Triggers: ga je mee in emoties of kies je voor jezelf?

We hebben allemaal met ‘triggers’ te maken, zeker in deze onzekere tijden. Er gebeurt iets en voor je het weet, reageer je emotioneel. De vraag is: ga je mee in het drama of laat je het los, uit liefde voor jezelf? Diana Douma adviseert het laatste: ‘Het leven is niet altijd makkelijk, maar jij kunt wel kiezen hoe je ermee omgaat.’

Je zult de lessen krijgen die jou groter, sterker en beter maken.

Triggers

Dit is een tijd waarin veel mensen triggers ervaren. Er hoeft maar iets te gebeuren en iemand staat al op zijn achterste. Het klinkt misschien gek, maar dit is wél wat er collectief moet gebeuren. We hebben allemaal met triggers te maken en de vraag is: hoe ga jij ermee om?

Je kunt meegaan in een emotie of je kunt het bij de ander laten. Dat is nou precies waar het om gaat: laat het bij de ander. Als je de emoties van een ander meeneemt, heb je uiteindelijk jezelf ermee. Het is belangrijk dat je inziet, dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor onze eigen emoties. Elke keer dat jij je hier bewust van bent, zet je weer een stapje naar bewustzijn. En bij bewustwording hoort het proces van heling. We moeten hier allen doorheen, want ergens zitten nog oude overtuigingen vast die losgelaten mogen worden.

Sta in je kracht

Het is belangrijk dat je in je eigen kracht blijft staan. Blijf geloven waar je voor staat en waar je in gelooft. Aangezien we allemaal al overgegaan zijn naar de hogere frequenties van de aarde, de 5D-wereld, is het belangrijk om te zien waar jij nog de laatste restjes heling kunt gebruiken. Zonder oordeel, overtuiging of verwachting. Het is gewoon een proces waar je nu in zit. Als je er een oordeel over hebt, zet je jezelf weer vast. Je maakt er een overtuiging bij, die je vervolgens weer mag aanpakken. Het is alsof je in een herhaling van een oud programma zit.

This too shall pass… Besef dat alles precies gebeurt zoals het moet gebeuren. We mogen met de energie van het moment meegaan. Geen weerstand meer, maar mee met de flow. Het zal niet altijd meevallen, maar hebben we al niet genoeg voor onze kiezen gehad waarvan we in eerste instantie dachten dat we het niet aankonden? Het universum geeft jou niet zomaar lessen. Je hebt jouw zielenpad gekozen lang voordat je geboren werd. Je zult uiteindelijk de lessen krijgen die jou groter, sterker en beter maken.

Alles zal in balans komen, als je jezelf de tijd geeft en gunt. Het gaat erom dat je altijd voor jezelf blijft kiezen in liefde en beseft dat zelfliefde de sleutel tot het hele ascensie-proces is.

Kies voor jezelf

Blijf lief voor jezelf (en anderen): in je handelen, maar ook in je gedachten. Wees een voorbeeld voor jezelf en voor anderen. Je kunt alleen een verandering teweegbrengen in deze wereld als jij de balans wilt terugvinden. Heb vertrouwen in wat het leven je brengt en geef je eraan over. Het leven kan niet altijd over rozen gaan, maar jij kunt wel kiezen hoe je met alles omgaat. Heb vertrouwen in jezelf en het proces en weet dat er betere tijden aankomen. We zullen altijd onze lessen in het leven krijgen, maar je zult er steeds beter mee leren omgaan.

Jij bent goed, het is goed, alles is goed zoals het is en gaat precies zoals het moet gaan. De zon komt weer achter de wolk vandaan, want het is nooit de bedoeling geweest dat we een leven lang lijden. Blijf werken aan jezelf en word weer je eigen beste vriend(in). Maak gezonde keuzes voor jezelf, uit liefde voor jezelf, en doe die dingen waar je blij van wordt. Ga niet mee in het drama van mensen of situaties die jou op dit moment triggeren, want ook dit gaat weer voorbij.

Je kunt zelf kiezen: ga ik erin mee, blijf ik erin hangen? Of laat ik het los uit liefde voor mezelf? Creëer je eigen werkelijkheid in liefde en je zult vanzelf de verandering zien.

Heb je hulp nodig in deze tijden? Wil je vertrouwen in jezelf en het leven krijgen? Diana Douma heeft een massage- en healingpraktijk waar ze je kan helpen om in balans te komen.
Informatie: www.buddhamassage.nl

Boekentip van de redactie: Er gaat niets verkeerd

Met de zes-stappen methode van Saskia Teppema leert je de trigger te herkennen en nog voor je reactie een andere keuze te maken. Vanaf dat moment zijn triggers niet langer een bron van frustratie, maar belangrijke lessen op weg naar rust, vrijheid en innerlijke vrede.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 20,- met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen van Diana Douma:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *