Volle Maan in Maagd 27 februari: relationele spanningen, sterke intuïtie & ingevingen

De Volle Maan op 27 februari staat in het teken Maagd. Minstens zo belangrijk om te vermelden is de hoofdrol voor Venus, die samen met de zon recht tegenover de maan staat in Vissen. “Deze Volle Maan heeft veel invloed op onze (liefdes)relaties én onze financiën,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

De vernieuwende planeet Uranus maakt een mooie verbinding met de Volle Maan. Dankzij Uranus krijg je ingevingen; je intuïtie is sterker.

Venus: spanningen in liefdesleven

De Volle Maan van zaterdag 27 februari staat in Maagd, waarbij de zon in Vissen recht tegenover de maan staat. Een Volle Maan kan een sterke uitwerking hebben op je leven. Een conflict kan ontstaan tussen de eigenschappen van de twee tegengestelde tekens, Maagd en Vissen, én tussen verstand en gevoel. Het is een moment om belangrijke beslissingen te nemen en knopen door te hakken.

Deze Volle Maan heeft veel invloed op onze relaties én onze geldstroom. Dit komt doordat Venus, planeet van de liefde, schoonheid en harmonie, samen met de zon recht tegenover de maan staat. Dit kan voor spanningen zorgen in ons liefdesleven en op het gebied van financiën. Mogelijk wil jij je bevrijden van knellende banden en je eigen weg gaan.

Uranus: verlangen naar vrijheid

Verder maakt de Volle Maan een mooie verbinding met de vernieuwende planeet Uranus. We zijn toe aan vernieuwing en vinden emotionele zekerheid bij vrienden en gelijkgestemden. Maar we kunnen ook verlangen naar vrij zijn en ons afzetten tegen het systeem; tegen verplichtingen, wetten en regels. Doordat je chakra’s bij Volle Maan meer open staan, kun je veel last hebben van ascensie-symptomen: slecht slapen, emotioneel zijn, griepachtige verschijnselen, hoofdpijn, duizeligheid en hartkloppingen.

Maagd: ordelijk, intellectueel en dienstbaar

Tijdens deze Volle Maan kun je proberen een balans te zoeken tussen de eigenschappen van de Maagd en die van de Vissen. De Maagd is doorgaans nuchter, betrouwbaar, bescheiden, ordelijk, praktisch, kritisch en stelt zich graag dienstbaar op. Maagden zijn intellectueel; ze analyseren graag en hebben daarbij veel oog voor details. Soms zijn ze erg perfectionistisch. Meestal geven zij zichzelf niet snel bloot. Gezondheid en orde zijn voor hen belangrijk, dus vind je Maagden vaak in de gezondheidszorg of in een administratieve functie.

Vissen: dromerig, creatief en gevoelig

Tegenover de maan staat de zon in Vissen. Een dromerig teken dat het moeilijk vindt om praktisch bezig te zijn. De Vissen wil graag bezig zijn met creatieve projecten. Ook heeft hij de neiging om zich op te offeren voor een hoger doel. Hij voelt zich vaak niet zo thuis op aarde. Door zijn gevoeligheid kan hij vluchten in een droomwereld of een verslaving. Je kunt je door de Vissen-invloed niet zo geaard, niet zo productief voelen en chaos ervaren in je innerlijke én uiterlijke wereld.

Spanningen rond Volle Maan

Tijdens de Volle Maan staat de zon zoals gezegd samen met Venus in het teken Vissen. Er kan spanning ontstaan in relaties, waarbij een mooie verbinding met Uranus jou helpt om inzicht te krijgen. Je kunt zien wat er precies speelt dankzij astrologie, je intuïtie of psychologisch inzicht. Het gaat trouwens om allerlei soorten relaties, ook de band die jij met jezelf hebt.

Spanningen kunnen ontstaan doordat iemand jaloers is op jouw charmante voorkomen, populariteit of bezittingen. Een persoon kan te kritisch zijn naar jou toe, omdat hij (te veel) op details let en perfectionistisch is. Ook kan het gebeuren dat jij vindt dat de ander te onduidelijk is in wat hij/zij wil en daardoor onrust, chaos en irritaties creëert. Misschien is de ander te dromerig en daardoor niet echt aanwezig, of probeert de ander jou te misleiden en vertelt je intuïtie dat er iets niet klopt. Andersom kan het natuurlijk ook gebeuren.

Verder kunnen er jaloerse gevoelens naar boven komen wanneer jouw leven een rommeltje is en een ander alles netjes op orde heeft. Jij hebt er misschien moeite mee om praktisch aan de slag te gaan, terwijl een ander stapsgewijs zijn of haar doel weet te behalen. In contact met anderen kun je het lastig vinden om je gevoelens te uiten of opbouwende kritiek te geven. Je wordt geconfronteerd met minderwaardigheidsgevoelens die jou belemmeren. Je kunt besluiten om te gaan werken aan het verbeteren van je zelfbeeld.

Angst voor ziekte & behoefte aan een metamorfose

De invloed van de Maagd kan ervoor zorgen dat we wat angstig zijn voor ziektes en besmettingen, waardoor we extra op hygiëne en gezonde voeding letten. Denk ook aan voldoende beweging. Je kunt de behoefte voelen om je lichaam te reinigen. Gezondheidsproblemen kunnen ook aangeven dat er ergens een psychische blokkade zit.

Door Venus heb je mogelijk zin in een metamorfose. Je wilt meer aandacht besteden aan je uiterlijk: door af te vallen, je voedingspatroon te veranderen of door bijvoorbeeld nieuwe kleding en sieraden te kopen. Je kunt ook de inrichting van je huis onder handen willen nemen. Of misschien wil je in een duurzamer huis wonen of in een woongroep.

Sterke intuïtie & groot zelfinzicht

De vernieuwende planeet Uranus maakt een mooie verbinding met de Volle Maan. Door Uranus kun je het over een andere boeg willen gooien: je bent toe aan iets nieuws! Ook krijg je ingevingen dankzij deze planeet. Je intuïtie is sterker, waardoor je zelfinzicht groter wordt. Of je krijgt door een gesprek met bijvoorbeeld een medium of astroloog meer duidelijkheid over je toekomst. Er kan helder worden waaraan je nog mag werken.

Door dit zelfinzicht kan jouw zelfvertrouwen groeien en besluit je mogelijk dat jij je niet meer wilt opofferen in een relatie. Ook kan het zijn dat je als gevolg van grote conflicten een relatie verbreekt en je eigen weg gaat. Het is misschien tijd voor nieuwe contacten, met wie jij een prettigere connectie voelt en graag wilt samenwerken. Uranus kan grillig werken, dus houd rekening met plotselinge veranderingen.

Tweelingzielen & volle maan: verwarring en misleiding

Op tweelingzielen kan deze Volle Maan een heftige uitwerking hebben. Venus, de planeet van de liefde, staat recht tegenover de maan en kan voor spanningen zorgen. Wanneer je (te) veel kritiek hebt op jezelf of last hebt van minderwaardigheidsgevoelens, kun je bang zijn om stappen te zetten. Je wilt misschien met je tweelingziel de ‘perfecte relatie’ opbouwen, maar een laag zelfbeeld, depressieve gevoelens, vluchtgedrag en/of verslavingen kunnen roet in het eten gooien. Het kan ook zijn dat je het moeilijk vindt om in jullie contact het achterste van je tong te laten zien.

Veel misverstanden, misleiding en verwarring kunnen tussen jullie ontstaan. Tweelingzielen kunnen vaag doen of dingen verborgen houden, uit angst om elkaar te verliezen. Diepe emoties op een creatieve manier uiten, kan helpen ze te verwerken. Wat ook bij tweelingzielen kan spelen: bang zijn dat je in het verleden verkeerde dingen hebt gezegd of gedaan, waardoor jouw twin niet bij je zou willen zijn. Met als gevolg dat jij je misschien terugtrekt in een droomwereldje. Een van jullie kan jaloers zijn als er een ander in beeld is, maar ook de partner van jouw tweelingziel kan jaloers zijn.

Venus, als planeet van de schoonheid, kan je stimuleren om jezelf een make-over te geven of om gezonder te gaan leven. Je wilt jezelf aantrekkelijker maken voor jouw tweelingziel. Verder kunnen er veel romantische gevoelens naar boven komen, maar het kan zijn dat het alleen bij (dag)dromen blijft. Je kunt veel fantaseren over je tweelingziel, maar echt in actie komen blijkt moeilijk. Dit kan frustrerend zijn voor de andere twin. Het dagdromen heeft wel een functie: het is een voorbereiding op jullie samenzijn. Ingevingen over jou en je tweelingziel of dromen met een betekenis kunnen veel over jullie relatie vertellen.

Webinar Volle Maan in Maagd 27 februari 2021

Voor de Volle Maan in Maagd organiseren Karin en Danique Vergeer op 27 februari een webinar. De inhoud: een korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een afstandshealing, gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s.

Meedoen aan het webinar? Je kunt je online aanmelden: meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven. 

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *