Super nieuwe maan in Waterman 9 februari 2024: transformatie, verlangen en vrijheid

Ontdek de impact van de super nieuwe maan in Waterman op 9 februari 2024, een beloftevol startpunt voor vernieuwing en transformatie. Naast de invloed op tweelingzielen, beïnvloedt deze kosmische gebeurtenis individuele levenspaden. Verken de vrijgekomen energieën en ontdek hoe je persoonlijke en spirituele groei kunt bevorderen. Astrologen Karin en Danique Vergeer benadrukken: “Deze nieuwe maan biedt een unieke kans om in harmonie te komen met jouw zielsroeping.” Lees meer over de impact van de nieuwe maan in Waterman.

Je voelt de behoefte om de leiding te nemen over je eigen leven en jouw toekomstplannen te verwezenlijken.

Super nieuwe maan 9 februari 2024

Een nieuwe maan markeert het begin van een nieuwe fase en biedt een prachtige gelegenheid om iets nieuws te starten. Volgens onze efemeriden (tabellenboek, waarin de standen staan van de Zon, Maan en planeten staan) valt deze nieuwe maan op 9 februari om 23.59 uur, maar andere bronnen hanteren 10 februari, wat samenvalt met het Chinees Nieuwjaar.

Wat deze nieuwe maan extra bijzonder maakt, is dat het een super nieuwe maan is. Hoewel deze niet zichtbaar is, staat de maan dichterbij de aarde dan gebruikelijk, wat de impact ervan extra intens maakt. Deze super nieuwe maan belooft een speciaal nieuw begin. Op 10 februari begint het Chinees Nieuwjaar, het jaar van de draak. Het is goed mogelijk dat je plotseling besluit een nieuwe weg in te slaan, gedreven door de behoefte aan vrijheid en het verlangen om op jouw unieke manier te leven.

Daarnaast vormt de nieuwe maan een spanningsaspect met de heerser van de Waterman, namelijk Uranus, wat extra onrust kan veroorzaken. Je kunt je gevoeliger voelen voor innerlijke onrust en mogelijk meer voor jezelf opkomen, wat kan leiden tot een streven naar zelfstandigheid en mogelijk een tweedeling met de mensen om je heen.

Ascentie-klachten tijdens de super nieuwe maan

Je kunt last hebben van ascensieklachten rond de periode van de nieuwe maan, zoals slecht slapen, vermoeidheid, een overprikkeld zenuwstelsel, veel in je hoofd zitten, hoofdpijn, griepachtige symptomen, spijsverteringsproblemen, duizeligheid, enzovoort. Luister daarom goed naar wat jouw lichaam nodig heeft en zorg voor voldoende rust, aangezien de Waterman behoorlijk onrustig en gespannen kan zijn!

Waterman-eigenschappen worden versterkt

De eigenschappen van de Waterman worden tijdens deze periode versterkt, en zij kenmerken zich door een humane en sociale instelling. Hij heeft veel idealen en tonen vaak betrokkenheid bij sociaal zwakkeren in de samenleving. Ze omringen zich graag met mensen die dezelfde idealen delen. Gelijkwaardigheid in relaties is voor hen belangrijk, en ze hebben veel behoefte aan ruimte voor zichzelf.

Emotionele betrokkenheid is voor hen uitdagend; ze bewaren liever enige afstand en redeneren hun emoties liever uit. Technologische uitvindingen, astrologie, elektriciteit en luchtvaart behoren ook tot het domein van de Waterman.

In extreme gevallen kunnen ze grillig, onvoorspelbaar en rebels zijn. Vaak zijn het artistieke types die graag hun eigen weg gaan en voortdurend bezig zijn met vernieuwende dingen. Ze hebben een eigen levensvisie maar respecteren ook de diverse perspectieven van anderen. “Leven en laten leven!” is hun levensmotto.

Energetische uitwerking super nieuwe maan

Verlangen naar vernieuwing

Dankzij de intensere invloed van deze nieuwe maan kan het zijn dat je meer dan ooit verlangt naar vernieuwing en uit de dagelijkse sleur wilt breken. Plotseling kunnen nieuwe ideeën en plannen bij je opkomen, waarbij je zorgvuldig overweegt hoe je ze wilt uitvoeren. Wellicht streef je naar financiële zekerheid en overweeg je jouw oude levensstijl geleidelijk aan te veranderen. De druk om veranderingen door te voeren kan echter ook voor de nodige spanning zorgen.

Leiding nemen over je eigen leven

Dankzij de verbinding met de noordelijke maansknoop wordt wellicht duidelijk welke talenten je wilt benutten en welke richting je voor ogen hebt voor jouw toekomst. Je voelt de behoefte om de leiding te nemen over je eigen leven en jouw toekomstplannen te verwezenlijken. Beperkende gedachten laat je achterwege, en je staat meer open voor ingevingen. Het kan heel goed zijn dat je een niet-traditionele weg inslaat.

De impact van de super nieuwe naam op de werkvloer

Ook op professioneel gebied kunnen nieuwe, innovatieve ideeën bij je opkomen. Het kan lijken alsof jouw ideeën ver vooruitlopen op de tijd en dat je anders denkt en voelt dan anderen. Wellicht verlang je naar meer gelijkwaardigheid op de werkvloer of wil je je inzetten voor de minderbedeelden in de samenleving.

Wanneer je voor een werkgever werkt en je jouw unieke en vernieuwende ideeën wilt presenteren, kan het gevoel ontstaan dat jij en jouw collega’s niet volledig op één lijn zitten betreft deze ideeën. Mogelijk heb je een andere denkwijze en/of visie voor de ontwikkelingen binnen het bedrijf, inclusief vernieuwende ideeën over hoe het bedrijf kan groeien. Echter, jouw baas kan wellicht bezorgd zijn dat deze ideeën onvoldoende inkomsten genereren en te veel risico met zich meebrengen.

Als jouw ideeën niet serieus worden genomen en je wordt gevraagd om volgens de verwachtingen van jouw werkgever te blijven werken, kan opstandigheid ontstaan. Oude wonden, zoals “het niet gezien/gehoord worden,” kunnen worden aangewakkerd, wat boosheid kan veroorzaken. Je kunt het gevoel hebben dat je niet langer onderdrukt of gedomineerd wilt worden.

Dan, onder invloed van de tweespalt veroorzakende dwergplaneet Eris, zou je wellicht besluiten om onverwachts je baan op te zeggen en de leiding te nemen over jouw eigen leven – iets wat je normaal gesproken niet zo snel zou doen, maar waar je intuïtie je nu duidelijk toe aanzet. Bijvoorbeeld, je zou kunnen overwegen een eigen onderneming te starten, waarin je meer vrijheid creëert voor jezelf en ruimte vindt om jouw ideeën te realiseren zoals jij dat voor ogen hebt.

Plannen voor de toekomst verwezenlijken

Dankzij de noordelijke maansknoop in Ram zou je ook kunnen streven naar promotie en bijvoorbeeld een rol als leidinggevende kunnen ambiëren. Of je zou meer de leiding over je eigen leven willen nemen en zelfstandig ondernemer willen worden. Je zou actief aan de slag kunnen gaan om jouw doelen te bereiken. Misschien merk je dat je minder geduld hebt en graag direct aan de slag wilt.

Beperkende gedachten over de nieuwe richting die je inslaat, zet je opzij en je staat meer open voor ingevingen. Je laat je leiden door jouw intuïtie. Het kan ook goed zijn dat je een niet-alledaagse weg inslaat, bijvoorbeeld door veel aan zelfstudie te doen om je te verdiepen in zaken die jou dichter bij jouw zielsmissie brengen.

Een nieuw imago

Met de start van een nieuwe fase kan het zijn dat je besluit tot een nieuwe look, bijvoorbeeld een nieuw kapsel. Mogelijk overweeg je zelfs de aanschaf van een nieuwe, energiezuinige auto. Deze vernieuwingen kunnen dienen om je te onderscheiden van anderen en onderdeel uit te maken van jouw persoonlijke handelsmerk.

Beter voor jezelf durven opkomen

Dankzij de verbinding tussen de nieuwe maan en Cheiron, de dwergplaneet die jouw diepste zielenwond aangeeft, kunnen situaties ontstaan waarin oude pijn wordt geraakt. Dit kan leiden tot heling en een grotere waardering voor jezelf. Hierdoor ben je beter in staat te accepteren dat je wellicht een beetje anders bent en denkt dan anderen. Je durft nu beter voor jezelf op te komen en trekt je minder aan van wat anderen over je denken. In deze periode van de nieuwe maan zou je ook meer gelijkgestemden kunnen vinden die aanvoelen als jouw zielenfamilie.

Tweelingzielen en de super nieuwe maan

Deze super nieuwe maan kan een intense impact hebben op tweelingzielen, waardoor zij innerlijke spanningen kunnen ervaren. Vooral wanneer zij verlangen naar elkaars gezelschap of verdieping zoeken in hun connectie/relatie, maar emotionele veiligheid nog niet kunnen vinden bij elkaar.

Oude zielenwonden kunnen herhaaldelijk geraakt worden, waardoor het moeilijk wordt voor hen om niet weg te vluchten uit de relatie/het contact. Ze willen mogelijk deze oude pijn vermijden. Intuïtief kunnen zij inzichten krijgen over wat hen precies triggert, wat leidt tot bijzondere transformaties.

Er kan ook onverwacht afstand ontstaan tussen tweelingzielen door plotselinge conflicten. Oude boosheid kan naar boven komen, wat kan leiden tot een tijdelijke scheiding. Uiteindelijk kan dit positief uitpakken, meer vrijheid geven en de mogelijkheid bieden nieuwe wegen te bewandelen om aan de zielsmissie te werken en ideeën vorm te geven.

Tweelingzielen kunnen ook samen besluiten grote stappen te zetten om hun toekomstplannen te verwezenlijken. Dit kan betekenen dat zij afstand willen nemen van contacten met familie, vrienden of werkrelaties, wellicht omdat ze zich niet altijd begrepen voelen en geremd worden door deze mensen. Het loslaten van deze banden kan uitdagend zijn, vooral wanneer ze altijd financiële en/of emotionele zekerheid hebben geboden. Jij en je tweelingziel worden aangemoedigd goed te luisteren naar jullie intuïtie, op eigen benen te staan en te streven naar wat jullie harten jullie ingeven.

Lichtreis Tweelingzielen Nieuwe maan in Waterman 9 februari 2024

Voor de nieuwe maan geven Karin en Danique Vergeer een online lichtreis op 9 februari 2024. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Fijne Nieuwe Maan,

Karin en Danique
www.healingcentrumatlantis.com

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

Masterclass: Leven met de fasen van de maan

  • Je leert de maan als kosmische timer zien op jouw weg naar meer balans in je leven, jouw proces in je persoonlijke ontwikkeling, en in het volgen van jouw grote droom of stille wens.
  • > Aan het eind van deze masterclass ken je de betekenis van alle maanfasen voor jouw leven.

Bekijk deze cursus

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online

Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *