Tweelingzielen & liefde: dit is het geheim van een tweelingvlamconnectie

Wanneer brokkel je de muren om je heen af en besluit je om de ander te laten zien hoeveel hij of zij voor je betekent? Het geheim is om het patroon van de renner en de jager te doorbreken en om de richting van de relatie voorgoed te veranderen. Wat voor romantische relatie je ook hebt, het kan ontzettend lastig zijn om de moed te vinden je hart open te stellen. Het is een strijd in jezelf.

Voor sommigen is liefde een spelletje, een spel waar er geen winnaar lijkt te zijn. Maar zo hoeft het niet te zijn.

‘Luister naar je hart. Dat is de enige stem die telt.’ – Osho

Tweelingvlamconnectie

Een tweelingvlamconnectie is een reünie van twee ”zielen” die gesplitst zijn uit een energiebron en door vele levens reizen tot ze klaar zijn om zich opnieuw met elkaar te verbinden. Eén van de meeste interessant aspecten van een tweelingvlammenrelatie is de fase van renner en de jager. Tijdens deze fase zal de ene ziel de andere in de steek laten, zonder aankondiging of reden.

Wanneer de renner ervan doorgaat wordt dit vaak gedaan uit het gevoel overweldigd te zijn, niet waardig of verward door zijn of haar connectie – een connectie die duidelijk anders aanvoelt dan alles wat ze ooit hebben meegemaakt. Ze hebben tijd en ruimte nodig om hun gevoelens te verwerken. De ziel die achterblijft kan zich in de steek gelaten voelen.

Als deze renner- en achtervolgingsfase begint, is het een egotrip voor de jager. Dus als de renner vertrekt, kunnen ze meedogenloos zijn in hun achtervolging. De achtervolging wordt niet gedaan uit het belang van beide zielen, maar omdat de jager zijn eigen problemen heeft rond verlatenheid, eenzaamheid en waardigheid. Interessant is dat het oplossen van deze problemen het doel is van deze fase.

Het geheim van een tweelingvlamconnectie

Niemand bepaalt wanneer je je hart en ziel moet openstellen voor iemand. Er bestaat geen perfect moment, dat is een illusie van je ego en angst die samenwerken. Vooral bij een tweelingvlamconnectie, waar veel mensen zich als de jager of renner identificeren, is het lastig om te bepalen wanneer je je kunt openstellen. Niemand wil de renner namelijk nog verder wegjagen, naar een plek waar je diegene nooit meer zult zien.

De enige optie die je hebt, is om je hart te laten zien, elk detail, alle angsten en zwakke plekken.

En dit is het ware geheim tot het maken van een tweelingvlamconnectie! Deze connectie is met geen ander te vergelijken en voelt vaak veel intenser dan normaal. De relatie leert je niet alleen wat je nodig hebt van zo’n romantische connectie, maar ook over de band die je met jezelf hebt.

In een relatie met je tweelingvlam brengt de ander vaak uitdagingen met zich mee en is het lastig om bepaalde aspecten van je hart en gedrag onder ogen te komen die je nog niet kunt aanvaarden. Om jezelf en je ziel eer aan te doen, moet je je op je gemak voelen bij je ware zelf, want als jij dat niet bent, hoe kun je dan verwachten dat iemand anders dat wel is?

Soms is het lastig om de waarheid te vertellen en ren je niet alleen van de andere persoon weg, maar ook van jezelf. Dit komt omdat tweelingvlammen soms van rol kunnen veranderen, wat betekent dat de ander ineens de jager of de renner wordt, dit ligt aan bepaalde situaties of je persoonlijke ontwikkeling. Het is veel makkelijker om te zeggen dat de ander niet bereid is om naar je te luisteren, dan het is om toe te geven dat je soms zelf er niet klaar voor bent om de waarheid te accepteren.

Toch is dit precies het doel van een tweelingvlamconnectie. Je tweelingvlam is er om je wakker te schudden en je te dwingen om veranderingen in je leven door te voeren.

Pas als je je ware zelf onder ogen komt en die accepteert, kun je niet alleen van rol veranderen, maar kun je de rollen ook achter je laten. Het maakt niet uit of je denkt dat de ander niet naar je wil luisteren of dat je denkt dat die er niet klaar voor is. Als je liefde voelt, dan ben je het niet alleen de persoon verschuldigd op wie je verliefd bent, om diegene de waarheid te vertellen, maar ook jezelf.

Als je je comfortabel genoeg voelt om je emoties en verlangens te uiten op een plek waar je er niet voor op wordt afgerekend of aan bepaalde eisen moet voldoen, heb je het moment bereikt waarop je je tweelingvlamconnectie naar een hoger niveau hebt gebracht.

Obstakels overwinnen

Bij een tweelingvlamconnectie is het niet genoeg om alleen maar verliefd op elkaar te worden. Je moet obstakels overwinnen in jezelf en in je leven om zo een punt te bereiken waar je je op je gemak voelt bij je gevoelens, wetende dat je eerlijk bent in het liefhebben van de ander. Het kost veel moeite om continu weg te rennen van iemand die je uitdaagt en bang maakt vanwege de intense connectie die jullie hebben, maar het is ook ontzettend lastig om de gevoelens die je voor de ander hebt, te blijven negeren.

Het lijkt misschien eerst eng, maar op lange termijn wordt het steeds makkelijker om je gevoelens en angsten te accepteren en om vervolgens je partner erover te vertellen. Als je dit doet, veranderen er een paar zaken. Je hoeft niet meer tegen jezelf te liegen of te doen alsof de ander niks voor je betekent. Je handelt nu vanuit je hart en zolang je dat doet zonder bepaalde verwachtingen te hebben, dan kan deze simpele handeling om je hart open te stellen, je tweelingvlamconnectie voorgoed veranderen.

Loslaten en je hart openstellen

In zo’n relatie zit de jager meestal achter de renner aan, omdat hij iets verwacht van de renner en wil dat er onmiddellijk aan zijn behoeften voldaan wordt. De renner blijft rennen, omdat hij zich in het nauw gedreven voelt en wordt gedwongen iets onder ogen te komen waar hij nog niet klaar voor is. Als het je lukt om deze rollen los te laten en je hart openstelt, dan zit de jager niet meer achter de renner aan, omdat hij niets meer van hem verwacht.

De jager probeert de renner niet meer te overtuigen van hun connectie of mogelijke toekomst. De renner voelt nu dus ook niet meer de druk om een beslissing te nemen en voelt in plaats daarvan dat de ander simpelweg vrede heeft met de situatie. Want als je stopt met wegrennen van jezelf en de waarheid niet langer ontwijkt, dan verlies je ook de drang om achter iemand aan te zitten om je angsten gerust te stellen.

Een tweelingvlamconnectie hoort niet simpel te zijn en de regels die je normaal gesproken op de liefde toepaste, gelden hier niet. Het enige doel van de connectie is om je in contact te brengen met je hart, zodat je dan dat deel van jezelf kunt delen met je partner. En zodra je dat doet, verandert alles.

Lees ook: Waarom je de relatie met je tweelingvlam niet kunt verpesten

Boekentip: De drie grote liefdes in je leven

de drie grote liefdes in je levenIn De drie grote liefdes in je leven, soulmates, karmische partners en tweelingzielen van Kate Rose leer je onderscheiden tussen drie soorten liefdes die je in je leven kunt hebben en de lessen die zij met zich meebrengen om de Ware te kunnen ontmoeten. Ontdek waarom je vorige liefde niet de Ware bleek te zijn en het verschil tussen verschillende soorten liefdes.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *