Van de 3e naar de 5e dimensie: waarom slaan we de vierde dimensie over?

De wereld is aan het verschuiven naar een nieuw paradigma, een nieuw nu. We zijn op universele schaal aan het ontwaken in de vijfde dimensie. De vijfde dimensie is geen plek waar we naartoe gaan, maar een trilling. We zijn al waar we moeten zijn, we hoeven enkel onze trilling te verhogen. Ons vijfdimensionale zelf ligt al klaar om belichaamd te worden. 5D-expert Maureen J. St. Germain legt in dit artikel uit of we de vierde dimensie overslaan.

De 4e dimensie

‘Waarom slaan we de vierde dimensie over?’ is een veel gestelde vraag. Zoals Germain in haar boek uitlegt, is de vierde dimensie geen ruimte om in te verblijven, maar een portaal om van de derde naar de vijfde dimensie te reizen. Velen van ons doen dit al, meestal onbewust.

De 4e dimensie is een domein van heftige emoties. Net als in de derde dimensie is de polariteit nog steeds in de vierde dimensie aanwezig. Emoties komen daar versterkt tot uiting. Denk aan enorme blijheid en enorme boosheid, een groots gevoel van acceptatie of juist een neergaande spiraal van verdriet. Enerzijds is er in de vierde dimensie een hoge mate van creativiteit te vinden, anderzijds is het net zo goed een domein van demonen en entiteiten.

Het is een tussenportaal dat veel mogelijkheden biedt om ons zowel op persoonlijk als spiritueel vlak te ontwikkelen, maar als we er blijven hangen, kan het zijn dat de dingen die we doen niet productief zijn. Er kunnen zelfs dingen kwijtraken in de vierde dimensie!

Help ik ben mijn […] kwijt!

Misschien is het jou ook weleens overkomen: je hebt iets neergelegd op tafel, en een moment later ben je het kwijt. Je gaat er naar op zoek, raakt gefrustreerd en kan het nog steeds niet vinden. En dan ineens, ligt het weer voor je neus!

Wat waarschijnlijk gebeurd is, is dat je in de 4e dimensie was en dáár iets hebt neergelegd. Vervolgens had je je (door de lagere trilling van frustratie) naar de derde dimensie verplaatst en ben je het voorwerp in de derde dimensie gaan zoeken. Pas toen je naar de vierde terugging, kon je het weer vinden.

Hoe werkt het?

Het waarnemen van dimensies heeft alles te maken met de frequentie waarop je vibreert. Door te accepteren dat het voorwerp dat je zoekt, niet in de huidige dimensie ligt, ga je van een emotionele staat van ongerustheid/frustratie/etc., naar een trilling van acceptatie. Je staat dan meer open voor de mogelijkheden. Je opent letterlijk je ogen in de andere dimensie en ziet waar het ligt.

Hogere Zelf en Lagere Zelf

Germain maakt onderscheid tussen je Hogere Zelf, die op de hoogte is van jouw ontwikkeling en je Lagere Zelf, die er in aardse vorm achteraan sjokt. Door de proactieve houding vanuit je Hogere Zelf aan te nemen, kan je de reactieve aard van je Lagere Zelf ‘hacken’. In het voorbeeld van een voorwerp dat kwijtgeraakt is in 4D, kun je het met een proactieve houding vrij eenvoudig terughalen. Je hoeft slechts te vragen: ‘Mag ik mijn (…) weer terug?’ Vervolgens verplaats je je, via de toestand van acceptatie, naar de dimensie waar het voorwerp ligt.

De vierde dimensie, dat ben jij!

De vierde dimensie kun je zien als een lift die toegang geeft tot de derde en de vijfde dimensie. Zodra je de vierde dimensie (de lift) instapt, kun je emoties met zowel hogere als lagere vibraties ervaren. De hoog-trillende emoties, zoals dankbaarheid en acceptatie, tillen je op naar 5D. Misschien ken je ook de lagere trillingen van emoties, waarmee je in een negatieve spiraal naar beneden kan glijden, zonder dat je er wat aan kan – of wilt – doen. Dan breng je jezelf met de 4D-lift in een afdaling naar 3D.

De kracht van je inzichten voluit benutten

De vierde dimensie biedt je de kans om je gewaar te worden van die keuze om de liftknop naar boven of naar beneden in te drukken. Het bied je mogelijkheid tot groei en gewaarwording, als jij ervoor kiest je bewust te worden en keuzes te maken vanuit dat hogere bewustzijn.

De creatieve kracht die in de vierde dimensie huist, helpt daarbij. Het geeft je inspiratie en inzichten. Schroom niet om daar wat mee te doen! Juist door keuzes te maken vanuit je verscherpte 4D-waarneming zul je jezelf verder kunnen ontwikkelen en groeien.

Wil je meer lezen over de vijfde dimensie?

Wil je meer lezen over de vijfde dimensie?

In Ontwaken in 5D helpt Maureen St. Germain je om de eerste, tweede, derde en vierde dimensie te vinden om uiteindelijk toegang te krijgen tot 5D. Daarmee krijg je een instrument in handen waarmee je uit oude rollen en patronen kunt stappen. Met oefeningen voor energetische bescherming en speciale meditaties die je bij je hogere zelf brengen.

Bestel jouw exemplaar voor Bestel nu
Je bestelt bij

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online

Maureen St. Germain

Maureen St. Germain

Maureen J. St. Germain is een internationaal erkend leraar, intuïtieve gids en expert op het gebied van de mystieke en heilige tradities. Ze maakt diepe spirituele wijsheid toegankelijk en ze helpt mensen over de hele wereld bij hun spiritueel ontwaken.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *