Tijdens welke maanstand kun je je haar het beste knippen om je haar snel te laten groeien?

Tijdens welke maanstand haren knippen voor meer haargroei? In dit artikel lees je tijdens welke maanstand je je haar het beste kunt knippen voor haargroei en tijdens welke maanstand je je haar het beste kunt knippen voor minder snelle haargroei.

De invloed van de maan

De maan fascineert de mensheid al vele mensenlevens. Yasmin Boland ontdekte tijdens haar onderzoek naar de maan dat de mensheid zich al minstens 26.000 jaar met de maan en maancycli bezighoudt! Dat is niet voor niets: de maan heeft veel invloed op ons en op het leven op aarde.

Tuinierders houden bijvoorbeeld eeuwenlang rekening met de maan. Maantuinieren schijnt grotere opbrengsten en betere groei op te leveren én de maan kan zelfs helpen bij ongediertebestrijding! Ook gevoelige mensen voelen de invloed van de maan. Veel gevoelige mensen hebben moeite met slapen en voelen heftigere emoties tijdens volle maan.

De maan heeft verder veel invloed op het water op aarde: eb en vloed wordt natuurlijk geregeld door de maan. Ons lichaam bestaat voor 70 tot 80% uit water. Het vermoeden dat de maan dus ook veel invloed heeft op onze lichaamsprocessen, is dus zeker niet raar. Zelfs je haargroei schijnt beïnvloedt te worden door de maan. Het schijnt dat je je haar het beste kunt knippen tijdens bepaalde maanstanden om haargroei te stimuleren!

Lees ook: Waarom slaap je onrustig/slecht tijdens een volle maan?

Wanneer je haar knippen, tijdens welke maanstand?

Wanneer kun je je haar het beste knippen? Tijdens welke maanfase kun je je haar het beste knippen voor haargroei? Wil je dat je haar snel weer groeit na een knipbeurt? Dan kun je je haar het beste knippen tijdens de wassende maan. Wanneer je je haar knipt tijdens deze maanfase stimuleer je de haargroei. De wassende maan is namelijk een meer productieve tijd. Het is de yang-tijd van de maan.

De periode van de wassende maan is tussen de nieuwe maan en volle maan in. Het is de tijd dat de maan ‘groeit’ van een donkere, nieuwe maan naar een complete, volle maan.

Tijdens welke maanfase kun je je haar het beste knippen voor minder haargroei? Wil je dat je haar minder snel groeit na een knipbeurt? Dan kun je je haar het beste knippen tijdens de afnemende maan. Dit is een langzamere, yin-tijd.

De maan als jouw spirituele gids

De maan als jouw spirituele gids

  • Volg nu de nieuwste online cursus ‘De maan als jouw spirituele gids.
  • Leer alles over de invloed van de maan op jouw horoscoop én hoe je de toekomst kunt voorspellen met behulp van de maan.

Bekijk deze cursus

Lees ook deze artikelen over de maan:

Het bericht Tijdens welke maanstand kun je je haar het beste knippen om je haar snel te laten groeien? verscheen eerst op Inspirerend Leven.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *