Volle maan 8 december 2022: terugtrekken om oude pijn te verwerken

De volle maan in Tweelingen op 8 december daagt je uit om heel eerlijk naar jezelf te kijken. Zit er diep vanbinnen nog onderdrukte pijn of boosheid uit het verleden bij je? “Saturnus helpt jou om te luisteren naar je intuïtie en je terug te trekken om oud zeer te verwerken,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer. Let ook goed op de signalen die Mars jou geeft!

We kunnen nu sneller de energie en gedachten van anderen opvangen. Ook kan het zijn dat je minder goed geaard bent.

Spirituele uitwerking van de laatste volle maan van het jaar

Deze laatste volle maan van het jaar, in het luchtteken Tweelingen, valt op donderdag 8 december. Je kunt deze feestmaand behoefte hebben aan het creëren van gezelligheid, samen met familie en vrienden. Maar je wilt je ook vaker terugtrekken wanneer het je allemaal te veel wordt. Mars loopt nog steeds retrograde en staat samen met de volle maan, waardoor je nu mogelijk niet veel geduld hebt of snel geïrriteerd bent.

Het kan zijn dat ervaringen uit je jeugd of boosheid over gebeurtenissen uit het verleden jou dwarszitten. Je voelt je gefrustreerd en maakt scherpe of sarcastische opmerkingen. Saturnus helpt je om te luisteren naar je intuïtie en je terug te trekken om oud zeer te verwerken. Verder kunnen er spanningen en frustraties in relaties zijn. Dit komt door het zogenaamde ‘spanningsaspect’ met de dromerige planeet Neptunus en Juno, de dwergplaneet die onze tweelingziel of huwelijkspartner aangeeft.

Last van ascentie-klachten tijdens de volle maan

Een volle maan heeft veel invloed op onze gemoedstoestand. Dit kun je merken doordat je emotioneel reageert, slecht slaapt, last hebt van hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid of hartkloppingen. Vooral tijdens deze volle maan kun jij je erg onrustig voelen. Het is een teken dat je ascentie-klachten ervaart.

Hoe de Tweelingen-energie voelbaar is

Tijdens deze volle maan gaat het om de balans tussen de eigenschappen van de Tweelingen en de Boogschutter. De Tweelingen-invloed houdt in dat je veel interesses hebt en van alle markten thuis bent. Tweelingen komen jeugdig over en zijn vlot in de omgang. Ze houden van samen zijn met vrienden en van reisjes en uitstapjes. Communicatie, schrijven en organiseren, daar ligt hun talent. Ze zijn leergierig en nieuwsgierig en echte denkers, goed in analyseren en verbanden leggen. Wel is de kans groot dat ze snel verveeld en afgeleid zijn doordat ze steeds iets nieuws willen. Dat maakt hen onrustig. Ze maken bijvoorbeeld niet altijd af waar ze mee bezig zijn of zoeken weinig verdieping.

Ze kunnen weleens leugentjes vertellen, roddelen of smoesjes verzinnen. Is een situatie te moeilijk voor ze, dan kiezen ze soms voor de makkelijke weg. Maar over het algemeen zijn Tweelingen opgewekt en vrolijk, met een sterk gevoel voor humor. Goed in het maken van woordgrapjes en doordenkertjes en in het imiteren van andere mensen.

Dit merk je van de Boogschutter-invloed

Boogschutters daarentegen willen hun horizon verbreden. Ze zoeken naar diepgang en eerlijke, open communicatie in relaties. Soms kunnen ze zo direct zijn dat ze wat tactloos overkomen. Boogschutters willen de beweegredenen van anderen (beter) begrijpen en houden van studeren, reizen en filosoferen. Door hun opgedane kennis en wijsheid zijn ze vaak spiritueel leraren en genezers. Ze zijn doorgaans optimistisch en enthousiast, op zoek naar vrijheid en avontuur. Ook kunnen ze overdrijven of betweterig overkomen en meer beloven dan ze werkelijk aankunnen.

Eerlijk naar jezelf kijken

Doordat Mars, die samen staat met de maan, retrograde loopt, kun je het gevoel hebben dat je niet vooruitkomt. Mogelijk heb je te veel hooi op je vork genomen en is het nodig om het even rustig aan te doen, zodat je kunt voelen wat er diep vanbinnen in je omgaat. Afleiding zoeken lukt niet meer. Deze volle maan daagt jou uit om eerlijk naar jezelf te kijken. Waar loop je voor weg? Het kan zijn dat je bepaalde diepere emoties niet wilt voelen of niet helemaal eerlijk naar jezelf bent.

Door de sterke Tweelingen-invloed kun je geconfronteerd worden met situaties waarin er leugens en smoesjes zijn verteld, door jezelf of een ander. Het kan je in de war brengen: wat is waar en wat niet? Doordat je snel kunt denken, leg je gauw een verband tussen de signalen die je hebt opgevangen en wat jou werd verteld. Luister vooral goed naar je intuïtie en houd je hoofd erbij.

Neptunus: energie van anderen oppikken

De mystieke planeet Neptunus vormt een ‘spanningsaspect’ met de volle maan, wat ons gevoeliger maakt. We kunnen sneller de energie en gedachten van anderen opvangen. Ook kan het zijn dat je minder goed geaard bent, doordat je bijvoorbeeld in een droomwereld leeft. Hier mag jij je meer bewust van worden. Je mag leren onderscheiden welke gevoelens of gedachten van jou zijn en welke van de ander, om alles weer in het juiste perspectief te zien.

Vanwege je gevoeligheid wil je mogelijk meer afstand tot anderen creëren. Zeker als ze niet vooruitkomen, niet de diepte ingaan en niets aan hun onverwerkte emoties doen. Maar dit kan rond de feestdagen moeilijk zijn, omdat jij je verantwoordelijk voelt voor je ouders of bijvoorbeeld kinderen. Ook kun jij je schuldig voelen over jouw behoefte aan afstand.

Pessimistische gedachten

Mogelijk merk je dat je niet vooruitkomt wanneer je last hebt van minderwaardigheidsgevoelens of faalangst. Het lukt niet om jouw product of dienst te verkopen, zodat je er onvoldoende geld mee verdient en je bedrijf of werkzaamheden niet kunt uitbreiden. Het kan zijn dat je de afgelopen tijd alles door een roze bril hebt bekeken. Het is dan ook moeilijk om nu optimistisch te blijven. Misschien is het nodig om je plannen te herzien en je terug te trekken voor bezinning.

Saturnus leert ons levenslessen

Zoals gezegd kunnen gebeurtenissen uit je jeugd jou dwarszitten. Je wordt nu gestimuleerd om naar je verleden te kijken. Misschien speelt er boosheid naar één of beide ouders, bijvoorbeeld omdat jij je als kind onderdrukt voelde. Of ze waren dominant en namen je niet serieus. Ook kan het zijn dat jij je totaal niet gezien of gehoord voelde door hen. Wanneer je nog last hebt van schuldgevoel, mag je dat loslaten en goed je grenzen aangeven. We leren om assertiever en onafhankelijk te worden. Wanneer we moeite hebben om onze emoties te uiten, kunnen we schrijven om het verwerkingsproces op gang te brengen. Zo kun je meer innerlijke rust vinden.

Midlifecrisis ervaren

De volle maan in Tweelingen kan ons jeugdiger maken. Maar sommigen hebben nu het gevoel dat ze in een midlifecrisis zitten. Misschien wil je er jong(er) uitzien of heb je er moeite mee om ouder te worden. Dit kan z’n weerslag hebben op je relatie. Ook kan er verwarring zijn of je partner wel helemaal eerlijk is – is er soms iemand anders in het spel? Het kan zijn dat jij of je partner een tweelingziel heeft ontmoet en veel met zijn of haar gedachten bij deze twin is. Je mag goed naar je intuïtie luisteren en kunt dromen krijgen over wat er nou precies speelt.

Wees alert op deze tekens

Wees alert op ‘opvallende’ gebeurtenissen in je leven, zoals een auto die kapotgaat of een aanrijding. Het kan een teken zijn dat je nu even niet verder kunt: je mag stilstaan bij de issues die nog bij je spelen. Het is de invloed van de planeet Mars, die retrograde loopt en samen staat met de maan. Ook hoofdpijn, je hoofd stoten of gewond raken door een scherp voorwerp kunnen signalen zijn. Ben je nog ergens boos over?

Intense tijden voor tweelingzielen

Voor tweelingzielen is dit een intense volle maan. Je kunt elkaars gevoelens, gedachten en zelfs lichamelijke klachten overnemen. Mogelijk heb je meer hoofdpijn (en koorts) dan anders als je de opgevangen energie niet goed kunt afvoeren. Het kan een aanwijzing zijn dat je elkaar helpt bij het verwerken van onverwerkte boosheid uit de jeugd of vorige levens.

Communicatie tussen tweelingzielen staat nu centraal. Je kunt leugens en smoesjes vertellen of bewust vaag blijven uit angst om gekwetst of betrapt te worden. Dit kan veel boosheid bij de ander losmaken. Ook kun je gefrustreerd raken wanneer je tweelingziel niet in actie komt, geen belangrijke beslissingen neemt en geen verantwoordelijkheid draagt. Mogelijk wil jouw twin de realiteit niet onder ogen zien, vluchten voor de relatie of ervoor kiezen om in een oude situatie of relatie te blijven. Je kunt het gevoel hebben vast te zitten.

Oude pijn uit vorige levens

Wanneer je het gevoel hebt dat de karmische partner van je tweelingziel te dominant is en jouw twin in de greep houdt, kan er boosheid loskomen. Deze woede en bijbehorende gevoelens kunnen te maken hebben met oude pijn uit vorige levens. Schrijven, boksen, roeien, houthakken en bijvoorbeeld schreeuwen zijn goede manieren om boosheid te ontladen.

Het is een uitdaging om je eigen weg te gaan, jouw intuïtie te volgen en op een directe manier te communiceren. Zo kun je duidelijk maken waar jouw behoeften liggen en wat je verlangt van de ander. Het kan een extra uitdaging zijn om de diepte in te gaan met je tweelingziel en eerlijk te zijn naar jezelf en de ander. Wanneer dit niet lukt, is het mogelijk dat jullie afstand van elkaar nemen.

Wil je deze sterke volle maanenergie gebruiken? Doe dan dit volle maan ritueel om jezelf te bevrijden van negativiteit.

Wat gaat december je brengen? Lees in de maandhoroscoop december voor jouw sterrenbeeld betekent én vind in dit artikel de belangrijkste astrologische dagen van december.

Webinar (8 december): Lichtreis volle maan in Tweelingen

Astrologen Karin en Danique Vergeer organiseren op 8 december 2022 een online Lichtreis vanwege de volle maan in Tweelingen. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Boekentip van de redactie: Leven met de maan

De maancyclus heeft een grotere invloed op ons dan we ons realiseren! Yasmin Boland geeft in de klassieker Leven met de maan alle informatie die je nodig hebt om onmiddellijk aan de slag te gaan met de energie van de maancyclus. Ze leert je hoe je je kunt verbinden met de maan, welke rituelen bij welke maanfase horen en hoe de maan jou met de kosmos verbindt. Met de magie van de maan kun je ieder aspect van je leven meer kracht en glans geven.

Leer wat jij moet weten over de maan voor € 22,50 (met gratis verzending bij Boekenwereld).

bestel nu

Lees verder:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *