Vissen-energie van maart 2024: 5 sterrenbeelden waarbij de liefde opbloeit deze maand

De maand maart brengt de eerste eclips van het jaar en markeert zowel een einde als een begin: deze intense thema’s helpen je alle liefde te manifesteren die je je maar wensen kan. In dit artikel legt astroloog Kate Rose uit welke vijf sterrenbeelden het meest profiteren van de energie van maart. Kijk snel of jouw sterrenbeeld erbij staat.

Elk einde is een nieuw begin: geloof in de mogelijkheden van een nieuw begin.

Een gloednieuw begin

Maart komt met de zekerheid dat er eindelijk wat zal veranderen. Voelden de eerste paar maanden van 2024 traag aan? Weet dat je je hierop voorbereid hebt. In je hart heb je al op de deur van een nieuw begin geklopt. Je hebt in veel opzichten al de zaadjes in jezelf en je leven verzorgd en net op tijd voor de lente-equinox zullen die zaadjes ontkiemen. Het geeft je de kans om een gloednieuw begin te maken.

Vissen en Rammen domineren de energie van maart. Vissen is het laatste teken van de dierenriem en Ram het eerste, vandaar dat het thema van begin en einde de hele maand overheerst. Maar in deze periode zal er ook een eclips in Weegschaal zijn en die zorgt voor onverwachte magie tijdens de maansverduistering op 25 maart.

Probeer in te zien dat veel van je intenties tot bloei zullen komen en dat je deze maand aanzienlijke vooruitgang zult zien. Dat zal echter niet gebeuren zonder een benodigd einde voor je romantische groei.

Een nieuw astrologisch jaar

De zon betreedt op 19 maart het teken Ram. Er begint niet alleen een nieuw seizoen, maar dit luidt een nieuw astrologisch jaar in. Het valt samen met de lente-equinox en is een krachtig moment van iets nieuws dat voortbouwt op het einde dat eerder in de maand plaatsvond.

Je kunt dit nieuwjaar op verschillende manieren vieren, maar je moet ze stuk voor stuk zien als bouwstenen om je te oriënteren op nieuwe energie. Het moet je motiveren om door te gaan met het opbouwen van je droomleven en -liefde.

Zoals bij alle ingrijpende veranderingen kost het tijd om alles samen te laten komen. Of het nu gaat om de creatie van een nieuwe relatie of het herstellen van een bestaande: blijf je richten op wat moet eindigen, zelfs als het een overtuiging of communicatiestijl is, zodat het mooie nieuwe begin eindelijk kan plaatsvinden.

Deze 5 sterrenbeelden profiteren het meest van de energie van maart

1. Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Maart gaat helemaal over hoe jouw groei de liefde die je wilt ontvangen heeft getransformeerd. Mercurius is de eerste planeet die op 9 maart naar Ram gaat, gevolgd door de Vissen-invloed dankzij Venus en de nieuwe maan.

Ram kan je romantische leven bepalen. Vissen blijft je aanmoedigen om zaken gezonder aan te pakken. Tegelijkertijd moet er deze maand iets eindigen. Uiteindelijk zal dat aanvoelen als een verbetering van je romantische leven, precies zoals je nodig gehad hebt.

De maansknopen staan momenteel in jouw teken en in Ram. Ram verwacht dat je een belangrijk groeipunt in jezelf zult ervaren, met de eerste eclips in jouw teken op 23 maart. De Zuidelijke maansknoop in Weegschaal helpt je om giftige cycli in de liefde los te laten: ze hebben geluk op afstand gehouden. Denk aan co-dependentie, het pleasen van anderen of het in twijfel trekken van je eigenwaarde. Met de invloed van Vissen zul je de liefde gezonder en dynamischer benaderen, waardoor je op zoek kunt gaan naar de volwassen liefde.

De maan (in het laatste kwartier) en de retrograde lopende asteroïde Pallas staan in Boogschutter. Die heerst over je communicatie, wat inhoudt dat er belangrijke gesprekken in maart zullen plaatsvinden, te weten aan het begin en het einde van de maand.

Concentreer je op wat deze energie van je vraagt en denk na over wat je moet loslaten. Hoe kun je de liefde of je relatie op een gezondere manier benaderen, terwijl je je groei eert? Als je jezelf toestaat om te groeien naar de meer geheelde versie van jezelf, zul je uiteindelijk gezondere liefde ervaren.

Hoe zorg je als Weegschaal goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

2. Maagd (23 augustus – 22 september)

In maart moet je je nestelen in de warmte en het comfort van een liefdevolle relatie. Of bereid je voor om er eentje in je leven te verwelkomen. De maand leunt op de energie van Vissen en Ram. Die activeert je huizen van relaties, liefde, intimiteit en transformatie.

Tegelijkertijd brengt de maan in het laatste kwartier en de retrograde lopende asteroïde Pallas (beide in Boogschutter) zaken rond thuis en familie naar voren. Dit is geen destructieve energie, integendeel: je leert de ruimte creëren om alles wat je hebt te omarmen.

Mercurius in Ram begint met belangrijke gesprekken die draaien om de toekomst van je relatie, het bevorderen van je betrokkenheid en je spiritualiteit. Je hebt geleerd dat je niet hoeft vast te houden aan oude idealen als het gaat om liefde. In plaats daarvan ben je op weg naar het ervaren van grotere vrijheid voor jezelf en je partner.

Dit was een reis die het inzicht bracht dat jullie relatie sterker is als jullie verschillende ervaringen  of paden van genezing mogen verkennen. Hierdoor hebben jullie een nieuw niveau van veiligheid in jullie relatie gevonden en ook een vorm van troost waar jullie altijd naar verlangd hebben.

Als je je onzeker voelt over het pad van een bestaande relatie of het begin van een nieuwe relatie, worden de zaken in maart duidelijker. Probeer te onthouden dat een gezonde relatie je meer van het leven zou moeten laten ervaren, niet minder. Als je je veilig voelt, weet je ook dat de groei van jou of die van je partner nooit een bedreiging zal vormen voor de eenheid die jullie hebben gecreëerd.

Omarm deze nieuwe en liefdevolle plek in je relatie en grijp momenten van groei aan. Droom samen met je partner over het soort leven dat aan jullie behoeften zal voldoen.

Hoe zorg je als Maagd goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

3. Boogschutter (22 november – 21 december)

Dit jaar brengt je dichter bij de romantische verbintenis waar je naar verlangt. In maart zul je eindelijk het gevoel hebben dat er aanzienlijke vooruitgang wordt geboekt. Deze verschuiving in je leven is te danken aan de Noordelijke maansknoop in Ram, die je zone van verbintenis, huwelijk, kinderen en vreugde verlicht.

Het gaat hier om werk van de lange adem: leren dat een romantische verbintenis een portaal naar vrijheid is. Maart helpt je vertrouwen en motivatie op te bouwen om belangrijke stappen te gaan zetten.

De maand maart begint met de laatste kwartier maan in Boogschutter. Dit heeft alles te maken met de voorbereiding op een nieuw begin. Je moet misschien eerst acceptatie en vergeving voor jezelf vinden, voordat je erop vertrouwen kunt dat dit nieuwe hoofdstuk anders zal zijn. Dit is vooral belangrijk rond 9 maart, wanneer Mercurius Ram betreedt. Gesprekken over verplichtingen en de toekomst van je relatie zullen dan op gang komen.

Probeer te onthouden dat veel van wat je kiest in je romantische leven slechts een spiegel is van waar je zelf bent. Het maakt niet uit hoeveel liefdesverdriet je in het verleden hebt gehad, je bent het waard om deze nieuwe kans op een verbintenis aan te grijpen.

Mars en de zon zullen door Vissen bewegen, zich bij Saturnus voegen en thema’s van thuis, familie en genezing activeren. Dit was een gebied van extreme focus voor je en misschien heb je overwogen om een huis te kopen en serieuzer te worden over het creëren van een solide basis voor je relatie

Je wordt volledig gesteund in elke stap die je deze maand zet in de richting van een grotere verbintenis. Je moet er alleen eerst voor zorgen dat je het innerlijke werk gedaan hebt om je kans op ware liefde te grijpen.

Hoe zorg je als Boogschutter goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt.

4. Ram (21 maart – 19 april)

Je bereidt je voor op een nieuw begin in de liefde in maart. Het maakt niet uit of het gaat om het begin van een nieuwe relatie of het intensiveren van een bestaande relatie. Je moet er hoe dan ook voor zorgen dat je het rustig aan doet, zodat je de lessen van de noordknoop in Ram kunt belichamen.

Er kunnen nog steeds andere kwesties in je leven rondzwerven die je focus op en groei in je romantische leven op de proef stellen. Door je te richten op meer geluk en de toekomst waar je van droomt, moet je je zeker voelen dat je deze maand grote stappen kunt zetten.

Met je sterrenbeeld op de voorgrond zul je niet alleen genieten van alle voordelen, maar ook meer in overeenstemming zijn met je waarheid. Terwijl je je gesterkt voelt om je ware zelf te zijn, zullen Mars, de zon en de nieuwe maan in Vissen staan, wat je weer in contact brengt met je intuïtie en dromen.

Zelfvalidatie is in deze tijd essentieel voor je als je in de overtuiging stapt dat je een heel andere relatie kunt creëren dan je eerder hebt gehad.

De invloed van de maan in haar laatste kwartier en de retrograde lopende asteroïde Pallas in Boogschutter markeren je huis van geluk, reizen en expansie. Je kunt je relatie injecteren met opwinding en nieuwheid in deze tijd. Dit gebeurt allemaal om je meest authentieke zelf te zijn.

Hoewel maart talloze mogelijkheden biedt voor droomvervulling, zal het grootste moment komen met de maansverduistering in Weegschaal op 23 maart. Deze eclips vindt plaats in je huis van relaties en liefde en zorgt voor het frisse nieuwe perspectief dat nodig is om je zekerder te voelen in je romantische keuzes. Maansverduisteringen regeren over emotionele verschuivingen en bewustwording in jezelf.

De thema’s die in deze tijd naar voren komen, zullen het grootste deel van het jaar blijven spelen en je focus hebben tot de zonsverduistering in Weegschaal op 2 oktober. Het draait allemaal om het omarmen van je ware zelf, zodat je een gezonde, authentieke relatie kunt creëren, die dan echt met je mee kan groeien in alle andere fasen van je leven.

Hoe zorg je als Ram goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

5. Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Jouw maand begint wat voorzichtiger dan de andere maanden. De laatste kwartier maan in Boogschutter roept de behoefte op om ruimte te maken voor een nieuw begin. Dit betekent niet dat je uit elkaar gaat. Alleen wat stagnerende energie of pijn uit het verleden moet worden opgeruimd, zodat je de magie van maart ten volle kunt benutten.

Boogschutter regeert over je romantische relaties en liefde, dus gebruik de lunatie begin maart om jezelf te helpen heroriënteren op wat je hoopt en wenst in een romance.

Maart kan drukker aanvoelen met een actiever sociaal leven als de Ram-energie je naar de ervaringen en connecties trekt die je het gevoel geven dat je je beste leven leidt. Er is hier echter een balans tussen je romantische verlangens en de manier waarop je je leven tot nu toe hebt geleefd.

Dit komt omdat de maansknopen zich bevinden in de gebieden van sociale en romantische verbintenissen. Verander je prioriteiten om ruimte te maken voor wat je echt wilt. Zie dit niet als iets opgeven. In plaats daarvan is het voor jou de kans op je droomleven en -relatie.

De maansverduistering in Weegschaal op 23 maart wekt nieuwsgierigheid en onverwachte gebeurtenissen op in je huis van huwelijk, kinderen en vreugde. Als je hebt geprobeerd zwanger te worden of op een aanzoek wacht, kan dit een ongelooflijk gunstige tijd zijn voor beide gebeurtenissen.

Maar als dit niet het geval is, wees dan voorzichtig met de energie rond deze tijd. Gebruik die dan om te investeren in wat je de meeste vreugde en voldoening brengt. Het is tijd om het verleden los te laten, zodat je kunt zien hoe anders alles nu werkelijk is. In je hart weet je wanneer het juiste moment is om ja te zeggen tegen al je dromen.

Hoe zorg je als Tweelingen goed voor jezelf? Lees wat jij nodig hebt!

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

Masterclass astrologie: Leer je geboortehoroscoop lezen

  • In deze masterclass ga je jouw geboortehoroscoop begrijpen: wat staat er voor jou in de sterren geschreven?
  • Ben je een extraverte of introverte persoon en hoe kan het dat alleen je sterrenbeeld niet alles over jou zegt?

Bekijk deze cursus

Dit kun je nog meer verwachten in 2024:

Deel dit artikel online

Kate Rose

Kate Rose

Kate Rose is kunstenaar, vrije geest, relatie-expert, coach en spreker. Ze schrijft over relaties en de liefde voor diverse toonaangevende bladen en blogs.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *