Volle maan in Steenbok (3 juli 2023): remmende energie & bijzondere dromen en ingevingen

De volle maan in Steenbok op 3 juli geeft ons het gevoel dat we niet vooruitkomen. Alsof je vastzit in een situatie. En dan lijkt het ook nog eens of Mercurius retrograde loopt! Houd dus rekening met chaos en miscommunicatie. “Door de Mercurius-invloed is het goed mogelijk dat je nu veel piekert en niet weet wat je levensdoel is,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Rond deze volle maan wil je in relaties en in je carrière groeien. Je kunt je verantwoordelijk voelen voor je gezin en een balans tussen werk en privé-leven zoeken.

De vader en moeder in jouw leven

De volle maan staat op maandag 3 juli in Steenbok en recht ertegenover is de zon in Kreeft. Je gaat nu op zoek naar een balans tussen deze tegengestelde astrologische tekens. De Steenbok is serieus, heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel en staat voor de vaderfiguur; de Kreeft is wat emotioneler en geeft de moederfiguur in je leven aan. Dit zoeken naar een evenwicht kan tot veel innerlijke conflicten leiden. Ook kun je een strijd tussen gevoel en verstand ervaren. Dit alles beïnvloedt jouw emoties flink en er vinden veel veranderingen in jouw bewustzijn plaats.

Last van ascentie-klachten tijdens volle maan

Door de volle maan hebben velen last van ascentie-klachten. Enkele opvallende symptomen zijn: je onrustig en emotioneel voelen, slecht slapen en veel dromen, hoofdpijn, griepachtige verschijnselen, hartkloppingen, vermoeidheid en duizeligheid. Je kunt gevoeliger voor prikkels van buitenaf zijn. Jouw chakra’s staan nu namelijk meer open doordat er veel trillingsverhogingen plaatsvinden. Ascentie-klachten kun je al enkele dagen vóór en enkele dagen na de volle maan voelen.

Zo voel je de serieuze Steenbok-energie

Met de volle maan in Steenbok wil je veiligheid in jouw leven inbouwen. Hoe? Je richt je op je maatschappelijke carrière. Steenbokken zijn plichtsgetrouwe en harde werkers met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ze nemen afstand van hun emoties; ze houden zich liever met serieuze en aardse zaken bezig. Ze zijn daardoor vaak een rots in de branding voor anderen. De Steenbok vertegenwoordigt de vaderfiguur.

Pijn uit je jeugd komt omhoog

Je wilt rond deze volle maan in relaties en in je carrière groeien. Je kunt je verantwoordelijk voelen voor je gezin en een balans tussen werk en privé-leven zoeken. Het kan zijn dat je hard werkt en weinig tijd voor vrienden en familie maakt. Misschien zoek je afleiding en wil je niet echt emotioneel betrokken bij jouw omgeving zijn. Je houdt liever afstand, zodat jij emoties niet hoeft te voelen en de realiteit niet onder ogen hoeft te zien.

Toch kunnen zich situaties voordoen die oude pijn uit je jeugd of uit vorige levens triggeren. Minderwaardigheids- en schuldgevoelens en depressies kunnen naar boven komen. Ook heb je mogelijk bijzondere dromen, visioenen en ingevingen over wat er in het verleden is gebeurd. Hierdoor zit je veel in je hoofd. Je probeert om deze ingevingen en gevoelens een plekje te geven.

Mercurius: chaos en miscommunicatie

De planeet Mercurius staat recht tegenover de volle maan in Steenbok. Het kan aanvoelen alsof Mercurius retrograde loopt: je kunt even niet verder… Wat kun je allemaal verwachten? Afspraken of (vlieg)reizen gaan niet door of lopen vertraging op. Miscommunicatie. Een stagnatie in de handel, zoals de verkoop en bouw van huizen. Problemen met telefoons en computers.

Verder kan er afstand tot kennissen, vrienden of familieleden ontstaan. Ook is het mogelijk dat jij je door de invloed van Mercurius verveeld voelt en veel piekert. Je kunt misschien je levensdoel niet vinden en weet niet welke richting je op wilt. Het kan een aanwijzing zijn dat er aandacht voor diepe onverwerkte emoties mag komen. Of er worden nu karmische situaties afgerond en pas daarna kun je verder. Schrijven kan je helpen bij het verwerkingsproces: schrijf gebeurtenissen uit jouw jeugd van je af.

Eerste hulp bij emotionele pijn: de helende werking van schrijven

Beperkingen overwinnen

Je kunt enthousiast en optimistisch zijn: je wilt je werkzaamheden uitbreiden. Maar het is ook goed mogelijk dat jij je rond de volle maan in Steenbok beperkt voelt. Je zit bijvoorbeeld vast in een situatie en weet niet hoe je eruit kunt komen. Of je wilt vaker met je gezin, familie of vrienden samen zijn en tradities in stand houden, maar door de fysieke afstand of beperkte financiële middelen moet je deze plannen even loslaten. Het missen van je dierbaren kan veel verdriet losmaken.

Maar de beperking kan je ook stimuleren om creatieve oplossingen te verzinnen en je leven op een andere manier vorm te geven. Haal je bijvoorbeeld wel genoeg voldoening uit je werk? Je kunt een betere financiële situatie aantrekken, waardoor je meer vrijheid in je leven kunt creëren.

Geluksplaneet Jupiter helpt jou een handje

Wanneer je veranderingen wilt, kun je zoals gezegd een remmende werking ervaren. En tijdsdruk. Je wilt bijvoorbeeld ouder van een kind worden, maar je leeftijd werkt niet mee of je kunt de juiste partner niet vinden. Of je wilt graag naar het buitenland verhuizen, maar je draagt de zorg voor ouders of kinderen of hebt nu onvoldoende financiële middelen. Je bent bang dat je straks te oud bent om nog te gaan. Of je hebt last van minderwaardigheidsgevoelens, waardoor je moeite hebt om in je kracht te komen.

Gelukkig helpt de Jupiter-invloed jou een handje! Een wijs persoon of spiritueel leraar kan op je pad komen en jou de kracht geven om toch veranderingen door te voeren. Je ziet in dat jouw huidige situatie symbool staat voor het proces waar je in zit. Dit kan je helpen om duidelijk te krijgen waaraan jij je aandacht mag besteden, zodat je uiteindelijk jouw droomleven kunt creëren.

Tweelingzielen triggeren elkaar

Voor tweelingzielen kan de volle maan in Steenbok emotioneel zijn. De gesprekken die jij met je tweelingziel wilt voeren, kunnen een sterke emotionele lading hebben. Net als de berichten die je voor jouw twin op social media plaatst. Je hebt misschien moeite om je voor hem of haar open te stellen doordat jij je minderwaardig voelt. Je merkt dat je verleden, je opvoeding, bepaalt hoe je in de relatie met je tweelingziel staat.

Verder is de kans groot dat jij je als tweelingziel een beetje terugtrekt. Dit gebeurt vooral wanneer je je gekwetst voelt. Je twin en jij kunnen elkaar flink triggeren, waardoor oude emoties geraakt worden. Je kunt samen of los van elkaar de diepte ingaan en bijvoorbeeld onderzoeken wanneer je in het verleden geen emotionele veiligheid hebt gevoeld. Hierdoor heb je beschermingsmechanismen en destructieve patronen ontwikkeld.

Herinneringen aan vorige levens

Ben je momenteel niet samen met je tweelingziel? Je kunt tot het besef komen dat je in beperkende patronen zit die jullie niet verder helpen in je ontwikkeling. Je kunt moeite hebben om naar het verleden te kijken, omdat daar pijnlijke herinneringen liggen. Maar je weet ook dat je deze pijn onder ogen moet komen als je ooit verder wil met je tweelingziel. Je kunt hierbij tijdsdruk ervaren: je twin is straks misschien te oud om aan een gezin te beginnen of te genieten van de mooie dingen in het leven. Of jij.

Tot slot: het is goed mogelijk dat er herinneringen aan vorige levens naar boven komen. Ze helpen jou om de huidige situatie met je tweelingziel te begrijpen. Daardoor kun je bepaalde gevoelens en emoties beter verwerken.

Webinar (3 juli): Lichtreis volle maan in Steenbok

Astrologen Karin en Danique Vergeer organiseren op 3 juli 2023 een online Lichtreis vanwege de volle maan in Steenbok.

Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.

Boekentip: Leven met de maan

Lees meer over hoe je jezelf kunt verbinden met de maan en zo je leven op positieve wijze kunt veranderen. Je leert ook hoe je de komende weken kunt voorspellen aan de hand van de maan en welke rituelen je kunt uitvoeren om met de energie van de maan te werken.

Wil jij je verbinden met de maan? Ga aan de slag en bestel jouw exemplaar in onze webshop Boekenwereld.com met gratis verzending of koop het e-book.

bestel nu

Lees ook deze artikelen:

Deel dit artikel online

Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer

Karin en Danique Vergeer van Healingcentrum Atlantis bieden ondersteuning in jouw persoonlijk ontwikkelingsproces d.m.v. paranormale readingen, waarin zij antwoorden channelen op al je vragen en inzicht kunnen geven in blokkades uit jouw verleden en vorige levens. Zij zijn gespecialiseerd op het gebied van Tweelingzielen en begeleiden tweelingzielen zowel individueel als samen. Verder bieden ze met de Volle en Nieuwe maan en Engelenpoorten online Lichtreizen aan: lezing met geleide meditatie en afstandshealing, waarin je zelf veel inzichten kunt krijgen over jouw proces. En schrijven ze o.a. astrologische over de volle en nieuwe maan en nieuwetijds-artikelen. Www.healingcentrumatlantis.com

Lees meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *