Venus direct in Steenbok (29 januari 2022): nieuwe inzichten en jezelf accepteren

Op 19 december vorig jaar is Venus, planeet van de liefde, schoonheid, harmonie, geld en bezit retrograde gaan lopen in het teken Steenbok. Deze periode van introspectie eindigt op zaterdag 29 januari, wanneer Venus weer direct gaat lopen. Door het direct lopen van Venus gaat de energie weer stromen, waardoor de remmende werking die we voorheen konden ervaren verdwijnt. Astrologen Karin en Danique Vergeer vertellen je er in dit artikel alles over.

Venus retrograde

In de retrograde periode kan het zijn dat je zuinig aan hebt moeten doen met jouw uitgavenpatroon en heb je misschien schulden moeten afbetalen. Ook kan je hebben gespaard en heb je misschien financiële doelen gesteld voor de lange termijn. Je hebt een remmende werking kunnen ervaren voor jouw plannen binnen jouw carrière en kon je zelfs alles wat somber inzien. Deze remmende werking heeft als doel gehad om ruimte te maken om deze sombere gevoelens te kunnen verwerken.

Daarnaast kon de liefde in jouw liefdesleven bekoeld zijn, kon er fysiek en/of emotioneel afstand zijn ontstaan met je partner of in samenwerkingsverbanden en werden er karmische relaties afgerond. Schuldgevoelens en verdriet konden omhoog komen en konden er veel gebeurtenissen uit het verleden weer jouw aandacht vragen.

Getallen 1 en 2

Doordat meervoudig de getallen 1 en 2 in de datum (11(2)-1-2022) voorkomen, kan je over de beslissingen die je hebt gemaakt gaan twijfelen of je wel het juiste doet. Toch zal dat goed gaan uitpakken wanneer je je intuïtie volgt. Je kunt hierin duidelijk de sturing voelen van jouw ‘Hogere Leiding’!

Venus direct met Uranus

Nu Venus weer direct gaat lopen, kunnen zaken waar voorheen een remmende werking op zat, weer een vervolg krijgen. Zo kan het zijn dat je nieuwe inzichten hebt gekregen en daardoor met bepaalde projecten en samenwerkingsrelaties weer verder kunt. Jouw financiële situatie kan verbeteren. Dit wordt nog eens extra ondersteund, doordat Venus een mooi aspect maakt met Uranus in Stier, waardoor je op alternatieve manieren voor meer inkomen weet te zorgen.

Ook kan het zijn dat je nu verder kan met de afwerking en verfraaiing van je huis. Of je hebt besloten om voor meer verduurzaming te gaan.

Liefdesleven

In jouw liefdesleven kan er het een en ander gebeurd zijn en jij en jouw partner kunnen besloten hebben om jullie relatie anders aan te gaan pakken om de emotionele en/of fysieke afstand te verkleinen, of jullie hebben besloten om de relatie te verbreken. Zelfs oude liefdes kunnen weer terug in je leven zijn gekomen. Door jouw natuurlijke charme kun je een afstand tussen anderen verkleinen.

Creatief aan de slag

Door de invloed van Venus kunnen we waarde hechten aan mooie spullen, een fijn interieur en mooie kleding. Doordat Venus nu in Steenbok staat, betekent dit dat je met weinig geld je garderobe of inrichting weet te verfraaien. Misschien ben je op zoek naar een leuk beeld voor in de tuin of in je huis, of wil je een cursus beeldhouwen gaan doen. Je weet in ieder geval creatief met je talenten en geld om te gaan, om een paar leuke veranderingen in jouw eigen uiterlijk, of dat van je huis, door te voeren.

Carrière

Binnen je carrière wil je vooral je talenten meer benutten, dingen mooi maken en afwerken, creatieve oplossingen bedenken en een balans vinden tussen werk en genieten van het leven. Hierin kan wel de uitdaging liggen om niet te streng te zijn voor jezelf.

Unieke ideeën kunnen vorm krijgen. Je voelt dat je toe bent aan vernieuwing. Je kunt geneigd zijn om veel werkzaamheden alleen te doen, omdat je je zelfstandigheid wilt vergroten. Binnen jouw carrière kan je dan ook je minder willen laten leiden door dominante mensen en meer op jouw eigen gevoel/jouw intuïtie kunnen varen. Wanneer je hier geen ruimte voor krijgt, kan het zomaar zijn dat je besluit om een nieuwe baan te zoeken, waar jij je wel gewaardeerd voelt en waarin je meer gelijkheid ervaart met je collega’s.

Cheiron, de gewonde genezer

Met de mensen om jou heen, in relaties en met mensen waarmee jij wilt gaan samenwerken, kunnen er karmische situaties ontstaan waarin jij veel kan leren. Er kan veel boosheid loskomen wanneer je het gevoel hebt onderdrukt te worden, klein gehouden wordt, anderen de baas proberen te spelen over jou of over jouw grenzen gaan en jij niet jouw eigenheid naar buiten kunt brengen. Dit is onder invloed van Cheiron, de gewonde genezer, die een spanningsaspect maakt met Venus en voor de nodige spanning en conflicten zorgt.

Je kunt je zelfs schuldig voelen wanneer je boosheid ervaart naar de ander. En begrijp je misschien niet direct waar deze boosheid en schuldgevoelens vandaan komen. De emoties die je ervaart kunnen te maken hebben met traumatische gebeurtenissen uit vorige levens, die getriggerd worden door de huidige situatie, met als doel om ze nu te kunnen verwerken.

Tijdens Venus direct zal het ook belangrijk zijn om te voelen wat jouw behoeften zijn en waar jouw grenzen liggen. En niet steeds de lieve vrede te willen bewaren.

Tweelingzielen

Je kunt je er bewust van zijn geworden dat de liefde en aandacht die je van je ouders hebt gehad een rol speelt in jouw liefdesleven. Misschien wilde je gezien worden en zocht je steeds naar een bepaalde bevestiging bij jouw partner/tweelingziel, omdat je dit te weinig van jouw ouders hebt gekregen en besef jij je nu dat je mag leren om meer van jezelf te houden.

In relaties toon je jouw liefde misschien meer door een rots in de branding te zijn voor je partner of tweelingziel. Dit kan door bijvoorbeeld hard te werken, voor inkomen te zorgen en door werkzaamheden in en rondom het huis te doen. Emotioneel kun je nu wat afstandelijker zijn, wat dan weer boosheid los kan maken bij de ander. Wanneer er conflicten zijn, kun je je wat terug willen trekken in de hoop dat de harmonie hierdoor wederkeert.

Daarnaast kan het ook zijn dat jij en je partner/tweelingziel fysiek van elkaar verwijderd zijn en dat dit sombere gevoelens naar boven haalt. Afleiding voor alle emoties die je ervaart kan je vervolgens vinden in je werk, of je besluit op wintersport te gaan/bergwandelingen te gaan maken om afleiding te vinden voor alle emoties.

Het overlijden van een dierbare kan invloed hebben in jouw liefdesleven. Er kan veel verdriet naar boven komen en het kan duidelijk worden of jouw partner/jouw tweelingziel een steun voor je zal zijn of niet.

Ook kan de liefde en aandacht die je van je ouders hebt gehad, of in het specifiek jouw vader, een rol spelen in jouw liefdesleven. Misschien wilde je gezien worden en zocht je steeds naar een bepaalde bevestiging bij jouw partner/tweelingziel, omdat je dit te weinig van hem hebt gekregen. Hierdoor kan je beseffen dat je mag leren om meer van jezelf te houden.

We mogen ons er dan ook van bewust zijn dat we niet te streng moeten zijn voor onszelf. We mogen onszelf accepteren en van onszelf houden.

Fijne dag,

Karin en Danique Vergeer
www.healingcentrumisis.com

Boekentip: Leven met de sterren

leven met de sterren

Leer je geboortehoroscoop lezen in Leven met de sterren van astrologe Yasmin Boland. In het moment van je geboorte, in combinatie met de stand van de planeten, ligt verbazingwekkend veel informatie besloten. Boland helpt je stap voor stap het mysterie van het leven te ontrafelen en de mensen om je heen beter te begrijpen. In dit boek laat ze zien hoe alles in het universum met elkaar samenhangt en hoe astrologie kan helpen betekenis te geven aan het leven.

Tot en met 31 januari bestel je jouw exemplaar voor € 17,50 (in plaats van € 22,50) bij Boekenwereld.com.

bestel nu

Lees verder:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *