Stenenmagie: wat de kleur van edelstenen en kristallen zegt over hun werking

Edelstenen, mineralen en kristallen zijn werkelijk wonderen van de natuur. Ze worden veel gebruikt door heksen in het dagelijks leven en in rituelen door hun bijzondere krachten. Er zijn ontzettend veel soorten waardoor het moeilijk is om de werking van alle stenen te weten. Het onthouden van de kleurensymboliek kan je helpen om snel te bepalen waar je een steen voor kunt gebruiken. Heks Lunadea legt je uit hoe je dat kunt doen.

Het gebruik van edelstenen in hekserij

Edelstenen hebben een grote aantrekkingskracht door hun schoonheid. Elke edelsteen ziet er anders uit, heeft een andere vorm, een andere kleur, een andere vindplaats. Daardoor heeft elke edelsteen een eigen betekenis en een andere helende werking. Edelstenen, edelsteenhealing en het gebruik van edelstenen in hekserij is niet altijd even makkelijk. Er zijn zó ontzettend veel soorten edelstenen dat het een enorm groot onderwerp is om je eigen te maken.

Lees ook: Heb jij het gevoel dat je een heks bent?

De kleurensymobliek van edelstenen, mineralen en kristallen

Je kunt het jezelf makkelijker maken door stenen te onderscheiden in bepaalde groepen. Een manier is het onderscheiden op kleur. Begin met het letten op de kleur van een steen. Het geeft nog geen informatie over de specifieke eigenschappen, maar maakt het iets minder moeilijk om te beginnen met het uit je hoofd leren van de individuele eigenschappen van elke steen. De kleurensymboliek van edelstenen lijkt namelijk erg op de kleurensymboliek van de zeven chakra’s en op de algemene kleurensymboliek. Bijvoorbeeld: wit staat voor vrede en rust. Je kunt daar gewoon op voortborduren.

Lees ook: Zo breng je je chakra’s met edelstenen in balans

Maak je eigen kleurensymboliek

Maak eens een lijst van alle kleuren en schrijf daar achter wat jouw idee van symboliek is. Doe dit voordat je de onderstaande lijst bekijkt. Waarschijnlijk verschilt dat niet veel van de symboliek die hieronder staat als basis voor gebruik in ritueel werk.

De basis kleurensymboliek

» Rood: actie, passie, kracht, motivatie, macht
» Roze: zelfliefde, compassie, liefde, openheid, vriendelijkheid, heling, vergeving
» Oranje: creativiteit, verandering, succes, enthousiasme
» Geel: zelfexpressie, zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen, optimisme, positiviteit
» Bruin: aarding, nuchterheid, bij jezelf blijven, zakelijk succes, huiselijkheid
» Groen: overvloed, natuur, groei, welvaart, geld, rijkdom
» Blauw: rustgevend, kalmerend, communicatie, helderheid, innerlijke kracht
» Paars: spiritualiteit, opent het derde oog, intuïtie versterkend, ontwakend
» Wit: puurheid, vrede, sereniteit, meditatief, energie zuiverend, versterkt andere edelstenen
» Zwart: bant negativiteit uit, veiligheid, zekerheid, verjaagt angsten

Boekentip: Heks in het groen

Dit is een fragment uit het boek Heks in het groen van Lunadea. De magie van de natuur is groot en symbolisch. Door je te verbinden met het groen ga je die magie steeds meer ervaren en zul je merken dat je leven steeds rijker wordt. In de natuur schuilt een enorme kracht en in het wisselen van de seizoenen zit symboliek verborgen. Door middel van magie en rituelen kun je die kracht leren aanvoelen.

Bestel jouw exemplaar voor € 22,50 met gratis verzending bij Boekenwereld.com

bestel nu

Lees meer over magie:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *