als je denkt aan een nieuw romantisch vooruitzicht. Alles begint te veranderen. In veel opzichten zal de Stier-energie je het gevoel geven dat het nieuwe jaar eindelijk begonnen is. Vergeet niet dat je jezelf op de eerste plaats moet zetten, zodat je een partner kunt aantrekken die hetzelfde doet.

Hoe zorg je als Schorpioen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

4. Steenbok (22 december – 19 januari)

Dat niet alles volgens plan verloopt, betekent niet dat het geen hoger doel dient. Er is deze maand een prachtige kans voor je, niet alleen om dieper te helen, maar ook om vooruitgang te boeken in je relatie, leven en familie.

Met al die Ram-energie die rondwervelt, zul je je sterk focussen op thema’s rond thuis, familie, heling en je kindertijd. Ram heerst over de wortels van je leven, dus je kunt te maken krijgen met verrassende gebeurtenissen. Tegelijkertijd voel je je ongelooflijk hoopvol over de nieuwe kansen die je omringen.

De zonsverduistering en Mercurius retrograde in Ram werken samen en helpen je gebeurtenissen en situaties in je leven beter te begrijpen, zodat je de keuzes maakt die voor jou bedoeld zijn. Dit kan eindigen in een aantal cruciale momenten van heling. Misschien verbind je je wel opnieuw met een familielid.

Zodra deze heling echt van start gaat, opent het een geheel nieuwe manier van functioneren in je leven, wat mogelijkheden creëert binnen je relatie en thuis. Liefde is deze maand een serieuze en toegewijde aangelegenheid.

Liefde helpt je om je behoeften beter te begrijpen en laat je zien dat je nooit perfect hoefde te zijn om liefde te verdienen. Je moet alleen begrijpen dat je het altijd waard bent geweest.

Hoe zorg je als Steenbok goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

5. Vissen (19 februari – 20 maart)

Je hebt misschien het gevoel dat april alleen maar over financiën en je carrière gaat, maar er liggen ook enkele verborgen juweeltjes voor je in het verschiet. De energie van Ram beheerst je financiële huis, maar stimuleert ook je eigenwaarde.

Daarentegen helpt de Stier-energie aan het einde van de maand je te focussen op communicatie en het eerlijk uiten van je behoeften. Als je je beter voelt over jezelf en effectiever kunt communiceren, begint asteroïde Juno weer direct te lopen in Maagd, heerser van je romantische huis.

Juno beheerst thema’s rondom het huwelijk en de afspraken die binnen een relatie worden gemaakt. Sinds 12 januari liep Juno retrograde, waardoor je wat voorzichtiger was dan normaal over wat je afspreekt of toezegt. Misschien heb je zelfs wel een pessimistischere kijk op de liefde gehad, iets wat niet gebruikelijk is.

Maar zodra Juno op 21 april weer direct loopt, begint er iets magisch in je leven te ontstaan, want Venus en de zon staan in Stier. Je hebt geprobeerd om het echt rustig aan te doen of ongelooflijk voorzichtig te zijn in een relatie. Hoewel het waardevol was, eerde je niet echt je hart en liet je in plaats daarvan je angsten de keuzes bepalen die je maakte.

Maagd heeft de neiging om alles te analyseren, maar een deel van wie je bent en hoe je liefhebt is gewoon onverklaarbaar. Nu Juno direct loopt, word je aangemoedigd om meer uiting te geven aan je gevoelens en verlangens en kun je ongelooflijke vooruitgang boeken in je romantische relatie.

Gebruik deze tijd om een sprong in het diepe te wagen en je open te stellen voor je partner. Onthoud dat hoezeer je ook je hoofd bij je hart moet houden, het niet betekent dat liefde minder magisch hoeft te zijn.

Hoe zorg je als Vissen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

  • In deze masterclass ga je jouw geboortehoroscoop begrijpen: wat staat er voor jou in de sterren geschreven?
  • Ben je een extraverte of introverte persoon en hoe kan het dat alleen je sterrenbeeld niet alles over jou zegt?

Bekijk deze cursus

Dit kun je nog meer verwachten in 2024:

Deel dit artikel online

Kate Rose

Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *