Tweelingzielen: waarom groei altijd het doel is van deze relatie

Hoewel we al enorm zijn gegroeid voordat we onze tweelingziel ontmoeten, vraagt deze relatie meer van ons dan welke andere relatie ook. De keuze om volledig transparant te zijn, verantwoording af te leggen en niet in oude patronen terug te vallen is niet altijd gemakkelijk!

Relatie met je tweelingziel

De relatie met je tweelingziel doorloopt een groot aantal verschillende stadia. De eerste fase is bewustzijn. In deze fase ontmoeten tweelingzielen elkaar voor het eerst en ervaren ze de liefde waarvan ze geen afstand kunnen nemen, hoe hard ze hun best ook doen. Plotseling zitten we er zo diep in dat we ons het leven niet meer zonder de ander kunnen voorstellen. Dit beangstigt ons, want tot nu toe hebben we alleen maar ervaren dat alle mensen die zeiden dat ze er altijd voor ons zouden zijn inmiddels zijn vertrokken.

Tot nu toe was het elke keer zo dat als we ‘voor altijd’ tegen een partner fluisterden, de liefde tijdelijk bleek te zijn en nooit echt de stormen kon weerstaan die het leven onvermijdelijk met zich meebrengt. Natuurlijk komt dit ook doordat de meeste relaties bedoeld zijn om van te leren, niet om eeuwig stand te laten houden. Maar het is moeilijk om dit in gedachten te houden als we die intense chemie voelen waar tweelingzielen om bekendstaan.

Bewustzijns- en verbindingsfase

De les die we nu leren is dat een relatie wel eeuwig kan duren en tegelijkertijd een middel kan zijn om enorm te groeien. Tijdens de bewustzijns- en verbindingsfase die we in het begin doorlopen, worden we niet alleen steeds verliefder op onze tweelingziel, maar beginnen onze zielen ook samen te komen. Hoewel we het idee van ‘de ware’ van de hand hebben gewezen omdat we ons compleet voelen als we alleen zijn, is het zo dat als we onze tweelingziel ontmoeten en de energie gaan voelen die tussen ons en onze tweelingziel stroomt, we het gevoel niet kunnen ontkennen dat alles wat we tot nu toe hebben ervaren tot dit moment heeft geleid.

Tijdens dit proces worden we uitgenodigd om te geloven dat liefde niet alleen eeuwig kan zijn, maar dat liefde ons ook kan helpen groeien zonder dat dit met pijn gepaard hoeft te gaan. We moeten leren dat groei niet altijd gepaard gaat met pijn en tranen, maar ook kan plaatsvinden door middel van gesprekken en onvoorwaardelijke liefde.

Dit is de liefde die alle andere liefdes irrelevant maakt. Dit is de liefde die ons laat zien waarom het met een ander nooit is gelukt. Maar ze zal ook elke overtuiging in twijfel trekken die we over liefde hebben en alles ontrafelen waar we nog steeds naar grijpen om ons prettiger te voelen.

Onvoorwaardelijke liefde

Eeuwige liefde is niet altijd rozengeur en maneschijn, en ze zal ons niet vleien of tegen ons zeggen wat we willen horen. Ze zal niet in dat kleine hokje passen en zich aan allerlei regels houden. Sterker nog, ze zal ons voortdurend op alle niveaus voor uitdagingen stellen en ons de vraag voorleggen of dit eigenlijk wel liefde is.

Niet omdat dit een psychologisch spelletje is dat ons opnieuw in de val lokt, maar omdat we moeten begrijpen dat zelfs als de ander er niet is, zelfs in roerige tijden, te midden van chaos, teleurstelling of verdriet, onvoorwaardelijke liefde nog steeds aanwezig is.

Ava nam contact met me op omdat ze bang was dat ze te sterk afhankelijk zou worden van Keith, de man van wie ze vermoedde dat hij haar tweelingziel was. Ze had haar relaties met een soulmate en een karmische partner al achter de rugen deed nu ontzettend hard haar best om het deze keer anders te doen.

Van begin af aan was Keith helemaal geweldig. Hij was geduldig en had er totaal geen problemen mee om tegen haar te zeggen dat hij in haar geïnteresseerd was en zich tot haar aangetrokken voelde. Ze maakten lange autotrips en praatten over dingen waarover ze het nog nooit met iemand anders hadden gehad. Hij stelde haar overtuigingen op de proef, maar dat deed hij wel op een manier die haar aan het denken zetten, niet op een manier die haar aan zichzelf deed twijfelen, zoals dat in het verleden met andere mannen altijd was gegaan. Maar doordat alles zo goed ging, begon ze zich af te vragen of ze misschien terugviel in haar oude patronen van co-afhankelijkheid.

Ava gaf toe dat ze het altijd moeilijk vond om iemand te vergeten als ze met hem een relatie had gehad. Ze was verliefd op Keith, maar ze was bang dat ze volledig zou instorten als hij haar zou verlaten. Ze kon zich niet voorstellen dat haar hartweer zou kunnen helen als het nog eens zou worden gebroken.

Door onze gesprekken ging ze beseffen dat het er niet alleen om ging dat deze geweldige man in haar leven was gekomen, maar ook dat ze erkende dat de manier waarop hij haar triggerde goed voor haar was. Ze bleef groeien en ze bleef haar onafhankelijkheid binnen de relatie verder onderzoeken. Toen ze eenmaal inzag dat haar angst niet noodzakelijkerwijs een negatief aspect van de relatie was, maar een manier waarop ze nog verder kon groeien, kon ze de les leren dat het helemaal niet erg is als je iemand nodig hebt.

Deze liefde triggert ons niet alleen, maar helpt ons ook om steeds meer onvoorwaardelijke liefde aan onszelf en onze partner te geven.

Geschreven door Kate Rose

Boekentip: De drie grote liefdes in je leven

de drie grote liefdes in je levenIn De drie grote liefdes in je leven, soulmates, karmische partners en tweelingzielen van Kate Rose leer je onderscheiden tussen drie soorten liefdes die je in je leven kunt hebben en de lessen die zij met zich meebrengen om de Ware te kunnen ontmoeten. Ontdek waarom je vorige liefde niet de Ware bleek te zijn en het verschil tussen verschillende soorten liefdes.

Bestel nu jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *