Volle maan in Schorpioen 24 april 2024: dubbele getallen en spiritueel groeien

De volle maan van 24 april 2024 zorgt voor een diepgaande reis door het teken Schorpioen. Ontdek de intense emoties, transformerende energieën en innerlijke conflicten die deze krachtige astrologische gebeurtenis met zich meebrengt. ”Leer hoe je jouw intuïtie kunt omarmen en controle kunt loslaten om diepe transformaties te ervaren te midden van onrustige tijden,” zeggen astrologische Karin en Danique Vergeer.

Deze volle maan kan jou echter stimuleren om deze diepgewortelde emoties juist te doorvoelen, zodat je een transformatie doormaakt. Dit kan dus een innerlijk conflict tussen jouw gevoel en verstand veroorzaken.

In het kort: dit doet de volle maan van 24 april 2024 met jou

Deze volle maan staat in het transformerende teken Schorpioen. Recht ertegenover in Stier staat de zon. Deze twee astrologische tekens liggen tegenover elkaar en kunnen een innerlijk conflict tussen gevoel en verstand veroorzaken. De maan symboliseert het vrouwelijke en de zon het mannelijke.

De uitwerking van deze volle maan kan intens zijn en diepe emoties losmaken. Dat komt ook door een spanningsaspect met Pluto, de heerser van de Schorpioen. Je kunt zelfs even in een crisis terechtkomen, maar die zal een transformerende uitwerking hebben.

Je wordt uitgedaagd om meer je intuïtie te volgen. Vooral op relaties zal deze volle maan veel impact hebben, want Juno, de dwergplaneet die over het huwelijk en jouw tweelingziel heerst, maakt een mooi aspect met de volle maan. Je kunt kritische gesprekken voeren met je partner of tweelingziel, die tot veel inzichten leiden. Jullie kunnen samen de diepte ingaan.

Last van ascentie-klachten?

Tijdens de volle maan kan je veel last hebben van ascensie-symptomen, zoals je onrustig voelen, slecht slapen, hoofdpijn en veel dromen. Ook heb je misschien wel hartkloppingen of ben je erg vermoeid en duizelig.

Je kunt ook gevoeliger zijn voor prikkels van buitenaf. Jouw chakra’s staan meer open, doordat er veel trillingsverhogingen plaatsvinden. Luister daarom goed naar je lichaam en neem voldoende rust, wanneer je dat nodig hebt.

Betekenis dubbele getallen: 2 en 4 in de datum

Op de dag van de volle maan komen de getallen 2 en 4 driemaal voor in de datumnotatie. Het getal 2 hoort bij de maan en staat voor de moederfiguur, ons gevoelsleven en onze intuïtie. Het zal de uitwerking van deze volle maan versterken. Emoties kunnen explosief naar buiten komen.

Het getal 4 hoort bij Uranus, de planeet van revolutie en vernieuwing die je aanmoedigt je eigen unieke weg te volgen. Onverwachte gebeurtenissen kunnen plaatsvinden. Je kunt een berichtje krijgen of er wordt plotseling een contact verbroken. Er kan veel onrust zijn en mensen kunnen in opstand komen. Er hangt veel spanning in de lucht tijdens deze volle maan!

De Schorpioen-energie is heftig!

De maan staat in Schorpioen. Dit is een mysterieus en emotioneel teken: intens voelend en diepzinnig. Schorpioenen hebben een krachtige persoonlijkheid. Om hun gevoeligheid te beschermen en emotionele veiligheid te creëren kunnen ze een muur om zich heen bouwen.

Ze houden wat er in hen omgaat liever verborgen. Door controle uit te oefenen op hun omgeving proberen ze te voorkomen dat diepliggende angsten naar boven komen en zij gekwetst worden. Het gaat bijvoorbeeld om verlatings- of bindingsangst of angst voor ziektes of de dood.

Is de Schorpioen eenmaal gekwetst, dan kan hij dat maar moeilijk vergeten. Hij reageert met boosheid of woede en kan zelfs wraakzuchtig zijn. De invloed van Schorpioen biedt je de kans om diepe transformaties door te maken en spiritueel te groeien. Verder horen ook seksualiteit, macht, de dood, recherchewerk en criminaliteit (de onderwereld) bij dit teken.

De impact van Stier op jou

De Stier, waar de zon in staat, is daarentegen een aards teken en creëert veiligheid door zijn financiën en bezit op orde te hebben en alles bij het oude te houden. Stieren zijn wat bedachtzamer en zetten niet zo snel nieuwe stappen.

Ze zijn ook erg geduldig, maar wanneer hun grens is bereikt, kunnen ze heel boos worden en vernietigend werken. Ze hebben veel liefde voor dieren en de natuur en zijn creatief aangelegd. Een overeenkomst is dat beide tekens bezitterig en jaloers kunnen zijn.

Volle maan in Schorpioen: blokkades en controle loslaten

Oude onverwerkte pijn komt naar boven

Deze volle maan kan veel ‘donkere’ thema’s naar boven halen. Dit kan te maken hebben met misbruik, criminaliteit, persoonlijkheidsproblematieken, zwarte magie en entiteiten die je tot last zijn, maar ook met de dood, ziekten of bijna-doodervaringen.

Misschien heb je te maken gehad met obsessief gedrag en jaloezie (van de ander). Emoties uit jouw verleden die hiermee verband houden en nog niet goed verwerkt zijn, kunnen door de gebeurtenissen van nu getriggerd worden. Je mag deze onverwerkte emotionele blokkades onder ogen komen om ze beter te verwerken.

Tegenstrijdigheden en innerlijke conflicten

Doordat Pluto in Waterman staat, kan je de neiging hebben om de naar boven emoties te beredeneren in plaats van ze te voelen. Je komt dan eigenlijk niet goed bij jouw gevoel en dat kan extra spanning geven in je lichaam en in relaties met anderen.

Deze volle maan kan jou echter stimuleren om deze diepgewortelde emoties juist te doorvoelen, zodat je een transformatie doormaakt. Dit kan dus een innerlijk conflict tussen jouw gevoel en verstand veroorzaken.

Wat zegt jouw intuïtie?

Pluto is een planeet die een groep mensen in beweging zet. Ook dan kun je op zoek zijn naar zekerheid door je bij een groep te voegen. Dit kan een (alternatieve) woongroep zijn, maar je kunt ook gaan samenwerken met collega’s of heel hecht zijn met je familie.

Wanneer je echter niet meer op een lijn zit met anderen, kun je je eigen weg willen gaan. Ondanks angsten die dan opspelen, is het goed om je intuïtie te volgen. Wandelen in de natuur en observeren wat dieren, bloemen en planten je proberen te spiegelen, geven jou boodschappen over de beslissing die je mag nemen. Ook het luisteren naar boodschappen via liedjes die je in je hoofd of buitenshuis hoort, kan jou helpen om dichterbij je gevoel te komen.

Controle loslaten

Ook kun je rond deze volle maan geconfronteerd worden met het gevoel dat je een zekere controle wilt uitoefenen over anderen. Dit kan de vorm aannemen van manipulatie en psychologische spelletjes.

Misschien wil je ook de ander in zijn of haar waarde laten en de controle juist loslaten. Of is de situatie omgedraaid en probeert de ander controle te hebben over jou. In deze situaties kunnen er flink wat spanningen ontstaan. Vooral wanneer de ander zich wil losmaken van jou of andersom en je geen controle lijkt te hebben.

Onder invloed van Mercurius, die een dag na de volle maan weer direct gaat lopen, kunnen er conflicten ontstaan en kunnen er rake dingen gezegd worden. Je neemt geen blad meer voor de mond. Dit kan gunstig uitpakken wanneer het veel helderheid brengt. Ook kun je je beseffen dat je anderen niet kunt vasthouden en manipuleren. Dan mag je onderzoeken waar het destructieve gedrag vandaan kwam.

Tweelingzielen en de volle maan

Omdat Juno een mooi aspect maakt met de volle maan, heeft deze volle maan extra veel invloed op tweelingzielen en huwelijken. Jij en je partner of tweelingziel kunnen veel gesprekken met elkaar hebben over wat er precies speelt tussen jullie.

Jullie kijken kritisch naar elkaars gedrag. Er kunnen dan ook flink wat irritaties en ruzies ontstaan. Maar dit gaat opheldering geven in de belevingswereld van de ander en jullie leren beter met elkaar om te gaan. Of er wordt duidelijk dat het contact beter verbroken kan worden en de relatie hier eindigt.

Tweelingzielen kunnen rond deze volle maan veel aantrek- en afstootgedrag vertonen. En kunnen er veel intense emoties naar de oppervlakte komen. De één kan moeite hebben met het voelen van diepere gevoelens en niet de diepte in willen gaan.

Het hart en het verstand komen moeilijk op één lijn en hierdoor kunnen ze met de gedachte spelen om de relatie te verbreken, vooral als er een karmische partner bij betrokken is. Ook bindingsangst kan duidelijker naar voren komen, net als de angst om elkaar te verliezen, waardoor manipulatief gedrag, machtsspelletjes en obsessief gedrag erger worden.

Tweelingzielen die niet in contact zijn met elkaar kunnen erachter komen dat de ander wellicht last heeft van een persoonlijkheidsproblematiek. Je kunt er moeite mee hebben dit te begrijpen. Wat speelt er precies tussen jou en je tweelingziel?

Veel emoties komen hierdoor naar boven en ook in deze situatie kun je moeite hebben om ze toe te laten. Het gevoel dat jouw veilige haven wegvalt kan zwaar vallen. Je kunt uiteindelijk beseffen dat je naar je intuïtie mag luisteren, dat jij je los mag maken van je tweelingziel en je eigen unieke pad mag volgen.

Webinar 24 april 2024: Lichtreis volle maan in Schorpioen

Astrologen Karin en Danique Vergeer organiseren op woensdag 24 april 2024 een online Lichtreis vanwege de volle maan in Schorpioen.

Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

De maan als jouw spirituele gids

De maan als jouw spirituele gids

  • Volg nu de nieuwste online cursus ‘De maan als jouw spirituele gids.
  • Leer alles over de invloed van de maan op jouw horoscoop én hoe je de toekomst kunt voorspellen met behulp van de maan.

Bekijk deze cursus

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online

Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *