Volle maan 27 november 2023: dubbele getallen en toekomstplannen

De volle maan in Tweelingen op 27 november 2023 brengt veel chaos in communicatie en onrust met zich mee. De eigenschappen van Tweelingen worden nu namelijk versterkt. “Deze volle maan vraagt je om eerlijk naar jezelf en naar anderen te zijn,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. Daarnaast brengen Mars, Saturnus en de Zwarte Maan Lilith een grote bijdrage aan de chaos. Wat gaat deze volle maan van 27 november 2023 jou brengen?

Tijdens deze volle maan wordt er een balans gezocht tussen de eigenschappen van Tweelingen en Boogschutter.

Volle maan in Tweelingen

De volle maan staat op maandag 27 november in het luchtteken Tweelingen, de focus ligt daardoor op contacten en communicatie. Met de feestdagen voor de deur kan je er behoefte aan hebben om gezelligheid te creëren, aan de andere kant kun je best wat conflicten ervaren met jezelf en anderen ervaren. De volle maan maakt namelijk samen met Mars en Ceres een groot vierkant met Saturnus en de Zwarte Maan Lilith. Dat betekent dat familiepatronen duidelijk kunnen worden.

Er kan afstand komen bij contacten wanneer je uitspreekt wat jouw dwars zit. Bijvoorbeeld wanneer je nog boos bent over gebeurtenissen uit het verleden. Het kan ook zijn dat je niet voldoende geestelijke voeding meer uit de connectie haalt.

Deze volle maan vraagt je om eerlijk naar jezelf en naar anderen te zijn. Je kunt er behoefte aan hebben om te analyseren wat er nu precies bij jou van binnen speelt en wat je precies wilt voor de toekomst.

Ascentieklachten

Een volle maan heeft veel invloed op onze gemoedstoestand. De magnetische aantrekkingskracht van de maan op water heeft veel invloed op het water in onze cellen. Hierdoor kunnen emoties die opgeslagen zijn in de cellen loskomen waardoor je je emotioneler kunt voelen. Daarnaast kun je ook last hebben van slecht slapen, hoofdpijn, vermoeidheid, vocht vasthouden, duizeligheid of hartkloppingen. Vooral tijdens deze volle maan kan je je erg onrustig voelen.

Lees verder: Plotselinge, onverklaarbare klachten verklaard: alles wat je wilt weten over ascentie en ascensiesymptomen

De maan als jouw spirituele gids

De maan als jouw spirituele gids

  • Volg nu de nieuwste online cursus ‘De maan als jouw spirituele gids.
  • Leer alles over de invloed van de maan op jouw horoscoop én hoe je de toekomst kunt voorspellen met behulp van de maan.

Bekijk deze cursus

Invloed van de Tweelingen-energie

Tijdens deze volle maan wordt er een balans gezocht tussen de eigenschappen van Tweelingen en Boogschutter.

Tweelingen hebben veel interesses en zijn van alle markten thuis. Tweelingen komen jeugdig over, zijn vlot in de omgang, dol op het samenzijn met vrienden en zijn dol op het maken van korte reisjes en uitstapjes. Communicatie, schrijven en organiseren, daar ligt hun talent. Ze zijn leergierig, nieuwsgierig en echte denkers, goed in analyseren en verbanden leggen. Wel kunnen ze snel verveeld en afgeleid zijn: ze willen namelijk steeds iets nieuws. Dat maakt hen onrustig. Ze maken niet altijd af waar ze mee bezig waren. Of zoeken weinig verdieping.

Ze kunnen weleens leugentjes vertellen, roddelen of smoesjes verzinnen. Is een situatie te moeilijk voor ze? Dan proberen ze soms te kiezen voor de makkelijke weg en kiezen ze voor de situatie die voor hen het beste uitkomt. Over het algemeen zijn Tweelingen opgewekte en vrolijke mensen met een sterk gevoel voor humor. Goed in het maken van woordgrapjes, doordenkertjes en het imiteren van andere mensen.

De Boogschutter als tegenpool

Boogschutter is daarentegen op zoek naar het verbreden van zijn horizon. Hij zoekt naar diepgang en eerlijke en open communicatie in relaties. Soms kunnen ze zo direct zijn, dat ze wat tactloos over kunnen komen. Ze willen de beweegreden van mensen beter begrijpen en houden van studeren, reizen en filosoferen. Door hun opgedane kennis en wijsheid zijn ze vaak spirituele leraren en genezers. Doorgaans optimistisch, enthousiast, op zoek naar vrijheid en avontuur. Ook kunnen ze wel eens overdrijven of betweterig overkomen en meer beloven dan dat ze aankunnen.

Dubbele getallen in de datum

Numerologisch gezien komt het getal 27 twee keer in de datum voor. Dit betekent dat de maan (getal 2) en Neptunus (getal 7), die ook de vroegere heerser was van de Boogschutter, een sterke uitwerking hebben. Hierdoor kan ook de volle maan sterker voelbaar zijn. We kunnen in deze periode vooral geconfronteerd worden met misleiding, leugens, smoesjes, verwarring en “het verdoezelen van”.

Vooral in onze communicatie kunnen we problemen ervaren en worden we uitgedaagd om bewust te worden van waar ons gedrag en onze manier van communiceren vandaan komt. Doordat je je bijvoorbeeld in je jeugd niet veilig voelde, kan je de neiging hebben om niet helemaal eerlijk te zijn en anderen te misleiden, uit angst om niet geaccepteerd te worden. Of je hebt de neiging om te vluchten in een verslaving en deze te verbergen.

Moeite hebben met kritiek

De invloed van de Zwarte Maan Lilith, die jouw schaduwkant aangeeft, kan ervoor zorgen dat je er wat moeite mee kunt hebben met het uiten en incasseren van kritiek. Wanneer je een kort lontje hebt, kan jouw kritiek bot overkomen. Je mag kijken of je zelf ook hetzelfde gedrag vertoont wanneer je kritisch bent naar anderen toe. Het kan verleidelijk zijn om verstrikt te raken in het verspreiden of aandikken van roddels, wanneer je veel ongenoegen voelt richting iemand of jaloers bent op de ander.

Het kan ook zijn dat je te hogen eisen stelt aan jezelf en je hierdoor niet goed bij je gevoel kunt komen. Je kunt er in vast blijven zitten in dat jouw denken steeds in een kringetje rond blijft draaien en waar je maar niet uit lijkt te raken. Wanneer je meer rust vindt en geen afleiding meer zoekt, kan je in contact komen met jouw ware gevoelens en onze diepe zielenwonden aankijken. Vooral emoties waar we voor weg willen lopen mogen nu de aandacht krijgen en verwerkt worden. Schrijven, meditatie of intuïtief schilderen kan hierbij een hulpmiddel zijn.

Het vierkant met Saturnus

De invloed van Saturnus in dit grote vierkant is dat je je wat pessimistisch of eenzaam kunt voelen. Je kunt ontevreden zijn over jouw rol als ouder. Mogelijk heb je last van een schuldgevoel, omdat je niet voldoende (emotioneel) aanwezig bent voor jouw partner, kinderen, familie of vrienden. Daarbij kun je ook het gevoel hebben dat je niet goed genoeg bent, niet de stabiele persoon voor je gezin kan zijn of niet een rots in de branding bent voor je vrienden. Je kritische, innerlijke stem kan steeds opkomen.

Daarnaast kan ook het gevoel spelen dat je niet tevreden bent over jouw carrière en dat je hebt gefaald op verschillende vlakken van jouw leven. Hierdoor kun je het liefst willen vluchten in een eigen wereld, in hard werken of in een andere verslaving. Je kunt moeite hebben met het nemen van de verantwoordelijkheid voor het verbeteren van je leven. Ook kan het zijn dat je je diep van binnen onzeker voelt, maar verbloem je dit met een vlotte babbel en jouw charme

Je mag oppassen dat je niet in een slachtofferrol blijft hangen en teveel je eigen leven door vluchtgedrag saboteert. Door de invloed van Mars en Ceres kan de druk opgevoerd worden om oude patronen te doorbreken en je bewust te maken van wat je nu echt wilt. Je kan voelen dat het nodig is dat er veranderingen komen! De sombere en negatieve gevoelens die naar boven komen in deze periode kunnen als doel hebben om uiteindelijk een verandering in werking te zetten.

Waar haal jij voeding uit en wat wil je voor jouw toekomst?

Door Mars en Ceres, die recht tegenover de volle maan staan, ben je extra gemotiveerd om aan de slag te gaan met jouw toekomstplannen. Het kan het ook zijn dat je zoveel dingen tegelijk leuk vindt, dat je niet goed weet waar je moet beginnen. Door diepgaande gesprekken met anderen, het lezen van artikelen of boeken en/of door een studie, kan jij je steeds meer bewust worden van hetgeen jij nu precies wilt in jouw leven en waar jij tegenaan loopt.

Waar haal jij emotionele en vooral spirituele voeding uit? Je kunt tot de conclusie komen dat jouw huidige leven te oppervlakkig is voor waar jij nu staat in jouw ontwikkeling. Je hebt meer stimulans en uitdaging nodig! Het is tijd om uit je comfortzone stappen, meer diepgang zoeken en ben je bezig met een bewustwordingsproces om emotioneel en spiritueel te groeien.

Je kunt niet langer vluchten!

Wel kan je de angst voelen om naar diepere emoties te gaan. Onbewust kun je jezelf willen beschermen tegen oude pijn. Misschien ben je altijd gewend geweest om in je hoofd te zitten en alles wat oppervlakkig en luchtig te houden. Je kunt merken dat je geïrriteerd en prikkelbaar reageert, als je min of meer gedwongen wordt om dieper in jezelf te kijken. Je kunt echter voelen dat je niet langer de onverwerkte emoties kunt wegduwen, omdat jouw relaties en jouw professionaliteit op de werkvloed hier anders onder lijden. Daardoor kan ook jouw toekomstplan vastlopen.

Tweelingzielen en de volle maan van 27 november 2023

Tweelingzielen reageren niet alleen sterk op de uitwerking van de volle maan, maar ook op de dagen dat er dubbele getallen in de datum voorkomen. Het getal 27 komt nu twee keer in de datum voor.

Tweelingzielen kunnen dan ook geconfronteerd worden met de communicatie tussen hen. Eén of beiden zijn bijvoorbeeld niet helemaal eerlijk,  verzinnen smoesjes, zaaien verwarring of zijn onduidelijk. Hierdoor kunnen ruzies of afstand ontstaan. Deze afstand kan nodig zijn om duidelijk te krijgen waar nu precies jouw behoeftes liggen om te onderzoeken waar deze destructieve patronen zijn ontstaan. Dat kan uit je jeugd komen, maar ook uit vorige levens. Je kunt je bijvoorbeeld verdrietig of eenzaam voelen of snel geïrriteerd zijn en niet precies weten waar deze gevoelens vandaan komen. Misschien was er sprake van emotionele of fysieke verwaarlozing, onderdrukking of dominantie en heb je liefde, warmte en veiligheid gemist in jouw jeugd. Dit kan vervolgens geresulteerd hebben in het hebben van een laag zelfbeeld. Het is dan voor jou moeilijk om eerlijk en kwetsbaar te zijn door de angst voor afwijzing.

Helingproces starten

Tweelingzielen mogen zich beseffen dat het moeilijk kan zijn om tot inzichten te komen, wanneer je steeds afleiding zoekt in andere bezigheden of andere contacten. Of wanneer je je verschuilt achter schuldgevoelens, faalangst of zelfmedelijden. Ze mogen verantwoordelijkheid nemen voor hun leven en zich richten op hun spirituele ontwikkeling en toekomst. Door middel van goede gesprekken en/of meditatie kan zij over hun blokkades meer inzichten krijgen en kan het helingsproces gestart worden.

Tweelingzielen worden dan ook tijdens deze volle maan uitgedaagd om eerlijk te zijn naar elkaar, voor hun gevoelens uit te komen en dieper liggende pijn uit het verleden te helen.

Lichtreis volle maan in Tweelingen

Voor de volle maan in Tweelingen geven Karin en Danique Vergeer een online lichtreis op 27 november 2023. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

De maan als jouw spirituele gids

De maan als jouw spirituele gids

  • Volg nu de nieuwste online cursus ‘De maan als jouw spirituele gids.
  • Leer alles over de invloed van de maan op jouw horoscoop én hoe je de toekomst kunt voorspellen met behulp van de maan.

Bekijk deze cursus

Lees ook:

Het bericht Volle maan 27 november 2023: dubbele getallen en toekomstplannen verscheen eerst op Inspirerend Leven.

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *