Stem je af op je innerlijke zelf met dit ochtendritueel

Een ochtendritueel is voor velen een belangrijk onderdeel van hun dag. Heb jij al een ochtendritueel? Rituelen-expert Mara Branscombe helpt je in dit artikel met het vormgeven van jouw ochtendritueel.

Gedurende ons hele leven komt de fluisterende roep van het leven tot ons in de vorm van zaadjes.

Als we ruimte scheppen voor stilte, verstilling, gebed en meditatie, ontdekken we het geschenk van diepgaand en wezenlijk zelfonderzoek. Daarbij kunnen we er ook voor kiezen om contact te maken met onze gidsen, onze leraren, onze voorouders, engelen, godinnen en goden. Als je vertrouwt op je persoonlijke evolutie, kun je in een menselijk lichaam een kosmische ervaring hebben. Na verloop van tijd en met de nodige toewijding zul je jezelf gesteund en gedragen voelen door de genade van de spirituele wereld.

Vooral in onze huidige tijd is het belangrijk dat we het innerlijk werk doen dat nodig is om de energieën van de spirituele wereld toe te laten en te weten welke positieve intenties we moeten hebben. Zo worden we ons bewust van de roep van de geest. Het is tijd dat we aan die roep gehoor geven. Dit kan betekenen dat we een poosje de tijd nemen om te rusten en minder productief te zijn, en meer gericht te zijn op onze intenties, waarnemingen en verbinding met anderen.

Kun jij je elke ochtend bewust op je intenties en je innerlijk afstemmen, en om de steun vragen die je in je leven wilt ontvangen?

Ochtendritueel: de visionair in je hart in jezelf verankeren

Intentie
Je dag bezielen met dankbaarheid, helderheid en mededogen.

Het ochtendritueel

1. Begin elke ochtend met het rustig begroeten van de opkomende zon in het oosten, en stem je daarbij af op het element lucht. Wees je ervan bewust hoe dit element leven in je blaast.

2. Steek een kaars aan en noem drie of meer dingen waar je dankbaar voor bent. Je kunt ze opschrijven of hardop uitspreken.

3. Mediteer drie tot vijf minuten in stilte. Je kunt de steun van het mineralenrijk verwelkomen en in elke hand een helend kristal vasthouden.

4. Visualiseer hoe je dag verloopt zoals jij dat graag zou willen; blijf dat beeld herhalen. Als dit lukt, stem je je energielichaam automatisch af op een hoger trillingsveld.

5. Richt je aandacht op je ademhaling en zie je inademing als een manier om te ontvangen en je uitademing als een manier om te geven. Vertraag je ademhaling zodat je inademing zes tellen duurt om te ontvangen, en adem zes keer uit om positieve energie te geven. Doe dit zes keer.

6. Stem af op de energie van de opgaande zon. Visualiseer de energie van je hart. Wat heeft het nodig om vervuld en vrij te zijn? Welke zaden ben je bereid op dit moment te planten?

7. Leg je handen op je hart en voel dankbaarheid voor een nieuwe dag waarop je op deze planeet mag leven.

8. Schrijf alle positieve beelden, symbolen, dankbetuigingen of boodschappen die in je opkwamen in je dagboek op en probeer ze in je dag te verweven.

Rituelen geven houvast. Met rituelen stap je even uit het alledaagse voor een moment van speciale aandacht. Je markeert er grote en kleine keerpunten in je leven mee, viert geluksmomenten en staat stil bij verdriet. Van het paganistische jaarwiel en de maancyclus tot altaren en ceremonies; er is altijd wel een vorm die bij je past.

Bestel jouw boek met gratis verzending voor € 25,- bij Boekenwereld.com.

bestel nu

Deze rituelen vind je vast ook leuk:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *