Volle maan in Kreeft (7 januari): wat de verwarrende en dromerige Neptunus-energie met jou doet

Benieuwd naar wat het nieuwe jaar brengt? De eerste volle maan van dit jaar, op zaterdag 7 januari in Kreeft, is een voorproefje van héél 2023. Je ervaart nu sterk de invloed van de mystieke planeet Neptunus. Verder kan deze maan (emotioneel) misbruik aan het licht brengen “Je kunt je verward voelen en niet goed weten wat er in je jeugd precies is gebeurd en of er over jouw grenzen is gegaan,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Je kunt tijdens de volle maan stilstaan bij je verleden en je afvragen of je wel volgens je eigen waarheid leeft.

Je terugtrekken uit de wereld

De eerste volle maan van 2023 staat in het waterteken Kreeft en recht ertegenover staat de zon in het aardeteken Steenbok. Rond volle maan kun je veel innerlijke conflicten ervaren. Je voelt dat er iets moet veranderen en wilt knopen doorhakken. De eigenschappen van Kreeft en Steenbok – twee tegengestelde tekens – hebben een transformerende invloed op jou.

Door de mooie verbinding met Neptunus droom je veel en trek jij je (meer) terug uit de wereld. Dwergplaneten Nessus en Vesta versterken deze uitwerking nog eens. Verder krijgt je gevoelsleven meer aandacht. Je kunt stilstaan bij je verleden en je afvragen of je wel volgens je eigen waarheid leeft.

Dit merk jij van Neptunus in 2023

De impact van Neptunus is extra groot doordat de 7, die bij deze dromerige planeet hoort, tweemaal in de datum (7-1-2023) voorkomt. Het is daardoor moeilijker om nu geaard te blijven. Ook kun je het gevoel hebben maar niet vooruit te komen. Het is dan ook een mooie periode voor innerlijke processen.

Omdat het nieuwe jaar verbonden is met het getal 7, ervaar je héél 2023 de krachtige invloed van Neptunus. Deze volle maan zet de toon voor het komende jaar. Benieuwd naar wat het jou brengt? Lees de Jaarsvoorspelling voor 2023.

Last van ascentie-klachten?

Enkele dagen voor én enkele dagen na de volle maan vinden er veel trillingsverhogingen plaats. Dat voel je! Je voelt je mogelijk niet-geaard en ervaart andere ascentie-symptomen zoals onrustig en slecht slapen, emotioneel zijn en hoofdpijn hebben. Ook kun je last hebben van griepachtige verschijnselen, duizeligheid en hartkloppingen. Het zijn allemaal tekenen dat je een verandering doormaakt. Het is belangrijk dat je goed naar de signalen van je lichaam luistert.

Zo beïnvloedt de Kreeft jou

Tijdens deze volle maan probeer je een balans tussen Kreeft en Steenbok te vinden. Wat best een uitdaging is, want het zijn tegengestelde tekens. Besteed je aandacht aan je gevoelsleven of neem je hier afstand van? Kreeften zijn echte gevoelsmensen, met een zeer sterke intuïtie. Ze gaan graag diepe banden met geliefden aan. Zorgzaam en beschermend als ze zijn, hebben ze soms moeite om anderen los te laten. Kreeften zoeken emotionele zekerheid en geborgenheid binnen het gezin, de familie en huiselijke sferen. Het verleden en herinneringen eraan spelen een belangrijke rol in hun leven. Ze koesteren graag de mooie momenten, maar vinden het soms lastig om oud zeer te verwerken. Wanneer Kreeften gekwetst worden, hebben ze de neiging om hun gevoelens te beschermen. Ze trekken zich terug en het is dan moeilijk om hun vertrouwen terug te winnen.

De doelgerichte Steenbok-energie

De Steenbok daarentegen neemt liever afstand van zijn gevoelens. Dit aardeteken richt zich op werk en het behalen van langetermijndoelen. Steenbokken kunnen streng voor zichzelf zijn en zichzelf veel plezier ontzeggen om maar deze doelen te behalen. Ze zijn vaak een rots in de branding doordat ze serieus en betrouwbaar zijn en hun verantwoordelijkheid nemen. Ze brengen structuur in ons leven, wat voor duidelijkheid en rust zorgt. Maar als Steenbokken hierin té gedreven zijn, kunnen ze star worden en moeite hebben om soepel met een situatie om te gaan. Tot slot: ze zijn van nature wat pessimistisch en zien dan ook snel beren op de weg.

Terugblikken op je jeugd

Mercurius (planeet van het denken!) loopt retrograde en staat recht tegenover de volle maan in Kreeft. Hierdoor kun je veel terugdenken aan het verleden – en vooral aan de band met je ouders. Misschien heb je heimwee naar vroeger. Maar je kunt je ook verward voelen en niet goed weten wat er in het verleden precies is gebeurd en of er over jouw grenzen is gegaan. Je vraagt je mogelijk af of er sprake was van grensoverschrijdend gedrag of seksueel misbruik. Via jouw mediamieke gaven kun je antwoorden vinden. Ze geven opheldering over wat zich heeft afgespeeld en laten het verband tussen je huidige (emotionele) problemen en je opvoeding zien.

Emotioneel misbruik komt aan het licht

Tijdens deze volle maan kan eventueel emotioneel misbruik door een ouder of een ander aan het licht komen. Deze persoon stelde zich emotioneel afhankelijk op en wilde je claimen, emotioneel chanteren of manipuleren, uit angst om jou of anderen te verliezen. Het gevolg: je kreeg in je jeugd weinig vrijheid en kon je niet helemaal ontplooien. Nu, als volwassene, mis je een basisveiligheid in jezelf. Mogelijk voelde jij je als kind onvoldoende emotioneel gesteund door je ouders en in de steek gelaten. Het kan ook zijn dat jij je de ouder voelde. Er kunnen patronen zijn ontstaan die nu een negatief effect op de relaties in je leven hebben. Of op je rol als ouder. Tot deze inzichten kun je komen wanneer jij je meer terugtrekt. Of door een goed gesprek met iemand waarbij puzzelstukjes op hun plek vallen.

Identiteitscrisis: je ware zelf terugvinden

Je kunt erachter komen dat je op emotioneel gebied altijd hebt gedaan wat je ouders van je verwachtten. Sociaal wenselijk gedrag en ander aanpassingsgedrag zijn zaken die tijdens deze volle maan jouw aandacht vragen. Je kunt door ervaringen in jouw verleden nu in een identiteitscrisis zitten. Door de invloed van dwergplaneet Vesta ga je naar diepere lagen van je onderbewustzijn. Je kunt onderzoeken welke thema’s er in je jeugd speelden en hoe ze je nu beïnvloeden. Hierbij komen uiteraard emoties los, waarmee je aan de slag gaat. Je wilt je ware zelf terugvinden en leven volgens jouw essentie!

Afstand nemen van relaties

Misschien heb je nu rust en ruimte nodig om zaken te verwerken. Het gevoel dat alles niet meer bij het oude kan blijven, wordt sterker naarmate jij je steeds meer bewust wordt van de destructieve patronen binnen je relaties. Je wilt je niet meer aanpassen en verlangt er mogelijk naar om je los te maken van bepaalde mensen. Je kunt zelfs overwegen om te verhuizen of een korte reis te maken. Gaat dit allemaal niet zo vlot als je wenst? Er kan een remmende werking op dit gebied zijn. Je wordt geconfronteerd met zaken die je eerst mag aankijken en oplossen.

Angst om elkaar te verliezen

Je kunt met je ouders in gesprek gaan over de inzichten die je hebt opgedaan. Maar de kans is groot dat je bang bent om hen te kwetsen en te verliezen. En wanneer je besluit om een tijdje afstand te nemen, kan er bij hen veel angst loskomen. Ze zijn mogelijk bang jou te verliezen of vrezen dat de waarheid boven tafel komt. Je ouders willen misschien alles bij het oude laten of zetten zelfmedelijden in, maar dat is niet meer mogelijk nu jij je bewuster bent van de gebeurtenissen in je jeugd. Het gevoel gemanipuleerd te worden kan veel boosheid oproepen, dat explosief naar buiten komt.

Ook kan het inzicht dat er géén aandacht voor jou was en dat je er niet hebt mogen zijn, veel boze gevoelens veroorzaken. Misschien moesten jullie voor de buitenwereld het ‘perfecte gezin’ zijn, of voelde jij je niet veilig of verstikt. Je ouders hadden mogelijk psychische problemen of leden aan een verslaving. Het is goed om je boosheid toe te laten en te verwerken.

Tweelingzielen: onderdrukte boosheid komt los

Als tweelingziel kun jij je er tijdens de volle maan in Kreeft bewust van worden dat je veiligheid bij de ander zoekt. Of dat jullie moeder-issues op elkaar projecteren. Daardoor ontstaan er mogelijk spanningen tussen jullie. Ook kan er veel aantrek- en afstootgedrag zijn.

Veel boosheid kan loskomen wanneer jij je onderdrukt of in de steek gelaten voelt door je twin. Zo word je aan het denken gezet: heb ik wel genoeg eigenwaarde? En kan ik voldoende mijn grenzen aangeven?

Tweelingzielen die in een karmische relatie zitten, kunnen zich ook onderdrukt voelen door een dominante partner. Je kunt zelfs tot het inzicht komen dat je karmische partner emotioneel misbruik maakt van jou. Wil je hiervan loskomen, dan lukt dit mogelijk niet meteen. Het kan zijn dat er sprake is van schuldgevoel of een verantwoordelijkheidsgevoel voor partner of kinderen. Of je hebt nog geen nieuw huis of te weinig geld, zodat verhuizen nu onmogelijk is.

Het gevoel beperkt te worden door je karmische partner kan veel onderdrukte boosheid oproepen. Dit kan een drijfveer zijn om uiteindelijk knopen door te hakken en voor jezelf te kiezen. Je besluit om meer in je kracht te gaan staan.

Webinar (7 januari): Lichtreis volle maan in Kreeft

Astrologen Karin en Danique Vergeer organiseren op 7 januari 2023 een online Lichtreis vanwege de volle maan in Kreeft. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Ontdek je innerlijke wijsheid en visualiseer 2023 samen met je ziel

Welk pad ga je bewandelen in 2023? Met dit online werkboek ga je terugkijken op het afgelopen jaar en door te luisteren naar de stem van je ziel kun je een heldere visie creëren voor het nieuwe jaar.

Neem de tijd om het oude jaar af te sluiten in dankbaarheid, en ontdek je de zaadjes die in je ziel zijn geplant voor het nieuwe jaar. Bestel de cursus nú voor € 32,50 en ga gelijk aan de slag!

bestel nu

Lees verder:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *