Volle maan en emoties: hoe houd je ze onder controle?

De volle maan heeft ons al eeuwen lang geïntrigeerd. Dichters schrijven erover, cultussen zijn gewijd aan weelderige maandgodinnen en Facebook nieuwsfeeds staan vol met prachtige maan shots elke maan. Maar als het gevoel hebt dat je geen controle meer hebt over je emoties bij volle maan weet dan dat je niet de enige bent! Onderzoek heeft aangetoond dat de volle maan een merkbaar effect heeft op je slaappatroon en emoties. Als je hyper-gevoelig bent bij een volle maan dan heb ik goed nieuws voor je. Door een aantal eenvoudige mentaliteitsaanpassingen toe te passen kun je hier controle over krijgen.

Volle maan tips: houd je emoties onder controle

1. Geef je kracht niet weg aan de maan

Allereerst, pas je manier van denken aan. De energie is veel intenser bij volle maan. Het heeft een grotere kans om je gevoelens in de war te brengen of je zelfs te laten denken dat je helemaal geen gevoelens hebt. Omdat we vaak goed zijn in het onderdrukken van onze emoties. Maar wanneer het licht van de volle maan onze verborgen emotionele wereld naar boven brengt kunnen degene die hyper-gevoelig zijn de neiging hebben dat ze zich in een achtbaan bevinden tijdens de volle maan. Als je je overweldigend voelt door de intensiteit van de volle maan kijk dan of je denkt dat het iets is wat zich buiten jou bevindt of komt het wel van binnenuit? De manier om je eigen gevoelens te begrijpen, is ze eerst om op te merken. Je kunt dit doen door bij te houden hoe je je voelt bij elke maanstand.

2. Word je bewust van de hele maancyclus en niet alleen van de volle maan

De maancyclus duurt ongeveer een maand en in deze tijd gaat de maan door verschillende maanfasen. Begin met het bijhouden van alleen de twee grote maanfases: de nieuwe maan en de volle maan. Een nieuwe maan ziet er donker uit voor ons, omdat de maan fysiek tussen de aarde en zon staan en daardoor wordt het licht geblokkeerd. En bij de volle maan vangt de maan het licht van de zon op.

3. Schrijf op hoe je je voelt bij elke maanfase

Schrijf op hoe je voelt bij een nieuwe maan vergeleken met een volle maan. Houd notities bij en herhaal het tijdens de volgende maancyclus. Als je gevoelig bent voor de maan en je dit enige tijd zult bijhouden ga je je eigen patronen zien. Je zult gaan begrijpen hoe je je voelt elke volle maan en je bent in staat om te voorspellen hoe je je bij de volgende zal voelen. Na enige tijd zal je beginnen te voelen hoe de volle maan je reflecteert en hoe je hier rekening mee kunt houden.

4. Wanneer je je gevoelens begrijpt, ga dan werken met je natuurlijke ritme

Elke maand is er een volle maan en daar heb je geen controle over, maar als je eenmaal begrijpt hoe je je voelt dan kun je je eigen gevoelens voorspellen. Dit zorgt ervoor dat je de volgende keer minder heftig reageert op de intensiteit van de volle maan. Door je gevoelens bij te houden bij elke maanfase kun je leren hoe je eigen ritme werkt. Zo kom je te weten of je juist onder je warme dekens wilt kruipen, of dat je wilde plannen hebt en je graag gaat dansen of wanneer je de hele nacht kunt opblijven, omdat dan je creativiteit stroomt. Door de fases van de maan te volgen kom je er achter hoe je je voelt bij iedere fases. En dit is voor iedere anders, want we zijn allemaal verschillend.

5. Begrijp en plan rondom je gevoelens en persoonlijke ritmes

Als je eenmaal deze kennis over jezelf weet kan niemand het van je afnemen. Klinkt goed toch? Begin vanaf de eerste volle maan en schrijf alles op. Succes!

Energie van de volle maan

Merk jij ook dat je tijdens volle maan prikkelbaarder bent? Tijdens deze dagen stuurt de maan namelijk veel energie naar de aarde. Deze energie kun je ook positief inzetten, ten minste als je het goed gebruikt. Lees hier vijf tips om te leren hoe je kunt omgaan met de energie van de maan.

Bron: Mindbodygreen

Wil je beter slapen tijdens volle maan en minder meegesleept worden door intense emoties? In Leven met de maan laat Yasmin Boland zien hoe je kunt leven met de energie van de maancyclus. Zo lift je mee op de intense volle maan energie in plaats van dat je er last van hebt. Het boek staat vol met tips, oefeningen en uitleg.

Blader door het boek bij onze webshop Boekenwereld.com of bestel direct jouw exemplaar voor €22,50 met gratis verzending!

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *