Volle maan 9 oktober 2022: healing zoeken & in je kracht komen

De volle maan in Ram op 9 oktober wakkert jouw vurige kant aan, maar óók die van anderen. Bereid je dus voor op heftige emoties en ruzies. “De samenstand met dwergplaneet Cheiron, de gewonde genezer, maakt dat je heling zoekt voor onverwerkte boosheid,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Luister meer naar je intuïtie, werk aan wat jou tegenhoudt en vertrouw erop dat je plannen eventueel later vorm krijgen. Misschien is het de tijd nog niet!

Daadkrachtig & assertief

Tijdens een volle maan staan de maan (het vrouwelijke) en de zon (het mannelijke) recht tegenover elkaar in strijdige astrologische tekens. Op zondag 9 oktober zijn dat de Ram en de Weegschaal. Het veroorzaakt een spanningsveld tussen de eigenschappen van deze twee tekens en een conflict tussen gevoel en verstand.

Je kunt merken dat je door de invloed van deze volle maan meer daadkracht hebt, assertiever bent en sneller geïrriteerd en ongeduldig raakt dan anders. De samenstand met dwergplaneet Cheiron, de gewonde genezer, zorgt ervoor dat je heling zoekt voor onverwerkte boosheid. En een mooie verbinding met de planeten Saturnus en Mars maakt dat we meer uitspreken wat ons dwarszit en we eventueel contacten verbreken.

Houd rekening met explosieve emoties

Verder legt de Zwarte maan (ook wel Lilith genoemd) onze schaduwkanten en blinde vlekken bloot. Door de invloed van Venus, recht tegenover de maan, valt het nu niet mee om de lieve vrede te bewaren. En dan loopt Pluto vanaf 8 oktober ook nog eens direct. Door al deze invloeden kunnen er veel emoties, spanningen, conflicten en explosieve ruzies voelbaar en zichtbaar zijn tijdens de volle maan in Ram. Dit heeft uiteraard zijn weerslag op relaties. Het wordt tijd om knopen door te hakken!

Spirituele uitwerking van de volle maan 9 oktober

Ascentie-klachten tijdens volle maan

De uitwerking van de volle maan is al enkele dagen ervoor en nog enkele dagen erna voelbaar. Hoe gevoeliger je bent, hoe eerder en hoe langer je deze invloed ervaart. Je kunt veel last hebben van ascensie-verschijnselen zoals slecht slapen, emotioneel zijn en je onrustig voelen. Andere mogelijke klachten: griepachtige symptomen, duizeligheid, slechte concentratie en vermoeidheid. En omdat de maan in Ram staat en het hoofd bij dit teken hoort, kun je nu snel last hebben van hoofdpijn, koorts of verwondingen aan je hoofd.

Ram-energie tijdens de volle maan

Wanneer de maan in het vuurteken Ram staat, kan dat betekenen dat je een drang naar onafhankelijkheid hebt, snel in actie komt en maar moeilijk innerlijke rust vindt. Je bent recht door zee en impulsief en door jouw enthousiasme krijg je anderen makkelijk mee in je plannen. Ook is het mogelijk dat je ongeduldig bent en geen rekening houdt met anderen. Confrontaties ga je niet snel uit de weg. De behoefte aan actie is groot, want je houdt niet van stilstand. Je hebt steeds nieuwe uitdagingen nodig! Ook kun je een drang hebben om je te laten gelden; je houdt van competitie en krachtmeting.

Weegschaal-invloed: de lieve vrede bewaren

De Weegschaal, waar de zon in staat, is daarentegen veel diplomatieker. Dit luchtteken wenst harmonie om zich heen. Weegschalen wikken en wegen vaak lang voordat ze een beslissing nemen. Ze handelen niet impulsief – zoals Rammen – en kunnen daardoor besluiteloos overkomen. In ruzies zijn ze de bemiddelaar; ze proberen dingen vanuit meerdere invalshoeken te bekijken. Weegschalen willen conflicten vermijden en de lieve vrede bewaren. Terwijl de Ram een echte individualist is, werkt de Weegschaal graag samen.

Doordat je rond deze volle maan keuzes voor jezelf wilt maken, kan het nu moeilijker zijn om de harmonie te bewaren. Tegelijkertijd kun jij je zeker voelen over je keuzes; alle twijfel is voorbij.

Meer in je kracht staan

Je kunt merken dat je rond de volle maan in Ram een kort lontje hebt en dat boosheid explosief naar buiten komt. Dankzij dwergplaneet Cheiron kan er heling plaatsvinden wanneer je onderzoekt waar je woede vandaan komt. Je besluit mogelijk om de verantwoordelijkheid voor je genezing op je te nemen.

Het kan zijn dat jij je boos voelt over onrechtvaardigheid. Of je voelde je een vreemde eend in de bijt of je werd vaak buitengesloten door familie, vrienden of je partner. Mogelijk voelde jij je minderwaardig, eenzaam, depressief of zelfs schuldig, omdat je dacht dat het aan jou lag. Ook het thema misbruik, emotioneel of seksueel, kan aandacht vragen door de invloed van Pluto. Nieuwe inzichten zorgen ervoor dat je sombere gevoelens naar boven laat komen, om ze vervolgens achter je te laten. Zo kom je meer in je kracht.

Flink voor jezelf opkomen

Door de invloed van het teken Weegschaal en liefdesplaneet Venus zoek je naar harmonie. Misschien heb je als kind geleerd dat je vriendelijk moet blijven en compassie met anderen moet hebben. Dit kan maken dat jij je niet gehoord en gezien voelt; jouw bestaansrecht is je min of meer ontnomen.

Je kunt het gevoel hebben dat je niet serieus wordt genomen en dat je gevoelens gebagatelliseerd worden, wat veel boosheid bij je losmaakt. Misschien trek je nu je mond open, omdat jij je niet langer wilt laten domineren en manipuleren. Door je boosheid eens flink te ventileren en te zeggen waar het op staat, valt er een last van jou af. Je kunt je plek weer innemen en krijgt je bestaansrecht terug.

Jouw vurige kant wordt zichtbaar

De volle maan maakt een verbinding met Mars in Tweelingen. Het gevolg: je kunt snel denken en verbanden leggen. Je reageert snel op wat er gezegd wordt, maar ook op wat er non-verbaal gecommuniceerd wordt. Mensen die om de zaak heen draaien, zichzelf tegenspreken of smoesjes verzinnen, confronteer je met hun gedrag en zet je terug op hun plek. Je laat je niet meer overbluffen of ondersneeuwen. Jouw grens is bereikt! Je kunt dan ook direct en zelfs wat bot uit de hoek komen. Maar het uiten van je ongenoegen is erg belangrijk om terug in je kracht te komen en duidelijk te maken waar je grenzen liggen. Jouw vurige kant wordt nu zichtbaar!

Verbreek je contacten of niet?

De kans is nu groot dat je onverwachts besluit om contacten te verbreken. Dan raak je wel familie, vrienden of misschien je partner kwijt. Wanneer je samen veel hebt meegemaakt en ook mooie momenten hebt gedeeld, kan het zijn dat je een ‘middenweg’ probeert te vinden. Of dit kans van slagen heeft, hangt natuurlijk van diverse factoren af. Staat iemand bijvoorbeeld open voor verandering?

Alsof je leven op de rem staat

Het zogenaamde ‘vierkant’ van Saturnus met Uranus is nog tot het einde van het jaar flink voelbaar. Je kunt sterk het gevoel hebben in een conflict te zitten. Je verlangt bijvoorbeeld naar vrijheid, een alternatieve manier van leven, wonen of werken in het buitenland en meer zelfvoorzienend zijn. Maar je wordt geremd en hebt het gevoel dat je maar niet vooruitkomt. Het kan nodig zijn om even stil te staan bij een aantal zaken en het oude af te ronden. Je moet bijvoorbeeld je financiën op orde brengen of schulden inlossen. Of je draagt nu de verantwoordelijkheid voor je ouders of kinderen.

Aan de ene kant word je dus geremd. Maar aan de andere kant kun je een grote tijdsdruk ervaren en plotseling van richting veranderen in het leven. Dit brengt grote twijfels met zich mee: doe ik wel het juiste? Luister meer naar je intuïtie, werk aan wat jou tegenhoudt en vertrouw erop dat je plannen eventueel op een later tijdstip vorm krijgen. Misschien is het de tijd nog niet!

Tweelingzielen: relaties staan onder druk

Tijdens de volle maan in Ram kan het liefdesleven van tweelingzielen op zijn kop staan. Mogelijk wil je loskomen van een karmische partner. In de laatste maanden van dit jaar worden veel relaties afgerond. Wanneer er oude emoties naar boven komen of schaduwkanten zichtbaar worden, kunnen tweelingzielen, maar ook karmische partners, flink ruzie hebben. De een kan helemaal klaar zijn met het dominante, egocentrische of manipulatieve gedrag van de ander. En de behoefte aan vrijheid en zelfstandigheid kan steeds groter worden. Je kunt plotseling van richting willen veranderen.

Doordat Pluto nu weer direct loopt, kunnen angsten getransformeerd worden. Mogelijk speelt de angst om je gezin kwijt te raken. Of je voelt je bedreigd en bent bang om de ander te verliezen. Dit kan de nodige emoties, zoals jaloezie, oproepen. Het is zelfs mogelijk dat er emotionele chantage, claimgedrag of obsessief gedrag ingezet wordt om de ander te dwingen om te blijven. Het is alles of niets! Daarom is het zo moeilijk om met je partner of tweelingziel een middenweg te vinden.

Doordat jij je rond volle maan daadkrachtig en assertief voelt, kunnen er op het gebied van relaties belangrijke beslissingen genomen worden. Er komen doorbraken in de situatie met jouw tweelingziel.

Lichtreis Engelenpoort 10 oktober 2022

Er is tijdens deze volle maan geen online lichtreis, maar tijdens de Engelenpoort op maandag 10 oktober wel. Meer informatie vind je hier. 

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Boekentip van de redactie: Leven met de maan

De maancyclus heeft een grotere invloed op ons dan we ons realiseren! Yasmin Boland geeft in de klassieker Leven met de maan alle informatie die je nodig hebt om onmiddellijk aan de slag te gaan met de energie van de maancyclus. Ze leert je hoe je je kunt verbinden met de maan, welke rituelen bij welke maanfase horen en hoe de maan jou met de kosmos verbindt. Met de magie van de maan kun je ieder aspect van je leven meer kracht en glans geven.

Leer wat jij moet weten over de maan voor € 22,50 (met gratis verzending bij Boekenwereld).

bestel nu

Lees verder:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *