Vision board: zo helpt het je om je dromen waar te maken (deze methode werkt wél)

Je hebt een droom die je wilt waarmaken, maar de realisatie van die droom lijkt zo ver weg. De moed zakt in je schoenen of je fantasie slaat op hol. Het maken van een vision board is op dat moment een goede keuze, vertelt spirituele coach Annick Van Damme. Maar hoe maak je zo’n vision board en wat heb je ervoor nodig? Je leest het in dit artikel.

Het maken van een vision board is een intens moment dat je leven volledig kan transformeren.

Hoe pak je het aan?

Een vision board is een inspirerende en activerende collage van beelden over je toekomstvisie, de doelen die je wilt manifesteren en het leven dat je wilt leiden. Voordat je begint met een vision board zijn er een aantal dingen van belang:

• Zorg voor een stapel tijdschriften, dikke stiften, lijm, schaar, plakband en een groot vel papier of een kleine map met enkele witte bladen.
• Zorg dat je uitgerust en ontspannen bent.
• Werk in een goed verlichte ruimte of heerlijk buiten onder de parasol.

Laat je inspiratie stromen, voel de verbinding met je diepste verlangen en maak ze zichtbaar via symbolen, krachtwoorden en beelden die diep in je onbewuste doordringen. Het maken van een vision board is een intens moment dat je leven volledig kan transformeren. Het is een krachtige tool om je te focussen op je doelen en dromen, en die je helpt om gemotiveerd stappen te zetten richting de toekomst die je voor jezelf wilt manifesteren.

Vision boards zijn een visuele weergave van wat je wilt bereiken. Koppel dit aan de overtuiging dat jij op een krachtige manier je dromen kunt manifesteren. Dit helpt je om te focussen op je doel en concrete stappen te nemen om die te bereiken. Ontwerp meteen na het maken van je vision board een routekaart voor succes. Door onmiddellijk concrete stappen richting je doel te zetten, daag je jezelf uit om je talenten zichtbaar te maken in de wereld.

Zorg ervoor dat je je vision board ergens hangt waar je dagelijks meermaals langskomt. Zo blijft je doel levendig en word je eraan herinnerd dat je acties moet ondernemen om dichter bij je doel te komen. Bewust en onbewust ga je op zoek naar dingen en mensen die je hierbij kunnen ondersteunen.

Checklist voor een vision board

1. Onderzoek je eigen verlangens. Zal de realisatie van je verlangen een positief effect hebben op je leven? Welk verborgen verlangen schuilt er onder het verlangen dat je nu ervaart?

2. Stel een concreet doel en deel je doel op in kleinere doelen die binnen twee jaar realiseerbaar zijn.

3. Gebruik duidelijke afbeeldingen die een gevoel, actie en/of ervaring uitdrukken, of een voorwerp voorstellen dat je wilt hebben of gebruiken.

4. Voeg een korte, krachtige affirmatie toe, een positieve ik-boodschap die aansluit bij de beeldtaal van je vision board.

5. Gebruik geen afleidende beelden of versieringen. Zorg dat alle woorden en beelden steeds aansluiten bij het vooropgestelde doel.

6. Hang je vision board op een zichtbare plaats op of hou het dichtbij je bijvoorbeeld op je bovenste bureaulade of naast je bed.

7. Noteer de datum waarop je je vision board hebt gemaakt.

8. Neem elke dag even de tijd om naar je vision board te kijken.

9. Spreek je gekozen affirmatie twee keer per dag vol overtuiging uit.

10. Bij het dagelijks bekijken van je vison board visualiseer je de acties die je wilt ondernemen om je doel te bereiken.

11. Maak een to-do lijstje met kleine acties die je tijdens de week kunt doen om dichter bij je doel te komen.

12. Wees trots op elke actie die je hebt ondernomen om je doel te bereiken.

13. Visualiseer je toekomstige leven, maak contact met je toekomstige gevoel.

14. Visualiseer hoe je leven er anders uitziet door je verlangen te manifesteren.

15. Voel je verbinding met de energie van het universum. Wees ervan overtuigd dat het universum je steunt. Door je verbinding met het universum te koesteren, vul je jezelf met positieve energie.

16. Vertrouw erop dat het universum je pad zichtbaar maakt, zodat je grotere stappen richting je doel kunt zetten.

17. Maak plezier en omarm je eigen creativiteit.

18. Maak een nieuw vision board zodra je het gevoel hebt dat de afbeeldingen op je bord of de gekozen affirmatie niet meer bij je past.

Manifestatie is een creatief proces waarbij je een specifiek verlangen omzet in een realiteit via visualisatie, geloof, wilskracht en gerichte acties.

Kom in actie en zet door

Je hebt je vision board gemaakt en gaat ermee aan de slag. Wees je elke dag bewust van het doel dat je wilt bereiken. Koppel visualisatie aan actie. Door actief stappen te zetten om je doel te realiseren, geef je aan jezelf toestemming om grenzen te verleggen.

Je zult ervaren dat er onverwachte uitdagingen je pad kruisen en soms zelfs weerstand voelen tegen je eigen verlangens. Dit zijn normale tegenslagen op het pad van manifestatie. Twee belangrijke dingen kunnen je hinderen om het leven te realiseren waar jij naar verlangt: belemmerende gedachten en toxische reacties van anderen. Als je je hierop mentaal voorbereid bent, is het gemakkelijker je te focussen op je doel.

Je bent de grootste supporter van jezelf. Moedig jezelf aan om door te zetten, zorg goed voor jezelf en neem voldoende rust. Houd bij welke stappen, zowel de grote als de kleine, je hebt gezet op je pad. Vier regelmatig de vooruitgang die je maakt en wees trots op de manier waarop je vorm geeft aan je leven.

Tarot voor jezelf

Tarot voor jezelf

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je meer lezen van Annick Van Damme? In Tarot voor jezelf geeft Annick Van Damme heldere uitleg van de betekenis en interpretatiemogelijkheden van de tarot en vele tips om je intuïtie te ontwikkelen en erop te vertrouwen.

Je bestelt bij

Lees meer artikelen van Annick Van Damme:

Deel dit artikel online

Annick Van Damme

Annick Van Damme

Tarotiste en spirituele coach Annick Van Damme werkt al verschillende jaren met de tarot als instrument voor bewustwording. Ze begeleidt anderen met liefde en enthousiame om de tarot te gebruiken als leidraad om vrijer te leven en meer geluk te ervaren. Het beeld van de tarotkaarten zet je energie in beweging en geef je de boodschap die op dat moment belangrijk is.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *