Tijdloze wijsheid: zo vraag je hulp aan je innerlijke leraar (ook tijdens moeilijke periodes)

Iedereen beschikt over alle wijsheid die hij of zij maar nodig heeft. Deze wijsheid vind je je intuïtieve zelf. We kunnen haar bereiken met het beeld van de ‘innerlijke leraar’. Zit je in een (persoonlijke) crisis en heb je dringend goed advies nodig? In dit artikel legt Linda Keen, healer en auteur van Intuïtieve ontwikkeling, uit hoe je contact maakt met je innerlijke leraar.

Mensen die zoekende zijn, krijgen vaak een mannelijke of vrouwelijke innerlijke leraar, gebaseerd op dat aspect van hen dat op dat moment sterker naar voren moet komen.

Spirituele gidsen

Er zijn zoveel aspecten aan spirituele leiding en zoveel verschillende gidsen dat je gemakkelijk in verwarring raakt. De belangrijkste en meest toegankelijke gids is de ‘innerlijke leraar’, die behoort tot je hogere Zelf. Hij is nauw verbonden met je eigen ziel. Ook zijn er persoonlijke gidsen en helpers beschikbaar, wezens die niet tot je ziel behoren.

Lees ook: Zo communiceer je met spirituele gidsen (+ ontdek deze 6 verschillende types)

Om succes te hebben bij het werk met gidsen moet je aan enkele belangrijke vereisten voldoen. Ten eerste moet je bereid zijn te leren en openstaan voor hulp. Een gids komt ons alleen halverwege tegemoet; het is aan ons om ons open te stellen voor een ontmoeting. Bovendien moeten we onze hartchakra openstellen voor een goede communicatie. Een open
hartchakra, in combinatie met sterke gevoelens van liefde en affiniteit tegenover onze gidsen, kan letterlijk de weg bereiden voor een succesvolle ontmoeting.

Lees ook: Is jouw hartchakra uit balans? Dit zijn de tekenen (+ open je hartchakra)

Je innerlijke leraar herkennen

De innerlijke leraar verschijnt in het begin misschien aan je als een kleur, symbool of abstracte vorm. Als je het moeilijk vindt prettig om te gaan of te communiceren met de vorm waarin je innerlijke leraar zich aan je vertoont, vraag hem dan van gedaante te veranderen. Een innerlijke leraar hoeft niet per se een bepaald geslacht of nationaliteit te hebben, maar
zulke kenmerkende details kunnen de communicatie vergemakkelijken.

Je kunt je innerlijke leraar vragen je te helpen bij wat je maar wilt. Als je een moeilijk gesprek met iemand hebt, kun je vragen om inzicht. ‘Wat heb ik te leren uit deze ervaring?’ zou je kunnen vragen. Je innerlijke leraar kan van onschatbare waarde zijn door je te helpen gebruik te maken van je intuïtie, zowel voor jezelf als voor anderen. Hulp is altijd voorhanden; als je maar vraagt en maar aanvaardt wat je krijgt. Voor je met je innerlijke leraar ook maar iets kunt bereiken moet je eerst bepaalde gedachten of beelden neutraliseren.

Deze gids uit je eigen bewustzijn kan zich aan je vertonen in allerlei wisselende, al dan niet menselijke, gedaanten. Voor velen is hun innerlijke leraar alleen een vage indruk, een kleur of een voelbare aanwezigheid. Hij kan een andere gedaante aannemen, afhankelijk van de informatie of hulp die je nodig hebt.

Mensen die zoekende zijn, krijgen vaak een mannelijke of vrouwelijke innerlijke leraar, gebaseerd op dat aspect van hen dat op dat moment sterker naar voren moet komen. Evenzo kan de leeftijd, het karakter en de kleding van je innerlijke leraar bepaalde aspecten symboliseren die je nader moet bekijken. Verwacht niet per se verbaal contact. Vaak communiceert de innerlijke leraar in beelden, symbolen, indrukken of een sterke inwendige overtuiging. Soms lijkt je innerlijke leraar op een bekende die je aspecten of mogelijkheden laat zien die jullie gemeen hebben. Daarmee is niets mis, behalve als het je onprettig aandoet. Je kunt je innerlijke leraar altijd vragen te verschijnen in een gedaante die je beter ligt.

Oefening: Je innerlijke leraar ontmoeten

Voordat je je innerlijke leraar kunt ontmoeten, is het belangrijk dat je jezelf goed grond. Je kunt dat doen dankzij deze simpele oefening

Begin je meditatie door energie te laten stromen vanuit het centrum van je hoofd. Voel hoe je lichaam heel goed gegrond is. Ga terug naar je heiligdom en blijf daar even om je te ontspannen en je thuis te gaan voelen. Stel je, als je daarmee klaar bent, voor dat er in je heiligdom een pad is dat naar de verte leidt. Loop dit pad af, omhuld door je eigen zonne-essentie. Voel je door en door tevreden.

Volg het pad een tijd. In de verte zie je een gestalte die een helder licht uitstraalt. Laat deze lichtende gedaante dichterbij komen en voel hoe dit je vanzelf blij maakt. Loop vol vertrouwen door.

Staan jullie tegenover elkaar, let dan op details in het uiterlijk van je gids. Is het een man of een vrouw? Hoe ziet deze persoon eruit? Hoe oud is hij? Hoe is hij gekleed? Als je niets ziet, stel je dan open voor gevoelsindrukken.

Hoe dichter je je innerlijke leraar nadert, des te meer details je misschien waarneemt aangaande zijn gezicht en houding. Als je angst of weerstand voelt, laat die emoties dan toe en gebruik je gevoel voor humor. Kijk je innerlijke leraar in de ogen tot je heel veel gouden licht ziet en je hem in je hartcentrum kunt voelen. Begroet dit stralende wezen, eventueel met een omhelzing. Vraag zijn naam. Breng nu je innerlijke leraar langs het pad terug naar je heiligdom.

Geniet samen van de stilte. Vraag je innerlijke leraar vervolgens of er iets is dat je op dit moment moet weten. Stel zo nodig specifieke vragen over een belangrijk onderwerp. De antwoorden kunnen komen in woorden, maar ook in beelden, symbolen of gevoelens. Komen ze niet onmiddellijk, dan krijg je ze misschien later op de dag of zelfs in je dromen. Als je klaar bent, bedank je innerlijke leraar dan en toon je waardering. Vraag hem een andere keer weer naar je heiligdom te komen.

Keer nadat je innerlijke leraar vertrokken is terug naar het centrum van je hoofd en voel hoe je lichaam op de stoel zit. Begroet je grondingskoord en voel aarde-energie door je voeten en benen stromen. Neem de ontmoeting met je innerlijke leraar mee naar je hartcentrum. Voel hoe het is om die herinnering en dat gevoel in je fysieke lichaam en in het hier en nu te bewaren. Laat je innerlijke leraar binnen in je hartcentrum. Verbeeld je hoe je daar je naam en de datum van vandaag neerschrijft. Laat je energie even stromen en zorg ervoor dat je goed gegrond bent. Beëindig de oefening
door voorover te buigen.

Boekentip van de redactie: Intuïtieve ontwikkeling

Dit is een fragment uit Intuïtieve ontwikkeling van Linda Keen. Dit boek is een spirituele training in je intuïtieve begaafdheid. Leer praktisch omgaan met energieën en werk aan je bewustwording van aura’s en chakra’s. Ook geeft ze een praktische handleiding over visualisatie, fantasie en transformatie, psychische grenzen, het ontmoeten van je innerlijke leraar en jouw persoonlijke gidsen en helpers, intuïtief auralezen en genezen.

Bestel jouw exemplaar bij Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees verder over spirituele gidsen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *