Saturnus retrograde 4 juni t/m 23 oktober 2022: karmische relaties afronden & levenslessen leren

Saturnus maakt het jou de komende maanden niet makkelijk… De planeet van karma loopt vanaf 4 juni retrograde en confronteert je met jezelf: wat houdt jou tegen in het leven? “Dit is een mooie periode om stil te staan bij jouw uitdagingen en om belangrijke levenslessen te leren,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Saturnus wordt wel de ‘heer van karma’ genoemd. Karmische situaties en relaties kunnen nu afgerond worden.

Karmische relaties afronden

De planeet Saturnus loopt lang retrograde: van zaterdag 4 juni tot zondag 23 oktober. Hierdoor kun je een remmende werking ervaren. Jouw plannen kunnen nog niet meteen vorm krijgen. In deze maanden wordt jou een spiegel voorgehouden: waar liggen mijn beperkingen? Je kunt geconfronteerd worden met je onzekerheid of faalangst. Of met het feit dat je te streng voor jezelf bent. Het is een mooie periode om daar eens bij stil te staan én om belangrijke levenslessen te leren. Saturnus wordt weleens de ‘heer van karma’ genoemd. Karmische situaties en relaties kunnen dan ook nu afgerond worden.

Saturnus toont jouw levenslessen

Saturnus is de heerser van het teken Steenbok. Hij geeft vorm aan je leven en laat zien waar jouw uitdagingen en levenslessen liggen. Karma, tijd, ouders (vader), verantwoordelijkheid, strengheid, ambitie, pessimisme en soberheid, wetten en regels, ouder worden, koude en afstand horen ook bij deze planeet. Evenals regeringsleiders en maatschappelijke structuren.

Je voelt de spanning met Uranus

Saturnus en Uranus zijn twee totaal verschillende planeten. Ze maakten vorig jaar driemaal een zogenaamd ‘vierkant’ met elkaar: een verbinding waarbij planeten op gespannen voet met elkaar staan. Doordat Saturnus vanaf 4 juni retrograde loopt, wordt dit vierkant weer geactiveerd. En dat voel je!

Uranus is een revolutionair. Hij werkt vernieuwend en symboliseert vrijheid en individualiteit. Saturnus daarentegen gaat over verantwoordelijkheid, structuur, wetten en regels en geeft de vorm aan waarbinnen je naar veiligheid zoekt. Door dit vierkant kun jij je opstandig voelen. Je wilt vrij zijn, maar je voelt je ook verantwoordelijk voor je omgeving. Deze drang naar vrijheid is zichtbaar in ons persoonlijke leven, maar ook op maatschappelijk niveau en wereldwijd.

Waarom je plannen (nog) niet doorgaan

Je kunt door het vierkant van Saturnus en Uranus in situaties komen die jouw plannen om vernieuwing door te voeren in je leven, afremmen. Misschien wil je graag zelfvoorzienend wonen, geld genereren met beleggingen of investeringen of alternatieve therapieën geven. Of je bent bezig met een technische uitvinding. Welke plannen je ook hebt, er is op dit moment ‘iets’ wat jou tegenhoudt. Je hebt bijvoorbeeld de financiële middelen niet om verder te gaan. Je durft je intuïtie (nog) niet volledig te volgen. Minderwaardigheidsgevoelens of faalangst staan jou in de weg, of je bent veel te streng voor jezelf.

Onverwachte gebeurtenissen kunnen plaatsvinden, die jou ‘dwingen’ om op zoek te gaan naar financiële of materiële zekerheid. Het kan zijn dat jij je plannen serieus moet nemen en even hard moet werken aan je carrière. Hierdoor is er weinig tijd voor ontspanning.

Relaties: zorgen over de toekomst

In relaties kan het vierkant betekenen dat er (tijdelijk) een fysieke of emotionele afstand ontstaat. Een van de partners gaat bijvoorbeeld in een ander land werken of wil meer vrijheid. Hierdoor kunnen veel sombere gevoelens en minderwaardigheidsgevoelens naar boven komen. Misschien ben je bang dat je relatie eraan onderdoor gaat en jij eenzaam en alleen achterblijft. Of je bent bang dat het straks te laat is om nieuwe plannen in je leven te realiseren. Een veilige en stabiele toekomst kan nu onzeker voelen.

Ook kan het zijn dat je stabiliteit en veiligheid zoekt bij alternatieve woonprojecten. Je wilt je hierbij aansluiten of een eigen groep opzetten, maar komt nog niet de juiste mensen hiervoor tegen. Of wetten en regels zorgen ervoor dat je wordt tegengehouden in het realiseren van je plannen. Dit kan jou pessimistisch maken over de toekomst.

Vertrouw op je intuïtie

Al deze situaties laten jou levenslessen leren. Je mag werken aan zelfliefde en eigenwaarde en je mag meer vertrouwen op wat jouw intuïtie je ingeeft. Pas wanneer Uranus weer direct loopt, in januari 2023, is de remmende werking voorbij. Dan kun je weer meer vrijheid ervaren en jouw plannen vormgeven.

Tweelingzielen: uitdagingen & innerlijke groei

Tussen tweelingzielen kan er (tijdelijk) een fysieke of emotionele afstand ontstaan. Dit komt door de verbinding die Saturnus maakt met Eris, de tweespalt veroorzakende dwergplaneet. Hierdoor kan er ruimte komen om eens opnieuw naar je leven te kijken. Misschien wil je een andere carrière opbouwen of wens je een andere weekstructuur.

Tweelingzielen kunnen behoefte hebben aan meer vrijheid in hun leven. Maar jullie wens kan nu om allerlei redenen (nog) niet uitkomen. Het kan zijn dat jullie het geld nog niet hebben om je droomleven vorm te geven. Of je wilt mogelijk loskomen van een karmische relatie, maar draagt de zorg voor kinderen of ouders, wat veel aandacht vraagt. Ook is het mogelijk dat een dierbare overlijdt, waardoor er niet direct stappen gezet kunnen worden.

Wel kunnen jullie tot plotselinge oplossingen komen, die ervoor zorgen dat je de toekomst iets positiever inziet. Kortom, de retrograde-gang van Saturnus is een periode van innerlijke groei, waarbij je geduld op de proef gesteld wordt.

leven met de sterren

Hoe werkt een horoscoop en hoe kun je je eigen horoscoop lezen? Leven met de sterren helpt je het geheim van het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, te ontrafelen. In dit moment ligt namelijk verbazingwekkend veel informatie over jou besloten. In dit boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven.

Bestel nu jouw exemplaar voor € 22,50 met gratis verzending bij Boekenwereld.

bestel nu

Wat gebeurt er nog meer deze maand?

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *