Stenenmagie: zo gebruik je de miljoenen jaren oude energie van kiezelstenen

In het vorige artikel over stenenmagie schreef Lunadea over de kleurensymboliek van edelstenen, mineralen en kristallen. Niet alleen edelstenen hebben magische kracht, ook gewone kiezelstenen stralen energie uit. Ze hebben vaak enorme afstanden afgelegd en zijn soms miljoenen jaren oud! Lees in dit artikel hoe je hun energie kunt inzetten.

Wat zijn kiezelstenen?

Kiezelstenen zijn stukken steen die door het verschuiven van land of landijs zijn afgesleten en in ons land terecht zijn gekomen, of het zijn afgebroken stukken steen die door rivieren worden meegenomen. Deze laatste soort kiezels komt in Nederland het meest voor. Omdat rivieren vaak door gesteentelagen van verschillende ouderdom stromen, zijn kiezels op het grindpad bijna uit alle perioden uit de aardgeschiedenis afkomstig! Het water in een rivier neemt onderweg brokken gesteente mee. Waar rivieren samenkomen komen ook meer steensoorten samen. De stukken steen die worden meegevoerd zijn oorspronkelijk vaak groot en ruw van vorm, maar door het constante rollen en botsen slijten ze af tot ronde kiezels. Hoe langer de kiezels onderweg zijn, hoe ronder en kleiner ze worden.

Kom in contact met de steen

Een van de manieren om in contact te komen met de kracht van een steen is door ermee te mediteren. Houd de steen vast en verbeeld je dat je jezelf erin verplaatst en zijn boodschappen te zien of te horen krijgt. Meestal voel je de boodschap door middel van trillingen in je handpalm of krijg je beelden of gevoelens door.

Magische toepassingen van kiezelstenen

Kiezelstenen kun je op heel veel verschillende manieren gebruiken in je magisch werk:

  • Vorm er bijvoorbeeld een cirkel mee (hoewel je dan wel een heleboel stenen nodig hebt). Eenvoudiger is het, om op vier stenen het teken van een element te tekenen en deze om je heen te leggen op de desbetreffende windrichtingen.
  • Begraaf een steen met een boodschap erop, zodat de aarde de boodschap voor je zal lezen en misschien wel vervullen.
  • Zet een potje stenen op een donkere plek in huis neer zodat de trillingen van de stenen je huis een positieve straling geven.
  • Verzamel genoeg stenen en teken op elke steen een runeteken om je eigen set te maken.
  • Verzamel stenen van bijzondere plekken tijdens je reizen. Als je dan later thuis in meditatie weer naar een van de plekken terug wilt, hoef je alleen maar de steen van die plek in je handen te houden.
  • Witte steentjes worden van oudsher als offersteentjes achtergelaten.
  • Gebruik witte steentjes om poorten mee te maken naar andere werelden.
  • Heb je last van geesten in je huis, leg dan een cirkel van witte steentjes neer en spreek hardop en krachtig uit dat je wilt dat de geest via die poort je huis verlaat. Laat ze nog even liggen en verwijder de cirkel. Gooi de steentjes in water weg.

Dit is een fragment uit Heks in het groen van Lunadea. In dit boek kun je terugvinden welke stenen je in grind kunt vinden (o.a. Jaspis en Kwarts!).

Boekentip: Heks in het groen

De magie van de natuur is groot en symbolisch. Door je te verbinden met het groen ga je die magie steeds meer ervaren en zul je merken dat je leven steeds rijker wordt. In de natuur schuilt een enorme kracht en in het wisselen van de seizoenen zit symboliek verborgen. Door middel van magie en rituelen kun je die kracht leren aanvoelen.

Bestel jouw exemplaar voor € 22,50 met gratis verzending bij Boekenwereld.com

bestel nu

Lees meer over magie:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *