Spirituele betekenis van de Hop: wat betekent het voor jou?

Hop wat ben je toch mooi! Met jouw rode kuif en zwart, wit, lichtbruin verenkleed. Pienter ben je ook. Je weet stiekem heel goed waar jouw kracht zit en ook jouw zwakte. Als weidevogel ben je weids verspreid over de planeet en met jouw bijzondere snavel kun je zelfs in barre omstandigheden overleven. De hop laat je in actie komen en laat zien dat je er mag zijn en vanuit liefde mag leven. Karen Bos vertelt wat de hop jou wil vertellen.

De hop is bijzonder en duidelijk herkenbaar aan zijn verenkleed, de rode kuif en zijn roep, die hij vanuit de toppen van bomen of daken verspreid. Misschien heb je hem niet gezien, maar gehoord. Dat klinkt als hoep – hoep en dan een korte pauze en weer hoep – hoep.

Niet meer treuzelen

De hop vraagt je om hop hop aan de slag te gaan. In actie te komen. Zijn roep zet je aan dingen af te handelen, die achter je aanslepen of die je achtervolgen. Dat kunnen ook nieuwe dingen zijn waar je nu eindelijk eens actie op moet ondernemen om ze leven in te blazen. Zeker als het om iets gaat wat uit jouw hart komt en jouw innerlijke zijn bijna om schreeuwt, maar jouw hoofd je ervan weg probeert te houden.

Weet je dat de hop zijn nest nooit schoonmaakt en dat etensresten en uitwerpselen er liggen te rotten? Wat ligt er nog in jouw leven ‘te rotten’? Ruim het op. Niet langer uitstellen. Geef het aandacht en werk het, misschien hopje voor hopje, af of weg. Het beperkt je op dit moment om verder te komen op jouw weg. Dus als je ermee aan de slag gaat, wat het ook is, dan kom je wel weer verder. Als mens of in het leven.

Als je het roer om wil gooien, aan iets nieuws wil beginnen, jouw talenten eindelijk tot expressie wil laten komen op welke manier dan ook, dan is dit wellicht het juiste moment.

Heb je het gevoel dat hoe jouw leven nu is, je ondersneeuwt, bevriest en vooral heel veel energie kost in plaats van oplevert? Dan mag je gaan voelen hoe je het anders kan inrichten.

Wanneer je echt eens stilstaat met hoe het met je gaat op dit moment – stel jezelf de vraag: Hoe ben ik écht op dit moment? – en het antwoord komt niet overeen met hoe jij het liefste in het leven wilt staan, dan is de hop daar om je te helpen.

Hij laat je zien dat het leven om te leven is en niet om te overleven. Dat niets je in de weg staat om jouw rode kuif met trots te dragen. Het is alleen aan jou om af te rekenen met dat wat jou tegenhoudt om dit ook te doen. Je bent een mooi mens! Dat mag gaan landen en verankeren in jouw hele leven.

Leef!

De hop heeft een hele fijne snavel om precies dat uit de grond te pikken wat hij nodig heeft voor zijn welzijn, zelfs bij grote droogte. Deze tool geeft hem dat in handen om te overleven. Daar hoeft hij hoeft zich dus geen zorgen om te maken.

Zo geldt het ook voor jou. Wat je situatie ook is. Als het lijkt dat om je heen alles ‘opdroogt’ en je misschien niet weet hoe je dingen aan elkaar moet knopen. Vertrouw dan op je talenten en gaven, die je altijd zullen helpen om te overleven. Er zijn altijd oplossingen, in welke situatie je ook terechtkomt. Er staat je dus eigenlijk niets in de weg om te leven in plaats van in de overlevingsstand te blijven staan.

Universele les

Als je ‘droog’ komt te staan in welke vorm dan ook, bijvoorbeeld qua energie (burn-out), financiën, klanten, werk, mensen om je heen, dan is dat niet voor niets zo. Het universum komt je duidelijk maken dat het tijd is dat je een andere weg inslaat. Een die beter met jouw ware zijn resoneert. Soms gaat dit gepaard met pijnlijke situaties, die het einde van een levensfase aankondigen.

Je wordt, net als de hop, in een soort solitair bestaan geslingerd, waarbij je wel terug moet naar jezelf. Jezelf vragen moet stellen, jezelf rust en liefdevolle aandacht moet geven, zodat er inzicht komt op: waar was ik nou helemaal mee bezig? En is dat waarom ik hier op deze planeet ben?

De rode draad ontdekken

Het is de bedoeling dat je de rode kuifdraad gaat ontdekken. Waarom herhalen situaties zich? Waarom verlaat je jezelf steeds? En is dat eigenlijk wel nodig? Waarom ben je bang voor dingen? Hoeveel van dezelfde lessen, die steeds een stapje erger worden, wil je eigenlijk nog ontvangen, voordat je gaat inzien dat hoe je in het leven staat niet voor jouw hoogste goed is?

Lief mens, er zullen altijd situaties en mensen op jouw pad komen om je wijzer te maken, niet om je te pesten. Als je de lessen kunt zien en er zelf anders in gaat staan of er anders mee omgaat, zul je ook ervaren dat de volgende les milder in plaats van heftiger wordt. Zo leert het universum je afrekenen met oude trauma’s en angsten.

Transformatie

Als je eenmaal ontdekt dat je alles wat je nodig hebt in je draagt, dat jij vanuit liefde voor jezelf het belangrijkste in jouw leven bent en voor jezelf de tijd en ruimte vrijmaakt om naar jouw innerlijke stem te luisteren, dan komt er een transformatie op gang.

Je ontdekt jouw uniekzijn en kunt er meer en meer voor kiezen om dit, vanuit respect voor jezelf, te eren in plaats van weg te drukken of aan de kant te schuiven. Dit uniekzijn mag je ook uit gaan dragen om jouw missie hier op aarde te volbrengen. Waarschijnlijk mag je de mensheid helpen, de natuur, of het dierenrijk. Helpen kan in de vorm van letterlijk helpen, maar het kan ook met inspireren te maken hebben of het creëren van bewustzijn op iets.

Ruimte voor nieuw

Treur niet om een einde van iets. Het eindigt niet voor niets. Het wil je altijd iets duidelijk maken. Besef je dat elk einde altijd direct een nieuw begin is. Zo ook jouw nog af te handelen zaakjes, die je beperken. In andere situaties geldt soms dat de rek er gewoon uit is. Misschien ben je zover van jezelf afgegaan dat het ernstig ongezond geworden is. Of het heeft ermee te maken dat je aan jouw ware missie hier op aarde geen of niet voldoende aandacht besteedt.

Dan komt de hop voorbij om je even met zijn knoertharde snavel bij jouw nekvel te pakken en je weer op jouw plek te zetten. Want je was gewoon (weer) vergeten dat jij jouw ruimte hier op aarde mag innemen.

Er wordt dus ruimte aan je beschikbaar gesteld om jezelf opnieuw uit te vinden. Jouw schitterende kuif op te zetten om de verbinding met ‘dat wat je niet kan zien, maar er wel is’, te herstellen en/of te durven uitstralen om vervolgens goed getooid en lekker in de veren (in je vel) door het leven te hoppen.

Opgewonden

Als de hop opgewonden is, niet per se seksueel getint, zet hij zijn kuif op. Bijvoorbeeld als hij een lekker wormpje heeft gevonden. Daar wordt hij blij van en dan, plop, zet hij zijn kuif op. Kun je je een situatie herinneren of een staat van zijn, waarbij jij ineens dat opgewonden gevoel kreeg? Dat je iets gevonden had in jezelf of een ervaring kreeg waarbij je virtueel ineens dat ‘plop kuif op’ gevoel had? Het kunnen natuurlijk ook vlinders in je buik zijn geweest en dan net als bij de hop hoeft dit niets met verliefdheid te maken te hebben.

Het is zo’n magisch gevoel, waarbij dingen ineens op zijn plek vallen en je een aha-erlebnis hebt. Als dat wat je nodig hebt zomaar beschikbaar is, zelfs al hou jij of de mensen om je heen het niet voor mogelijk. Misschien vlieg je wel door jouw rode kuif op te zetten en jouw verbinding met andere dimensies in stand te brengen door een energetische barrière, waarbij je ineens hele andere dingen kan waarnemen. Het is een gevoel van ‘verrukt zijn’.

Openstaan

Lief mens, dit zijn de mooiste ervaringen in het leven. Je kunt je niet vol continu ervaren, want dan gaat de bijzonderheid eraf. Net zoals je de hop niet dagelijks in levenden lijve tegenkomt. Dat is precies de bedoeling. Maar je kunt wel jouw leven in de richting van meer magische ervaringen sturen.

Hiervoor is jouw verbinding met het universum van licht en liefde (je ‘hogere zelf’, jouw gidsen, thuisplaneet of ‘cloud’) en/of die met Moeder Aarde versterken de leidraad. Je openstellen om jouw bewustzijn te verruimen, zonder verruimende middelen te gebruiken, want die heb je daar helemaal niet voor nodig.

Juist niet eigenlijk. Die leiden je vaak naar hele andere energetische frequenties of hele andere energetische frequenties zoeken jou dan op in deze minder zuivere staat van zijn om bij jou voeten aan de grond te krijgen. Dat kan zich dan weer op diverse manieren uiten.

Natuurlijke afweer

De hop is echt een bijzondere vogel. Het vrouwtje heeft sterk riekende geurklieren, die ze gebruikt tijdens de paringstijd. Daarnaast heeft ze speciaal vet dat ze uitscheidt via haar sluitklier. Hiermee voorziet ze haar eieren van een antibacteriële coating. Het is zo sterk dat de kleur van de eieren verandert van blauwgrijs naar bruingroen. Eenmaal uit het ei gekropen, wordt hun veilige plek in boomholtes fel beschermd. Niet alleen door het vrouwtje, maar ook de jongen kunnen al een stinkende stof sproeien, waardoor vijanden op afstand gehouden worden.

Een hoop stank dus, maar met een effectieve werking. Zie het als het licht en de liefde die jij mag uitstralen op jouw eigen unieke manier. Deze mooie pure energetische frequentie transformeert alles wat zwaarbeladen is of een lage energetische frequentie heeft, want donker kan niet zo goed tegen licht. Daarom is het zo belangrijk dat je probeert alles wat nog ‘in de weg staat’ op te ruimen, aan te kijken, op te lossen, jezelf vrij te maken om het leven te kunnen vieren vanuit jouw prachtige zijn.

Hiermee help je niet alleen jezelf. Je verlicht tegelijkertijd voor heel veel anderen tegelijk, omdat alles met elkaar verbonden is. En je helpt de aarde natuurlijk ook om weer die mooie stralende bal in het oneindige universum te worden, waar vredig samenleven en respect voor alles wat leeft normaal is.

Natuurhelper

De hop is een welkome helper voor de mensheid, want wat hij eet, vindt de mensheid meestal niet zo gezellig. Op het menu staan allerlei insecten, waaronder torretjes, larven, die zich in de grond bevinden, regenwormen, (naakt)slakken, spinnen en hagedissen. Hij is op deze planeet om te helpen balans te houden in het ecosysteem van Moeder Aarde. Samen met andere dieren natuurlijk.

Vanuit zijn natuurlijke drive weet hij wat zijn rol hier op aarde is en draagt daaraan bij door te leven en niet te pietlutten over alles wat niet goed gaat, wat nog niet gedaan is, of zich zorgen te maken. Hij vertrouwt op zijn zijn en de gaven die hij heeft meegekregen. Hop, hop nu jij nog.

Kijk voor meer informatie op uitjebewust.nl.

Boekentip: Levensstijlgids

Deze levensstijlgids geeft inzicht in de omslag die hooggevoelige mensen kunnen maken, zodat zij gezond blijven en in hun kracht kunnen blijven staan in de transformatie naar de vierde dimensietrilling. Naast belangrijke informatie hierover tref je tips aan om zelf mee aan de slag te gaan. Hiermee help je jeZELF, ieder ander en Moeder Aarde.

bestel nu

Lees ook de spirituele boodschap van deze dieren:

Deel dit artikel online

uitjebewust

uitjebewust

Karen Bos is natuurlezer, medium, energetisch coach, auteur en inspirator voor bewustZIJN. Vanuit een eenheidsbewustzijn gedreven helpt zij mens, dier en natuur energetisch (weer) in natuurlijke balans te komen, zodat het oorspronkelijke ZIJN weer van kracht wordt. Het is mijn missie bewustZIJN en bewust ZIJN te stimuleren, omdat jij een missie hebt in dit leven en die heeft vast te maken met het zorgdragen voor jeZELF én onze mooie planeet. Persoonlijke Inzichten | Kaartleggingen | Boodschappen van Dieren | Energetisch Voedingswaarde Advies | Levensstijlgidsen | en meer… Liefs Karen Bos

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *