Saturnus loopt weer direct vanaf 11 oktober! Wat betekent dit voor jou?

Vanaf vandaag loopt Saturnus weer direct en wel door het vrijheidslievende teken Waterman! ‘Je kunt nu weer wat meer vrijheid ervaren omdat de remmende werking van Saturnus retrograde voorbij is’, zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. Wat kun je verder gaan merken? Lees over tweelingzielen, nieuwe projecten, schaduwkanten en de Zwarte Maan Lilith.

Op 11 oktober gaat Saturnus direct lopen, nadat hij op 23 mei, tijdens Pinksteren, retrograde is gaan lopen. Saturnus loopt door het vrijheidslievende teken Waterman. Je kunt nu weer wat meer vrijheid ervaren omdat de remmende werking van Saturnus retrograde voorbij is. Je kunt voelen dat er een einde is gekomen aan een wat zwaardere periode. Het is mogelijk dat karmische situaties afgerond zijn! Al is het mogelijk dat het nog tot het einde van het jaar duurt voordat Saturnus weer volledig in werking is.

Doordat Saturnus een mooi aspect maakt met Venus, de planeet van de liefde, zullen relaties, onze financiën, zaken die betrekking hebben op onze spirituele ontwikkeling en projecten in het buitenland meer vorm gaan krijgen.

Saturnus

Saturnus geeft vorm aan je leven en geeft ook aan waar jouw uitdagingen en levenslessen liggen. Karma, tijd, ouders (vader), verantwoordelijkheid, strengheid, ambitie, pessimisme, soberheid, wetten en regels, ouder worden, koude en afstand horen bij Saturnus. Saturnus geeft ook een beperking aan. Je kunt hierdoor een remmende werking hebben ervaren tijdens het retrograde lopen van deze planeet, waardoor wat jij wilde nog geen vorm kon krijgen. In deze periode kan duidelijk worden waar jouw beperkingen liggen. Bovendien mag je enkele belangrijke levenslessen leren. Karmische situaties en relaties kunnen afgerond worden.

Saturnus direct

Nu Saturnus direct is gaan lopen, krijgt deze planeet een meer zichtbare uitwerking in onze uiterlijke wereld. De remmende werking van Saturnus zal wat meer naar de achtergrond verdwijnen en je kunt weer het gevoel hebben, dat je meer stappen voorwaarts gaat maken. Wel duurt het nog tot het einde van het jaar, voordat Saturnus weer voluit loopt en zijn uitwerking sterker voelbaar is. Dan krijgen jouw plannen weer langzaamaan meer vorm. Er zijn meer mogelijkheden tot groei.

Buitenlandse projecten

Je kunt nu de drang voelen om bezig te zijn met jouw spirituele praktijk. Misschien wil je projecten in het buitenland opstarten, waarbij je bijvoorbeeld hulp biedt aan minderbedeelden of ondersteuning geeft aan mensen in hun spirituele ontwikkeling. Misschien wil je hen helpen met huisvesting, met het leren omgaan van karmische situaties of relaties of wil je anderen helpen met burn-out klachten, eetstoornissen, overgewicht en het verwerken van trauma’s.

Daarnaast kan je ook met gelijkgestemden aan de slag gaan en je inzetten voor duurzaamheid. Je kunt daarbij denken aan het bouwen van alternatieve woonvormen, waarbij je samen kunt leven in harmonie met elkaar en de natuur. Of creëer je mogelijkheden voor je ouders om samen met jou in het buitenland te gaan wonen. Er kunnen meer mogelijkheden komen om je inkomen te vergroten.

Schaduwkanten

De Noordelijke Maansknoop geeft onze lotsbestemming aan en de Zwarte Maan Lilith geeft onze schaduwkanten aan. Samen beïnvloeden ze de werking van Saturnus. Jouw missie kan duidelijker worden en je wil vorm gaan geven aan jouw levensdoel. Dit kan betekenen dat je nu bezig kunt zijn met het opzetten van teksten voor je website, artikelen of boeken aan het schrijven bent of iets gaat doen met informatieoverdracht, zoals lesgeven of lezingen/presentaties geven.

Schaduwkanten van jezelf of anderen kunnen duidelijk worden, waardoor het uitvoeren van jouw plannen bemoeilijkt wordt. Het kan bijvoorbeeld soms moeilijk zijn om je bezig te houden met één ding tegelijk, je kunt snel afgeleid zijn en je onrustig voelen. Mogelijk heb je nog wat meer kennis en informatie nodig of komen er nieuwe contacten op je pad om mee samen te werken.

Kaf van het koren scheiden

Op de informatie die je naar buiten brengt, kan veel kritiek worden gegeven. Mensen doen dit mogelijk uit jaloezie of omdat jij een concurrent bent en zij zich bedreigd voelen. Ze kunnen je ook naar beneden proberen te halen door roddels over je te verspreiden, mensen tegen je op te zetten en onrust te veroorzaken. Door plotselinge ingevingen over de motieven van deze personen kan het meteen duidelijk worden met wie je wel kunt samenwerken en met wie niet. Het kaf wordt van het koren gescheiden!

Vrijheid van meningsuiting

De Waterman-invloed zal vrijheid van meningsuiting en respect voor elkaar van ons vragen en zal een belangrijk thema zijn als Saturnus weer direct gaat lopen. Je wordt dan ook uitgedaagd om voor jezelf op te komen en eventueel mensen die het niet goed met jou voor hebben, een koekje van eigen deeg te geven door eens flink de waarheid te vertellen. Hopelijk kan de harmonie zo weer terug komen. ‘What goes around, comes around’. Karmische processen kunnen hiermee afgerond worden en belangrijke levenslessen kunnen hieruit geleerd worden.

Tweelingzielen

Nu Saturnus direct gaat lopen en een mooi aspect maakt met de planeet van de liefde (Venus) kunnen relaties een alternatieve vorm krijgen. De drang naar vrijheid is groot en tweelingzielen willen liever niet opgelegd krijgen wat ze wel en niet mogen doen. Wanneer dit wel gebeurt, kunnen ze emotioneel afstand nemen van de ander. Ze kunnen zelfs uit boosheid hun “liefdespijlen” richten op anderen en met anderen flirten. Tweelingzielen mogen leren dat je de ander zijn/haar vrijheid moet geven en daardoor de ander vanzelf naar hen toe komt in plaats van dat ze elkaar afstoten.

De aantrekkingskracht tussen tweelingzielen kan groot zijn. Er kan dan ook eerlijk naar de karmische partner worden uitgesproken dat er een tweelingziel in beeld is, dat er verliefde gevoelens zijn, een aantrekkingskracht is of dat je meer tijd wilt doorbrengen met hem of haar.

Ze willen meer ruimte maken voor elkaar. Misschien besluiten ze om samen op vakantie te gaan, samen te werken of een spirituele ontwikkeling door te maken. Ze kunnen zelfs plotseling besluiten om samen een huis te bouwen en/of in het buitenland te gaan wonen.

Het kan het zijn dat een van de twee tweelingzielen veel stimulans nodig heeft om nieuwe dingen te leren/ontdekken en erop uit te gaan. Ze willen ren verdieping vinden in henzelf en hun relatie samen en ze worden uitgedaagd om hiermee samen aan de slag te gaan. De energie tussen tweelingzielen zal stagneren wanneer één of beiden teveel in het hoofd blijft zitten en te weinig verbinding maakt met zijn/haar gevoelsleven. Ze mogen elkaar stimuleren de diepte in te gaan en te werken aan hun schaduwkanten.

Liefs,
Karin en Danique Vergeer (www.healingcentrumisis.com)

Boekentip van de redactie: Leven met de sterren

leven met de sterrenIn het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Yasmin Boland helpt je stap-voor-stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit prachtig vormgegeven boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven. Je krijgt er een gratis online geboortehoroscoop bij!

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees verder over deze onderwerpen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *