Tarot: wat kan het voor jou betekenen? + tarotlegging voor 4 t/m 10 oktober

Tarot is een magisch middel voor zelfreflectie en persoonlijke groei. Het wordt al honderden jaren gebruikt en geprezen. In dit artikel kom je erachter wat tarot voor jou kan betekenen en vind je een tarotlegging voor 4 t/m 10 oktober met de hoofdvragen: wat wil jouw innerlijke zelf je vertellen en waar kun je je volgende week op focussen?

De tarot helpt jou om goed voor jezelf te zorgen.

‘Leuk, de toekomst voorspellen!’

Een van de meest gehoorde opmerkingen over de tarot is deze: ‘Leuk, met de tarot kun je de toekomst voorspellen!’ Maar niet heus. De tarot heeft een héél ander doel. Welk doel precies? Het is een kaartspel dat wordt gebruikt voorzelfreflectie en persoonlijke groei. De kaarten willen je vertellen waar je nu staat. Met de kaarten ben je prima uitgerust om meer over jezelf, je karaktereigenschappen, je houding in de wereld en je kwaliteiten (zowel de ‘goede’ als ‘de slechte’) te weten te komen.

Tarot in het kort

De geschiedenis van de tarot is vaag. Er zijn verschillende uitvoeringen van het spel, maar de bekendste heet Rider Waite. De tarot bestaat uit verschillende sets van kaarten met afbeeldingen met veel symboliek. Je kunt je voorstellen dat de afbeeldingen in de verschillende uitvoeringen onderling ook weer wat van elkaar verschillen.

Het goede nieuws is dat de kaarten enigszins vaststaande betekenissen hebben. De kaarten geven je, tijdens een legging, een perspectief op je leven op dit moment, iets om over na te denken, kortom om voor zelfreflectie te gebruiken. In principe gebruik je het hele tarotspel, waar je na het schudden enkele kaarten uit trekt, als uitgangspunt voor iedere nieuwe legging. Er zijn verschillende leggingen, van 1 kaart tot wel 11 kaarten, die voor verschillende doeleinden worden gebruikt

Geen guru’s

De tarot helpt jou om goed voor jezelf te zorgen. Best handig in een wereld waar enig houvast soms ver te zoeken is. Een groot pluspunt van de tarot is de no gurufication. Wat zoveel betekent als: geen goeroes graag! Het zijn alleen de tarotkaarten die je directe inzichten geven. Eindelijk hoef je niemand te volgen, en krijg je geen advies van derden – hoe lekker dat ook is, laten we eerlijk zijn. Want niets is zo gemakkelijk om een raad van een ander op te volgen, of misschien juist naast je neer te leggen. Dan hoef je nog steeds niet even stil te staan en te ontdekken hoe je je werkelijk voelt en wie je werkelijk bent…

Welke vragen stel je aan de tarot?

Je kunt bij de kaarten terecht met al je vragen, op alle mogelijke gebieden, zoals werk, liefde en relaties, emoties, vriendschap, fysieke- en geestelijke gezondheid, natuur en milieu. De tarot is een geweldige manier om inzicht te krijgen in bepaalde problemen, terugkerende patronen en moeilijke situaties.  En zo kom je meer te weten over jezelf. Hoe leuk is dat?!

Levensweghelpers

De tarotkaarten zijn onze helpers op onze levensweg, en dat is dan gelijk ook hun doel. Heb je behoefte aan meer richting en sturing in het dagelijkse leven? Dan is de tarot een ideaal hulpmiddel om op een eenvoudige manier inzichten te ontvangen en veranderingen door te voeren. De tarot laat zien dat zelfs de meest gewone vragen een prima aanleiding zijn voor persoonlijke groei. De kaarten maken ruimte om problemen met een open blik te benaderen. Het is hierbij handig om eerst eens jezelf te aanvaarden zoals je – vandaag – bent. De tijd is echt voorbij dat we altijd maar ‘beter’ moeten worden. Daarnaast zal je sowieso veranderen, of je het nu wilt of niet.

Tarotkaarten voor 4 t/m 10 oktober

Wat kun jij volgende week verwachten? Waar wil jouw innerlijke zelf op focussen en wat wil je innerlijke zelf je vertellen? We trokken deze twee tarotkaarten voor jou om je te ondersteunen en inzicht te brengen: 

0 De dwaas: Zo vrij als een vogel!

De Dwaas toont aan dat je iedere dag opnieuw kunt beginnen. Sterker nog: íeder m

oment is een gelegenheid voor een nieuw begin.

Krachtspreuk: Ik ben vrij

De Dwaas is nummer 0 van de grote arcana – de cirkel van het getal nul staat gelijk symbool voor de wereld én het universum (en laat dat net ook de laatste kaart van de grote arcana zijn…). De Dwaas vertelt ons dat je áltijd je eigen weg mag kiezen. Natuurlijk gaat dit soms gepaard met gevoelens van onzekerheid, maar ook met impulsiviteit.

Je mag met gezonde nieuwsgierigheid het onbekende ontdekken en op avontuur gaan, als je maar oplet en alert blijft. Je bent zo vrij als een vogel om je eigen kracht volledig te ontwikkelen. Ook ontdek je mogelijkheden in jezelf, maar ook in de wereld. Door nieuwe avonturen aan te gaan, nieuwe dingen uit te proberen, kun je erachter komen wat bij jou en je potentie past. Graaf, schreeuw, adem, wees stil en vind datgene om te doen wat jou vrij maakt. Wat wil jij? Wat kan jij?

Met je kwaliteiten in je knapzak, brengt de lucht je waar jij moet zijn. Misschien vind je het eng of spannend. Goed. Wat als je jezelf gewoonweg de tijd geeft om trouw te zijn aan je diepste innerlijke wens of verlangen? Wat als alles dan wél op zijn plek valt?

11 Gerechtigheid: Eerlijkheid bestaat misschien niet, (af)wegen wel

Het geeft inzicht over jezelf en je leven als je weet waar je staat. Of het je nu tegen- of meevalt. Steeds beoordeel je een situatie, en ook jezelf, in alle eerlijkheid. Je ontkent je schaduwkanten niet langer. Sterker nog, je begint ze te erkennen.

Krachtspreuk: Ik beoefen oprechtheid

Geheel in het astrologische ‘thema’ van deze maand, is de tweede kaart voor deze week: Gerechtigheid. De weegschaal is hét symbool van Gerechtigheid en staat voor het zorgvuldig afwegen. Het zwaard, symbool voor de ratio, in de hand is nodig om tot een uitspraak te komen. Je komt er zelf al snel achter wat jouw zwaard wegsnijdt en wat er dan aan onzin verdwijnt. Deze kaart kent twee mogelijkheden: net zoals bij De Hogepriester kun je als ‘rechter’ optreden of er kan juist ‘recht’ over jou gesproken worden.

Wanneer Gerechtigheid wordt getrokken begint karma, ook wel bekend als ‘men oogst wat men gezaaid heeft’, in de persoonlijkheid in te dalen. De kwaliteiten waar we over beschikken, gaan we meer en meer in ons hart dragen. We gaan er ook meer naar handelen, zodat onze acties met diezelfde goedheid gevuld worden. We leren om zuivere intenties te hebben en zo nodig standvastig te zijn. Ook oefenen we steeds opnieuw met zelfbeheersing op alle gebieden – van emotionele beheersing tot rationele beheersing. In hoeverre zijn we oprecht? We zoeken deze deugd in onszelf net zo lang tot we
haar kunnen vinden.

Het is interessant om jezelf eens de gewetensvragen van Gerechtigheid te stellen. Handel je oprecht? Of vind je jezelf eerder een pleaser? Hoe vaak ben je eigenlijk op persoonlijk gewin uit? Overigens heeft Gerechtigheid nog een belangrijke rol. Ze leert je te beseffen dat je onderdeel uitmaakt van een grotere structuur waarin altijd een onafhankelijke partij rechtspreekt. Bij de beoordeling van bijvoorbeeld werk is absoluut het archetype Gerechtigheid dat spreekt. Datgene wat je hebt gedaan wordt gewogen. Is het goed of slecht? Je ontvangt waardering of feedback voor verbetering.

We wensen je een mooie week vol prachtige inzichten toe!

Boekentip: De tarotcoach

Met de tarot kun je dagelijks stilstaan bij grotere en kleine vraagstukken in je leven. Gun jezelf ruimte voor bezinning in een wereld die nooit stilstaat. Stel een vraag, leg een kaart, kijk en interpreteer zelf. De kaarten bieden inzicht en de mogelijkheid jezelf beter te leren kennen.

Bestel jouw exemplaar voor € 20,- met gratis verzending bij Boekenwereld.com

bestel nu

Lees verder over tarot:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *