Unieke planetenparade (17 juni 2023) en Saturnus retrograde: waarom dit een keerpunt in je leven kan zijn

Jij kunt rond 17 juni getuige zijn van een unieke planetenparade. Vijf planeten staan zij aan zij aan de hemel, wat een mega impact op jou heeft. “Je leven kan een onverwachte wending nemen,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. Kom erachter hoe Saturnus (planeet van karma!) en de andere jou nu beïnvloeden.

Doordat Saturnus vanaf 17 juni retrograde loopt, heeft deze planeet de sterkste invloed in deze planetenparade.

Een belangrijke verandering in je leven

In de nachten rond zaterdag 17 juni vindt er voor de vierde keer dit jaar een ‘grote planetaire uitlijning’ plaats. Maar liefst vijf planeten vormen één lijn aan de nachtelijke hemel: Mercurius, Uranus, Jupiter, Neptunus en Saturnus. Dit gebeurt pas weer in 2040!

Wanneer planeten vanaf de aarde gezien op een rij staan, kan je leven een onverwachte wending nemen. Op welk gebied de verandering plaatsvindt, heeft te maken met de uitwerking van de planeten. Een planetaire parade is een bijzondere gebeurtenis waarbij je de invloed van de planeten zeer sterk ervaart. Het kan dan ook aanvoelen als een emotionele rollercoaster. Jouw behoeften kunnen nu duidelijker worden en je mag je plannen herzien.

Zo beïnvloeden de 5 planeten in deze unieke planetenparade jou

1. Saturnus retrograde: een andere richting inslaan

Doordat Saturnus van 17 juni tot 4 november 2023 retrograde loopt, heeft deze planeet de sterkste invloed in deze planetenparade. Saturnus staat bekend als de vaderfiguur; hij geeft vorm en structuur aan je leven. Je staat in deze periode mogelijk stil bij je carrière en bij de rol die jouw ouders in je jeugd hebben gespeeld (en die ze misschien nog steeds spelen). Je kunt je nu afvragen of je op werkgebied een nieuwe richting wilt inslaan en je leven anders wilt vormgeven. Het is goed mogelijk dat jij je wilt inzetten voor een goed doel en jouw spirituele kant wilt ontwikkelen.

Levenslessen leren

Ook denk je door de invloed van Saturnus retrograde na over welke levenslessen je nog te leren hebt. Je wilt bijvoorbeeld werken aan faalangst of aan minderwaardigheidsgevoelens. Het kan zijn dat deze blokkades in het verleden zijn ontstaan: je voelde je bijvoorbeeld eenzaam in je jeugd en ervoer weinig steun van je ouders. Oud verdriet kan jou nu beperken om verder te groeien, evenals verslavingen of chronische ziekten. Deze blokkades hebben impact op je werk, maar óók op je rol als ouder.

Je kunt nu dan ook stilstaan bij het ouderschap. Wanneer je een kind wenst, ervaar je mogelijk tijdsdruk vanwege je leeftijd. Of je zoekt naar mogelijkheden om het ouderschap te combineren met werk.

2. Mercurius: positieve invloed op je relatie

Ook Mercurius doet mee aan de planetenparade. De planeet van communicatie, denken, verkeer en handel zorgt ervoor dat je meer humor en luchtigheid in je relatie en in het contact met vrienden of collega’s brengt. Dit heeft niet alleen een positieve invloed op je liefdesleven, maar ook op zakelijk gebied. Je weet dankzij je charme en creativiteit anderen te overtuigen om mee te doen en jouw plannen vorm te geven.

3. Uranus: onverwachte wendingen

De rebelse planeet Uranus zorgt voor onverwachte veranderingen: in jouw woonsituatie of op financieel gebied. Je vindt of creëert bijvoorbeeld een baan waarmee je een beter en stabiel inkomen genereert. Ook kan Uranus jou stimuleren om als wandelcoach aan de slag te gaan of muziek, zang of dieren in te zetten binnen de therapie die je aanbiedt. Je mag jouw unieke stijl en weg vinden.

Verder kunnen er verrassende oplossingen voor woonproblemen komen. Je kunt besluiten om naar het buitenland te verhuizen, waar jij je bijvoorbeeld bezighoudt met vastgoed of alternatieve woonplekken creëert.

4. Jupiter: overvloed creëren

Jupiter, planeet van expansie, kan ervoor zorgen dat er een geldstroom op gang komt. Je maakt weloverwogen keuzes als het gaat om geld en materiële zaken. Je verkoopt bijvoorbeeld waardevolle dingen of vindt manieren om met geld méér geld te maken en in overvloed te leven. Ook kun je zelf biologische groenten en fruit gaan verbouwen, wat jou veel geld bespaart.

5. Neptunus: vertrouw op je intuïtie

Neptunus tot slot stimuleert onze creatieve en spirituele ontwikkeling. Je wordt door deze dromerige planeet uitgedaagd om je intuïtie te volgen en erop te vertrouwen. Daar kun je moeite mee hebben als het gaat om jouw werksituatie. Je mag uit je comfort zone komen, meer op de voorgrond treden en jouw kennis en informatie naar buiten brengen via lezingen, vlogs, webinars… Je kunt niet eeuwig in een fantasiewereld zitten. Jouw dromen en ideeën mogen daadwerkelijk gerealiseerd worden! Onzekerheid en minderwaardigheidsgevoelens kunnen vervolgens naar boven komen. Ga erdoorheen en je groeit enorm.

Wat staat er in de sterren voor jouw sterrenbeeld? Ontdek het in de maandhoroscoop van juni 2023.

Tip van de redactie: Online cursus Leven met de sterren

In je geboortehoroscoop kun je ontdekken wat je hebt meegekregen bij je geboorte. Zie het als een blauwdruk van de start die je in het leven hebt gekregen. Astroloog en Moonology-expert Yasmin Boland, bekend van de bestsellers Leven met de maan en Leven met de sterren maakte deze cursus voor jou zodat je zelf je geboortehoroscoop kunt leren lezen. Je ontdekt waar jouw kracht ligt zodat je deze kunt inzetten om jouw leven vorm te geven zoals jij dat voor je ziet.

bestel nu

Lees verder:

Deel dit artikel online

Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *