Volle maan in Kreeft 18 januari: onrust in je liefdesleven & oude pijn loslaten

Tijdens de volle maan in Kreeft op 18 januari 2022 kan je liefdesrelatie flink onder druk staan. Emoties komen los, onverwachte beslissingen vallen. Dit is de invloed van de planeten Pluto en Juno, die ook op tweelingzielen een enorme impact hebben. “Pluto wil verandering en zorgt ervoor dat je niet alles bij het oude kunt laten. Je wordt uitgedaagd om juist nu te luisteren naar jouw innerlijk stem,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Angst voor verlies van emotionele veiligheid en zekerheid kan ervoor zorgen dat je in een karmische relatie blijft.

Opschudding in je liefdesleven

De eerste volle maan van 2022 staat in het waterteken Kreeft en recht ertegenover staat de zon in het aardse teken Steenbok. Rond de volle maan kun je veel innerlijke conflicten ervaren, voelen dat er iets moet veranderen en wil je knopen doorhakken. De eigenschappen van de twee tegengestelde tekens beïnvloeden je en hebben een transformerend effect.
Dicht bij de zon, en dus recht tegenover de maan, staan Pluto en de asteroïde Juno, die over het huwelijk en tweelingzielen gaat.

Deze planeten kunnen voor de nodige opschudding en emoties binnen je liefdesrelatie zorgen. Je kunt overweldigd worden door intense gevoelens. Verder maken de zon, Pluto en Juno samen een mooie verbinding met de Noordelijke Maansknoop, wat de aandacht op jouw zielsmissie en lotsbestemming kan vestigen. En door het zogenaamde ‘harmonische aspect’ met de asteroïde Ceres wordt jouw eigenwaarde onder de loep genomen en onderzoek je of je nog voldoening haalt uit jouw relaties.

Trillingsverhogingen tijdens volle maan

Nog een belangrijke kosmische gebeurtenis tijdens de volle maan in Kreeft: de vernieuwende planeet Uranus loopt vanaf 18 januari weer direct. Jouw intuïtie kan sterker worden en de vernieuwing die jij in je leven wilt, kan een boost krijgen. Mogelijk komt alles in een stroomversnelling.

Rond de volle maan zijn veel planeten werkzaam en vinden er trillingsverhogingen plaats. Hierdoor kun je flink last hebben van ascensie-verschijnselen, zoals onrustig en slecht slapen, emotioneel zijn, hoofdpijn, griepachtige klachten, duizeligheid en hartkloppingen. Ze laten zien dat je een transformatieproces doormaakt.

Kreeft: zorgzaam, (te) beschermend en intuïtief

Met de maan in Kreeft en de zon ertegenover in Steenbok probeer je harmonie te vinden tussen deze strijdige tekens. Kreeften zijn echte gevoelsmensen, met een zeer sterke intuïtie. Ze gaan graag diepe banden aan met de mensen om wie ze geven. Zorgzaam en beschermend als ze zijn, kan het soms moeilijk zijn voor Kreeften om anderen los te laten. Emotionele zekerheid en geborgenheid zoeken ze binnen het gezin, familie en huiselijke sferen.

Het verleden en de herinneringen eraan zijn voor Kreeften belangrijk. Ze koesteren graag de mooie momenten, maar vinden het soms lastig om oud zeer uit het verleden los te laten. Wanneer ze gekwetst worden, kunnen ze zich terugtrekken om zo hun gevoelens te beschermen. Het kan dan moeilijk zijn om hun vertrouwen terug te winnen.

Steenbok: verantwoordelijk, betrouwbaar en star

De Steenbok daarentegen neemt liever afstand van zijn gevoelens en richt zich op werk en het behalen van langetermijndoelen. Dit teken kan streng zijn voor zichzelf en zichzelf veel plezier ontzeggen om zijn doelen maar te behalen. Steenbokken zijn vaak een rots in de branding, doordat ze serieus en betrouwbaar zijn en hun verantwoordelijkheid nemen. Ze brengen structuur en regels in ons leven, wat voor duidelijkheid en rust zorgt. Maar als ze hierin té gedreven zijn, kunnen ze star worden en moeite hebben om soepel met een situatie om te gaan. Tot slot kunnen ze wat pessimistisch ingesteld zijn en snel beren op de weg zien.

Onderdrukte emoties steken de kop op

Door de invloed van Pluto en Juno tijdens deze volle maan kunnen relaties onder druk komen te staan. Pluto zet namelijk transformaties in gang en kan intense emoties bij je losmaken en Juno staat voor het huwelijk en tweelingzielen. Dit betekent dat we een conflict kunnen ervaren binnen ons huwelijk of de relatie met onze tweelingziel. Alles wat lange tijd onderdrukt is, kan nu naar de oppervlakte komen.

We kunnen worstelen met hoe we ons leven willen vormgeven nu er zoveel veranderingen in onszelf voelbaar zijn en in onze uiterlijke wereld zichtbaar zijn. Je kunt bijvoorbeeld de behoefte aan meer vrijheid hebben. Wanneer onze emotionele behoeften veranderen, vraagt dit om aanpassingen van ons. Maar het kan zijn dat je wilt vasthouden aan het oude en dus moeilijk veranderingen kunt doorvoeren. Toch kunnen we onverwachts beslissingen nemen. Er kan bijvoorbeeld een einde komen aan relaties die niet meer bij ons passen.

Problemen in karmische relaties

Vooral in karmische relaties kunnen er problemen zijn. Je kunt bijvoorbeeld een sleur ervaren en toe zijn aan een nieuwe ontwikkeling. Misschien is alles te serieus, voel je geen emotionele verbinding met je partner, is er geen humor, passie of seksuele spanning meer, mis je de warmte en gezelligheid en leven jullie meer als broer en zus. De relatie kan dus bekoeld zijn. Ook is het mogelijk dat je ontdekt dat je de gezelligheid van het gezin mist nu jullie kinderen het huis uit zijn. Verdriet over het thema ‘kinderen’ kan loskomen.

Je kunt verlangen naar een nieuwe relatie, maar tegelijk bang zijn om het oude los te laten. Angst voor verlies van emotionele veiligheid en zekerheid kan ervoor zorgen dat je in een karmische relatie blijft. Ook kan het zijn dat je partner een zekere macht of controle over jou heeft en jij boosheid, wraakacties of chantage vreest. Maar Pluto, die dwingend kan zijn en verandering wil, zorgt ervoor dat je niet alles bij het oude kunt laten. Je wordt uitgedaagd om juist nu te luisteren naar jouw innerlijk stem en er ook naar te handelen.

Hoe is jouw eigenwaarde?

Je kunt dus op liefdesgebied een turbulente tijd doormaken. Een tekort aan zelfliefde of een laag zelfbeeld kan jou in de weg staan. Door de invloed van Ceres merk je mogelijk dat het belangrijk is om je eigenwaarde te versterken en dat een eventueel gebrek hieraan is terug te leiden naar de moederlijn. Je kunt je afvragen of je voldoende geestelijke voeding hebt gekregen in jouw jeugd. En hoe ben je gevormd door je moeder? Blokkades kunnen van generatie op generatie worden doorgegeven.

Voldoende eigenwaarde betekent: leren accepteren dat je misschien anders overkomt, anders denkt en een andere visie op bepaalde zaken hebt dan anderen. Zo ga je beter zien wat jouw eigenwaarde is en jouw unieke aandeel in deze wereld. Als jij jezelf confronteert met je angsten en je eigenwaarde vergroot, sta je sterker in het leven en in relaties en kun je aan de slag gaan met jouw zielsmissie.

Noordelijke Maansknoop: jouw zielsmissie

Ook de Noordelijke Maansknoop heeft invloed op de volle maan in Kreeft. Dit punt in de horoscoop kan aangeven wat jouw talenten en kwaliteiten zijn en wat jouw levenspad is. Je kunt nu, ook al is het misschien een moeilijke periode in je leven, duidelijkheid krijgen over waar jij je aandacht op wilt richten. Je gaat nu beslissingen nemen die meer zekerheid, stabiliteit en veiligheid in de toekomst geven op het gebied van wonen, werk/inkomen en bezittingen. Zo creëer je meer rust in je leven. Je kunt je vooral willen richten op het creëren van een thuisgevoel.

Anderen helpen om meer rust te vinden en te aarden kan onderdeel zijn van jouw zielsmissie. Misschien wil je het eerst zelf onder de knie krijgen. Misschien ga je tuinieren, wandelen in de natuur, met dieren werken, muziek maken… Als je de opgedane kennis werkelijk beheerst, kun je op werkgebied sterker worden en meer inkomsten genereren. Je mag dan ook oefenen, oefenen en nog meer oefenen!

Je kunt uitgedaagd worden om over je onzekerheden heen te stappen en te beseffen dat het hebben van zekerheid in jezelf zit. Doordat Uranus vanaf 18 januari direct loopt in het aardse teken Stier, vind jij de energie om geheel jouw eigen weg te gaan en de veranderingen door te voeren die jij graag wilt.

Tweelingzielen: oude pijn loslaten & transformatie

De opschudding in je liefdesleven kan ook te maken hebben met jouw tweelingziel. Misschien verlang je naar emotionele verdieping met je twin, een warm samenzijn of het opbouwen van een gezinsleven. Of mogelijk wil je dat de relatie weer wordt zoals voorheen. Maar er is een afstand tussen jullie, hij/zij is pessimistisch over jullie relatie, minderwaardigheidsgevoelens staan jullie verhouding in de weg of er gaat veel aandacht naar het werk. Het lukt (nog) niet om de relatie te creëren die jij voor ogen hebt.

Ook kun je onder invloed van Pluto het gevoel hebben de controle te verliezen over jullie relatie en bang zijn dat je de ander voorgoed verliest. Bindings- en verlatingsangst kunnen nu dan ook versterkt naar boven komen, wat veel verdriet losmaakt. Je kunt je gekwetst voelen en je afsluiten voor je twin.

Maar de positieve uitwerking van Pluto op tweelingzielen is: jullie kunnen een ware transformatie doormaken! Jullie schaduwkanten kunnen duidelijk worden wanneer je in elkaars onderbewustzijn ‘graaft’. Jullie kunnen met heftige confrontaties tot de kern van oude pijn komen, om deze vervolgens op te lossen. Tijdens deze volle maan kunnen tweelingzielen dan ook sprongen vooruit maken.

Jullie kunnen je bewustzijn verruimen en oude pijn loslaten. Ook is het mogelijk dat jullie je bewust worden van het feit dat je het verwerkingsproces serieus mag nemen, willen jullie ooit in harmonie bij elkaar kunnen zijn. Wat jullie nu dus kunnen leren: je niet afsluiten voor elkaar, niet weglopen voor confrontaties, maar juist in verbinding blijven om zo samen tot heling te komen.

Webinar 18 januari: Lichtreis volle maan in Kreeft

Karin en Danique Vergeer organiseren op 18 januari een online Lichtreis voor de volle maan in Kreeft. De inhoud: een korte lezing over de uitwerking van de eerste volle maan van 2022, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing. De healing is gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s en het loslaten van destructief gedrag en negatieve overtuigingen.

Meedoen aan het webinar? Je kunt je online aanmelden: meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Liefs,
Karin en Danique Vergeer (Healingcentrum Isis)

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen over de volle maan:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *