Volle maan in Maagd 7 maart 2023: vurige energie & schaduwkanten komen aan het licht

De energie van de volle maan in Maagd op 7 maart is opvallend vurig en explosief! Dit komt onder meer door dwergplaneet Nessus, die een heftige invloed op ons heeft. “Hij symboliseert je schaduwkanten en haalt je diepst verdrongen pijn naar boven,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Je vindt nu de motivatie om los te breken, contacten te beëindigen en onafhankelijk te worden. Dit kan heel onverwacht gebeuren!

Onrust hangt in de lucht

De volle maan van dinsdag 7 maart staat in het aardse teken Maagd en recht ertegenover staat de zon in het mystieke teken Vissen. Je kunt de uitwerking van deze maan sterk ervaren. Er ontstaat mogelijk een conflict tussen de eigenschappen van deze twee tegengestelde tekens en spanning tussen gevoel en verstand. Je kunt nu overwegen om belangrijke beslissingen te nemen en werkelijk knopen doorhakken.

Over het algemeen is de Maagd een rustig, bescheiden en aards teken. Toch wordt het een pittige maan, waarbij veel boosheid kan loskomen. Dit komt doordat de vurige planeet Mars een zogenaamd T-vierkant met de zon en de maan maakt. En dan staat de asteroïde Nessus ook nog eens recht tegenover de maan, wat heftigheid met zich meebrengt. Ook kan de vernieuwende planeet Uranus voor onrust zorgen. De drang naar vrijheid is nu groot. Je voelt dat er veranderingen moeten komen.

Ascentie-klachten tijdens volle maan

Je chakra’s staan bij volle maan meer open dan anders. Het gevolg: je kunt veel last hebben van ascentie-symptomen zoals slecht slapen, emotioneel zijn, griepachtige verschijnselen, hoofdpijn, duizeligheid en hartkloppingen. Ook kun je nu makkelijk een verwonding aan je hoofd krijgen of je hoofd stoten. Dit zijn tekenen dat je even niet verder kunt en aandacht mag schenken aan wat er diep vanbinnen bij jou speelt.

Dit merk je van de Maagd-invloed

Tijdens deze volle maan word je uitgedaagd om een balans te vinden tussen de eigenschappen van de Maagd en die van de Vissen. Maagden zijn doorgaans nuchter, betrouwbaar, bescheiden, ordelijk en praktisch. Ze zijn intellectueel, analyseren graag, hebben een kritische blik en oog voor detail. Wel hebben ze de neiging om perfectionistisch te zijn. Meestal geven Maagden zichzelf niet snel bloot; ze blijven liever op de achtergrond. Gezondheid en hygiëne zijn belangrijk voor hen, dus vind je Maagden vaak in de gezondheidszorg of in een administratieve functie. Ze stellen zich graag dienstbaar op.

Zo voelt de dromerige Vissen-energie

Tegenover de maan staat de zon in Vissen. Dit teken vindt het wat moeilijker dan de Maagd om praktisch bezig te zijn. Dit komt door z’n dromerige aard. Vissen willen graag bezig zijn met een hoger doel of een creatief project, waarin ze zichzelf helemaal kunnen verliezen. Ook zijn ze geneigd om zich op te offeren. Vissen vluchten soms in een droomwereld of een verslaving, omdat ze zo gevoelig zijn en zich niet thuis voelen op aarde.

Maar niet vooruitkomen…

Het kan tijdens de volle maan in Maagd moeilijk zijn om productief en praktisch bezig te zijn. De kans is groot dat je chaos en onrust ervaart in je innerlijke én uiterlijke wereld. Het is bijna lente en mogelijk wil jij je huis schoonmaken en opruimen. Of je wilt sporten, op je voeding letten en je lichaam detoxen. Maar je merkt dat je onrustig en ongeduldig bent; je hebt het gevoel niet verder te kunnen. Of je wenst een verandering of wilt je inzetten voor het welzijn van anderen, maar bent in de war over wat je intuïtie jou ingeeft. Is het wel realistisch wat je wilt of een illusie?

Mogelijk probeer jij je wensen op een rijtje te zetten, maar lukt het niet om alles te ordenen. Je springt van de hak op de tak of bent snel afgeleid. Ook kan de nodige boosheid jou in de weg zitten: over seksueel misbruik, machtsmisbruik of over het vastzitten in een situatie. Je weet even niet wat waar is en wat niet. En wat is nu juist om te doen? Het kan jou frustreren dat je voor je gevoel niet verder kunt.

De schadelijke uitwerking van dwergplaneet Nessus

Recht tegenover de volle maan staat de dwergplaneet Nessus, wat een nare, toxische uitwerking op jou kan hebben. Nessus is in de mythologie een centaur die een gemene, giftige kant heeft. Deze asteroïde symboliseert dan ook onze schaduwkanten. Hij haalt onze diepst verdrongen pijn naar boven, maar kan ook spelen met de zwakke kant van anderen.

Nu deze dwergplaneet in het teken Vissen staat, kan dit betekenen dat je misleid wordt. Iemand zaaide verwarring of voerde een gemeen plan uit. Jij had steeds het gevoel dat het aan jou lag; je gaf jezelf de schuld van wat misging. Ook kan er seksueel misbruik hebben plaatsgevonden. Je ervaart nu veel onzekerheid en verwarring: is het wel écht gebeurd? Of er is bijvoorbeeld misbruik gemaakt van jouw goedheid of mediamieke gaven. Verder kunnen anderen flink over je grenzen zijn gegaan. De meestal bescheiden Maagd wordt nu uitgedaagd om flink voor zichzelf op te komen en assertief te zijn. Je kunt nu behoorlijk boos worden.

Voor jezelf opkomen

Het kan nog eens extra een uitdaging zijn om voor jezelf op te komen wanneer je snel over je heen laat lopen. Of wanneer jij je onzeker voelt of weinig eigenwaarde hebt. Het teken Maagd laat nu eenmaal niet het achterste van zijn tong zien. Het kan zijn dat jij het gevoel hebt dat je het niet goed genoeg doet. Daarnaast kun je invoelend zijn en gauw mededogen of medelijden met anderen hebben, waardoor ze makkelijk misbruik van je maken en over je grenzen gaan.

Ook kun je toxische mensen om je heen hebben. Ze roddelen bijvoorbeeld over jou of vertellen onwaarheden. Door het T-vierkant met de vurige planeet Mars kom je snel onder druk te staan en kan boosheid dus explosief naar buiten komen. De situatie of relatie maakt dat jij je mond wel open moet trekken: je zegt waar het op staat. Je vindt nu de motivatie om los te breken, contacten te beëindigen en onafhankelijk te worden. Dit kan onverwacht gebeuren!

Hulp van Uranus: plotselinge inzichten

Uranus maakt een mooie verbinding met de volle maan en gaat ons een handje helpen. De planeet kan ervoor zorgen dat de spanning zo hoog oploopt dat je in opstand wilt komen. Je intuïtie is nu sterk voelbaar en inzichten kunnen plotseling tot je komen. Ook worden verborgen drijfveren van anderen duidelijk. Je ziet bijvoorbeeld dat iemand jaloers op je is of jou als bedreiging of concurrent ziet. Dankzij onverwachte gebeurtenissen komen er zaken aan het licht. Je kunt plotseling besluiten om voor een andere weg te kiezen.

Waar zitten jouw emotionele blokkades?

De planeten Venus, Jupiter, Cheiron en Vesta staan samen in het vurige teken Ram. Hierdoor kun je nu zeer gemotiveerd zijn om aan je spirituele ontwikkeling te werken. Zelfreflectie of een gesprek met een wijs persoon helpt jou om in te zien waar jouw emotionele blokkades zitten en welke belemmerende overtuigingen je hebt.

Je komt bijvoorbeeld tot het besef dat je nog veel boosheid te verwerken hebt: uit het verleden of uit vorige levens. Het gaat om momenten waarop jij je onderdrukt en machteloos voelde. Ook kan het zijn dat jij niet gezien werd en geen bestaansrecht had. Naasten liepen over jou heen, begrepen je gevoeligheid niet en jij voelde je dus het zwarte schaap van de familie. Ook zijn er mogelijk belemmerende gevoelens en gedachten over seksualiteit.

Wanneer je ontdekt dat giftige personen en oude familiepatronen je functioneren en relaties beïnvloeden, maak jij je hier mogelijk van los. Je wilt herontdekken wie je in essentie bent en leven volgens jouw eigen waarheid.

Gezondheidsklachten en trauma’s

Heb je gezondheidsklachten? Of last van een verslaving? Het kan een aanwijzing zijn dat je nog onverwerkte blokkades hebt. Het is misschien nodig om je lichaam te reinigen of je voeding aan te passen, zodat blokkades makkelijker aan het licht komen. Een voorbeeld: problemen aan de luchtwegen kunnen veroorzaakt worden door luchtvervuiling en door het onderdrukken van verdriet. Een alternatieve therapie kan helpen om trauma’s te verwerken.

De grote uitdaging voor tweelingzielen

Als tweelingziel ervaar je rond de volle maan in Maagd waarschijnlijk veel verschillende emoties. Je kunt in de relatie met je twin, een karmische partner of je familie het gevoel hebben onderdrukt te worden. Misschien voel jij je niet serieus genomen en word je nu uitgedaagd om meer voor jezelf op te komen. Dit kan moeilijk zijn wanneer je onzeker bent of veel zelfkritiek hebt. Je durft je mogelijk niet goed uit te spreken uit angst om afgewezen te worden.

Daarnaast kun je als tweelingziel veel verwarring ervaren: wat is nu waar en wat niet? De gevoelens en gedachten die je twin en jij van elkaar overnemen, maken de situatie nog ingewikkelder. Je kunt analyseren wat er nu precies speelt.

Luister naar je intuïtie

Wanneer de maat vol is, kan boosheid nu explosief naar buiten komen. Dit stimuleert tweelingzielen om onafhankelijk te worden. Het kan ook betekenen dat jullie een tijdje los van elkaar verder gaan of willen loskomen van een karmische partner of verstikkende familiebanden.

Gesprekken met bijvoorbeeld een coach of spiritueel leraar kunnen duidelijk maken welke stappen er nu gezet mogen worden, zodat jullie je verder kunnen ontwikkelen. Ook kan jullie steeds sterker wordende intuïtie hierin een belangrijke rol spelen. Je hebt mogelijk het gevoel dat je dichter bij jezelf wilt blijven en beter naar je eigen behoeften wilt luisteren. Je volgt steeds meer je hart en je voelt dat je op de juiste weg zit!

Webinar (7 maart): Lichtreis volle maan in Maagd

Astrologen Karin en Danique Vergeer organiseren op 7 maart 2023 een online Lichtreis vanwege de volle maan in Maagd.

Meer informatie vind je hier..

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Boekentip: Leven met de maan 

Lees meer over hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen. Je leert ook hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Wil jij je verbinden met de maan? Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending of koop het e-book.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *