Volle maan in Ram 20 oktober: emoties onderdrukken & wijze mensen ontmoeten

De volle maan in Ram op 20 oktober laat zich makkelijk samenvatten: het wordt vurig! Denk aan een explosieve cocktail van irritaties, angsten en frustraties… “Tijdens deze volle maan is het erg belangrijk dat je niet impulsief reageert, maar dat je onderzoekt welke gevoelens je niet wilt ervaren. Anders is de kans groot dat je mensen verliest die je dierbaar zijn,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Geluksplaneet Jupiter helpt ons een handje: hij zorgt ervoor dat de juiste, wijze mensen op ons pad komen.

Een nieuwe start maken en knopen doorhakken

Tijdens een volle maan staan de maan en de zon recht tegenover elkaar in tegenovergestelde astrologische tekens. Op woensdag 20 oktober zijn dat de Ram en de Weegschaal. Dit creëert spanning tussen de eigenschappen van deze twee tekens en een conflict tussen gevoel en verstand.

Deze strijd wordt nog eens versterkt door de vele getallen 1 en 2 in 20-10-2021. Het getal 1 staat voor de zon, het mannelijke, en het getal 2 voor de maan, het vrouwelijke. Wat je denkt en voelt, zal extra aandacht van jou vragen. Je kunt het gevoel hebben dat je niet veel geduld hebt. Je wilt een nieuwe start maken, knopen doorhakken en aan de slag gaan. En je verlangt naar meer vrijheid en avontuur in je leven.

Hoofdpijn en koorts tijdens volle maan

De volle maan staat samen met de dwergplaneet Eris en maakt een zogenaamd ‘vierkant’ met Pluto. Hierdoor kun je emoties heel intens ervaren. Bovendien staat de planeet Mars recht tegenover de volle maan, wat maakt dat jouw ego sterker naar voren komt. Je daadkracht wordt groter! En dan maakt Jupiter ook nog eens een mooie verbinding met de maan, waardoor je meer opkomt voor rechtvaardigheid en voor waar jij in gelooft. Veel boosheid kan loskomen, wat mogelijk tot een tweedeling leidt die is terug te zien in de maatschappij. Kortom, het wordt een vurige volle maan!

De uitwerking van de volle maan is al enkele dagen ervoor en enkele dagen erna voelbaar. Hoe gevoeliger je bent, hoe eerder en hoe langer je de energie ervaart. Je kunt rond de volle maan in Ram veel last hebben van ascensie-verschijnselen zoals slecht slapen, onrust, emotioneel zijn, griepachtige klachten, duizeligheid, slechte concentratie of vermoeidheid. Omdat het hoofd bij het teken Ram hoort, kun je te maken hebben met hoofdpijn, koorts of verwondingen aan je hoofd.

Ram-invloed: impulsief en daadkrachtig

Tijdens deze volle maan is de Ram-invloed sterk. De maan in Ram kan betekenen dat je een drang hebt naar onafhankelijkheid, snel in actie komt en moeilijk innerlijke rust vindt. Je bent recht door zee en impulsief. Door jouw enthousiasme gaan anderen makkelijk mee in jouw plannen. Ook kun je ongeduldig zijn; je houdt geen rekening met anderen. Confrontaties ga je niet snel uit de weg. De behoefte aan actie is groot, want je houdt niet van stilstand. Steeds heb je nieuwe uitdagingen nodig. Ook kun je de drang voelen om je te laten gelden. Je houdt wel van een beetje competitie en krachtmeting.

Weegschaal-invloed: diplomatiek en vredelievend

De Weegschaal, waar de zon in staat, vormt een tegenpool van de Ram. Een teken dat veel diplomatieker is en graag harmonie om zich heen wil. Het wikt en weegt voordat het tot een beslissing komt. De Weegschaal handelt juist niet impulsief en kan daardoor besluiteloos overkomen. In ruzies is hij de bemiddelaar. Hij bekijkt de situatie vanuit diverse invalshoeken, gaat conflicten liever uit de weg en wil de lieve vrede bewaren. Terwijl de Ram een echte individualist is, heeft de Weegschaal een voorkeur voor samenwerken.

Doordat je rond deze volle maan keuzes voor jezelf wilt maken, kan het nu moeilijk zijn om de harmonie te bewaren. De kans is groot dat je vastberaden bent en zeker bent van je besluit. Er zijn geen twijfels meer.

Diepe emoties onderdrukken tijdens de volle maan

De volle maan staat samen met Eris, de tweespalt veroorzakende dwergplaneet, en maakt een zogenaamd ‘spanningsaspect’ met Pluto. Hierdoor kan een scheiding ontstaan tussen jou en anderen als je keuzes voor jezelf wilt maken. Deze tweedeling, angst en machtsstrijd zijn terug te zien in de maatschappij. Je ervaart een innerlijk conflict of een machtsstrijd met iemand anders. Diepgewortelde emoties zoals angsten kunnen naar boven komen. We worden min of meer gedwongen om ze los te laten, zodat we een ware transformatie kunnen doormaken.

Maar tijdens de volle maan in Ram kunnen we ons verzetten tegen deze diepe emoties. Mogelijk wil je al deze angsten niet voelen. Je kunt geneigd zijn om ze te onderdrukken door veel bezig te zijn, hard te werken, jezelf te overschreeuwen of macht uit te oefenen over een ander.

We kunnen mensen afstoten door geïrriteerd en boos te reageren, waardoor er een verwijdering kan ontstaan tussen jou en anderen. Dit kan vervolgens weer angst oproepen om een ander, en daarmee een bepaalde zekerheid, te verliezen. Misschien ben je bang dat degene niet meer voor je klaar staat, terwijl je juist nu steun nodig hebt. Of je bent bang voor verlies van financiële ondersteuning.

Tijdens deze volle maan is het erg belangrijk dat je niet impulsief en geïrriteerd reageert, maar dat je onderzoekt welke gevoelens je niet wilt ervaren en waar je precies door getriggerd raakt. Anders is de kans groot dat we mensen verliezen die ons dierbaar zijn. Je kunt meer rust en acceptatie voelen wanneer je situaties van diverse kanten bekijkt en meer in contact komt met jezelf en je emoties.

Ongeduldig als een Ram

Tijdens de volle maan in Ram kun je je erg ongeduldig voelen. In het bijzonder wanneer een ander niet eerlijk is naar zichzelf, het transformatieproces (nog) niet aangaat en jij voelt dat je zo niet langer in contact kunt en wilt zijn met die persoon. Je hebt misschien geen zin meer om te wachten totdat hij of zij in actie komt en positieve veranderingen doorvoert.

De ander kan worden verlamd door angst. Maar hij of zij kan ook tijdsdruk ervaren wanneer jij laat weten het contact te willen verbreken als er geen positieve ontwikkelingen plaatsvinden. Wanneer er ook nog dominant, dwingend of egocentrisch gedrag bij komt kijken, kan er (tijdelijk) een verwijdering ontstaan. Zo kan ieder in zijn eigen tempo oude emoties en destructieve patronen loslaten.

Spanning op werkgebied

Ook op werkgebied kan er sprake zijn van spanning. Je kunt twijfelachtig zijn; soms duurt het lang voordat je een weloverwogen beslissing neemt. Het kan ook zijn dat je geen leiding durft te nemen. Dit leidt tot ongeduld en irritaties bij anderen. Ze kunnen zelfs afhaken. Potentiële klanten kunnen naar de concurrent stappen. Op werkgebied kan je besluiteloosheid dus ongunstig uitpakken. Minderwaardigheidsgevoelens kunnen naar boven komen.

Je voelt je niet vaardig, zelfstandig of daadkrachtig genoeg en durft daardoor geen besluiten te nemen. De gevoelens die jou dwarszitten en de frustratie die erbij komt kijken, kunnen een motivatie zijn om zaken anders aan te pakken. Om weer de leiding te nemen: over je werk en je leven.

Geluk komt naar je toe

Gelukkig maakt Jupiter, de geluksplaneet, een mooie verbinding met de volle maan in Ram. Hij zorgt er onder meer voor dat de juiste, wijze mensen op ons pad komen. Zij helpen ons om meer inzicht te krijgen in onszelf en om bepaalde patronen, die ons niet meer dienen, te doorbreken.

We kunnen leren om meer naar onze intuïtie te luisteren en out of the box te denken. Er kunnen geniale oplossingen komen voor de problemen die we tijdens deze volle maan ervaren. Hierbij kun je gebruik maken van spiritualiteit, alternatieve therapieën of astrologie.

Jupiter verlegt de focus naar binnen – in plaats van steeds bezig te zijn met wat er buiten, om ons heen, gebeurt. Hij zorgt ervoor dat we de antwoorden in onszelf vinden, om er vervolgens op een positieve manier naar te handelen.

Tweelingzielen: angst in de ogen kijken

Als tweelingzielen kunnen jullie een druk ervaren om een transformatie door te maken, omdat je anders de ander verliest. Het geduld van de ene twin kan namelijk op zijn. Velen van jullie kunnen hierdoor het gevoel hebben: het is nu of nooit…

Wanneer je in een karmische relatie zit, kun je het moeilijk vinden om de balans te vinden tussen aandacht voor je karmische partner en je tweelingziel. Dit kan de nodige stress met zich meebrengen. Het wordt moeilijker om iedereen tevreden te houden. Er kan zelfs vanuit de karmische partner óf de tweelingziel gevraagd worden om een keuze te maken. Je wordt zo uitgedaagd om de angst om zekerheid te verliezen, los te laten. Wanneer je geen stappen zet, kun je bang zijn om uiteindelijk in je eentje te eindigen.

Wanneer de maat vol is, kan de ene tweelingziel besluiten om afstand te nemen. Deze afstand is soms nodig om ruimte te maken voor het verwerken van oude emoties en de balans in jezelf terug te vinden. Plotselinge inzichten in jezelf en de raad van een wijzer of ouder persoon kunnen je hierbij helpen. Jullie kunnen meer openstaan voor spiritualiteit en astrologie, je bewustzijn verruimen en je proces beter begrijpen. Wanneer jullie veel emoties hebben losgelaten en een transformatie hebben doorgemaakt, kunnen jullie  langzaamaan weer toenadering tot elkaar zoeken.

Webinar 20 oktober: Lichtreis volle maan in Ram

Karin en Danique Vergeer organiseren op 20 oktober een online Lichtreis voor de volle maan in Ram. De inhoud: een korte lezing over de uitwerking van deze dag, een geleide meditatie en een krachtige afstandshealing, gericht op het transformeren van onverwerkte trauma’s.

Meedoen aan het webinar? Je kunt je online aanmelden: meer informatie vind je in het event op Inspirerend leven.

Wil je leren hoe je dagelijks met de maanstanden kunt leven? Hoe je je kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen? Hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken?

Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com voor € 22,50 met gratis verzending.

bestel nu

Lees ook deze artikelen over de volle maan:

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *